Aurinkosuoja

Aurinkosuoja meikin päälle

4.7.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään nostan uudelleen esiin tuotteen, jonka olen jo esitellyt. Syy miksi postaan jo aikaisemmin esittelemästäni tuotteesta on sen ajankohtaisuus.

nannic

Viime syyskuussa kerroin meikin päälle käytettävästä aurinkosuojasta. Aurinkosuojaa tarvitaan muulloinkin, kuin kesällä, mutta täällä Suomessa järkevä tarve on yleensä helmikuusta syyskuuhun. Toki paljon ulkoileville tarve olisi ympäri vuoden. Syys- ja talviaikana tarve on lähinnä vain kasvoille, sillä kylmyyden vuoksi olemme suojanneet ihomme vaatteilla. Sanomattakin selvää, että etelänmatkoille se aurinkosuoja on aina ehdoton! Kaikilla on jo se tietous UVA ja UVB -säteiden haitoista. En niistä sen enempiä kerro. Terveysnäkökulmasta katsottuna, ihosyövän riski on suuri, jopa nuorillakin ihosyöpää esiintyy. Kauneusnäkökulmasta tarkasteltuna, haitalliset säteet vanhentavat ihoa. Auringon aiheuttamat vahingot ihossa alkavat näkyä aika pian, jos aurinkoa on tullut palvottua paljon ja suojan käytössä on oltu piittaamaton. Toki geenit ja muutkin elintavat vaikuttavat ihon vanhenemiseen.

nannic2

Nannic UV Shield -aurinkosuoja on siitä nerokas, että sitä voidaan käyttää vaikka meikin päälle. Sen vuoksi sitä on helppo lisätä muutaman tunnin välein. Kaikillehan alkaa olla tuttua se, että vaikka päivävoiteessa ja meikkivoiteessa olisi UV-suojat, niin ne eivät suojaa, kuin muutaman tunnin. Jos auringossa oleillaan koko päivä, niin jotakin aurinkosuojaa tulee lisätä useita kertoja päivässä – noin kolmen tunnin välein.

Lainaan Nannicin sivuilta pienen infon:

”Mitä tahansa aurinkosuojaa tulisi lisätä iholle 3-4 tunnin välein. Jos esimerkiksi nelihenkinen perhe menee aurinkolomalle kahdeksi viikoksi aurinkovoidetta pitäisi kulua oikein käytettynä 7 litraa. Jos käytät meikkivoidetta tai päivävoidetta jossa on aurinkosuoja se ei suojaa sinua kuin muutaman tunnin ajan. Tuskinpa lisäilet meikkivoidetta päivän aikana iholle lisää.”

Kuinkahan monella kuluu se 7 litraa aurinkovoidetta? Edes koko kesässä?

nannic3

Aurinkosuojien kemiallisten filttereiden turvallisuus puhuttaa. Erityisesti kemiallisten suoja-aineiden ihon läpäisevyys jne. Nannic UV Shield sisältää kemiallisia filttereitä. Mikä tekee tästä Nannicin UV-suojasta paremman ja turvallisemman, kuin muut UV-suojan sisältävät kasvo- ja meikkivoiteet? Kemialliset filtterit ovat kapseloituja. Näin ne suojaavat, mutta eivät varmasti pääse imeytymään ihoon, eivätkä aiheuttamaan herkistymistä tai altistumista. Kooltaan mikrokapselit ovat 1 µm, joten suuren (kaikki on suhteellista) kokonsa vuoksi ei ole varaa, että ne läpäisisivät ihon. Kapseleiden vuoksi aurinkosuojaa ei saa hieroa ihoon, jotta kapselit eivät pääse rikkoutumaan.

nannic4

Pulloa tulee ravistaa kunnolla. Tämän jälkeen suihketta suihkutetaan 2-3 painallusta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle noin 30 cm:n etäisyydeltä. Silmät kannattaa sulkea kunnolla ja pidättää hengitystä suihkuttamisen aikana. Aurinkosuoja jää aluksi valkoisena ja kosteana iholle. (Kuvassa olen suihkuttanut neljä painallusta vain kämmenselän alueelle.

nannic5

Aurinkosuojaa ei taputella tai hierota ihoon, vaan sen annetaan kuivua rauhassa. Valkoisuus katoaa ja iholle syntyy kalvomainen pinta.

nannic6

Täysin kuivuttuaan suoja ei enää näytä valkoiselta. Tietysti pinta jää erilaiseksi, koska iholla on suojakalvo. Koostumus suihkeella on öljytön, mutta vaikea arvioida, että miten erittäin rasvoittuvalla iholla meikkipohja kestää, jos sille käyttää suihketta? Suojaava kalvo voi mahdollisesti parantaa meikkipohjan kestoa – tai sitten ei. Mene ja tiedä.

nannic1

Nannic UV Shield lupaa oikein käytettynä 95% suojan haitallisia UV-säteitä vastaan. Sen SPF lukema on 25. Pakkauksen kyljessä lukee ”Medically proven”, eli tuote on lääketieteellisesti todistettu. Tuo lause luo minussa ainakin varmuutta ja luottoa tuotteeseen, sillä lääketieteellisesti todistettu on eri asia, kuin dermatologisesti tai kliinisesti testattu. Ne ovat vain termejä, jotka ilmaisevat, että miten tuote on testattu, mutta harvoin törmään termiin, jossa sanotaan lääketieteellisesti todistettu.

Aurinkosuojat ovat siitä erikoisempia tuotteita testata, että niiden tuloksia harvoin voin heti todeta. Tulokset voi nähdä vasta tyyliin 10 vuoden päästä. Silloinkin vain arvuuttelemalla, että ovatko käytetyt aurinkosuojat suojelleet auringon vanhentavilta vaikutuksilta ja olisiko minulla melanooma tai jokin muu ihosyöpä, jos en olisi käyttänyt suojia? Tietysti aina voin sen todeta, että sainko aurinkoihottumaa tai paloiko iho? Minulla vaan sattuu olemaan aurinkovoiteitakin tehokkaampi suoja – vaatteet, varjopaikat ja sisätilat. UV-säteet pääsevät kaikkiin noihin paikkoihin, mutta ei samoissa määrin, kuin suorassa auringossa ollessa. Tosiaan aurinkoallergisena en vietä pitkiä aikoja auringonpaisteessa. En pala herkästi, mutta ihoni alkaa kutiamaan ja kuumottamaan. Jos yhtenä päivänä unohdan aurinkosuojan ja olen vaikkapa tunnin suorassa auringonpaisteessa tai puoli päivää ulkona varjossa, niin saan viikon kestävän ihottuman. Aina kun meinaan olla pihalla pidempään, niin pyrin suojaamaan itseni aurinkosuojilla. Perheen kesälomareissut ovat pian, joten tänä vuonna pääsen hyödyntämään toden teolla tätä Nannic UV Shield -aurinkosuojaa, sillä voin lisätä sitä kasvoilleni päivän mittaan.

Nannic UV Shield -aurinkosuojasuihketta myy Pretty.fi, mutta tällä hetkellä näyttäisi suihkeet loppuneen heiltä. UV-suojia myydään myös joissakin kauneushoitoloissa. Hinnaltaan UV-suoja on arvokas, 39,90 € / 50 ml, mutta niin on myös jokaisen ihokin. Jos siis et osaa käyttää erillistä aurinkovoidetta kasvoille (minä en osaa, koska käytän meikkiä), niin Nannicin suihke voi olla sinulle erinomainen.

Kuinkas moni uskaltaa myöntää, että eilen tuli otettua aurinkoa ilman suojakertoimia? Mukavaa ja kesäistä viikonloppua kaikille!

P.s. Huomenna taas sunnuntaiseen tapaan 5 parasta -postaus. Tuotteina pitkästä aikaan värikosmetiikkaa.

Tuote saatu vuosi sitten Pretty.filtä.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (14)

[…] meikin päällekin soveltuvaa aurinkosuojasuihketta. Jos ette ole kuulleet tällaisesta, niin blogistani löydätte lisätietoa ko. […]

Vitsit, tämä kiinnosti viime postauksesi aikaan ja kiinnostaa edelleen! Tosin mulla on lomalla aika harvoin meikkiä (eli normaali aurinkovoide passaa) ja työpäivän päätteeksi sitten taas ei tule auringossa kovin paljon oltua. Mutta silti, kyllä ehdottomasti käyttöä keksisin, hinta vaan tekee sen, etten osta kun ei ole ihan must have…

En minäkään isoja määriä kuluta, koska välttelen auringossa olemista. Mutta just sellaiset koko perheen kanssa huvipuistoon, kaupungilla jne. Helppoa suihkauttaa lisää meikin päälle sitä aurinkosuojaa. Tykkään vartalollekin käyttää niitä suihkemallisia. Hitsin helppoja! 🙂

Myönnän jättäväni kasvot suojaamatta. Muuten olen todella tunnollinen aurinkorasvaaja, mutta vielä en ole löytänyt kasvojen herkälle akneiholle sopivaa tuotetta. Iho tukkiutuu jo meikkivoiteista, joten käytän ainoastaan mineraalimeikkipohjaa. Sen antama suoja on melko pieni verrattuna joihinkin meikkivoiteisiin, mutta onpa edes jotain. Eilen ostin ison ja tyylikkään lierihatun ja uudet aurinkolasit, joten ehkäpä kasvot suojautuu niillä osittain. Ja akneiholla harvemmin vanhetaan ennenaikaisesti, vaikkei se lohdutakaan…

Oooh! lierihattu kuulostaa hienolta! Minäkin haluaisin, mutta pelkään näyttäväni höhlältä sellaisessa. Olen ihaillut toisilla. 🙂

Mä olen tänä kesänä käyttänyt aika ahkerasti aurinkosuojaa ja sen kyllä huomaa, ei esim tullut rusketusrajoja vaikka ajoin eilen koko päivän pyörällä eikä ole ihan vielä tarvinnut vaihtaa meikkipohjaa. Ja muhun siis tarttuu rusketus todella helposti. Olen siitä outo etten niin välittäisi siitä, mutta toisaalta viihdyn kesällä ulkona. Varjoon tosin pyrin kun mahdollista.

Minuunkin tarttuu päivetys aika herkästi… paitsi säärille! Ne on ihan kanankoivet. 😀 Niitä olen yrittänytkin ruskettaa joskus nuorempana – tuloksetta! On ja pysyy valkoisina ja pilkullisina. 😀

Mielenkiintoinen tuote, olisinpa oitis laittanut tilaukseenkin, mutta harmillista, että tuote on loppu. Itse ostin tänään pyöräilypaidan, jossa on uv-suoja. En oikein tiedä, mitä se tarkoittaa, että vaatteessa on UV-suoja, mutta jos useamman tunnin pyörälenkillä on, niin ei siitä ainakaan haittaa ole :-). Eikä selkään tule kyllä laitettua vaatteen alle aurinkosuojavoidetta, vaikka tiedossa onkin, että vaatekaan ei ole mikään täydellinen suoja. Sukkahousuillakin saa kuulemma vain suojakertoimeltaan viitosta vastaavan suojan. Aika vähän!

No nyt tiedät tuotteesta, että tällainenkin on. 🙂 Jos satut törmäämään sellaiseen tai Pretty.fi saa varaston täydennystä, niin sitten pystyt hankkimaan omasi. 🙂

Joo, nuo UV-suojalliset vaatteet ovat yleistyneet. Näinhän se on, vaatteetkin päästävät läpi UV-säteitä, mutta toki hieman suojaavat. Luulen, että UV-suojalliset vaatteet tulevat olemaan vielä arkipäivää – jopa meidän elinaikana. 😉

Pakko vinkata, itse käytän aurinkoiseen aikaan meikin alla Macin primeria, jossa on spf 50. Myös Mufella on vastaava, tosin ei ihan niin hyvin mattapinnan pitävä. Olen herkästi palava, joten voin todeta, että hyvin suojaa.

Huikea tuo kerroin. 🙂 Minulla oli joskus jonkun ihonhoitomerkin seerumi, jossa oli spf 50. Mutta, vaikka kerroin on korkea, niin senkin teho heikkenee ja katoaa tunneissa. 🙁 Se tämän tuotteen ”paremmuus” on, että sitä voi lisätä, jotta suojaus pysyy koko päivän tarvittaessa.

Mua kiinnostaisi tietää, että miksi suojakertoimellinen meikkivoide suojaa vain muutaman tunnin ajan. 🙂 Mihin se suoja sitten katoaa? Siis olettaen, ettei ole hikoillut pohjaa liikkeelle.

Kieltämättä olen itsekin miettinyt samaa. Oli kyseessä nyt sitten aurinko-, päivä- tai meikkivoide. Ehkä ne eivät tavallaan katoa, vaan menettävät tehonsa… hapesta? UV-säteistä? Tämä siis vain omaa arvailuani.

Tein itse tässä kesän alussa ihan huikean aurinkovoidelöydön täysin odottamattomasta kaupasta. 😀 Ostin 3 eurolla Lidlista Cienin aurinkorasvaa suojakertoimella 20, se oli pieni 100 ml purkki, mut ihan loistavaa tavaraa kasvoille! Mulla rasvoittuu iho aika reippaasti, varsinkin näin kesäisin. Monet aurinkorasvat ovat pahentaneet tilannetta ja saaneet kasvot kiiltämään entistä enemmän. No tämäpä ei sitä tee ja mun iho pysyy lähes koko päivän mattaisena. Oon ollut uskomattoman tyytyväinen tähän halpaan ostokseen ja käytänkin sitä nyt lähinnä vaan kasvoille ettei purkki mee niin nopeasti. Oli siellä kyllä myynnissä isompiakin, mut nappasin nyt tuon pienen ensin testiin.

Tällaisesta purkista siis kyse: http://static.voordeelmuis.nl/img/jpg/1599/1599150.jpg

Suosittelen ihmisiä kokeilemaan! 🙂 Toimii ainakin mulla!

Oho! No enpä osaisi itse ostaa. Tai ainakaan kasvoille kokeilla. Hei, kiitti vinkistä! Täytyy käydä ostamassa ja otettava syyniini. Ihan tieteen nimissä. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *