Aurinkosuoja

Aurinkosuoja meikin päälle

4.7.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään nostan uudelleen esiin tuotteen, jonka olen jo esitellyt. Syy miksi postaan jo aikaisemmin esittelemästäni tuotteesta on sen ajankohtaisuus.

nannic

Viime syyskuussa kerroin meikin päälle käytettävästä aurinkosuojasta. Aurinkosuojaa tarvitaan muulloinkin, kuin kesällä, mutta täällä Suomessa järkevä tarve on yleensä helmikuusta syyskuuhun. Toki paljon ulkoileville tarve olisi ympäri vuoden. Syys- ja talviaikana tarve on lähinnä vain kasvoille, sillä kylmyyden vuoksi olemme suojanneet ihomme vaatteilla. Sanomattakin selvää, että etelänmatkoille se aurinkosuoja on aina ehdoton! Kaikilla on jo se tietous UVA ja UVB -säteiden haitoista. En niistä sen enempiä kerro. Terveysnäkökulmasta katsottuna, ihosyövän riski on suuri, jopa nuorillakin ihosyöpää esiintyy. Kauneusnäkökulmasta tarkasteltuna, haitalliset säteet vanhentavat ihoa. Auringon aiheuttamat vahingot ihossa alkavat näkyä aika pian, jos aurinkoa on tullut palvottua paljon ja suojan käytössä on oltu piittaamaton. Toki geenit ja muutkin elintavat vaikuttavat ihon vanhenemiseen.

nannic2

Nannic UV Shield -aurinkosuoja on siitä nerokas, että sitä voidaan käyttää vaikka meikin päälle. Sen vuoksi sitä on helppo lisätä muutaman tunnin välein. Kaikillehan alkaa olla tuttua se, että vaikka päivävoiteessa ja meikkivoiteessa olisi UV-suojat, niin ne eivät suojaa, kuin muutaman tunnin. Jos auringossa oleillaan koko päivä, niin jotakin aurinkosuojaa tulee lisätä useita kertoja päivässä – noin kolmen tunnin välein.

Lainaan Nannicin sivuilta pienen infon:

”Mitä tahansa aurinkosuojaa tulisi lisätä iholle 3-4 tunnin välein. Jos esimerkiksi nelihenkinen perhe menee aurinkolomalle kahdeksi viikoksi aurinkovoidetta pitäisi kulua oikein käytettynä 7 litraa. Jos käytät meikkivoidetta tai päivävoidetta jossa on aurinkosuoja se ei suojaa sinua kuin muutaman tunnin ajan. Tuskinpa lisäilet meikkivoidetta päivän aikana iholle lisää.”

Kuinkahan monella kuluu se 7 litraa aurinkovoidetta? Edes koko kesässä?

nannic3

Aurinkosuojien kemiallisten filttereiden turvallisuus puhuttaa. Erityisesti kemiallisten suoja-aineiden ihon läpäisevyys jne. Nannic UV Shield sisältää kemiallisia filttereitä. Mikä tekee tästä Nannicin UV-suojasta paremman ja turvallisemman, kuin muut UV-suojan sisältävät kasvo- ja meikkivoiteet? Kemialliset filtterit ovat kapseloituja. Näin ne suojaavat, mutta eivät varmasti pääse imeytymään ihoon, eivätkä aiheuttamaan herkistymistä tai altistumista. Kooltaan mikrokapselit ovat 1 µm, joten suuren (kaikki on suhteellista) kokonsa vuoksi ei ole varaa, että ne läpäisisivät ihon. Kapseleiden vuoksi aurinkosuojaa ei saa hieroa ihoon, jotta kapselit eivät pääse rikkoutumaan.

nannic4

Pulloa tulee ravistaa kunnolla. Tämän jälkeen suihketta suihkutetaan 2-3 painallusta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle noin 30 cm:n etäisyydeltä. Silmät kannattaa sulkea kunnolla ja pidättää hengitystä suihkuttamisen aikana. Aurinkosuoja jää aluksi valkoisena ja kosteana iholle. (Kuvassa olen suihkuttanut neljä painallusta vain kämmenselän alueelle.

nannic5

Aurinkosuojaa ei taputella tai hierota ihoon, vaan sen annetaan kuivua rauhassa. Valkoisuus katoaa ja iholle syntyy kalvomainen pinta.

nannic6

Täysin kuivuttuaan suoja ei enää näytä valkoiselta. Tietysti pinta jää erilaiseksi, koska iholla on suojakalvo. Koostumus suihkeella on öljytön, mutta vaikea arvioida, että miten erittäin rasvoittuvalla iholla meikkipohja kestää, jos sille käyttää suihketta? Suojaava kalvo voi mahdollisesti parantaa meikkipohjan kestoa – tai sitten ei. Mene ja tiedä.

nannic1

Nannic UV Shield lupaa oikein käytettynä 95% suojan haitallisia UV-säteitä vastaan. Sen SPF lukema on 25. Pakkauksen kyljessä lukee ”Medically proven”, eli tuote on lääketieteellisesti todistettu. Tuo lause luo minussa ainakin varmuutta ja luottoa tuotteeseen, sillä lääketieteellisesti todistettu on eri asia, kuin dermatologisesti tai kliinisesti testattu. Ne ovat vain termejä, jotka ilmaisevat, että miten tuote on testattu, mutta harvoin törmään termiin, jossa sanotaan lääketieteellisesti todistettu.

Aurinkosuojat ovat siitä erikoisempia tuotteita testata, että niiden tuloksia harvoin voin heti todeta. Tulokset voi nähdä vasta tyyliin 10 vuoden päästä. Silloinkin vain arvuuttelemalla, että ovatko käytetyt aurinkosuojat suojelleet auringon vanhentavilta vaikutuksilta ja olisiko minulla melanooma tai jokin muu ihosyöpä, jos en olisi käyttänyt suojia? Tietysti aina voin sen todeta, että sainko aurinkoihottumaa tai paloiko iho? Minulla vaan sattuu olemaan aurinkovoiteitakin tehokkaampi suoja – vaatteet, varjopaikat ja sisätilat. UV-säteet pääsevät kaikkiin noihin paikkoihin, mutta ei samoissa määrin, kuin suorassa auringossa ollessa. Tosiaan aurinkoallergisena en vietä pitkiä aikoja auringonpaisteessa. En pala herkästi, mutta ihoni alkaa kutiamaan ja kuumottamaan. Jos yhtenä päivänä unohdan aurinkosuojan ja olen vaikkapa tunnin suorassa auringonpaisteessa tai puoli päivää ulkona varjossa, niin saan viikon kestävän ihottuman. Aina kun meinaan olla pihalla pidempään, niin pyrin suojaamaan itseni aurinkosuojilla. Perheen kesälomareissut ovat pian, joten tänä vuonna pääsen hyödyntämään toden teolla tätä Nannic UV Shield -aurinkosuojaa, sillä voin lisätä sitä kasvoilleni päivän mittaan.

Nannic UV Shield -aurinkosuojasuihketta myy Pretty.fi, mutta tällä hetkellä näyttäisi suihkeet loppuneen heiltä. UV-suojia myydään myös joissakin kauneushoitoloissa. Hinnaltaan UV-suoja on arvokas, 39,90 € / 50 ml, mutta niin on myös jokaisen ihokin. Jos siis et osaa käyttää erillistä aurinkovoidetta kasvoille (minä en osaa, koska käytän meikkiä), niin Nannicin suihke voi olla sinulle erinomainen.

Kuinkas moni uskaltaa myöntää, että eilen tuli otettua aurinkoa ilman suojakertoimia? Mukavaa ja kesäistä viikonloppua kaikille!

P.s. Huomenna taas sunnuntaiseen tapaan 5 parasta -postaus. Tuotteina pitkästä aikaan värikosmetiikkaa.

Tuote saatu vuosi sitten Pretty.filtä.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Suosittelemme