Glitz & Glam

Avon Life - nyt ne ovat Suomessa!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

No niin! Nyt on aika esitellä Avon Life -tuoksut, joiden lehdistökonfrenssiin Varsovaan Avon minut kutsui.

avonlifeparfum1

Nyt ne Avon Life -tuoksut tulivat myyntiin täällä Suomessa. Avonilla on hyvin usein tuoksut for her ja for him, eli naisille ja miehille. Tälläkin kertaa tuoksut löytyvät molemmille. Kyseessähän on Avonin ja tuoksujen ja muodin luojan, Kenzo Takadan yhteistyö.

kenzotakada2
Kuva: Avon

Kuka on Kenzo Takada? Varmasti monille tuttu, mutta esittelen tämän charmantin herrasmiehen, jotta kaikki tietävät. Kenzo Takada on japanilainen muotisuunnittelija. Hän on luonut brändin Kenzo, joka saattaa olla meille suomalaisnaisille kaikista tutuin tuoksujen perusteella. Kenzo on muutakin, kuten muotia naisille, miehille ja lapsille. Kenzo on mielestäni ollut menneinä vuosian naisten vaatteiden ja asusteiden suhteen naisellisempi, kuin nykyään, mutta se tietynlainen moderni ote on säilynyt. Japanilaiset vaikutteet näkyvät jossain määrin, vaikka itse en voi sanoa olevani muodin asiantuntija. Näin maallikon silmin vain asiaa arvioin. Kukat ovat jotenkin vahva vaikuttaja Kenzon tuotteissa.

kenzobyflower

Minulta löytyy yksi Kenzon tuoksu. Flower by Kenzo lanseerattiin vuonna 2000. Minulle tuoksusta kehkeytyi pakkomielle – se oli PAKKO saada! Mieheni osti minulle tuoksun lahjaksi muistaakseni jo samana vuonna. Hän löysi kaupoista vain 30 ml:n kokoisena ko. tuoksun. Minä rakastin Flower by Kenzoa, joten tuo 30 milliä kului nopeasti. Myöhemmin mieheni osti minulle laivareissultaan 100 ml:n pullon Kenzoa. Oli bongannut ison pullon tax freen näyteikkunasta ja kipassut kysymään, että onko tuo iso pullo myynnissä? Tuosta onkin sitten jäänyt jemmaan, kun tuli vuosien saatossa uusia pakkomielteitä ja uusia tuoksuja. Mutta Flower by Kenzo on minulle aina jotenkin erityinen. Huomaa muuten hajuveden väristä, että sillä on jo ikää. Kirkkaat nesteet usein kellastuu ja tummemmat haalenevat aika usein vuosien saatossa. Laatutuoksu ei kuitenkaan mene aivan käyttökelvottomaksi ja olenkin tuoksua edelleen käyttänyt. Mutta taatusti parfymöörin tarkka hajuaisti huomaisi tuoksun muuttuneen.

kenzotakada

Nyt kun olen kertonut vähän omaa historiaani muotitalo Kenzoa kohtaan, niin ymmärrätte miksi tämä hetki oli minulle niin suuri. No ihan taatusti olisi kaikille, mutta Kenzo on minulle erityinen. Ensimmäinen muotitalon tuoksu, josta kehitin pakkomielteen ollessani vain 17-vuotiaana. Eipä tiennyt tyttö, että 33-vuotiaana hän pääsee samaan kuvaan tuon muotitalon luojan kanssa.

Mutta mennäänkö nyt katsastamaan niitä Avonin ja Kenzo Takadan yhteistyössä syntyneitä tuoksuja? Aloitetaan miesten tuoksusta ja jätetään sokerit pohjalle.

avonlifeparfum5

Avon Life by Kenzo Takada for Him

avonlifeparfum8

Alku: mustapippuri, sypressi, katajanmarja
Sydän: orvokki, anis, kurjenpolvi
Pohja: setripuu, myski, iiriksen juuri

avonlifeparfum6

Tämä miesten tuoksu avautuu mausteisilla vivahteilla. Mustapippuri kevyesti kutittelee, jonka jälkeen tuoksuun kehittyy feminiinisempiä piirteitä. Tuoksu ei ole naisellinen, mutta sen kukkaismaiset vivahteet luovat tuoksuun tavallista herkempää tunnelmaa, mitä miesten tuoksut yleensä eivät sisällä. Pohjalla tuoksuu pihka ja metsä, jotka tuovat hieman jämäkkyyttä keveämpään miesten tuoksuun.

Mieheni kommentit: ”Tuoksuu hyvällä, vaikka ei olekaan niin maskuliininen. Tuoksuu vähän kukkasille. Jää käyttöön kesätuoksuksi.”

avonlifeparfum3

Avon Life by Kenzo Takada for Her

avonlifeparfum2

Alku: valkoinen tee, punainen omena, lumpeenkukka
Sydän: orvokki, pioni, kirsikankukka
Pohja: iiris, patsuli, ambrette (aromaattinen kasvi/kukka Intiasta)

avonlifeparfum4

Tuoksussa avautuu ensimmäisenä pientä hedelmäistä mehukkuutta, jota säestää kauniit kukkaisvivahteet. Sitrusmainen kirpeys kuplii alussa, josta se lähtee hiljakseen hiipumaan herkempään suuntaan. Kukkaismainen herkkyys lisääntyy ja tuoksuun syntyy tyttömäistä keveyttä ja iloa. Tässä kohtaa tuoksussa on tunnistavinaan ”kenzomaisuutta”, mutta sitten tuoksu lähtee yllättävämpään suuntaan. Tuoksu syvenee täyteläisemmäksi. Tyttömäisen kepeään tuoksuun kehittyy arvokkuutta ja kypsyyttä, jota siihen tuo myskimäiset vivahteen ambretista ja patsuli luo hieman maskuliinisempia vivahteita ja antaa korkealentoiselle kukkaistuoksulle maanläheisen ja maadottavan vastapainon.

avonlifeparfum

Avon Life by Kenzo Takada for Her on helposti lähestyttävä ja siksi sanoin heti Varsovassa matkakumppanilleni, että tämä voi menestyä Suomessa. Spekuloin kyllä, että mitenköhän eteläisempi Eurooppa ottaa vastaan? En voi sanoa olevani asiantuntija, mutta oletan eurooppalaisen naisen olevan mieltyneempi vahvempiin tuoksuihin. Kenzo on luonut tuoksuun vivahteikkuuksia ja erilaisia tasoja. Tässä on sellaista suomalaisiin tyypillisesti vetoavaa kukkaismaisuutta, raikkautta, sopivasti keveyttä, mutta kuitenkin sitä jotain pientä potkua. Avon Life ei ole pelkästään kukkaismaista hattaraa, vaan se omaa kyllä sitä jotain muutakin. Tuoksu ei ole voimakkaan hyökkäävä tai aggressiivinen. Se on hyvin tasapainoinen ja harmoninen… se on kenzomainen jossain määrin. Kestoltaan Avon Life for her EdP ei ole kaikista kestävimmästä päästä. Sen voimakkuus hälvenee päivän aikana.

Minähän muuten ankkuroin Avon Life -tuoksun Varsovaan. Eli heti lehdistökonfrenssin jälkeen käytin tuoksua. Nyt tuoksusta tulee aina mieleeni muistot tuosta reissusta.

avonlifeparfum7

Huomasitteko jotain hassua? Naisten tuoksussa on pieniä maskuliinisia vivahteita ja miesten tuoksussa feminiinisiä piirteitä. Tämä oli hyvin yllättävä huomio. Minä en ollut ainut, joka tämän huomasi. Myös miehenikin sanoi samaa, eikä hän tiennyt minun tekemästäni huomiosta siinä vaiheessa. Naisten tuoksu on selkeästi naisille suunnattu ja miesten miehille, mutta voisin luokitella miesten tuoksun jopa molemmille. Mieheni koki tuoksun kesäiseksi ja minä taas omani keväiseksi ja ehkä vähän kesäiseksikin.

Kaikkihan tietävät, että Avonin tuoksut ovat melko edullisia. Avon ei kuitenkaan tuota mielestäni halpikselta vaikuttavia tuoksuja. Minulla on meinaan edelleen Avonin tuoksuja jemmassa. Suosikkejani ovat olleet Little Black Dress, Pur Blanca ja Crystal Aura. Nuo tuoksut ovat tosiaan sieltä 10 vuoden takaa. Silloin pidin vesimäisen raikkaista ja kirkkaista tuoksuista. Saattaa olla, että Little Black Dress on jo käytetty loppuun. Avonin tuoksut tuoksuvat ylellisemmiltä, kuin julkkistuoksut, mutta eivät ehkä ihan täydellisesti yllä sinne kalliimpien merkkien syvyyksiin ja täyteläisyyksiin. Mutta on hinnoissakin kyllä eroa.

avonwarsaw11

Avon Life by Kenzo Takada -tuoksut tulivat eilen myyntiin. Tutustumistarjouksena (nämä houkutukset Avon on aina osannut) Avon tarjoaa kaupanpäällisiä.

Avon Life by Kenzo Takada for Him EdT 75 ml maksaa 40,00 €. Kaupan päälle saa tuoksusarjan pesunesteen (200 ml) ja vartalosuihkeen (150 ml).

Avon Life by Kenzo Takada for Her EdP 50 ml maksaa 40,00 €. Kaupan päälle saa tuoksusarjan vartalosuihkeen (75 ml) ja vartalovoide (150 ml).

Tarjous on voimassa kuvastossa 29.9.-19.10. aikana. Jos sinulla ei esimerkiksi ole tuttua Avonin konsulenttia, niin voit nykyään tehdä tilauksen verkkokaupan kautta. Uusinta kuvastoa pääset selaamaan sähköisesti tämän linkin kautta. Pakko kyllä sanoa, että siinä paperisessa kuvastossa oli sitä jotain. Saisihan niitä edelleenkin, mutta kyllähän nämä viimeiset 5-6 vuotta on tullut selailtua sähköisessä muodossa olevaa kuvastoa. Niissä kun ei vain pääse nuuhkimaan tuoksusivuja.

Herääkö teillä mielenkiinto näitä yhteistyössä luotuja tuoksuja kohtaan? Onhan kuitenkin kyseessä luksusbrändin luoja ja edullisemman kosmetiikan edustaja, jotka ovat ryhtyneet yhteistyöhön. Minusta hyvin mielenkiintoinen yhtälö ja herätti ihan ilman lehdistömatkaakin suurta kiinnostusta.

Ihanaa viikonloppua ja syyskuun viimeistä päivää!

Tuoksut saatu lehdistömatkalta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X