Glitz & Glam

Biozell hiustenhoitotuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Biozell taitaa olla lähes kaikille tuttu, vai onko? Minä tutustuin syksyn ja tämän alkutalven aikana Biozellin tuotteisiin. Brändi on tuttu, mutta tuotteet eivät. Jotain sävytettä olen joskus kokeillut ja ehkä hiuskiinnettäkin vuosia sitten. Mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan Biozellia, sillä onhan kyseessä vuosikymmeniä vanha, kotimainen hiustuotteita valmistava merkki.

Aloitan hiustenhoitotuotteista ja jossain vaiheessa jatkan muotoilutuotepostauksella. Pakkaukset ovat kokeneet päivityksen siitä, kun viimeksi olen Biozellia tutkaillut. Hyvin tyylikkäitä ja kauniita pulloja. Color Mask-sävytenaamiolla ei ehkä ole kaikkein onnistuin pakkausdesign, mutta nämä kukkasin koristellut pullot ovat sieviä.

Shampoo värjätyille hiuksille 8,90 € / 250 ml

Hellävaraisesti pesevä ja hiusvärin kestoa pidentävä shampoo.

Shampoo on mm. sulfaatiton, enkä minä löytänyt sen INCI-listalta silikonejakaan. Shampoolla on keskipaksu koostumus, eli mistään vedellä laimennetusta tuotteesta ei ole kyse. Shampoo vaahtoaa yllättävän hyvin, vaikka on sulfaatiton. Toisinaan sulfaatittomat shampoot voivat olla heikommin vaahtoavia, mutta tämä kuuluu niihin ihan hyvin vaahtoaviin. En edes käyttäessäni vielä tajunnut shampoota sulfaatittomaksi. Shampoon tuoksu on miellyttävä, hieman kukkaismainen ja makea. Ei kuitenkaan voimakas, vaikka selkeästi tuoksun tuntee.

Hiukset puhdistuvat ensimmäiselläkin vaahdotuksella, mutta erittäin muotoilutuotteiden kyllästämät hiukset kannattaa vaahdottaa kahdesti. Tehokkuus ei ole syväpuhdistavan tasoa. Shampoon poishuuhtelun jälkeen vaalennuksella raidoitetut, pitkät hiukseni vaativat hoitoainetta.

Hoitoaine värjätyille hiuksille 8,90 € / 250 ml

Värin kestoa ja kammattavuutta parantava hoitoaine.

Hoitoaine ei ole mikään silikonipommi. En käyttäessäni sitä vielä tajunnut, mutta INCI-listaa tutkittuani huomioin, että hoitoaine ei ole pelkästään silikoneja. Siitä huolimatta hoitoaine selvittää hieman takkuuntuvia hiuksiani. Hiukset eivät ole aivan superliukkaat ja päänmyötäiset. Tuoksultaan hoitoaine on lähes samanlainen, kuin saman sarjan shampookin.

Suosittelisin värjättyjen hiusten sarjaa niille, joilla on käsitellyt hiukset, mutta ne ovat kuitenkin hyväkuntoiset. Aivan todella kuiville ja vaurioituneille hoitoteho ei riitä ja sitten taas todella hyväkuntoiset, ohuet hiukset taas saattavat jäädä liian päänmyötäisiksi. Myös värjäämättömät hiukset voivat kärsiä kuivuudesta, joten niillekin voisin suositella.

Huomasin, että Biozellilla on tarjous, jossa Värjättyjen hiusten shampoon ostaja saa kaupanpäälle hoitoaineen. Kampanja löytyy täältä.

Kosteuttava hiusnaamio 7,50 € / 150 ml tai 3,90 € / 50 ml

Hiusnaamio kuiville ja käsitellyille hiuksille.

Selkeästi jo paksumpaa koostumukseltaan, kuin hoitoaine. Tuoksu on hieman toffeinen ja makea. Selvittää hiukseni aika hyvin ja antaa niille pehmeyttä ja siloisuutta. INCI-listalta löytyy melko alkupäästä yksi yleisimpiä silikoneja (Dimethicone), joita hiustuotteissa käytetään. Testasin tämän hiusnaamion myös tyttäreni hiuksille, koska hänellä on nyt aika pitkät hiukset ja latvat takkuuntuvat hyvin herkästi. Heikoilla hoitoaineilla niihin syntyy todella pahoja, rastamaisia takkuja. Hiusnaamio toimii hyvin myös hentoisessa (mutta paksussa hiuskuontalossa) ja käsittelemättömässä hiuksessa. Huomasin myös, että tyttäreni hiukset eivät sähköistyneet, eli hiusnaamio tehoaa myös hänen herkästi leijaileviin hiuksiin.

Voin suositella tehohoitoaineeksi päivittäiseen käyttöön, jos hiukset ovat kuivat ja käsitellyt. Kerran tai kaksi viikossa käytettäväksi normaaleille ja hennoille hiuksille. Luin, että hiusnaamio sopii myös kiharalle hiukselle. Uskon sen, sillä hiusnaamio ei tee hiuksia erityisen raskaiksi, vaan antaa niille kosteutta. Juuri sitä kihara hius kaipaa, mutta ei raskaita silikoneja ja voimakasta silottavuutta (ellei haeta suoristavaa vaikutusta hiuksille).

Color Mask Silver -hoitava sävyte 9,50 € / 150 ml

Hopeinen, keltaisuutta taittava hoitosävyte vaaleille hiuksille.

Pakko vielä palata aiheeseen pakkausdesign. Kyllä tuo kuva on aivan jotain Salaiset kansiot -materiaalia. Pelottava! Mutta ei anneta tuon alienin pelotella enempää, vaan keskitytään olennaisempaan.

Sävyvaihtoehtoja on monia. Löytyy sinimustasta tähän hopeiseen, että violetista helmiäisvaaleaan. Ideahan näillä on elvyttää hiusväriä tai taittaa ei toivottuja sävyjä, kuten keltaista. Näillä voidaan myös värjätä hiuksia, mutta pohjan tulee olla vaalennettu, jos intensiivisiä ja värikkäitä tuloksia halutaan. Käsittelemättömään hiukseen saattaa saada luotua vivahteita, mutta huokoisempi (vaikka käsittelemätön) hius saattaa napata värin yllättävänkin tehokkaasti. Riippuu niin jokaisen hiuksesta ja sen historiasta, joten en siksi voi ikinä mennä vannomaan, että toimii tai ei toimi.

Kokeilin tätä Silveriä, koska haluan saada hiuksiani viileämmiksi. Noh, valitettavasti kupari on niin tiukassa, eikä violetti ole oranssin ja punaisen vastaväri, niin eihän tämä Silver pystynyt tehoamaan minulla. Vaaleat raidat kyllä kirkastaa viikoksi tai pariksi.

Kyseessä ei ole hapeteväri, vaan hoitoaine, joka sisältää suoraväripigmenttejä. Sävytteitä voidaan miksailla eri sävyisillä halutuksi tai niitä voidaan laimentaa sävyttömällä hoitoaineella, eli laveerata. Tällaista tehdään esim. jos todella vaaleaksi blondattuun halutaan luoda hattarapinkkejä raitoja tai tehdä liukuvärjäys jne.

Itse kotona hiuksiaan värjääville mustahiuksisille vinkiksi. Älkää värjätkö joka kerta niitä pituuksia sillä mustalla hapetevärillä. Hius huokoistuu ja loppujen lopuksi se väri vain alkaa entistä nopeammin menettämään intensiivisyytensä ja hiukset kiiltonsa. Väri näyttää nopeasti epätasaiselta. Värjätkää pelkästään tyvi sillä kestovärillä ja vetäkää pituuksiin Color Mask. Sen voi laittaa kuivaankin hiukseen ja antaa vaikuttaa reilusti. Sitten viikon tai kahden välein ylläpitää pituuksien sävyä Color Maskilla, jos on tarpeen.

Arganöljy Eliksiiri 9,50 € / 50 ml

Kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Myös Biozell on valmistanut oman arganöljyä sisältävän eliksiirin. Kaikki taitavat jo tietää, että hoitoöljyt hiuksille eivät ole pelkkää öljyä. Ne ovat pääasiassa silikoneja, mutta niissä on öljyjäkin. Oli mitä olivat, hoitoöljyt ovat tehokkaita silottamaan ja suojaamaan kuivia latvoja. Koostumus on ihan kiva, eikä se tunnu ollenkaan rasvaiselta, vaan juuri silikoniselta. Itse saan olla melko varovainen annostelussa, jotta en saa aivan likaisen ja ”lähmäisen” näköistä hiuskuontaloa. Yksi iso tai kaksi pientä tippaa riittää minun hiuksiini. Tykkään levittää hiusöljyt aivan aavistuksen kosteisiin hiuksiin ja sen jälkeen föönata loppuun. Tällä tavoin saan hiusöljyt kaikista parhaiten imeytymään ja tasoittumaan hiuksiin.

Voin suositella kaikille pörröpäille ja kuivista hiuksista kärsiville, jotka etsivät hiusöljyistä edullisempaa vaihtoehtoa.

Minulla ei ollut kovin suuria odotuksia Biozellista. Ne kuitenkin yllättivät minut miellyttävillä tuoksuillaan, toimivuudellaan ja INCI-luetteloillaan. Yllättävän lyhyitä INCI-luetteloja hiustuotteiksi ja kaikki tuotteet eivät perustuneet pelkästään silikonien tuomaan sileyteen. Biozell on halpa, mutta jos vertailukohteena ovat muut markettien hiusbrändit, niin siinä kategoriassa Biozell kuuluu kalliimpien kastiin. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että hinta ja laatu kohtaavat. Jos pyörisin Prismassa etsimässä shampoota tai hiusnaamiota, niin ostaisin Biozellia.

Biozellissa on myös se hyvää, että sitä myydään taravataloissa ja marketeissakin verkkokauppojen lisäksi. Biozellilla on oma verkkokauppa ja lisäksi Pretty.fi myös jälleenmyy Biozellin tuotteita.

Tiedän, että teistä todella moni on testaillut Biozellin shampoita ja hoitoaineita. Mitä olette pitäneet? Onko se hopeashampoo tehokas? Minua kovasti kiinnostaisi tietää, sillä tämä minun hiusten kuparisuus tympii, kun haen sitä viileämpää sävyä. Lämpö alkaa puskea läpi noin pari viikkoa kevytvärillä värjäämisen/taittamisen jälkeen.

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X