Glitz & Glam

Biozell muotoilutuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kirjoitin pari viikkoa sitten Biozellin hiustenhoitotuotteista ja nyt ajattelin kirjoittaa muotoilutuotteista. Postaukseni hiustenhoitotuotteista löytyy täältä.

Syksyn ja alkutalven aikana olen testaillut Biozellin tuotteita ja ollut hyvinkin yllättynyt. Odotukseni eivät ole olleet korkealla, vaikka kotimaisesta merkistä onkin kyse. Olen mieltänyt Biozellin hyvin keskinkertaiseksi. Olen erehtynyt pahan kerran, sillä edullisemmasta hinnastaan huolimatta tuotteet toimivat, eivätkä ole vedellä laimennutun oloisia.

Kuivashampoo tummille hiuksille 4,90 € / 100 ml

Kuivashampoo, joka sisältää väripigmenttejä. Tuuheuttaa tehokkaasti ja antaa tyvelle jämäkkyyttä ja hieman pitoakin. Kuivashampoon sävy ei ole kovin tumma. Ehkä hieman tummempi, kuin minun hiukseni tällä hetkellä. Luonnehtisin sävyä keskiruskeaksi. Häivyttää hieman tyvikasvua tummissa hiuksissa, mutta mielestäni se ei ole tämän kuivashampoon paras ominaisuus. Tiedän pigmenttisempiäkin kuivashampoita. Parasta on kuivashampoon tehokas rasvaisuuden poistaminen ja rakenteen antaminen hiuksiin. Hyvä kuivashampoo kampauksien pohjalle, kun tarvitaan hieman karheutta ja runsautta hiuksiin.

Ihan halvaksi en kuitenkaan tätä hyvää kuivashampoota luokittelisi. Hinnaltaan joo viiden euron kieppeillä, mutta pieni pullo. Kaksi pulloa vastaa ns. normaalikokoista kuivashampoopulloa, joten tämä on samaa hintatasoa, kuin salonkimerkkienkin. Kuitenkin hyvä kuivashampoo, jota tulen vielä ostamaan lisää.

Hiuspuuteri 5,90 € / 80 ml

Ennen suosin kovastikin hiuspuutereita, mutta olen vaihtanut kuivashampooseen. Annostelu on kätevämpää ja jotenkin pito vähän kevyempi, kuin hiuspuuterissa. Hiuspuuterin pitoa pystyy säätelemään annostelulla. Mitä enemmän hiuspuuteria, sen enemmän pitoa. Biozellin hiuspuuteri on hyvä muotoilemiseen ja tyven kohotukseen.

Todella edullinen, mutta toimiva hiuspuuteri. Ei ehkä aivan yhtä hienojakoinen, kuin legendaarinen Osiksen hiuspuuteri, mutta toimii kyllä.

Volumizing Seawater Spray -suolasuihke 6,50 € / 150 ml

Koin syksyllä innostuksen suolasuihkeisiin. Biozellin suolasuihke kuuluu suosikkeihini, kun haluan todella nahkean ja maksimaalisen volyymin ja ryhdin hiuksiini. Ei aivan yhtä miellyttävän tuoksuinen, kuin kuuluisa Balmainin suolasuihke, mutta yhtä tehokkaita mielestäni. Biozellin suolasuihke tekee ehkä hieman kovemman lopputuloksen, kuin taas Balmainin vastaava antaa hieman pehmeämmän lopputuloksen.

Suolasuihke on loistava kampauksien pohjalle helpottamaan käsiteltävyyttä, antamaan kiharoille parempaa pysyvyyttä ja ihan vain tuuheutta antamaan. Tietysti suolasuihkeilla saa näppärästi luotua aina tyylikkään surffarikampauksen. Itse tykkään suihkuttaa suolasuihkeen kosteisiin hiuksiin ja föönata. Tällöin suolasuihkeen antama nahkeus ja volyymi hiuksiin on tehokkain.

Halpa ja todella hyvä suolasuihke. Kokeilkaa ihmeessä suolasuihkeita, jos ette ole aikaisemmin kokeilleet. Suolasuihke antaa todella paksun näköiset hiukset. Myös niille suosittelen, joilla kiharat eivät meinaa kestää. Joko suola- tai tekstuurisuihke lämpösuojan lisäksi, niin johan kiharat pysyvät paremmin liukkaissa hiuksissa.

Strengthening Heat Protection Spray -lämpösuojasuihke 5,90 € / 150 ml

Lämmöltä suojaava muotoilusuihke. Pidoltaan melko kevyt. Aivan liukashiuksisilla vaatii ehdottomasti avukseen suolasuihkeen. Sillä yhdistelmällä olen itsekin saanut pikakiharat toimimaan. Tutoriaalini nopeisiin kiharoihin löytyy täältä.

Ihan ok tämä lämpösuoja. Hinta on niin edullinen, että en ehkä odotakaan aivan mielettömiä. Koin suihkeen parhaimmaksi tosiaan suolasuihkeen kanssa yhdessä käytettynä kiharruksiin ja föönauksen alle. Jos hakee hiusten föönillä kuivatukseen lämpösuojaa, joka ei tekisi hiuksiin liian kovaa kalvoa, mutta suojaisi kuitenkin lämmön kuivattavalta vaikutukselta, niin Biozellin lämpösuojasuihke on siihen oiva tuote.

Moisturizing Crystal Mist -kiiltosuihke 6,50 € / 150 ml

Tuntui hieman hämmentävältä aluksi käyttää kiiltosuihketta, joka on pakattu pumppupulloon. Yleensä kiiltosuihke pakataan painepulloon. Pidin tästä kiiltosuihkeesta, sillä se on hieman hoitoainemainen. Liikaa ei kannata suihkia, mutta sopivalla annostelulla hienompikin hius saa siloisuutta, kiiltoa ja kosteutta, ilman latistavuutta ja rasvaisen näköistä efektiä. Kuiva- ja pörröhiuksiset voivat suihkia huolettomammin ja saada kauniimmat, sileämmät ja kiiltävämmät hiukset. Kampauksien viimeistelyyn oikein hyvä suihke. Käytän kiiltosuihkeita hiuslakan päälle, jos käytän sitä todella paljon. Kiiltosuihkeet sulattavat harmaaksi kalvoksi jäävän hiuslakan ja kampaus on luonnollisemman näköinen. Kiharapilville kiiltosuihke antaa selkeyttä ja kiiltoa mukavasti. Käytin tässä bilekampaustutoriaalissa tätä Biozellin kiiltosuihketta.

Kaiken kaikkiaan löysin uusia suosikkeja Biozellista. Suolasuihke ja kuivashampoo ovat lemppareitani, mutta kiiltosuihke oli myös mukavan erilainen aikaisemmin käyttämiini verrattuna. Ei ehkä se minun tuotteeni, mutta pörröhiuksisille oiva pika-apu pörröisyyden taltuttamiseen kätevällä tavalla.

Biozell löytyy monien tavaratalojen ja markettien hyllyistä, että myös Pretty.fi ja Biozellin omasta verkkokaupasta. Minusta on mukavaa löytää myös näistä joka paikasta löytyviltä merkeiltä loisto tuotteita. Käyn niin harvoin shoppailemassa, että on mukavaa, kun ruokakaupastakin löytää sen lempparituotteensa. Erityisesti näistä, jotka kuluvat tiuhaan tahtiin minulla. Kuivashampoo on yksi sellainen. Suolasuihke sen sijaan riittää kyllä pitkäksi aikaa, vaikka sitä melko usein olen käyttänytkin. Sitä kun ei montaa suihkausta tarvitse.

Mitkä ovat teidän suosikkituotteet markettien hiusosastolla?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X