Glitz & Glam

Clarins Fix’ Make-Up -suihke

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Meikin kiinnittävät suihkeet alkavat olla aika tuttuja monille. Luulen kuitenkin, että aivan kaikki eivät vielä tiedä näistä tuotteista juuri mitään. Tänään esittelen Clarinsin oivan meikinkiinnittäjän, joka myös freesaa kasvoja.

Clarins Fix’ Make-Up tuli markkinoille jokunen vuosi sitten. Kyseessä ei siis ole mikään uutuus. Meikin kiinnittäviä ja kasvoja/meikkiä freesaavia suihkeita on ilmestynyt monilta valmistajilta. Kuitenkin Suomessa näitä löytyy vielä yllättävän vähän. Enemmänkin Suomen markkinoilla tuntuu olevan tarjolla vain raikastavia kasvovesityyppisiä suihkeita. Ei niinkään meikin kiinnittäviä suihkeita, joita käytetään valmiin meikin päälle loppusilauksena.

Minusta loistava tuote morsiamille, kaasoille ja muille juhlijoille. Juhlapäivät ovat usein pitkiä, stressaavia ja pitäisi näyttää freesiltä aamusta iltaan. Suomen kesä on usein myös hyvin kostea, oli sitten aurinkoista tai sadetta. Meikin tulee kestää melkoista rääkkiä parhaimmillaan yli 30-asteen helteessä ja siihen päälle vielä 12 tuntinen päivä ja kaikki ne tuskanhiet, onnenkyyneleet ja sukulaisten halaukset. Saattaa se onnea tuova sadekin yllättää hääpäivänä. (ainakin tänä kesänä, kun sataa lähes joka päivä)

Tuotteen idea on kiinnittää meikki tai freesata päivän mittaan jo vähän elähtäneen näköistä meikkipohjaa. Fix’ Make-Up kosteuttaa ihoa ja antaa sille suojaavan kalvon. Kirjoitin minkälaisille ihotyypeille ja mihin käyttötarkoitukseen Fix’ Make-Up on toimivin.

Rasvoittuva iho – meikin kiinnittäjänä, kiiltoa vastaan
Normaali iho – meikin kiinnittäjänä, kiiltoa vastaan, uudelleen freesaajana
Pintakuiva sekaiho – meikin kiinnittäjänä, kiiltoa vastaan, uudelleen freesaajana, meikkikerroksien yhteensulauttajana
Kuiva iho – uudelleen freesaajana, meikkikerroksien yhteensulauttajana

Toki kaikkeen vaikuttaa jokaisen oma ihonhoito ja se minkälainen tuote on meikkipohjana. Koin Fix’ Make-Up -suihkeen olevan parhaimmillaan puuterisien tuotteiden päälle käytettynä. Mineraalimeikkipohja, meikkipuuteri, puuteriset poskipunat, aurinkopuuterit jne. Meikkipohjan liiallinen puuterisuus katoaa saman tien ja meikkipohja kiinnittyy tiukasti kasvoilla. Aivan kuin suojaava kalvo olisi kasvoilla. Meikkivoiteiden päälle käytettynä suihke auttaa meikkikerroksien yhteensulautumisessa (pohjustus, meikkivoide, puuteri).

Todella rasvoittuvan ihon omaaville huomautan, että yksinään Fix’ Make-Up -suihke ei ole tie onneen ja koko päivän mattaisena kestävään meikkiin. Tulee huomioida oikea kosteusvoide ja meikkipohjatuotteet, joita tulee käyttää oikein. Fix’ Make-Up on vain tukemassa oikein valittujen ja käytettyjen tuotteiden kestävyyttä ja antamaan samalla sen kauniin heleyden kasvoille.

Käyttö:

Ravistetaan kunnolla. Sulje silmät ja kannattaa pidättää hengitystä hetken. Suihkautetaan kasvoille, valmiin meikin päälle noin 30 sentin etäisyydeltä pyörivin liikkein 2-5 kertaa.

Erityisesti puuterisien meikkipohjien päälle käytettynä aivan loistava tuote! Puuteri kiinnittyy ja kasvot näyttävät heti sädehtivän kauniilta, ilman liiallista puuterisuutta. Kasvoille syntyy suojaava kalvo, joka pitää meikin paikoillaan tehokkaasti. Meikkipohjan kerrokset myös sulautuvat ja kiinnittyvät kasvoille.

Freesaukseen suosittelen ensin puuteripaperin käyttöä, jonka jälkeen suihkaus tai pari kasvoille. Kuumana päivänä jääkaappikylmä suihke antaa todella freesin tunteen.

Tuoksu Fix’ Make-Up -suihkeessa on ruusuinen. Tuoksu haihtuu hetkessä, mutta jättää pitkäksi aikaa raikkaan ja miellyttävän tunteen kasvoille.

Miten Fix’ Make-Up sitten eroaa suihkutettavista kasvovesistä? Samaa tässä Clarinsin Fix’ Make-Up -suihkeessa on ihon virkistäminen ja kosteutus. Eroana on Fix’ Make-Up -suihkeen antama kesto meikille. Minulla on Urban Decayn All Nighter -suihke, joka on enemmänkin vain kiinnitykseen. En itse ole huomannut selkeää eroa kestävyydessä näiden kahden välillä. Clarinsin suihke on virkistävämpi ja paremman tuoksuinen. Lisäksi tietysti pullo on huomattavasti kauniimpi, jos esteettisiä eroavaisuuksia mietitään.

Kesällä suihke meikin kestoa parantamaan ja talvella kuivan ihon kaunistajaksi. Suosittelen!

Hintaa Clarins Fix’ Make-Up -suihkeella on noin 33-35 € / 30 ml. Clarinsin kosmetiikkaa jälleenmyy mm. Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion- ja Stockmann Beauty -myymälät.

Oletteko tottuneet käyttämään meikin kiinnittäviä ja kasvoja freesaavia suihkeita? Oletteko kokeneet ne turhiksi vai loistaviksi tuotteiksi?

Ps. Huomasitteko mitään uutta Glitz & Glamissa?

Tuote saatu blogin kautta maahantuojalta.

Lue myös

X