Glitz & Glam

Clip & Curl – helpot lämpörullakiharat

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kuinkas moni haaveilee helpoista laineista hiuksiin? Nykyään on valtaisat määrät tapoja, joilla luoda kiharaa ja laineikkuutta hiuksiin. Muotoiluraudat ovat tätä päivää, mutta kuka muistaa ne vanhat lämpörullat?

babylisslämpörullat1

Lämpörullien kehityksen saralla on saatu aikaan uutta. Helpompi ja nopeampi tapa kietoa hiukset rulliin ja odotellessa kädet ovat vapaana vaikkapa meikkaamiseen tai siivoamiseen, jos vieraat ovat pian ovella ja koti vielä siivoamatta. Siinä rullat päässä voi vaikkapa pestä vessankin, jos se oli vielä tekemättä ennen uuden vuoden bileitä.

Babyliss Clip & Curl -lämpörullat ovat vanha kunnon tapa kihartaa hiukset, mutta ehkäpä helpompi, kuin perinteiset lämpörullat. Itse olen aika tottunut käyttäjä perinteisille lämpörullille, vaikka en enää niitä niin usein käytäkään. Niissä on pari juttua, jotka tulee ottaa huomioon. Sormet saattaa palaa herkästi, sillä rullat ovat keskeltä kuumat. Toiseksi on ne kiinnikkeet… hakaset ovat parhaimmat, kun vain oppii kiinnittämään ne niin, että rulla pysyy paikoillaan. Ne kampamaiset kiinnikkeet ovat huonot mielestäni, koska ne jättävät hyvin herkästi painaumia tyveen ja siitä syystä kampaus saattaa olla pahimmillaan pilalla. Entä jos rullat eivät polttaisi sormia? Entä jos kiinnikkeitä ei tarvittaisi? Entä jos rullaa ei edes tarvitse rullata tyveen asti, vaan kihara/taipuisuus alkaisi muodikkaasti vasta pituuksista?

babylisslämpörullat2

Syksyllä minulta tiedusteltiin halukkuuttani testata uusia lämpörullia. Tutkin saamani linkin ja tiedustelin PR-firman edustajalta lisää. Muistaakseni esitin rehdin ja suoran kysymyksen, että ovatko ne oikeasti hyvät? En meinaan halua nurkkiini turhia härpäkkäitä. Lisäksi aikani on rahaa, joten en mielellään tuhlaa sitä aivan turhiin juttuihin, kun voin käyttää sen hyödyllisempääkin. Tuttu PR-firman henkilö vakuutti minut, joten otin testiini uudenlaiset, erilaiset lämpörullat.

Babyliss Clip & Curl -lämpörullat ovat pakattuina kompaktiin telineeseen. Lämpöhukkaa ei synny, koska telineessä ei ole aukeavaa kantta, vaan aukko, jota käännetään aina kolmen rullan kohdalle.

babylisslämpörullat3

Kennomaisessa telineessä on 12 lämpörullaa, joista 6 kpl on 17 mm ja 6 kpl on 22 mm. Sähköjohdon (1,8 m) saa kiedottua telineen alle rullalle. Rullat lämpenevät käyttövalmiiksi noin 5 minuutissa.

babylisslämpörullat4

Rullat ovat silikonisia. Ideana on, että hiusosio kiepautetaan silikonisen rullan ympärille ja rulla painetaan kiinni.

babylisslämpörullat5

Rullat eivät polta sormia niiltä alueilta, millä sitä käsitellään. Materiaali on hyvin tutun tuntuista minulle. Teatterilla käytämme silikonisia lämpöpatukoita, eli hot stickejä, jotka kylläkin kuumenevat niin, että polttavat näppejä. Nämä eivät kuitenkaan polta, koska lämpö on vain rullien sisällä, ei sen ulkoreunoilla.

babylisslämpörullat6

Lämpörullat ovat helppo painaa kiinni, jolloin ne pysyvät hiuksissa.

Mutta riittävätkö nämä 12 lämpörullaa minun pitkille ja normaalipaksuille hiuksille? Se minua kovasti mietitytti, että myös se, että voivatko ne kihartaa hiukset oikeasti? Nyt näytän teille.

babylisslämpörullat7

Suihkuta hiuksiisi (jos et jo föönauksen alle ole käyttänyt lämmöstä aktivoituvaa muotoilusuihketta) jotain muotoilusuihketta. Niitä kutsutaan myös nimellä lämpösuoja tmv. Minulla ei näissä kuvissa ole muotoilusuihketta, sillä halusin testata, että kuinka hyvin nämä pystyvät hiuksia muotoilemaan pelkän lämmön avulla. Suosittelen kuitenkin käyttämään, jotta kihara pysyy paremmin. Älä kuitenkaan kastele hiusta muotoilusuihkeella, sillä hius kuivuu lämpörullassa muuten äärimmäisen hitaasti. Hiusten tulee olla täysin kuivat, kun ne vapauttaa lämpörullista. Muuten kihara suoristuu.

Hiuksista otetaan halutun kokoisia osioita. Jos et ole tottunut lämpörullien käyttäjä, niin kannattaa ensin vähän hahmotella osioita, jotta saat käsitystä siitä, minkä kokoisia osioiden tulisi olla, jotta rullat riittäisivät hiuksiisi.

Aloita rullaus latvasta, mutta näissä on se kiva juttu perinteisiin lämpörulliin verrattuna, että et tarvitse piikkikampaa, jolla pyöräyttää latvaa siististi rullan ympärille. Nykyään laineet ja kiharat luodaan hyvin huolettomiksi, se on itse asiassa se juttu tämän hetkisessä muodissa. Siksi voit aloittaa latvan rullaamisen noin 5-10 senttiä latvasta vain kieputtamalla latvan rullan ympärille. Siitä sitten jatketaan rullan pyörittämistä kohti tyveä. Voit itse päättää mihin suuntaan haluat rullauksen tehdä, eikä mitään jännitteiden suuntia ja kulmia tarvitse miettiä, kun lämpörullaa ei rullata tyveen asti.

babylisslämpörullat8

Lämpörullan voi jättää alemmaskin pituuksiin, mutta mitä tyvemmässä ne ovat, sitä vähemmän ne tulevat tiellesi odotteluvaiheessa.

babylisslämpörullat9

Rulla vain painetaan litistämällä kiinni.

babylisslämpörullat10

Kun kaikki hiukset ovat rullattuina, odotellaan. Tässä välissä voi meikata, tai tehdä kuten minä olen tehnyt – pessyt meikit pois ja meikannut uudestaan. Tai jos se vessa on vielä pesemättä tai kämppä imuroimatta ennen vieraiden tuloa uuden vuoden juhliisi, niin ehdit sen tekemään rullien jäähtyessä.

babylisslämpörullat11

Kun rullat ovat täysin jäähtyneet, voit aloittaa niiden availun.

babylisslämpörullat12

Silikoniset rullat eivät takerru hiuksiin. Kiharasta tulee laineikas ja pehmeä.

Kun olet avannut kaikki osiot, suihkauta niille kevyttä hiuslakkaa. Mielellään ns. työstölakkaa, eli jotain 1-vahvuista. Tämän jälkeen voit hieman availla osioita sormin varovasti.

babylisslämpörullat13

Tee haluttu kampaus ja päällystä lopuksi hiukset vahvemmalla hiuslakalla, eli kiinnityslakalla. Hentoisemmille hiuksille riittää pidoltaan 3-vahvuus ja jämäkämmille hiuksille voi käyttää stydimpää, eli esim. 5-vahvuista.

babylisslämpörullat

Lopullinen tuomioni Babyliss Clip & Curl -lämpörullille on, että jatkoon! Nämä saavat jäädä minulle pikaiseen hiustenlaittoon. Lämpörullissa on se kätevää, että nopean rullauksen jälkeen kädet ovat vapaat. Voin siis meikata itseni sillä välin kun rullat ovat päässäni. Lämpörautojen kanssa on aina täysin kiinni hiustensa muotoilussa, joten tässä on ehdottomasti käteviä puolia. Mitä kiharaan noin muuten tulee, niin Clip & Curl -lämpörullat eivät tee kasari/ysärimäistä Sally Spectra efektiä, eli ne eivät nostata tyveä pöyhkeäksi, joka ei ole tänä päivänä monenkaan mieleen. Näillä lämpörullilla saadaan näppärästi nykymuodin mukaisesti tyvestä suora ja pituuksista laineikas tai laineikkaan kihara kampaus.

Olen sitä mieltä, että 12 rullaa ei kuitenkaan riitä todella pitkille ja paksuille hiuksille. Olen kuitenkin kuullut, että näitä on tai on tulossa myyntiin lisäosina lämpörullia. Suosittelen sellaisia kaikille joilla on todella paljon hiusta ja ne ovat pitkät. Minun pituudella ja hiusmassalla se 12 riittää just ja just. Mitä lyhyemmät ja ohuemmat hiukset, sen helpommin saa rullat riittämään. Lämpörullat eivät ole kiharrukseen kaikista paras ratkaisu silloin, jos hius on todella lasimainen ja jäykkä. Tällöin suosittelen enemmin muotoilurautoja. Perinteiselle pehmeälle hiukselle lämpörullat toimivat erinomaisesti.

Hinnaltaan lämpörullat ovat siinä 59,90 €, eli aika tavallinen hinta lämpörullille. Myyntipaikkoja ovat tavaratalot, hyvinvarustellut marketit ja elektroniikkaliikkeet.

Oletteko sattumoisin saaneet tällaiset joululahjaksi tai jo hankkineet ennen joulua?

Tuote saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X