Hiukset

Clip & Curl – helpot lämpörullakiharat

28.12.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kuinkas moni haaveilee helpoista laineista hiuksiin? Nykyään on valtaisat määrät tapoja, joilla luoda kiharaa ja laineikkuutta hiuksiin. Muotoiluraudat ovat tätä päivää, mutta kuka muistaa ne vanhat lämpörullat?

babylisslämpörullat1

Lämpörullien kehityksen saralla on saatu aikaan uutta. Helpompi ja nopeampi tapa kietoa hiukset rulliin ja odotellessa kädet ovat vapaana vaikkapa meikkaamiseen tai siivoamiseen, jos vieraat ovat pian ovella ja koti vielä siivoamatta. Siinä rullat päässä voi vaikkapa pestä vessankin, jos se oli vielä tekemättä ennen uuden vuoden bileitä.

Babyliss Clip & Curl -lämpörullat ovat vanha kunnon tapa kihartaa hiukset, mutta ehkäpä helpompi, kuin perinteiset lämpörullat. Itse olen aika tottunut käyttäjä perinteisille lämpörullille, vaikka en enää niitä niin usein käytäkään. Niissä on pari juttua, jotka tulee ottaa huomioon. Sormet saattaa palaa herkästi, sillä rullat ovat keskeltä kuumat. Toiseksi on ne kiinnikkeet… hakaset ovat parhaimmat, kun vain oppii kiinnittämään ne niin, että rulla pysyy paikoillaan. Ne kampamaiset kiinnikkeet ovat huonot mielestäni, koska ne jättävät hyvin herkästi painaumia tyveen ja siitä syystä kampaus saattaa olla pahimmillaan pilalla. Entä jos rullat eivät polttaisi sormia? Entä jos kiinnikkeitä ei tarvittaisi? Entä jos rullaa ei edes tarvitse rullata tyveen asti, vaan kihara/taipuisuus alkaisi muodikkaasti vasta pituuksista?

babylisslämpörullat2

Syksyllä minulta tiedusteltiin halukkuuttani testata uusia lämpörullia. Tutkin saamani linkin ja tiedustelin PR-firman edustajalta lisää. Muistaakseni esitin rehdin ja suoran kysymyksen, että ovatko ne oikeasti hyvät? En meinaan halua nurkkiini turhia härpäkkäitä. Lisäksi aikani on rahaa, joten en mielellään tuhlaa sitä aivan turhiin juttuihin, kun voin käyttää sen hyödyllisempääkin. Tuttu PR-firman henkilö vakuutti minut, joten otin testiini uudenlaiset, erilaiset lämpörullat.

Babyliss Clip & Curl -lämpörullat ovat pakattuina kompaktiin telineeseen. Lämpöhukkaa ei synny, koska telineessä ei ole aukeavaa kantta, vaan aukko, jota käännetään aina kolmen rullan kohdalle.

babylisslämpörullat3

Kennomaisessa telineessä on 12 lämpörullaa, joista 6 kpl on 17 mm ja 6 kpl on 22 mm. Sähköjohdon (1,8 m) saa kiedottua telineen alle rullalle. Rullat lämpenevät käyttövalmiiksi noin 5 minuutissa.

babylisslämpörullat4

Rullat ovat silikonisia. Ideana on, että hiusosio kiepautetaan silikonisen rullan ympärille ja rulla painetaan kiinni.

babylisslämpörullat5

Rullat eivät polta sormia niiltä alueilta, millä sitä käsitellään. Materiaali on hyvin tutun tuntuista minulle. Teatterilla käytämme silikonisia lämpöpatukoita, eli hot stickejä, jotka kylläkin kuumenevat niin, että polttavat näppejä. Nämä eivät kuitenkaan polta, koska lämpö on vain rullien sisällä, ei sen ulkoreunoilla.

babylisslämpörullat6

Lämpörullat ovat helppo painaa kiinni, jolloin ne pysyvät hiuksissa.

Mutta riittävätkö nämä 12 lämpörullaa minun pitkille ja normaalipaksuille hiuksille? Se minua kovasti mietitytti, että myös se, että voivatko ne kihartaa hiukset oikeasti? Nyt näytän teille.

babylisslämpörullat7

Suihkuta hiuksiisi (jos et jo föönauksen alle ole käyttänyt lämmöstä aktivoituvaa muotoilusuihketta) jotain muotoilusuihketta. Niitä kutsutaan myös nimellä lämpösuoja tmv. Minulla ei näissä kuvissa ole muotoilusuihketta, sillä halusin testata, että kuinka hyvin nämä pystyvät hiuksia muotoilemaan pelkän lämmön avulla. Suosittelen kuitenkin käyttämään, jotta kihara pysyy paremmin. Älä kuitenkaan kastele hiusta muotoilusuihkeella, sillä hius kuivuu lämpörullassa muuten äärimmäisen hitaasti. Hiusten tulee olla täysin kuivat, kun ne vapauttaa lämpörullista. Muuten kihara suoristuu.

Hiuksista otetaan halutun kokoisia osioita. Jos et ole tottunut lämpörullien käyttäjä, niin kannattaa ensin vähän hahmotella osioita, jotta saat käsitystä siitä, minkä kokoisia osioiden tulisi olla, jotta rullat riittäisivät hiuksiisi.

Aloita rullaus latvasta, mutta näissä on se kiva juttu perinteisiin lämpörulliin verrattuna, että et tarvitse piikkikampaa, jolla pyöräyttää latvaa siististi rullan ympärille. Nykyään laineet ja kiharat luodaan hyvin huolettomiksi, se on itse asiassa se juttu tämän hetkisessä muodissa. Siksi voit aloittaa latvan rullaamisen noin 5-10 senttiä latvasta vain kieputtamalla latvan rullan ympärille. Siitä sitten jatketaan rullan pyörittämistä kohti tyveä. Voit itse päättää mihin suuntaan haluat rullauksen tehdä, eikä mitään jännitteiden suuntia ja kulmia tarvitse miettiä, kun lämpörullaa ei rullata tyveen asti.

babylisslämpörullat8

Lämpörullan voi jättää alemmaskin pituuksiin, mutta mitä tyvemmässä ne ovat, sitä vähemmän ne tulevat tiellesi odotteluvaiheessa.

babylisslämpörullat9

Rulla vain painetaan litistämällä kiinni.

babylisslämpörullat10

Kun kaikki hiukset ovat rullattuina, odotellaan. Tässä välissä voi meikata, tai tehdä kuten minä olen tehnyt – pessyt meikit pois ja meikannut uudestaan. Tai jos se vessa on vielä pesemättä tai kämppä imuroimatta ennen vieraiden tuloa uuden vuoden juhliisi, niin ehdit sen tekemään rullien jäähtyessä.

babylisslämpörullat11

Kun rullat ovat täysin jäähtyneet, voit aloittaa niiden availun.

babylisslämpörullat12

Silikoniset rullat eivät takerru hiuksiin. Kiharasta tulee laineikas ja pehmeä.

Kun olet avannut kaikki osiot, suihkauta niille kevyttä hiuslakkaa. Mielellään ns. työstölakkaa, eli jotain 1-vahvuista. Tämän jälkeen voit hieman availla osioita sormin varovasti.

babylisslämpörullat13

Tee haluttu kampaus ja päällystä lopuksi hiukset vahvemmalla hiuslakalla, eli kiinnityslakalla. Hentoisemmille hiuksille riittää pidoltaan 3-vahvuus ja jämäkämmille hiuksille voi käyttää stydimpää, eli esim. 5-vahvuista.

babylisslämpörullat

Lopullinen tuomioni Babyliss Clip & Curl -lämpörullille on, että jatkoon! Nämä saavat jäädä minulle pikaiseen hiustenlaittoon. Lämpörullissa on se kätevää, että nopean rullauksen jälkeen kädet ovat vapaat. Voin siis meikata itseni sillä välin kun rullat ovat päässäni. Lämpörautojen kanssa on aina täysin kiinni hiustensa muotoilussa, joten tässä on ehdottomasti käteviä puolia. Mitä kiharaan noin muuten tulee, niin Clip & Curl -lämpörullat eivät tee kasari/ysärimäistä Sally Spectra efektiä, eli ne eivät nostata tyveä pöyhkeäksi, joka ei ole tänä päivänä monenkaan mieleen. Näillä lämpörullilla saadaan näppärästi nykymuodin mukaisesti tyvestä suora ja pituuksista laineikas tai laineikkaan kihara kampaus.

Olen sitä mieltä, että 12 rullaa ei kuitenkaan riitä todella pitkille ja paksuille hiuksille. Olen kuitenkin kuullut, että näitä on tai on tulossa myyntiin lisäosina lämpörullia. Suosittelen sellaisia kaikille joilla on todella paljon hiusta ja ne ovat pitkät. Minun pituudella ja hiusmassalla se 12 riittää just ja just. Mitä lyhyemmät ja ohuemmat hiukset, sen helpommin saa rullat riittämään. Lämpörullat eivät ole kiharrukseen kaikista paras ratkaisu silloin, jos hius on todella lasimainen ja jäykkä. Tällöin suosittelen enemmin muotoilurautoja. Perinteiselle pehmeälle hiukselle lämpörullat toimivat erinomaisesti.

Hinnaltaan lämpörullat ovat siinä 59,90 €, eli aika tavallinen hinta lämpörullille. Myyntipaikkoja ovat tavaratalot, hyvinvarustellut marketit ja elektroniikkaliikkeet.

Oletteko sattumoisin saaneet tällaiset joululahjaksi tai jo hankkineet ennen joulua?

Tuote saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Raudoissa on mekaaninen rasitus myös ja kova kuumuus. Joten siinä mielessä nämä silikoniset ovat vähän hellävaraisemmat. 🙂

Itse tykkään säätää raudat sinne vähintään 210 -asteeseen. Ei tarvitse pidellä niin kauaa rautaa hiuksissa. Kumpi on hiukselle rasittavampaa – nopea kuumuus vai muutaman kymmenn astetta vähemmän kuumuutta, mutta kauemmin? Olen sitä mieltä, että nopea kuumuus on pienempi paha. 🙂

Kommentit

Uuuu, ihanan oloinen tuote! Oon ettinyt jotain, millä saan tehtyä laineet, mutta en ole vielä onneksi ostanut lainerautaa, kun nämä vaikuttaa niin käteviltä 🙂 Osaatko sanoa, kuinka paljon nämä kuluttaa hiusta verrattuna rautoihin? Kuinka kauan näitä pidetään päässä?

Jos hiusta ei kieputa lämpörullalle liian tiukkaan, niin uskoisin näiden olevan hiukselle hellävaraisempia, kuin muotoiluraudat.

Se aika on vähän vaikea määritellä, kun pitkä hius vaatii pidemmän ajan ja jokaisen hius on vähän erilaista noin muutenkin. Jollekin, jolla hius kihartuu todella helposti, voi riittää 5 minuuttia. Toisella täytyy pitää se 30 minuuttia. Neuvonkin pitämään niin kauan, että rulla on täysin jäähtynyt. Siinäkin voi aika vähän vaihdella, sillä mitä enemmän hiusta, sen hitaammin jäähtyminen tapahtuu. Mutta sellainen 15-20 minsaa olisi hyvä pitää. Mutta kuten sanoin, toisilla voi riittää 5 minuuttiakin. 😉 Se riippuu niin hiuksesta.

Kiitos! Mä arvostan sitä, että sä aina vastailet kommentteihin oman tietämyksesi mukaan 🙂 Tästä oli tosi paljon apua!

Parhaani yritän. 🙂 Kiva jos oli apua, sillä usein minun vastaukseni ovat, kuin politikoilla – ympäripyöreitä! 😀 Se johtuu siitä, että ei ole olemassa yhtä ainutta totuutta, vaan on erilaisia variaatioita. Moni asia vaikuttaa kaikkeen.

Mua on pitkään houkuttavat lämpörullat , sillä raudalla kiharoiden / laineiden teko on tosiaan rasittavaa! Sain kaverilta kerran kokeilla rullia ja se oli niin kivan helppoa. Noilla vaikuttaisi tulevan just kivat isot kiharat 🙂

Joo, nämä eivät tee pientä sikkuraa, vaikka tuo rulla onkin aika pieni. Yllättävää mielestäni.

Nämä ovat mielestäni perinteisiin lämpörulliin verrattuna näppärämmät, mutta tyveen näillä ei saa sitä hurjaa kohotusta, jonka voi perinteisillä lämpörullilla luoda.

Itse en saa kiharoita ikinä pysymään tukassani. En tajua miksi, tai sit mulla on vaan suoraa hiuslaatu. Oon koittanut laittaa mm. suolasuihketta alle tai bb-voidetta mut ei. Ja lakkaa tietty päälle. Mulla non ollu semmoset patukat minkä ympärille tukka kierretään, ei mitkään lämpöhommat kylläkään mut kyllä niillä laineet on saanu aikaan noin tunniksi. 🙂

Mutta onko näissä hinta ihan oikein? Uudessa cosmossa tän hinnaksi nimittäin oli laitettu 129€ mikä on jo aika paljon… Mielenkiintoisen oloinen tuote kyllä muuten, mä oon masterittaan itteeni, nytkin on ranne vesikellolla kun eilen töissä osu kuumaan uunipeltiin.

Ja hei koska kaikki arvontojen voittajat julkaistaan?

Olen kuullut, että joskus ammattilaisilla on vaikeuksia saada kiharat pysymään joidenkin asiakkaiden hiuksissa. Heitä on olemassa, joilla kihara ei pysy. Oletko koskaan kokeillut kevyttä hiuslakkaa lämpökäsittelyn alle? Hiuslakka ei saa olla liian voimakaspitoista, vaan työstölakkaa, eli 1-vahvuista tai sitten KMS Californian 2-in-1 suihketta.
https://anna.fi/glitz8glam/2014/04/hiuslakkaa-kiharruksiin/

Sitten on vielä Lorkun Technic Pli -suihke, joka on tosi vahva pidoltaan. Listasin sen 5 parhaan joukkoon.
https://anna.fi/glitz8glam/2015/08/5-parasta-muotoilusuihketta-kestaville-kiharoille/

En tiedä oletko nuokin jo kokeillut, mutta vinkkasinpa nyt kuitenkin. Tärkeää on sinulle, että hius on napakasti kierretty lämpöpatukan (niitä siis ilmeisesti käytät?) ympärille. Hiusosiot eivät saa olla paksuja, vaan mahdollisimman ohuita. Muista antaa olla niin kauan, että patukka jäähtyy täysin.

Cosmossa on väärää tietoa. Ainakin itse löysin googlettamalla enimmikseen tuon 59,90. Gigantissa oli 89,90 €, mutta muualla tuon 59,90. Eivät onneksi ihan noin hintavat lämpörullat. 🙂

Muistan ravintola-ajoiltani käsien polttamiset. Minulla on käsivarsissa edelleen haaleita viivoja, kun poltin käsivarret uunin seinään tai GN-pakkien reunoihin. Kun ostin ensimmäisen kiharruspuikkoni, niin poltin sillä joka kerta otsan, korvan, sormen tmv. Nykyään palovammat ovat harvinaisempia, kun jotenkin olen tottuneempi käyttäjä.

Olen vähän suunnitellut, että julkaisen voittajat, kun jokainen arvonta on ohi. 🙂

Siis masteri polttaan itteeni, hienosti tabletti taas säätäny omiaan. 🙂

pidemmän aikaa ollut suunnitteilla lämpörullien hankinta. nämä vaikuitti omaan tarpeisiin sopivalle kun aikaa ei aina hirveästi ole laittaa tukkaa.pitää laittaa mietinnän alle 🙂

Jos päädyt lämpörulliin ja sinulla on sellainen pehmeä ja normaali hius, ja haluat nimenomaan taipuisuutta, etkä voimakasta kohotusta tyveen, niin suosittelen valitsemaan nämä silikoniset rullat. Jos taas se kohotus olisi sinulle se oleellinen, niin valitse sitten ne perinteisemmät rullat. 🙂 Näissä on valttia myös se nopeus laitossa.

Minäminäminä! Olin jo kaaaauan haaveillut lämpörullista ja raaskin ostaa ne piiiitkän harkinnan jälkeen ne heti kesäloman jälkeen. Olen jäänyt ihan kouk-kuun niihin! Juuu *** Eivät ole nuo samat, ”vanhanaikaisemmat”, mutta toimivat tosi hyvin. Me like*** Mulla on paksu ja pitkä tukka ja ehkä laitan liiankin paljon tukkaa yhteen rullaan, mutta hyvät ne silti on. Mä joudun aina pitämään tukkaa töissä kiinni ja on mukavaa kun saa kahdeksi päiväksi kuohkeutta 🙂

Ne perinteisetkin toimivat hyvin. Nämä uudet vain vaikuttavat käyttäjäystävällisemmiltä. 🙂

Perinteisillä lämpörullilla saa kyllä huikeasti kuohkeutta, kun tyvikin kohoaa. Se nuttura ja ponnarikin näyttää niin paljon paremmalta, kun pohjalla on kunnon volyymi ja kohotus. Oletkin sen huomannut. 😉

Parhaat rullat ikinä ja täytyy ihan pyytää anteeksi vaarilta, jolta sain ensimmäiset lämpörullat 14-vuotiaana. Lämpörullat ovat meikäläisen juttu ja näillä olen saanut kunnon volyymit. Kiharoita laineita en aivan saa aikaiseksi, sillä hiuksia on paljon ja ovat epäsuomalaista pörheää jouhta eli tarvin lisärullat, mutta sitten kyllä on hiuksissa tule luokseni kiharat varmasti.

Tykkään myös miten vikkelään kuumenee, miten hyvin rulla pysyy hiuksissa, eikä päähän tarvitse tuikkia muita pinnejä ja piikkejä. Nerokas keksintö ja maailman parhaat rullat!

Mukavaa uutta vuotta <3

Juuri se jouhimainen hius on hankala saada kihartumaan. Tarvitsee todella pieniä osioita, jotta taipuu.

Minustakin tuo ”kiinnitysmekanismi” on nerokas. Ei pinnejä ja klipsejä, vaan pelkästään painetaan kiinni tuo rulla. Mahtavaa! Opettelin kantapään kautta perinteisillä lämpörullilla. Ensin harjoittelin niillä kampamaisilla klipseillä ja sitten ”hakasilla”. Opin kiinnittämään hakasillakin rullat tiukasti, mutta vaati se vähän harjoittelua, että etuosan hiuksetkin pysyvät rullassaan. Nämä uudenlaiset rullat ovat niin helpot. Tosin… hyvä, että olen opetellut niillä perinteisilläkin. Mikään taito kun ei koskaan mene hukkaan ja tulen vielä tarvitsemaan sitä taitoa. Aina tulee tilanteita (itselleni tai asiakas), että tarvitsee tehdä perinteisillä lämpörullilla kunnon pohjat johonkin kampaukseen. 🙂

Kiitos, samoin sinulle Tiia K! <3

Ohnoes! Kuvittelin jo, että hiustenkiharrusvälineistöni ei enää kaipaa täydennystä, mutta nämä rullat on kyllä pakko saada!! Vaikuttaa todella kätsyltä tavalta kihartaa hiukset! Tosin taidan tarvita kaksi pakettia heti alkuunsa… 🙂

Et ehkä välttämättä. Sinullakan on aika lyhyehköt hiukset. Kasaat vain riittävän suuret osiot, niin saat ne riittämään. Mutta jos näyttää siltä, että ei riitä, niin kannattaa etsiä käsiin niitä lisäosia. 🙂

Minä tein uudenvuodenaattona kiharat näillä. Vähän ontin pieniksi osiot etuosassa ja taakse ei sitten riittänytkään. Onneksi hiukset kihartu nopeasti etuosasta pienten osioiden vuoksi, joten otin ne pois, suihkautin hiuslakkaa. Laitoin rullat koneeseen uudestaan lämpiämään ja sitten kiepautin niiden kuumettua takaosalle. Annoin sitten olla sen 15 minuuttia ja ostin pois. Oli kiharaa. 🙂

Sain itse asiassa joskus teininä vähän vanhemmalta serkultani hänen vanhat lämpörullansa, jotka ovat juurikin samantyyliset sisältä lämpiävät silikoniset joihin napsautetaan ”suoja” päälle! Ovat mahtavat ja toimivat edelleen moitteetta! Tuntuvat myös jotenkin paljon hellävaraisemmilta hiuksille kuin erilaiset raudat, lisäksi pidän siitä että kiharan voi antaa rauhassa jäähtyä ennen kuin sen avaa jolloin ne pysyvät ehkä hieman paremmin muodossaankin kuin muilla välineillä. Tulos ei tosin ole ihan yhtä pysyvä kuin 210 asteeseen kuumenevilla laitteilla, mutta mitäs tuosta 😉
Suosittelen näitä kyllä kaikille!

Raudoissa on mekaaninen rasitus myös ja kova kuumuus. Joten siinä mielessä nämä silikoniset ovat vähän hellävaraisemmat. 🙂

Itse tykkään säätää raudat sinne vähintään 210 -asteeseen. Ei tarvitse pidellä niin kauaa rautaa hiuksissa. Kumpi on hiukselle rasittavampaa – nopea kuumuus vai muutaman kymmenn astetta vähemmän kuumuutta, mutta kauemmin? Olen sitä mieltä, että nopea kuumuus on pienempi paha. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *