Glitz & Glam

Cushionin puhdistus

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein mukavaa loppiaista! Odottelin eilen LivBoxiani ja ajatuksenani oli, että pääsisin loppiaiselle postaamaan vuoden ensimmäisestä boxista. En kuitenkaan vielä omaa boxiani saanut, joten oletettavasti saan LivBoxini sitten torstaina. Palataanpas siihen aiheeseen sitten perjantaina.

Otetaanpas sitten kaksiosainen postaus. Nämä postaukset ovat tällaisia vinkkipostauksia liittyen Cushion-meikkivoiteiden pakkauksiin.

Cushion-meikkivoiteet ovat uusin Aasian ihme, joka on rantautunut meille Eurooppaankin. Cushion-meikkivoiteita löytyy markettimerkki IsaDoralta.

Että myös selektiiviseltä Lancômelta, joka oli muuten ensimmäinen Cushion-meikkivoide Suomessa.

Ideahan näissä meikkivoiteissa on se, että nestemäinen meikkivoide on pakattu rasiaan, jossa on huokoinen sieni, johon meikkivoide on imeytetty.

Meikkivoide levitetään puuterivippamaisella vipalla/sienellä. En oikein osaa sanoa näitä sieniksi, koska nämä muistuttavat mielestäni enemmän puuterivippaa, kuin meikkisientä.

Meikkivoide riittää noin 2-3 kuukaudeksi jokapäiväisessä käytössä. Lancômen Cushioniin voi ostaa täyttöpakkauksen ja IsaDoran Cushionin voi täyttää uudelleen esimerkiksi heidän Nude Sensation -meikkivoiteella. Tietysti sen Lancômenkin tyhjäksi käytetyn Cushionin voi täyttää jollakin muulla meikkivoiteella. Jos on merkille uskollinen, niin uskoisin Lancômen Miracle Air de Teint -meikkivoiteen soveltuvan tähän tarkoitukseen. Täytitpä tyhjän Cushionisi millä tahansa, niin ennen täyttöä se rasia, vippa ja sieni olisi hyvä puhdistaa huolellisesti ihan hygienia syistä.

cushionpuhdistus

Olettekos muuten puhdistaneet Cushioneitanne? Ei muuten olekaan ihan läpihuutojuttu. Ei lähde meikkivoide ihan helpolla irti vipasta, eikä muuten siitä sienestäkään, johon meikkivoide imeytetään. Olen tässä tehnyt puhdistustutkimusta ja haluan jakaa oman parhaaksi ja tehokkaaksi havaitsemani tavan. Muistan, että joku kysyi minulta vinkkejä Cushion-meikkivoiteen vipan puhdistukseen. Tässä nyt tulisi.

Tarvitset jotakin öljyä. Se voi olla kasvojen öljyputsaria tai tavallista öljyä, kuten vaikka kookosöljy. Paras on ei niin helposti vedestä vaahtomaiseksi tai maitomaiseksi muuttuva öljyputsari. Ihan paras olisi Sensain öljy, mutta kuka hitto raaskii sillä pestä meikkisieniään? Ei kai kukaan. Mutta homma hoituu myös markettien halvemmalla L’Orealin Sublime Glow -puhdistusöljyllä.

Toiseksi tarvitset tehokkaan rasvanpoistajan ja siinä ihan ässä on Fairy. Käsisaippuat, suihkugeelit ja palasaippuat eivät poista järin tehokkaasti rasvaa. Yksinään käytettynä ne eivät puhdista meikkivoidetta Cushionin vipasta ja sienestä. Tarvitaan öljyä, joka liuottaa meikkiä ja tämän jälkeen rasvanpoistajaa, joka irrottaa sen öljyn ja irronneen meikkivoiteen.

Valitan, että minulla ei ole työvaihekuvia. Eli ensin puhdistusöljyä sienelle ja vipalle. Äärettömän paljon öljyä ja yhtä paljon sienen ja vipan puristelua. Sitten huuhtelu. Lisää öljyä, puristelua ja huuhtelu. Toista tämä about tuhat kertaa. Veden tulisi olla niin lämmintä, kun kätesi kestävät. Rasva irtoaa lämpöisessä/kuumassa vedestä paremmin. Voit välillä kokeilla Fairylla puhdistamista ja irrottaa rasvaa. Todennäköisesti saat vielä tehdä jokusen puhdistuksen öljyn avulla ja vielä lopuksi Fairylla. Usko meinaa pettää, mutta näillä se meikkivoide lähtee irtoamaan ja vipasta saa siedettävän puhtaan, sienestä täysin puhtaan.

cushionpuhdistus1

Kun olet puhdistanut vipan, sienen ja rasian, kannattaa ne käsitellä desinfioivalla aineella, kuten Neo-Amiseptilla.

cushionpuhdistus6

Neo-Amisept käsittely hoituukin näppärästi kaatamalla neste rasiassa olevaan sieneen. Vippaa voi kanssa kastaa sieneen.

cushionpuhdistus5

Desinfioinnin jälkeen puristetaan sieni ja vippa kuivaksi ja kuivataan rasia. Sieni ja vippa vain kuivumaan pyyhkeen päälle.

cushionpuhdistus7

Sieni puhdistuu täydellisesti, mutta vippa värjääntyy meikkivoiteesta hieman. Vippa on kuitenkin puhdas. Se kun ei tosiaan ole ihan helppo puhdistaa.

cushionpuhdistus2

Sienen, rasian ja vipan kuivuttua se voidaan täyttää uudelleen tai käyttää johonkin muuhun, josta vinkkaan huomisessa postauksessa. Vanhoille Cushion-rasioille voidaan antaa uusi tehtävä. Osaatteko arvata minkä käyttötarkoituksen keksin?

Ihan pakko kysyä, että onko muita, jotka järkyttyivät Cushion-meikkivoiteen vipan puhdistusvaiheessa? Lensikö ärräpäitä, kun meikkivoide ei vaan meinaa irrota vipasta?

Se olisi joulu ohi! Joulupallot, verhot ja koristeet saivat siirtyä Paavo Pesusieni härpäkkäiden tieltä, sillä tänään meillä juhlitaan 3-vuotiaan pikkumiehemme synttäreitä. Oikeastihan meidän jäbän synttärit olivat joulupäivänä, mutta eihän niitä koskaan silloin vietetä. Tämä loppiainen vaikuttaisi aika hyvältä tavalta viettää joululapsemme synttäreitä. Tänään juodaan limua Paavo Pesusieni -mukeista ja syödään Paavo Pesusieni -kakkua.

Rentouttavaa arkipyhää kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X