Glitz & Glam

Dior Pied-De-Poule – syntisen synkkä paletti

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olisi tällä kertaa viimeisen Diorin uutuusviisikon meikkipostaus. Ostin tosiaan kolme Diorin uusia viisikoita ja viimeisenä tulisi Pied-De-Poule.

Koska Pied-De-Poule on hyvin tumma paletti, niin meikistäkin tuli tumma ja mustanpuhuva.

Koska silmämeikkini on melko kova, niin päätin yhdistää kokonaisuuteen pehmeyttä tuovia elementtejä. Laineikkaat kiharat ovat aina varma valinta tuomaan pehmeyttä lookiin.

Silmämeikki on tumma, mutta olen yrittänyt säilyttää siinä vaaleuttakin. Ei ihan helppoa, sillä Pied-De-Poule -paletti sisältää vain yhden vaalean ja sekin on highlight. En kuitenkaan lähtenyt ”lainaamaan” yhtään sävyä paletin ulkopuolelta, vaan käytin kaikkia ko. paletista.

Pied-De-Poule on tumma paletti, mutta jokin tässä minua niin kiehtoi. Pied-De-Poule tarkoittaa kukonaskelkuviota. Minua miellyttää kovasti kukonaskelkuvioilliset takit ja huivit, mutta en välttämättä ole ihastunut tämän kuosin kenkiin ja mekkoihin.

En ihan oivalla ideaa paletin nimeen, sillä kukonaskelkuvio on minusta fifti-fifti valkoista ja mustaa. Pied-De-Poule on 80 % tummaa ja 20 % vaaleaa.

Hieman metallisen harmahtava sininen. Hyvä ja pehmeä koostumus. Levittyy helposti ja on hyvin pigmenttinen.

Kullanhohtoinen, norsunluun valkoinen, jossa kultaisia kimalteita. Heikohko pigmenttisyys. Kuiva ja jauhoinen koostumus.

Mattainen musta. Pigmenttinen, mutta kuitenkin kevyesti läpikuultavan oloinen. Melko kova ja tiivis koostumus. Hyvin erilainen koostumus Diorin luomiväriksi.

Hieman punasävyinen mattamusta, jossa monivärisenä hohtavia glittereitä. Erittäin kuiva koostumus, jota on haastavaa häivytellä, jotta glitterit säilyisivät.

Syvä, metsänvihreä. Pohjaväriltään luomiväri on hyvin musta. Haasteellinen häivytellä, jotta luomivärin vihreä sävy näkyisi. Koostumus tässäkin sävyssä hyvin kuiva.

Tämä meikki on ensikosketukseni Pied-De-Poule -palettiin. Koska en siinä vaiheessa vielä tiennyt luomivärien toimivuuksista, niin lähdin hakemaan metsäisen vihreää ja metallisen sinervää silmämeikkiä. Idea hyvä, toteutus heikko, sillä luomivärien kehnous pääsi yllättämään minut. Tällaisen silti sain aikaiseksi. Ei huono, mutta visioni ei oikein toteutunut.

Koska paletissa ei ole kuin yksi vaalea sävy, niin käytin sitä kulmaluulle, sisänurkkaan ja liikkuvan luomen keskiosaan asti. Tein graafisemman varjostuksen paletin vihreällä sävyllä ja häivyttelin vihreää sävyä ulkonurkasta liikkuvaa luomea pitkin keskiosaa kohti. Käytin ulkonurkassa paletin glitteristä mustaa antamaan hieman kimallusta meikkiin.

Alaluomella paletin sininen sävy, jota on syvennetty ripsirajasta paletin mattamustalla. Ylärajaus mustalla kajalilla, jota olen hieman pehmentänyt Pied-De-Poule -paletin mattamustalla.

Poskille valitsin pehmeän, neutraalin sävyn ja huulille lämpimän, ehkä vähän hieman terracottamaisen sävyn.

Poskipunana minulla on Diorin Diorblush sävyssä 939 Rosebud.

Huulilla myöskin Dioria, Rouge Dior sävyssä 759 Pink Extase. Hieman hämäävä nimi sävyllä.

Pink Extase on hyvin miellyttävä huulilla ja sävyltään turvallinen. Tykkään erityisen paljon syksyllä tällaisista sävyistä, joissa on hieman ruskainen väri. Olen tämän punan ostanut alesta aikoja sitten, mutta nyt vasta korkkasin sen käyttööni.

Tästäkin meikistä tuli mielestäni hyvin syksyinen. Harmi vain, että vihreä ei loistanutkaan luomilla, kuten kuvittelin.

Mitä tulee palettiin Pied-De-Poule… suosittelen ostamaan jonkun muun Diorin viisikon. Tähän hintaan tosiaan odottaa saavansa samaa laatua, kuin merkin muutkin paletit. Valitettavasti Pied-De-Poule on omistamistani Diorin viisikoista kaikista heikoin. Kyllä sen toimimaan saa, mutta vaatii hieman enemmän kikkailua häivyttelyissä ja tasaisessa levittämisessä muutaman sävyn kohdalla. Paletissa on oikeastaan yksi loistava ja muut hieman keskivertoa heikompia laadultaan. Valitan Dior, mutta kukonaskel petti minut, vaikka ei onneksi selättänyt.

Vaikka paletti oli heikko tapaus Diorilta, niin näyttikö meikki yhtä heikolta? Meinaan tehdä tällä vielä toisenlaisen meikin ja kokeilla muuttuuko mielipiteeni?

Lue myös

X