Glitz & Glam

Dior Trafalgar -syysmeikki 2

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Eilisen Trafalgar-meikin jälkeen postaan tämän toisen, huomattavasti dramaattisemman version.

Enpäs muista koska viimeksi meikkasin näin vahvan meikin, jossa on paljon värejä. Useamman värin käyttö silmämeikissä ei ole minun mukavuusalueeni. Tykkään käyttää yhtä väriä ja sen lisäksi sitten neutraaleja, kuten ruskeat, taupe, harmaat, musta ja vaaleat.

Aluksi meinasin valita viileän sävyisen poskipunan, mutta päädyinkin aivan aavistuksen lämpimään. Diorin Diorblush 533 Passion Fruit on melko neutraali, mutta kuitenkin luokittelen sen aavistuksen enemmän lämpöiseksi, kuin kylmäksi.

Huulipunaa valittaessa, päätin jatkaa dramaattista linjaa. Joskus vaan toimii parhaiten se, että vedetään kunnolla yli. Huomiota herättävämpi huulipuna vie huomiota vahvasta silmämeikistä. Lisäksi joskus vain toimii se, että kokonaisuudessa ei yksi osa-alue hyppää esiin, vaan kokonaisuus on samaa tyyliä. Rikkokaa siis meikkauksien ”sääntöjä” ja kokeilkaa mikä toimii.

Tämä upea violetti huulipuna on Diorin Rouge Dior Mauve Mystère. Huulten rajauksiin käytin yhteensopivaa MACin huultenrajauskynää Magenta.

Tässä Trafalgar-meikissä on ollut ideana tehostaa varjostusta punaisella. Olen sitä mieltä, että tämän tyyppinen käyttötapa toimii vähän paremmin toisen mallisille silmille, kuin minun. Minun silmän malli on sellainen, että ulkonurkka jää kokonaan esiin. Luomi ei tule päälle, eikä silmäni muodossa ole luonnostaan minkäänlaista kissamaisuutta. Parempi esim. raskaammalle luomelle, laskevalle luomelle tai kissamaisen muodon omaavalle. Mutta ei hätää niille, joilla on samanmallinen silmä, kuin minulla. En sano, että tämä olisi ehdoton nou-nou minulle. Tämä vain näyttäisi mielestäni hieman toimivammalta ja sulavammalta mainitsemilla silmän ja luomen muodoilla.

Kulmaluulla ja sisänurkassa paletin vaalein sävy. Liikkuvan luomen sisäosassa vaaleanpunainen ja ulkonurkasta keskiosaa kohden häivytelty paletin violettinen ruskea. Luomivaossa ja siitä kulmaluuta kohti häivytellysti paletin tummapunainen.

Alaluomen ulkonurkan puolella tummanpunainen ja sisäosassa vihertävä kulta.

Trafalgar on Diorin syksyn one shot -paletti. Tämä ihanuus ei ole jäämässä vakiokokoelmaan. Harmi! Trafalgar on loppuunmyyty joistakin paikoista, sillä tämä paletti on saanut naiset sekaisin ympäri maailmaa. Onkohan Diorilta aikaisemmin nähty lähellekään tämän tyyppistä palettia? En ainakaan itse ole koskaan nähnyt.

Nimi Trafalgar paletille tulee mitä ilmeisimmin Trafalgarin taistelusta, jota käytiin ranskalais-espanjalaisen ja Britanian laivaston välillä vuonna 1805. Paikkana oli Trafalgarinniemen edusta. Britit voittivat taistelun, mutta menettivät joukkonsa voittoon johtaneen komentajansa. Luulen verenpunaisen luomivärin olleen syynä miksi paletti on saanut nimen Trafalgar.

Jännää paletissa minusta on myös vihertävä sävy. Vihreä on punaisen vastaväri ja siksi varmasti tämän vihertävän kullan vihreys korostuu. Kokonaisuutena hyvin jännä sävymaailma. Rohkea ja erikoinen, mutta silti harmooninen, vastaväreistä huolimatta.

Vaaleanpunainen sävy on Diorin vaaleaksi sävyksi yllättävän pigmenttinen ja hohtava, jopa kimalteinen. Koostumus on hieman kuivahko ja muruinen, kuten lähes aina viisikoiden vaaleiden sävyjen kanssa tuntuu olevan.

Vaalea, kullanhohtoinen taittaa hieman jopa vaaleanpunaiseen. Ihan ok pigmenttisyys ja hieman erilaisempi sävy duochromemaisuudellaan. Koostumus hyvin samanlainen, kuin vaaleanpunaisessa.

Punainen on hyvin pigmenttinen. Sävy on jännä, sillä toisinaan se näyttäytyy minulla lämpimänä ja toisinaan vähän viileämpänä. Koostumus on satiininen. Ei täysin mattainen, mutta en luokittele helmiäiseksi.

Vihertävä kulta on lämmin ja pehmeä sävyltään. Metallisena hohtava, jossa myös hyvä pigmenttisyys ja pehmeä koostumus.

Syvä luumuinen ruskea, ehkä hieman munakoisomainen sävy. Paletin vaaleanpunaisen kanssa yhdessä käytettynä näyttä lähes violetilta, kun taas punaisen kanssa muuntuu ruskeammaksi. Kevyt punerva shimmer saa sävyn näyttämään erityisen upealta.

Vaikka paletin vaaleimmat sävyt eivät ole niitä parhaimpia koostumukseltaan, niin silti parempia, kuin monissa muissa Diorin viisikoissa olevat vaaleat sävyt. Dior ei minusta loista vaaleiden sävyjen laadun kanssa.

Trafalgar on hyvä ja laadukas paletti, mutta ei paras mielestäni. Onko se kuitenkin hankkimisen arvoinen? Oli minusta ainakin. Upea sävymaailma juuri syksyyn, mutta pahoin pelkään, että punaista ei tule käytettyä enää joulun jälkeen, kunnes taas seuraavana syksynä. Se jää nähtäväksi.

Mitä piditte Trafalgar -meikeistäni? Minä pidin enemmän eilisestä. Se toimii minulle paremmin ja kuten eilen kerroin, niin ko. meikkityyli on ollut muutamia kertoja käytössä.

Vielä olisi yksi uusi viisikko esittelemättä. Meikkikuvat jo on, mutta postaus odottaa vielä kirjoittajaansa.

Lue myös

X