Glitz & Glam

”Dödöt” selektiivinen vs. halpis

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Aurinko paistaa, on kuuma ja herkästi hiki haisee. Hyvä deodorantti/antiperspirantti on kultaakin arvokkaampi.

Ostin Pariisin reissullani lentokentän tax freestä Biothermin Deo Pure Invisible roll-on antiperspirantin ja LdB Vitalizing Sweet Pea & Silk antiperspirantti tuli minulle Kissaämmä -blogin Kissikseltä ylimääräisenä kylkiäisenä, kun voitin hänen bloginsa arvonnassa Lushin tuotteita.

Ajattelin kirjoittaa näistä kahden aivan eri hintaluokan ”dödöistä” pienen vertailun omista kokemuksistani.

Kaikkihan tietää mistä hien haju syntyy ja mikä ero on deodorantilla ja antiperspirantilla. Yleisnimityksenä kuitenkin tulee puhuttua aina deodorantista, dödöstä, töttörööstä jne. Deodorantti estää hien hajua ja antiperspirantti estää hikoilua. Mikä toisella estää toisen, ei välttämättä estä toisella jne. Kokeilemalla voi löytää itselleen sen parhaimman vaihtoehdon ja toisinaan se varminkin pettää ja juuri silloin kun ei missään nimessä pitäisi! Tuttua, eikö vain?

Minä itse en ole kova hikoilemaan kainaloista, vaan minulla suurin hien erittyminen tapahtuu pään kautta. Hiuspohja, nenä ja ylähuuli ovat ne, joista minulta se hiki eniten erittyy. Hiki ei myöskään haiskahda kovin herkästi, mutta sitten kun minä jännitän, stressaan tai hermostun, niin hiki virtaa ainoastaan kainaloista ja sitten haisee! Kuten jokainen osaa kuvitella, niin yleensä stressihikeä syntyy juuri silloin, kun sinä et missään nimessä saisi haista hielle ja puseron kainaloiden tulisi olla kuivat. On aivan äärettömän ahdistavaa olla töissä, kun käsiä ei voisi nostella, mutta aivan pakko, jotta voit hoitaa työsi. Onneksi tälläiset ovat kaiken aikaa harvinaisempia tilanteita minulle, mutta joskus vaan stressaa kiire, vaativa työ jne. Noloa olla asiakkaan lähellä ja lemuta stressihielle. Ja juuri sinä päivänä päällä on tietysti se vartalonmyötäinen keinokuitupaita, joka saa hien haisemaan vieläkin voimakkaammalta. Of course! 😀

Suosin antipersirantteja (alumiineista huolimatta) enimmikseen, sillä stressihiki on se, jota tarvitsen saada aisoihin, kun stressaava tai jännittävä olo iskee. Antiperspirantit hillitsevät hien eritystä, joten paita ei kastu. Tuoksut samalla piilottavat hajuja. Vertailen ja kerron kahdesta viimeksi käyttämästäni antiperspirantista.

LdB Vitalizing Sweet Pea & Silk

Levittyvyys: Levittyy hyvin, mutta on hieman ”märkä”. Eli kainalot jäävät melko kosteiksi levityksen jälkeen. 
Tuoksu: Makea, kukkaismainen, ihan hyvä itseasiassa, mutta tuoksun huomaa kaiken päivää.
Teho: Ei ole vielä pettänyt kertaakaan! On ollut käytössä stressaavissakin tilanteissa. Esti monesti hien eritystä kainaloissa tai ainakin lievensi sitä, enkä kertaakaan ole ollut haisuli. 
Tahrat vaatteissa: En ole huomannut suurempia tahroja mustissa vaatteissa, mutta ehkä lievää tuhriintumista, kun oikein tarkasti ”syynää”.
Hinta: reilun 3 euroa 
Pakkauskoko: 60 ml

Biotherm Deo Pure Invisible

Levittyvyys: Levittyy hyvin ja tuntuu nopeasti kuivuvalta. Kainalot eivät ole pitkiä aikoja kosteana.
Tuoksu: Hyvin neutraali, lähes hajusteettomalta tuoksuva.
Teho: Aluksi tuntui, että ei petä millään, mutta viime aikoina tuntuu, että Biotherm pettää lähes aina. En tiedä mistä johtuu, mutta ei toimi enää minulla. Hien eritystä estää tehokkaasti, mutta pari kertaa petti siinäkin ja tuolloin hiki haisi melko voimakkaasti.
Tahrat vaatteissa: Ei ole tahrannut kertaakaan! Mustat vaatteet ovat puhtaita, vaikka olisin hikoillut monta tuntia.
Hinta: 21-25 euroa 
Pakkauskoko: 75 ml

Yhteenvetona joudun toteamaan, että halpis onkin varmempi, kuin hintava dödö, sillä LdB ei ole vielä pettänyt. Biotherm on hyvä, mutta jotakin tapahtui, kun on alkanut pettämään. Oloni on ollut varmempi LdB kainaloissa.

Mitä uskollisia kainalokavereita teiltä löytyy? Mikä on aina ollut se varmin, joka ei petä missään tilanteessa? Clarinsin roll-on minun piti ostaa tax freestä, mutta se oli loppunut, joten ostin myyjän suosituksesta Biothermin kokeiluun. Onko Clarinsin dödö hyvä?

X