Glitz & Glam

Edullinen ja laadukas Kaypro

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Muistatteko suitsutukseni edullisesta, mutta äärettömän hyvästä hopeashampoosta Kayprolta? Postaukseni löydät täältä. Tänään esittelen merkin tuotteita, jotka soveltuvat hauraille ja käsitellyille hiuksille.

kaypromacadamia

Kaypro on tosiaan italialainen hiusbrändi, joka valmistaa laadukkaita tuotteita. Näistä on äärimmäisen vähän tietoa Suomessa, että myös saatavuuskin on vielä toistaiseksi heikohkoa. Haluaisin kyllä kovasti, että näiden saatavuus parantuisi, sillä itse ainakin olen pitänyt todella paljon. Lisäksi uskoisin hyvän hinta-laatusuhteen kiinnostavan kuluttajia. Toki uusi brändi Suomessa on aina hidasta saada tunnetuksi. Brändihän uudisti ulkonäköään vasta hiljattain, joten googlettamalla ja myymälöissä saattaa olla vielä vanhalla ilmeellä olevia tuotteita. Nämä kuitenkin ovat uudistuksen jälkeisiä ja miellyttävät minun silmääni paljon enemmän, kuin entinen ulkonäkö.

Tänään esittelen tosiaan Kaypron Macadamia -sarjan tuotteita, jotka ovat loistavia tällaiselle käsitellylle hiukselle, kuin minulla. Mutta äärimmäisen hyvä myös herkemmin sähköistyvälle ja takkuuntuvalle hiukselle. Olen omien hiusteni lisäksi käyttänyt tyttäreni hiuksille. Hänellä on täysin käsittelemätön ja todella takkuuntuva hius.

kaypromacadamia4

Kaypro Macadamia Shampoo

Pehmeästi vaahtoava ja hellävarainen shampoo. Pesee kuivashampoostakin likaiset hiukset, mutta joskus äärimmäisen likaisina saatan tehdä tuplavaahdotuksen, kuten kaikkien hellävaraisimpien shampoiden kanssa on tehtävä varmasti puhtaan lopputuloksen takaamiseksi. Shampoo tuntuu hiuspohjaa kosteuttavalta ja hiuksia hieman selvittävältä.

Koska sarjan tuotteissa on käytetty macadamiapähkinäöljyä, ja luonnollisestikin tämän tyyppiset hiustuotteet ovat silikoneja sisältäviä, niin shampoo jättää aika silotellun pinnan. En luokittelisi shampoota tämän kategorian shampoissa hiuksia raskaaksi tekeväksi, mutta jos tykkää volyymishampoista, niin tämä on taatusti liian raskas shampoo heille. Jos taas hius on todella käsitelty tyveä myöten, se vaatii hellävaraisia shampoita ja hius on kuiva ja pörröinen, niin Kaypron Macadamia shampoo saattaa olla etsimäsi.

kaypromacadamia3

Kaypro Macadamia Conditioner -hoitoaine

Ihanasti hiuksia pehmentävä, suojaava ja selvittävä hoitoaine. Kyseessä ei ole sillä tavalla mikään tehohoito tai hiusnaamio, vaikka mielestäni tämän tehokkuus on samaa luokkaa. Selvittää hiuksia todella hyvin ja jättää ne sileämmiksi. Olen huomannut myös, että tämä hoito olisi hieman sähköisyyttäkin hillitsevä.

Hoitoainetta ei tarvitse pitkiä aikoja hiuksissa pitää, sillä sen rasvahapot ja silikonit tarttuvan hyvin nopeasti hiuksiin. Minulla on joskus latva niin kuiva, että se ritisee käsin puristeltaessa. Olen huomannut myöskin, että Macadamia hoitoaine tuo runsaasti kosteutta ja pehmeyttä latvoihin asti. Käytän kyllä aina jotain hiuksiin jätettävääkin hoitoa, mutta testailuja olen tälläkin tehnyt ilman hiuksiin jätettäviä. Toimii!

Pumppupullosta paljon plussaa. Ihmettelen hieman, että miksi samankokoinen shampoo ei ole pumppumekanismisessa pullossa?

kaypromacadamia2

Kaypro Macadamia Serum -hiusseerumi

Macadamiapähkinäöljyä sisältävä seerumi. Koostumus on hiusöljyn ja ohuemman seerumin välimaastosta.

Kosteisiin hiuksiin käytettynä selvittää ja silottaa hiuksen pintaa. Kuiviin hiuksiin levitettynä suosittelen olemaan varovaisempi annostelussa, jotta hiuksista ei tule rasvaisen näköiset. Antaa runsaasti kiiltoa ja silottaa latvaa kuiviin hiuksiin käytettäessä. Erityisen hyvä pitkille hiuksille latvaan käytettynä ja kuiville pörröhiuksille vaikka koko pituuteen, jos tarve vaatii. Voidaan käyttää hiuksiin jätettävän hoitoaineen asemassa tai lisäksi – mikä nyt omalle hiuslaadulle ja halutulle lopputulokselle on sopivin tapa käyttää.

Pidän siitä miten tämä seerumi imeytyy hiuksiin. Oikealla annostelulla hiukset eivät jää rasvaisiksi, eivätkä raskaiksi. Jos latvat ovat kuivat, niin tämä on kanssa tosi näppärä tuote silottamaan latvoja. Erityisen tärkeää silloin, kun kihartaa hiuksiansa ja haluaa latvan säilyvän sileänä, eikä pörrööntyvän. Myös sähköisten hiusten taltutukseen näppärä tuote.

kaypromacadamia1

Tuoksu on hieman parfyyminen, mutta silti pehmeä Macadamia -sarjan tuotteissa. Ei suoranaisesti pähkinäinen, mutta minusta tuoksussa on vivahde pähkinää. Sellaiseen sokeriseen pähkinään. Mitenhän luonnehtisin voimakkuutta? Sanotaan näin, että hajusteettomiin tottuneen nenään voimakas, mutta salonkimerkkejä käyttävien nenään todella pehmeä ja miellyttävä tuoksu, joka ei kuitenkaan ole häiritsevän voimakas.

Voin kerrassaan suositella tutustumaan Kaypron Macadamia -sarjaan, jos haluat sileyttä, pehmeyttä ja helpompaa selvittävyyttä hiuksillesi. Olen huomannut, että macadamiapähkinäöljyiset hiustuotteet ovat olleet kovin mieleisiä ja olen huomannut juuri niiden tuovan erityistä pehmeyttä hiuksille. Tämä Kaypron Macadamia -tuotteet ovat tähän mennessä olleet testaamistani macadamiaa sisältävistä kaikista silottavin ja selvittävin.

Hintatasoa on hieman vaikea antaa kovin tarkasti, sillä löysin Suomesta vain yhden, joka myy verkkokaupassa. Lisäksi parturi-kampaamoissa hinnat voivat vaihdella. Kuitenkin kerron nyt sellaista suuntaa hinnalle. Maahantuoja on kertonut 10-12 € / 350 ml. Yhden vantaalaisen kampaamon verkkosivuilla on mainos, jossa on tutustumistarjouksena 15 € / kpl, ja kuvassa 1000 ml:n pakkaukset. Isommat pakkaukset ovatkin aina edullisempia litrahinnaltaan. Nettiterveysapteekki.fi myy shampoota ja hoitoainetta 13,50 € ja seerumi 30,50 € / 100 ml.

Sen tiedän, että Kouvolan Veturissa oleva Hiustropiikki myy Kaypron tuotteita ja minusta näin siellä joulun tienoilla jo näitä uudempia pulloja. Ne vanhat taisivat olla syksyllä poistomyynnissä. Työpaikallani Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteellä oli ainakin, saattaa olla edelleen Argan Oil -sarjan jättikokoisia tuotteita.

Muita Kaypron jälleenmyyjiä, joita tiedän ovat:

Salon Josefina, Vantaa
Parturi-kampaamo Maarit Särkijärvi, Muonio
COOL TIME HYVÄNOLONKESKUS, Karkkila
TAIGASAKSET, Ulvila
HIUSHUONE FUURU, Laihia
O´NIEL IMAGINATION OY, Oulu
JAASKA HAIR,  Vantaa
SALON MARISSA/SALON ELLE, Helsinki

Onko siellä ketään Kaypron tuotteita käyttäneitä? Tuntuu välillä, että olen aika yksin tämän merkin kanssa, kun harva näitä on kokeillut. Googlettamallakaan ei löydy muita esittelyjä, kuin omani. 😀

Tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X