Hiukset

Enemmän tuuheutta hiuksiin

21.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Pipokausi alkaa olla jo hyvin lähellä, sillä aamuisin on jo ollut melko kylmä.

Sain kivoja tuotteita Four Reasonsilta, joilla taistella lättänää kampausta vastaan. Uuden Brown Hair Powder -kuivashampoon jo esittelinkin, mutta esittelen sen tässä postauksessa vielä uudestaan. Tämä on vain niin hyvä, että en malta olla ylistämästä tätä vielä kerran.

Volume Booster

Nestemäinen suihke antamaan ryhtiä ja kohotusta tyvelle. Nyt minulla ei ole otsahiuksia, mutta Volume Boosterin sanotaan olevan loistava otsahiusten föönaukseen. En ollenkaan epäile asiaa, sillä suihke tuntuu juuri sellaiselta, että sillä saa napakasti otsarin kohotettua ja muotoiltua.

Hiukset eivät tunnu millään tavalla likaisilta, tahmaisilta tai kovilta, mutta ne ovat ilmavammat, ryhdikkäämmät ja tyvi pysyy hyvin kohotettuna. Suihkepullon suuttimen vuoksi suihketta on helppo annostella tarkasti tyveen. Teen suihkuttelun jakaus jakaukselta tyvelle ja tämän jälkeen harjaan hiukset, ennen föönausta.

Käyttö: Suihkutetaan hieman kosteisiin hiuksiin ja erityisesti tyveen. Föönataan pyöröharjaa kohotukseen apuna käyttäen tai ilman vain osioita nostelemalla ja tyveen föönillä puhaltamalla.

Hinta: 11,90 € / 250 ml

Volume Mousse

Muotovaahto on varmasti edelleen se yleisin tuote, jota käytetään föönauksen alle. Olen itsekin viime aikoina suosinut uudelleen muotovaahtoja. Perushyvä muotovaahto antamaan tukea ja pitoa tyvelle. Pituuksiin käytettynä toimii myös muotoilevana, kuten lämpörullien ja patukoiden käytössä.

Hiukset eivät jää aivan koviksi, vaan vaahto antaa pehmeän tunteen hiuksiin, mutta silti pientä ryhtiä ja jämäkkyyttä. Pidempiä hiuksia muotovaahto ei yksinään saa kunnolla kohotettua, mutta kevyen ilmavuuden ja kohotuksen kyllä antaa.

Käyttö: Pullo tulee ravistaa kunnolla. Annostellaan tarvittava määrä ja viedään kosteisiin hiuksiin. Föönataan pyöröharjaa kohotukseen apuna käyttäen tai ilman vain osioita nostelemalla ja tyveen föönillä puhaltamalla.

Hinta: 11,90 € / 200 ml & 5,90 € / 80 ml

Volume Shaper

Muotoilusuihke, joka tuuheuttaa ja antaa kevyttä pitoa. Kun kaksi edellistä tuotetta ovat sellaisia, jotka vaativat lämpökäsittelyn aktivoituakseen, niin tämä suihke lisätään kuiviin hiuksiin. Volume Shaper voidaan suihkuttaa hiuksiin osioita nostellen tai yksinkertaisesti heittää vain pään alaspäin ja suihkuttaa suihkeen hiuksiin. Pieni pöyhintä ja hiukset ovat ilmavammat ja ryhdikkäämmät. Hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät pidä hiuspuutereista ja kuivashampoista. Tätäkin kun käytetään kuiviin hiuksiin, eikä vaadi föönausta.

Tuntuma hiuksissa on hieman samanlainen, kuin erittäin kevyttä hiuslakkaa olisi hiuksissa. Pito on kevyt ja joustava. Tyvelle käytettynä tyvi saa ryhtiä.

Käyttö: Suihkutetaan riittävän kaukaa kuiviin hiuksiin nostelemalla osioita. Voidaan pöyhiä tai hieroa tyveä.

Hinta: 11,90 € / 300 ml

Brown Hair Powder

Olen kokenut hiuspuuterit ja kuivashampoot kaikista tehokkaimmiksi tyvikohottajiksi. Lisäksi hiukset pysyvät puhtaan näköisinä pidempään. Niissä tosiaan yhdistyy monta hyvää puolta, esimerkiksi kuivashampoota käytetään kuiviin hiuksiin, jopa likaisiin (aina vaan parempi). Lisäksi Four Reasonsin kuivashampoot antavat todella paljon tuuheutta ja tukea tyveen. Nyt on saatavilla myös tämä tummien hiusten kuivashampoo, joka myös hieman häivyttää tyvikasvua.

Tyvi tuntuu puhtaalta, ei pöllyä ja varise päivän aikana. Tyveen saa hyvän ja pitävän kohotuksen, ilman jauhoista ja ritisevää tunnetta.

Käyttö: Pullo ravistetaan huolellisesti ennen käyttöä. Suihkutetaan kuiviin hiuksiin tyveen, jakaus jakaukselta. Hierotaan sormin hiuspohjaa ja harjataan tarvittaessa.

Hinta: 11,90 € / 250 ml & 5,90 € / 100 ml

Vaihtoehtona on myös se perinteinen, väritön hiuspuuteri.

Näytän miten se tuuheus on palautettavissa vaikka pipo tai hattu painaisikin kampauksesi tuuheuden kasaan. Minulla on ollut tapana käyttää joko Volume Booster tai Volume Mousse pohjalle ennen föönaamista. Kuiviin hiuksiin olen käyttänyt joko Volume Shaper -suihketta tai Brown Hair Powder -kuivashampoota.

Kotoa lähtiessäsi hiukset olivat vielä ilmavat ja tuuheat. Olit tyytyväinen kampaukseesi. Painoit pipon päähän ja lähdit kävellen tai pyöräillen töihin. Perillä huomaat hieman hikoilleesi ja huomaat, että kaikki tuuheus ja ilmavuus hiuksistasi jäi pipoon.

Kun hiki hieman kuivahtaa hiuksistasi, niin sormet hiuksiin ja kunnon möyhennys käyntiin. Hiero tyveä ja nostele hiuksiasi. Voit myös kääntää pääsi alaspäin ja hieroa hiuspohjaasi.

Ohhoh!

Jos kohotus ja tuuheus menivät överiksi, niin silottele ja tasoittele sormin pinnasta tai harjaa kevyesti pinnasta.

Lopuksi suihkaus hiuslakkaa. Lättänä kampaus on poissa. Vaikka joutuisit pitämään työssäsi hiuksia kiinni, niin pelkkä ponnarikin näyttäisi paremmalta, kun hiuksissa on alla volyymituotteet. Myös letitykset ovat helpompia ja ne näyttävät muhkeammilta, kun pohjalla on tuuheuttavia ja rakennetta antavia tuotteita.

Four Reasonsin tuotteissa on se mukavaa, että ne ovat kotimaisia ja siksi ne ovatkin suunniteltu juuri meille hentohiuksisille suomalaisille. Niissä on kivat ja raikkaat tuoksut, tuotteet ovat toimivia ja edullisia ammattilaismerkiksi. Lisäksi pakkaukset ovat minusta hauskoja ja ilmeikkäitä.

Four Reasonsin tuotteilla on aika helppo saatavuus, vaikka salonkimerkistä onkin kyse. Hyvin monet kampaamot jälleenmyyvät Four Reasonsia. Lisäksi Sokos- ja Stockmann -tavaratalot ja Sokoksen verkkokauppa jälleenmyyvät Four Reasonsia.

”GOOD HAIR, GOOD DAY”

Kyllähän se niin menee, että kun hiukset ovat hyvin, niin usein päivästäkin tulee parempi. Eix je?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit (22)

Monesti hoitoaineissa on ksteuttavia ainesosia tai kosteutta sitovia. 🙂 Minulla on tapana käyttää erilaisia shampoita ja hoitoaineita. Jos haluan rakennetta hiuksiin, niin suosin sen mukaisia tuotteita. Jos haluan siloisaa ja kiiltävää, valitsen siihen soveltuvat shampoot ja hoitoaineet. Lopuksi tietysti myös halutun lopputuloksen mukaan ne muotoilutuotteetkin. 🙂

Voit käyttää myös kiharruksien alla, mutta muista käyttää lämpösuojallista muotoilusuihketta lisäksi, sillä suolasuihke ei anna niinkään pitoa, vaan rakennetta/karheutta. Näin kihara saa enemmän kestoa. Ja muista, että et kiharra kosteita hiuksia, sillä hiukset eivät ehdi kuivua ja näin kihara suoristuu nopeasti, jos on jäänyt kosteaksi. 🙂

Houkuttelevat tuotteet! Kun vanhat loppuu, niin ostan kyllä testiin. Sulla on muuten ihailtavan näköiset hiukset: tuo väri ja tuuheus 🙂

Kiitos Kati! 🙂 Pakko myöntää, että sileys, että tuuheus tulee purkista. Luonnontilassa hiukseni menevät aivan päätä myöten ja ovat taipuisat. Värikään ei ole oma, vaan värjätty. 😀

Onpa ihanat kuvat ja mahtava vinkkikuvasarja! Olet niin kauniina taas 🙂

Tykkään paksu- ja karheatukkaisena siitä Four Reasonsin hoitavasta muotovaahdosta. Ohuempihiuksisilla se lättänöittää tukan, mutta mulla tekee ihanan pehmeäksi eikä jää sellainen ”muotovaahtofiilis” yhtään 🙂 En muuten tiennytkään, että nämä tuotteet ovat kotimaisia!

Kiitos Elisa! <3

Joo, volyymituotteet eivät sovi sinulle. Tuota hoitavaa muotovaahtoa en ole kokeillut, enkä itselleni hankkisikaan. Minun ei kannata käyttää kiiltoa antavia tai hoitavia muotovaahtoja ja sinun ei näitä volyymia antavia.

Ai et tiennyt? Joo, Four Reasons on kotimainen. Joskus 4-5 vuotta sitten sain lahjaksi ensimmäiset Four Reasons tuotteeni ja en millään meinannut uskoa, että niin tyylikkään näköinen kampaamomerkki voi olla suomalainen. 😀

Kivoja tuotteita oot saanut

Niin olen ja kivasti toimivia. 🙂

Ihana, jotenkin sellainen hyvän mielen postaus 🙂 Ja sikkehyvä demonstraatio. Mulla on lyhyissä hiuksissa se ongelma, että ne sekä painuvat pipon alla lyttyyn, että sojottavat pipon pois ottamisen jälkeen joka suuntaan! Lisäksi kaulahuivi laittaa niskahiukset ihmeelliseen pörröön 😛 Vinkkejä? 😉

No älä sitten käytä niskahiuksiisi vahaa tai kiiltotippoja. 😉 Kokeile ja jos viitsit, niin raportoi minulle, että auttoiko ja toimiko? Jos ei toimi, niin kerro, että missä menee vikaan? 🙂 Jep, juuri noita voisit kokeilla siihen tarkoitukseen. 🙂

Kiitos vinkeistä! En pese hiuksia päivittäin, joten tuon niskan taltuttaminen tuotteilla on tosiaan ongelmallista 😛 Mutta niska vielä jotenkuten menee, kunhan päälihiukset olisivat siloiset. Mulle ei ole tullut mieleenkään ottaa töihin mukaan kosteussuojasuihketta tai kuivahoitoainetta, mutta nyt kyllä kokeilen ehdottomasti! Se KMS:n kuivahoitsikka saattaisi toimia tai sitten Goldwellin Satin Guard? 🙂

Heh, kiitos Salla! <3

Jep, lyhyiden tai voimakkaasti kerrostetun leikkauksen kirous. No vinkkinä nyt heittäisin yhden mitä voisit kokeilla. Käytä alla niitä volyymiä ja/tai kohottavia tuotteita. Kun otat pipon pois, niin yritä kohotella ensin, eli samalla tavalla, kun minä tuossa demostraatiossa. Sen jälkeen kosteussuojasuihkeella tai kuivahoitoaineella voit yrittää saada pipon alla ”nyhrääntyneitä” hiuksia näyttämään siloisemmilta. Voit myös vaihtoehtoisesti yrittää tuolla Volume Shaperilla saada taltutettua hiuksiasi. Suihkauttelet kevyesti ja muotoilet harjalla ja käsin. Ko. suihke antaa kevyttä pitoa, mutta ei tee hiuksia koviksi tai latista niitä.

Voit tuota suihketta kokeilla niskahiuksiinkin ja kammata/harjata niitä alas. Myös kevyellä vahalla tai kiiltotipoilla niitä saa taltutettua, mutta niissä on se, että niin lähellä hiuspohjaa hius rasvoittuu myös nopeasti. Mutta sinä pesit päivittäin? Tällöin sillä ei ehkä ole merkitystä.

Mä en ollenkaan tarvitse tuuheuttavia asioita, koska mulle on jo etukäteen paksut hiukset 🙂

Lucky you! 😀 Onneksi itse saan hiukset tuuhean näköisiksi ja kyllähän minulla on hiuksia todella paljon. Yksittäinen hius vain on niin hienoa. Eli hyvin perinteinen suomalainen hiuslaatu.

Mulla on muotovaahtojen käyttö oikeastaan jäänyt, en kyllä tiedä miksi. Jotkut sanovat, että pitkille hiuksille ei paras mahdollinen, mutta ….niin. Huhuilin muuten sinua tuolla omassa blogissani, miten nämä riippaluomet pitäisi meikata?

http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2014/09/sininen-silmameikki.html?showComment=1411303876032#c7375003525520120285

Muotovaahto on klassikko. Kyllä se toimii pitkissäkin hiuksissa, mutta tietenkään se (kuten ei mikään muukaan) pysty rikkomaan fysikaan lakeja. Pitkä hius painaa enemmän. Lyhyemmissä hiuksissa muotovaahto pääsee paremmin oikeuksiinsa. Siksi muotovaahdon (tai jonkun muun tyveen käytetyn volyymituotteen) lisäksi turvaudun kuivashampooseen. 🙂

Tulen myöhemmin illalla blogiisi vastaamaan ajan kanssa. 🙂

Hieno demo 😉
Four Reasons on kyllä hyvä sarja. Itse omistan sen oranssikorkkisen Shaperin, Moisture Mistin ja Styling Fluidin sekä argan-seerumin.
Mun ongelmani on sellainen ”höttöytyminen” eli yksittäiset haituvat edessä leijailevat ja ovat naamassa kiinni aaargh :S Eivät ole siis varsinaisesti sähköiset, vaan leijailevat. Myös kesäisin. Hennot hiukseni menevät liiskaksi kun yritän kiiltoseerumeilla yms hallita. Suoristaminen lisää tätä ongelmaa.
Yllämainituilla tuotteilla olen saanut niitä vähäsen kuriin, mutta vähänkin kun erehtyy vaikkapa harjailemaan tai suoristamaan, leijailu alkaa enkä tykkää pitää hiuksiani auki sen takia.
Mitä tuotetta suosittelisit antamaan hiukselle sellaista rakennetta, ehkä jopa karheutta, jotta pysyisivät pois naamalta?
Mulla on Pirkan suolasuihke, mutten ole aivan hiffannut, miten sitä käytetään. Laitetaanko sitä märkään vai kuivaan tukkaan ja voiko sen jälkeen vielä harjata tai käsitellä lämmöllä? Ok, tuo Pirkka tuskin on laaduikkaimmasta päästä, mutta se tuntuu jättävän hiukset aika märiksi, joten viimeistelyyn tuo tuntuu vähän hölmöltä. Sitten jos käyttää kampauksen pohjalla, minulla on sellainen olo, että tuote kuluu pois kun kampaa/harjaa ja muuten näpertelee. Onkohan tuo märkyystyypillistä suolasuihkeille?

-Tiltu

Monesti hoitoaineissa on ksteuttavia ainesosia tai kosteutta sitovia. 🙂 Minulla on tapana käyttää erilaisia shampoita ja hoitoaineita. Jos haluan rakennetta hiuksiin, niin suosin sen mukaisia tuotteita. Jos haluan siloisaa ja kiiltävää, valitsen siihen soveltuvat shampoot ja hoitoaineet. Lopuksi tietysti myös halutun lopputuloksen mukaan ne muotoilutuotteetkin. 🙂

Voit käyttää myös kiharruksien alla, mutta muista käyttää lämpösuojallista muotoilusuihketta lisäksi, sillä suolasuihke ei anna niinkään pitoa, vaan rakennetta/karheutta. Näin kihara saa enemmän kestoa. Ja muista, että et kiharra kosteita hiuksia, sillä hiukset eivät ehdi kuivua ja näin kihara suoristuu nopeasti, jos on jäänyt kosteaksi. 🙂

Hyvä vinkki. Jotenkin on jämähtänyt ajattelumalliin ”kuiva hius tarvitsee kosteuttavat tuotteet”.
Kokeilin tänään sitä suolasuihketta niin, että kostutin koko tukan sillä ja sen jälkeen föönasin. Ei jäänyt mitään mieletöntä tahmaa, mutta vähän jämäkämpi fiilis. Kiitos!
Uskaltaako suolasuihketta käyttää muotoiluraudan alla`? Haaveilen tästä ratkaisua ainaiseen kiharanpysymättömyysongelmaanikin 😀
-Tiltu

Puhdas ja hyvin hoidettu hius on liukas. Voit kokeilla myös volyymia ja rakennetta antavia shampoita ja hoitoaineita. Ne eivät jätä aivan yhtä liukkaaksi hiuksia. 🙂

No miäpä kokeilen vielä sitä!
Jännä, että aina heti pesun jälkeen tukka on liian sileä, että voisi kuvitellakaan tehdä mitään kampauksia. Samalla kuitenkaan ei millään raatsisi ”liata” puhdasta tukkaa kuivashampoolla tai hiuspuuterilla.
Noh, pitää olla iloinen, että ongelmat on tätä luokkaa 😉
-Tiltu

Styling Fluid on noista minulle tuntematon. Muut tuttuja itsellekin. 🙂

Suolasuihke on kanssa aika hyvä, jos ei pidä kuivashampoosta. Suolasuihketta voidaan käyttää kosteisiin, että kuiviin hiuksiin. Kosteisiin käytettynä ja föönaamalla, saa todella paljon rakennetta. Älä käytä aivan märkiin hiuksiin mitään, sillä hiuksissa oleva vesi laimentaa tuotteiden vaikutusta. Suolasuihke ei ole viimeistelyyn, koska siinä ei sinällään ole pitoa. Se antaa vain hiukselle karheuden tunnetta, eli rakennetta, joka taas saa hiukset näyttämään paksummilta ja ilmavemmilta.

Suolasuihke on kyllä hiuksia kastelevaa, jos sitä käyttää runsaasti. Mutta kokeileppa sitä föönaamista. 😉

Mikä ihana tuuri, että näin tän postauksen nyt, kun juuri päivällä päädyin ostamaan tuon kuivashampoon! Tuumailin, josko se toisi sitä rakennetta ja volyymia tyveen, tämänhetkinen Batisten yksilö kun ei siinä tehoa, mutta jee, ihan huippua jos tässä saan myös ton ominaisuuden! 🙂

Joo, tämä antaa hyvin rakennetta ja pitoa. Ihan loistava! Minusta Batisten XXL on lähimpänä tätä volyymiteholtaan, mutta tässä Four Reasonsissa on enemmän pitoa. Kun tyveä alkaa hieromaan sormin, niin mitä enemmän jaksaa työstää, niin sitä paremmin tuote toimii. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *