Glitz & Glam

Enemmän tuuheutta hiuksiin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Pipokausi alkaa olla jo hyvin lähellä, sillä aamuisin on jo ollut melko kylmä.

Sain kivoja tuotteita Four Reasonsilta, joilla taistella lättänää kampausta vastaan. Uuden Brown Hair Powder -kuivashampoon jo esittelinkin, mutta esittelen sen tässä postauksessa vielä uudestaan. Tämä on vain niin hyvä, että en malta olla ylistämästä tätä vielä kerran.

Volume Booster

Nestemäinen suihke antamaan ryhtiä ja kohotusta tyvelle. Nyt minulla ei ole otsahiuksia, mutta Volume Boosterin sanotaan olevan loistava otsahiusten föönaukseen. En ollenkaan epäile asiaa, sillä suihke tuntuu juuri sellaiselta, että sillä saa napakasti otsarin kohotettua ja muotoiltua.

Hiukset eivät tunnu millään tavalla likaisilta, tahmaisilta tai kovilta, mutta ne ovat ilmavammat, ryhdikkäämmät ja tyvi pysyy hyvin kohotettuna. Suihkepullon suuttimen vuoksi suihketta on helppo annostella tarkasti tyveen. Teen suihkuttelun jakaus jakaukselta tyvelle ja tämän jälkeen harjaan hiukset, ennen föönausta.

Käyttö: Suihkutetaan hieman kosteisiin hiuksiin ja erityisesti tyveen. Föönataan pyöröharjaa kohotukseen apuna käyttäen tai ilman vain osioita nostelemalla ja tyveen föönillä puhaltamalla.

Hinta: 11,90 € / 250 ml

Volume Mousse

Muotovaahto on varmasti edelleen se yleisin tuote, jota käytetään föönauksen alle. Olen itsekin viime aikoina suosinut uudelleen muotovaahtoja. Perushyvä muotovaahto antamaan tukea ja pitoa tyvelle. Pituuksiin käytettynä toimii myös muotoilevana, kuten lämpörullien ja patukoiden käytössä.

Hiukset eivät jää aivan koviksi, vaan vaahto antaa pehmeän tunteen hiuksiin, mutta silti pientä ryhtiä ja jämäkkyyttä. Pidempiä hiuksia muotovaahto ei yksinään saa kunnolla kohotettua, mutta kevyen ilmavuuden ja kohotuksen kyllä antaa.

Käyttö: Pullo tulee ravistaa kunnolla. Annostellaan tarvittava määrä ja viedään kosteisiin hiuksiin. Föönataan pyöröharjaa kohotukseen apuna käyttäen tai ilman vain osioita nostelemalla ja tyveen föönillä puhaltamalla.

Hinta: 11,90 € / 200 ml & 5,90 € / 80 ml

Volume Shaper

Muotoilusuihke, joka tuuheuttaa ja antaa kevyttä pitoa. Kun kaksi edellistä tuotetta ovat sellaisia, jotka vaativat lämpökäsittelyn aktivoituakseen, niin tämä suihke lisätään kuiviin hiuksiin. Volume Shaper voidaan suihkuttaa hiuksiin osioita nostellen tai yksinkertaisesti heittää vain pään alaspäin ja suihkuttaa suihkeen hiuksiin. Pieni pöyhintä ja hiukset ovat ilmavammat ja ryhdikkäämmät. Hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät pidä hiuspuutereista ja kuivashampoista. Tätäkin kun käytetään kuiviin hiuksiin, eikä vaadi föönausta.

Tuntuma hiuksissa on hieman samanlainen, kuin erittäin kevyttä hiuslakkaa olisi hiuksissa. Pito on kevyt ja joustava. Tyvelle käytettynä tyvi saa ryhtiä.

Käyttö: Suihkutetaan riittävän kaukaa kuiviin hiuksiin nostelemalla osioita. Voidaan pöyhiä tai hieroa tyveä.

Hinta: 11,90 € / 300 ml

Brown Hair Powder

Olen kokenut hiuspuuterit ja kuivashampoot kaikista tehokkaimmiksi tyvikohottajiksi. Lisäksi hiukset pysyvät puhtaan näköisinä pidempään. Niissä tosiaan yhdistyy monta hyvää puolta, esimerkiksi kuivashampoota käytetään kuiviin hiuksiin, jopa likaisiin (aina vaan parempi). Lisäksi Four Reasonsin kuivashampoot antavat todella paljon tuuheutta ja tukea tyveen. Nyt on saatavilla myös tämä tummien hiusten kuivashampoo, joka myös hieman häivyttää tyvikasvua.

Tyvi tuntuu puhtaalta, ei pöllyä ja varise päivän aikana. Tyveen saa hyvän ja pitävän kohotuksen, ilman jauhoista ja ritisevää tunnetta.

Käyttö: Pullo ravistetaan huolellisesti ennen käyttöä. Suihkutetaan kuiviin hiuksiin tyveen, jakaus jakaukselta. Hierotaan sormin hiuspohjaa ja harjataan tarvittaessa.

Hinta: 11,90 € / 250 ml & 5,90 € / 100 ml

Vaihtoehtona on myös se perinteinen, väritön hiuspuuteri.

Näytän miten se tuuheus on palautettavissa vaikka pipo tai hattu painaisikin kampauksesi tuuheuden kasaan. Minulla on ollut tapana käyttää joko Volume Booster tai Volume Mousse pohjalle ennen föönaamista. Kuiviin hiuksiin olen käyttänyt joko Volume Shaper -suihketta tai Brown Hair Powder -kuivashampoota.

Kotoa lähtiessäsi hiukset olivat vielä ilmavat ja tuuheat. Olit tyytyväinen kampaukseesi. Painoit pipon päähän ja lähdit kävellen tai pyöräillen töihin. Perillä huomaat hieman hikoilleesi ja huomaat, että kaikki tuuheus ja ilmavuus hiuksistasi jäi pipoon.

Kun hiki hieman kuivahtaa hiuksistasi, niin sormet hiuksiin ja kunnon möyhennys käyntiin. Hiero tyveä ja nostele hiuksiasi. Voit myös kääntää pääsi alaspäin ja hieroa hiuspohjaasi.

Ohhoh!

Jos kohotus ja tuuheus menivät överiksi, niin silottele ja tasoittele sormin pinnasta tai harjaa kevyesti pinnasta.

Lopuksi suihkaus hiuslakkaa. Lättänä kampaus on poissa. Vaikka joutuisit pitämään työssäsi hiuksia kiinni, niin pelkkä ponnarikin näyttäisi paremmalta, kun hiuksissa on alla volyymituotteet. Myös letitykset ovat helpompia ja ne näyttävät muhkeammilta, kun pohjalla on tuuheuttavia ja rakennetta antavia tuotteita.

Four Reasonsin tuotteissa on se mukavaa, että ne ovat kotimaisia ja siksi ne ovatkin suunniteltu juuri meille hentohiuksisille suomalaisille. Niissä on kivat ja raikkaat tuoksut, tuotteet ovat toimivia ja edullisia ammattilaismerkiksi. Lisäksi pakkaukset ovat minusta hauskoja ja ilmeikkäitä.

Four Reasonsin tuotteilla on aika helppo saatavuus, vaikka salonkimerkistä onkin kyse. Hyvin monet kampaamot jälleenmyyvät Four Reasonsia. Lisäksi Sokos- ja Stockmann -tavaratalot ja Sokoksen verkkokauppa jälleenmyyvät Four Reasonsia.

”GOOD HAIR, GOOD DAY”

Kyllähän se niin menee, että kun hiukset ovat hyvin, niin usein päivästäkin tulee parempi. Eix je?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X