Avautumisia

Ensimmäinen kuukausi takana

24.9.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Toissapäivänä tuli kuluneeksi kuukausi siitä, kun aloitin opinnot tradenomin myynti ja markkinointi puolella. Miten ensimmäinen kuukausi on sujunut ja miltä opiskelijan elämä maistuu?

taideruukki6

Tiesin kyllä opiskelun olevan rankkaa ja vaativaa, mutta myönnetään, että yllätyin koulutehtävien määrästä. Siis niistä joita tehdään kouluajan ulkopuolella. Lisäksi minulla on tietotekniikassa sellainen opettaja, että lähitunnit ovat luentomaisia ja joka viikolle tulee kotitehtävä. Kotitehtävät arvostellaan, vaikka niissä olevia tehtäviä ei olisi ollut luennolla aiheena. Jos Word ei olisi ennestään tuttu, niin pulassa olisin. Vaikka nyt vähän marmatan, niin hyvin olen silti tähän asti pärjännyt. Kolme arvosteltua tehtävää ja arvosanat ovat olleet 4/5 (Word), 4/5 OneNotes, jota käytin ensimmäistä kertaa tehtävää tehdessä. Piti tehdä esittely jostain verkko-ohjelmasta OneNotesiin. Minä tein Google Mapsista. Kolmannessa sain 9,5/10 (Word). Maanantaiaamuksi pitää tehdä Power Pointilla referaatti jostain atk-aiheisesta artikkelista. Eihän siinä mitään kun saan aiheeni selville. Ongelma on se, että en ole löytänyt riittävän laajaa artikkelia, josta löytyisi referoitavaa. Linkkivinkkejä saa heittää minulle, jos tulee mieleen. 😉

Nooh, aika hyvinhän minulla on mennyt, vaikka täytyy kyllä myöntää, että tiukkoja tehtäviä ko. aineen opettaja antaa. Hieman kyseenalaistan hänen opetusmetodia, mutta kerta tehtävieni arvosanat ovat hyviä, en lähde vaihtamaan opettajaa. Paljon vaan joudun pinnistämään, jotta saan hyviä arvosanoja.

kyamk

Kuten aina, toiset opettajat sitten taas ovat niin inspiroivia, että heidän tuntejaan odottaa innolla. Minulla on yritystoiminnassa ihan mahtava ope. Toivottavasti Kirsi Rouhiainen ei tästä kuvan käytöstä suutu. Mutta tässä on opettaja jonka tunneilla ei ole tylsää, eikä silmä ala luppaamaan, vaikka aiheena olisi jotain äärimmäisen tylsää. Minulle vaan sopii parhaiten hänen harjoittama opetusmetodi. En kestä monotonisia luentoja, vaan nautin vuorovaikutuksellisesta opiskelusta. Lisäksi jos opettaja tarinoi esimerkkejä aiheesta ja tekee aktiivista työtä opetuksessaan, se into tarttuu minuunkin. Energia, sitä tarvitaan luokkiin. Hyvää energiaa!

taideruukki5

Yritystoiminnassa meillä onkin ollut jo monta tehtävää ja yksi suuri työn alla. Koska olen ihan aikuinen opiskelija, niin itsehän otan nämä ryhmätehtävät tosissaan. En varmaan ole se rennoin luokkakaveri ryhmätöissä ja sanoinkin ryhmäläisilleni, että minun kanssa ei varmaan ole kivaa ja rentoa tehdä näitä, kun joutuu oikeasti tekemään töitä niissä. 😀 Onneksi vaikuttaisi siltä, että ryhmäläiseni ovat loppujen lopuksi hyvillään, että ryhmässä on se vähän heitä vanhempaan ikään ennättänyt aikuinen, joka ei halua mennä sieltä mistä aita on matalin. Kunnianhimoisena ja tavoitteellisena ihmisenä en vaan kestä huonosti tekemistä. Sen lisäksi, että opiskelen alaa ja opin tekemään asioita paremmin ja ammattimaisemmin, minun oppini tulee olemaan myös se, että alkaisin ihan oikeasti olemaan armollisempi itselleni. Kävin tästä sähköpostikeskustelua opettajani kanssa. Hän sanoi kuukauden jälkeen minulle asioita, joita olen kuullut aikaisemmin äidiltäni, sekä teiltä lukijoilta. On ihan ok höllätä ja tehdä vähän kevyemmin. Aina ei tarvi olla priimaa ja keskeneräisyyttä pitää oppia sietämään. Itselleen pitää olla armollisempi. Saattoi vähän kolahtaa, kun tosiaan kuukauden opiskelun jälkeen kuulen samoja asioita, kuin olen kuullut muiltakin ihmisiltä.

kouahead

Kuva: KOUahead

Henkilökohtaisen myyntityön kurssi alkoikin vauhdikkaasti. Opiskelijat jalkautuvat erilaisille messuille ja tapahtumiin töihin. Itse innostuin KOUahead-messuista ja pääsin siihen tehtävään harjoittelemaan sitä oikeaa tekemistä. Olen ryhmämme tiimivetäjä/koordinoija, sekä yhteyshenkilö. Paljon tiedottamista joka suuntaan. Olen niin innoissani tästä tehtävästä. Tässä meidän ryhmän tehtävässä ei olla messupisteellä töissä messujen aikana, vaan saamme toimia kulisseissa, eli työskentelemme messujen järjestäjien kanssa. Sijoitamme näytteilleasettajat messualueelle, teemme opiskelijoille otantakyselyn, pidämme infopistettä messujen aikana, sekä toimimme messujen aikana kaiken näköisissä juoksevissa asioissa ja olemme näytteilleasettelijoille yhteyshenkilöinä. Todella kiintoisa tehtävä. Tällaisessa en ole ollut aikaisemmin mukana.

nordicbusinessforumkymenlaakso

Kuva: OP Kymenlaakso

Sitten juttu josta olen ihan liekeissäni. Osuuspankki, eli meillä OP Kymenlaakso järjestää (eli maksaa), asiakkailleen tänne Kouvolaan Nordic Business Forum -seminaarin. Kyseessä on vuosittain järjestetty, kaksipäiväinen liike-elämän tapahtuma. Nordic Business Forumissa luennoi suuria nimiä. Aikaisempina vuosina luennoimassa ovat olleet mm. nämä lähes koko maailman tuntemat Arnold Swarzenegger ja Al Gore. Lisäksi liike-elämän suuria nimiä ja vaikuttajia ulkomailta ja Suomesta ovat luennoimassa. Tänä vuonna yksi luennoijista on Tony Hawk! Mielenkiinnolla odotan hänen luentoa brändäämisestä ja siihen liittyvästä. Itse päätapahtuma on Helsingissä ja muilla paikkakunnilla luennot tapahtuvat live streamattuna tahoille. Tapahtuma on iso juttu ja huikea mahdollisuus verkostoitumiseen. OP tarjoaa kyamkilaisille muutamia lippuja ko. seminaariin tänne Kouvolaan.

taideruukki30

Kaikkea mielenkiintoista sitä pääseekin kokemaan opiskeluissa. Jos minulla olisi aikaa, niin olisin mukana paljon muussakin, mutta tämä blogi on minulle niin tärkeä, että olen valinnut sen. Elämä on valintoja. Pakko sanoa, että minulle ainakin opiskelu näyttäytyy suurina mahdollisuuksina. Kaikenlaista on tarjolla niin opiskeltavina aineina, kursseina, tekemisen kautta oppimisena, sekä toimintana järjestöissä. Osallistuin myös sellaiseen kuin eMentorointi. Tämä on ihan EU-rahoitteinen juttu, jossa alemman ammattikorkeakoulun opiskelija saa itselleen ylemmän ammattikoreakoulun opiskelijan mentorikseen. Molemmat suorittavat opintopisteitä eMentorissa. Minä aktorina saan oppia, apuja ja henkistä tsemppausta mentoriltani. Mentori auttaa minua löytämään suuntani ja ohjaa minua siihen suuntaan. Tämä on vasta niin alussa, että en siitä osaa tarkemmin kertoa, mutta puolen vuoden päästä olen paljon viisaampi. Lisäksi olemme pilotteja tässä ohjelmassa. Valitsin mentorikseni hieman itseäni vanhemman, miespuolisen it-ammattilaisen. Digitaalisuus erityisesti kiehtoo minua. Ennen mentorien valintaa, meidän aktorien piti valita kolme ehdokasta mentorien tekemien esittelyvideoiden perusteella. Mentorointiohjelman käynnistyessä meillä kaikilla oli tapaaminen ja Skype-lähetys muiden hankkeessa mukana olevien ammattikorkeakoulujen kanssa. Selvisi sitten kun tein valintani, että projektipäällikkö oli alustavasti omalle listalleen ehdottanut juuri meitä pariksi. Tästä voisin päätellä, että valitsin juuri sen mentorin, jota nyt tarvitsenkin.

taideruukki7

Tällaista minulla opiskelujen parissa. On rankkaa, minä pingotan ja yritän enemmän kuin mitä minulta odotetaan tässä vaiheessa. Muutenkin tuntuu, että toimin koulumaailmassa vähän kuten työelämässä. Kyselen lupaa poissaoloon ja ilmoitan niistä aina. Olen siis joutunut olemaan pois koulun tunneilta opiskeluun liittyvien päällekkäisyyksien vuoksi. Vaikka on raskasta tasapainoilla ajan kanssa, niin silti olen innoissani. Tietenkin tiedän, että nyt elän tavallaan kuherruskuukautta opiskeluni kanssa. Tiedättehän sen kun kaikki on ihanaa, vaikka olisi rankkaa. Arki tulee tähänkin ”suhteeseen” ja varmasti tulee eteen vielä hetkiä kun ei tiedäkään mitä haluaa.

Huh, minulle alkaa todellakin valjeta opiskelujen viemä aika. Se vie paljon enemmän, kuin mitä lukujärjestyksessä lukee. Olisihan se vienyt jo silloin nuorempanakin, mutta totaah… minulla taisi silloin olla jotain ”tärkeämpää” kuin koulu. Nykyään sitä tulee tehtyä niitä kotitehtäviä, itseopiskeltua ja työskenneltyä koulutöiden parissa.

Iloa lauantaihin ja tsemppiä kaikille muille opiskelijoille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa