Glitz & Glam

Epäsymmetriset kasvot – mitä jos minulla olisi symmetriset kasvot?

Teksti: Minna / Glitz & Glam
symmetriset kasvot / epäsymmetriset kasvot

Meillä kaikilla on epäsymmetriset kasvot – ihan jokaisella. Kukaan ei ole täysin peilikuva molemmin puolin kasvoja. Moni huomaakin tämän asian meikatessaan. On haastavaa saada meikki sellaiseksi, että eriparisuus häivyttyisi, eikä vain korostaisi sitä. Yleensä ilman meikkiä ei eriparisuutta niinkään huomioi, mutta symmetrisen meikin tehdessään korostuukin se, että kasvot ovat erilaiset eri puolilta.

Meikillä voidaan tasapainottaa eriparisuutta, mutta silloin meikki ei voi olla symmetrinen. Tällöin on pakosti nostettava varjostusta toiselta puolelta korkeammalle ja huulia rajattava toiselta puolelta hieman reunojen yli tmv. Olen meikkaajan työssä ja netissä törmännyt jonkun verran ihmisten huoleen epäsymmetrisistä kasvoistaan. Meikkaajana sanon aina sen saman, että meillä jokaisella on. Toisilla vähän enemmän, kuin toisilla. Täydellistä symmetrisyyttä ei taida olla.

Epäsymmetriset kasvot

epäsymmetsiset kasvot

Minulla on aika voimakkaastikin eripariset kasvojen puolet. Asiasta on minulle irvailtu jo lapsena. Epäsymmetriset kasvot on yleensä huomattu, kun minut nähdään peilin kautta. Tästä on jäänyt aikuisiälle pieni kaiku ja särö mieleeni, mutta kuten olette kuvistanikin nähnyt, en asiaa peittele erityisemmin. Julkaisen kuvia, joissa epäsymmetrisyys on helppo havaita.

En ole kuvassa täydellisen keskeltä ja kohotan toista hartiaani hieman, mutta melkein olen aivan keskitetysti kuvassa.

Miltä näyttäisin, jos minulla olisi symmetriset kasvot?

symmetriset kasvot

HUI!

Tässä minun oikea puoleni vastakkain laitettuna. En voi sille minkään, että minulle syntyy mielleyhtymä ”Amerikan mummosta”. Rikas, laittautunut ja ehkä kirurgiaan turvautunut. Sellainen stereotypian amerikkalainen grand lady.

Minun oikea puoleni on hyvin feminiininen. Kasvonpiirteet ovat vahvasti sydämenmuotoiset. Nenä on pieni ja siro, huulet ovat supussa. Silmät ovat vähän kuin Paavo Väyrysellä, eli hieman kaukana toisiaan. Tämä piirre tekee kuvassa ilmeestäni hyvin lupsakan ja kiltin.

symmetriset kasvot

OMG!

Entä sitten minun vasen puoleni? Minä muutuinkin mieheksi. Mielestäni näytän hillitysti meikatulta draq queenilta. Heillä kun on niin upeita ja supernäyttäviä meikkauksia, joissa on fantasiaa ja makeita ylilyöntejä. Minä näytän hillitymmältä versiolta.

Vasen puoleni on toisesta ääripäästä. Olen hyvin maskuliininen. Leukaperät ovat jämäkät, hyvin miehekkäät. Leuka on myös jykevä, kuten nenäkin. Silmät ovat lähempänä toisiaan, joka tekee ilmeestä vahvemman, ehkä hieman tuimemmankin.

symmetriset kasvot / epäsymmetriset kasvot

Okei! Ehkä se kasvojen symmetrisyys ei olisikaan hyvä juttu. Pidän itsestäni enemmän tällaisena kuin olen. Olen aina pitänyt minun oikeaa puoltani ”parempana” puolena, mutta näiden kuvien varjossa en enää oikein tiedä pidänkö sittenkään? Taidan pitää molempia yhtä tärkeinä kokonaisuudessani.

Haluan vain sanoa, että epäsymmetrisyys on ok, eikä sillä kannata stressata liikaa. Kukaan ei tuijota meitä suoraan kohti pitkiä aikoja. Harvoin poseeraamme kuvissakaan täysin kameraa kohti – paitsi passikuvassa se on välttämätöntä. Symmetrisyyttä pidetään yhtenä kauneuden kriteerinä, mutta onko se kokonaisuudessa olennaisinta? Tavallaan tuskailen välillä omaa epäsymmetrisyyttäni, mutta jotenkin tämä itseni huvittamisesta lähtenyt kuvamuokkailu avasi silmiäni. Haluan näyttää just tältä – kaikkine eriparisuuksineni. Epäsymmetriset kasvot eivät enää häiritse minua. Älä sinäkään stressaa omia epäsymmetrisyyksiäsi. Ehkä kasvomme ilmentävät myös meidän jokaisen kahta puolta. Olemme sielultamme (vai millä nimellä nyt kukakin sitä sisintään haluaa kutsua) monimuotoisia ja meillä jokaisella on kaksi puolta. Olemme hyviä ja vähemmän hyviä. Jokaisesta löytyy ns. huonoja puolia, mutta jokaisessa on jotain hyvää. Näin itse ajattelen. Kun emme ole pelkästään jotain tiettyä, ei meidän kehommekaan ole yhdestä tietystä muotista valmistettu. Sekin koostuu erilaisista piirteistä ja vivahteista, kuten sielummekin.

Ovatko ne symmetriset kasvot nyt sittenkään niin olennaista ulkonäössä? Vai olisiko sittenkin se kokonaisuus olennaisempaa?

Kertokaa teidän omista kokemuksistanne epäsymmetrisyydestä, sen hyväksymisestä tai siitä ahdistumisesta.


Lue myös:

Toistuvia unia menneisyydestä – en keksi niille syytä!

Aasialaiset kauneusihanteet ja muodonmuutokset

Pitäisi pysähtyä ja elää hetkessä

Lue myös

X