Yleinen

Epäsymmetriset kasvot – mitä jos minulla olisi symmetriset kasvot?

7.9.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Meillä kaikilla on epäsymmetriset kasvot – ihan jokaisella. Kukaan ei ole täysin peilikuva molemmin puolin kasvoja. Moni huomaakin tämän asian meikatessaan. On haastavaa saada meikki sellaiseksi, että eriparisuus häivyttyisi, eikä vain korostaisi sitä. Yleensä ilman meikkiä ei eriparisuutta niinkään huomioi, mutta symmetrisen meikin tehdessään korostuukin se, että kasvot ovat erilaiset eri puolilta.

Meikillä voidaan tasapainottaa eriparisuutta, mutta silloin meikki ei voi olla symmetrinen. Tällöin on pakosti nostettava varjostusta toiselta puolelta korkeammalle ja huulia rajattava toiselta puolelta hieman reunojen yli tmv. Olen meikkaajan työssä ja netissä törmännyt jonkun verran ihmisten huoleen epäsymmetrisistä kasvoistaan. Meikkaajana sanon aina sen saman, että meillä jokaisella on. Toisilla vähän enemmän, kuin toisilla. Täydellistä symmetrisyyttä ei taida olla.

Epäsymmetriset kasvot

epäsymmetsiset kasvot

Minulla on aika voimakkaastikin eripariset kasvojen puolet. Asiasta on minulle irvailtu jo lapsena. Epäsymmetriset kasvot on yleensä huomattu, kun minut nähdään peilin kautta. Tästä on jäänyt aikuisiälle pieni kaiku ja särö mieleeni, mutta kuten olette kuvistanikin nähnyt, en asiaa peittele erityisemmin. Julkaisen kuvia, joissa epäsymmetrisyys on helppo havaita.

En ole kuvassa täydellisen keskeltä ja kohotan toista hartiaani hieman, mutta melkein olen aivan keskitetysti kuvassa.

Miltä näyttäisin, jos minulla olisi symmetriset kasvot?

symmetriset kasvot

HUI!

Tässä minun oikea puoleni vastakkain laitettuna. En voi sille minkään, että minulle syntyy mielleyhtymä ”Amerikan mummosta”. Rikas, laittautunut ja ehkä kirurgiaan turvautunut. Sellainen stereotypian amerikkalainen grand lady.

Minun oikea puoleni on hyvin feminiininen. Kasvonpiirteet ovat vahvasti sydämenmuotoiset. Nenä on pieni ja siro, huulet ovat supussa. Silmät ovat vähän kuin Paavo Väyrysellä, eli hieman kaukana toisiaan. Tämä piirre tekee kuvassa ilmeestäni hyvin lupsakan ja kiltin.

symmetriset kasvot

OMG!

Entä sitten minun vasen puoleni? Minä muutuinkin mieheksi. Mielestäni näytän hillitysti meikatulta draq queenilta. Heillä kun on niin upeita ja supernäyttäviä meikkauksia, joissa on fantasiaa ja makeita ylilyöntejä. Minä näytän hillitymmältä versiolta.

Vasen puoleni on toisesta ääripäästä. Olen hyvin maskuliininen. Leukaperät ovat jämäkät, hyvin miehekkäät. Leuka on myös jykevä, kuten nenäkin. Silmät ovat lähempänä toisiaan, joka tekee ilmeestä vahvemman, ehkä hieman tuimemmankin.

symmetriset kasvot / epäsymmetriset kasvot

Okei! Ehkä se kasvojen symmetrisyys ei olisikaan hyvä juttu. Pidän itsestäni enemmän tällaisena kuin olen. Olen aina pitänyt minun oikeaa puoltani ”parempana” puolena, mutta näiden kuvien varjossa en enää oikein tiedä pidänkö sittenkään? Taidan pitää molempia yhtä tärkeinä kokonaisuudessani.

Haluan vain sanoa, että epäsymmetrisyys on ok, eikä sillä kannata stressata liikaa. Kukaan ei tuijota meitä suoraan kohti pitkiä aikoja. Harvoin poseeraamme kuvissakaan täysin kameraa kohti – paitsi passikuvassa se on välttämätöntä. Symmetrisyyttä pidetään yhtenä kauneuden kriteerinä, mutta onko se kokonaisuudessa olennaisinta? Tavallaan tuskailen välillä omaa epäsymmetrisyyttäni, mutta jotenkin tämä itseni huvittamisesta lähtenyt kuvamuokkailu avasi silmiäni. Haluan näyttää just tältä – kaikkine eriparisuuksineni. Epäsymmetriset kasvot eivät enää häiritse minua. Älä sinäkään stressaa omia epäsymmetrisyyksiäsi. Ehkä kasvomme ilmentävät myös meidän jokaisen kahta puolta. Olemme sielultamme (vai millä nimellä nyt kukakin sitä sisintään haluaa kutsua) monimuotoisia ja meillä jokaisella on kaksi puolta. Olemme hyviä ja vähemmän hyviä. Jokaisesta löytyy ns. huonoja puolia, mutta jokaisessa on jotain hyvää. Näin itse ajattelen. Kun emme ole pelkästään jotain tiettyä, ei meidän kehommekaan ole yhdestä tietystä muotista valmistettu. Sekin koostuu erilaisista piirteistä ja vivahteista, kuten sielummekin.

Ovatko ne symmetriset kasvot nyt sittenkään niin olennaista ulkonäössä? Vai olisiko sittenkin se kokonaisuus olennaisempaa?

Kertokaa teidän omista kokemuksistanne epäsymmetrisyydestä, sen hyväksymisestä tai siitä ahdistumisesta.Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Minulla nekin ovat eripariset. 😀

Kommentit

En kyllä ole huomannut kasvovesi epäsymmetrisyyttä blogiasi lukiessani ja kuvia katsellessani. Itselläni on myös epäsymmetriset kasvot ja täytyypä kokeilla samaa eli yhdistää oikeat puolet ja vasemmat puolet ja vertailla mille näyttää. Nenäni on ”aristokraattisen” suora ja jykeä….ja vino, joka varmasti muuttaa ulkonäköä. Ja asia josta minua lapsena kiusattiin.

Minullekin on nälvitty lapsena nenän vinoutta, tai oikeastaan sieraimien eriparisuutta. Jännästi sitä iän karttuessa kaiken aikaa vähemmän ja vähemmän vaivaa omaa päätään asiasta. Vaikka toki asian tiedostaa, niin se ei enää tunnu samalta, kuin nuorempana. Silloin olisi ollut valmis muuttamaan itseään. Nykyään sitä muuttaa lähinnä vain niitä juttuja, joihin voi itse vaikuttaa. Kuten nyt vaikka meikillä tasapainottaa silmien eriparisuutta, luonteessa itseään ärsyttäviä tapoja reagoida asioihin tai sitten vaikka kehon toiminnassa ja liikkuvuudessa.

Kävin muuten stalkkaamassa sinua uudessa blogissasi. Uuh, oletpa kaunis ja näyttävä. 🙂

Välillä en pidä nenästäni koska toinen sieraimeni näyttää erimuotoiselta alapuolelta katsottuna mutta en ole ahdistunut siitä, enkä vaivaa mieltäni sillä koska enhän minä voi sitä muuttaakkaan ja olen tyytyväinen itseeni 🙂 Muuta huomattavaa epäsymmetrisyyttä en ole itse huomannut, toinen kulmakarvani on ehkä toista hitusen korkeammalla
🙂

Yritä ajatella asiaa niin, että vain sinua lyhyemmät ovat sieraimiesi alapuolella. 🙂 Eikä heistäkään todennäköisesti kukaan huomaa asiaa. Ja vaikka huomaisikin, niin aika harva asiaa rekisteröisi tai ajattelisi ominaisuuttasi huonona asiana. 🙂

Niimpä ja edestä päin kyllä asiaa ei huomaa jos joku naamaani ei tutkimalla tutkaile! Ja olen kyllä sitä mieltä että kokonaisuus ratkaisee eikä se että onko molemmat kasvojen puolet täydelliset 🙂 jokainen kuitenkin on kaunis omana itsenään ja sellaisenaan.

Kyllä! Kokonaisuuksia me jokainen olemme. 🙂

Makeita kuvia sinusta! Todellakin muutuit aivan eri näköiseksi.
Itse en ole erisymmetrisyyttä muuten ajatellut kuin silmiä meikatessani. Vasen silmäni on mantelinmuotoinen ja siinä pysyy kauniisti sisärajaus, mutta oikea silmäni on ulkonurkastaan hiukan ylempänä, eikä siinä pysy niinkään sisärajaus.
Yksi entisistä poikaystävistäni vuosia sitten huomasi korvalehdessäni olevan ”muhkuran”, jota toisessa ei ole. Itse en ollut sitä huomannut.
Mielestäni ei kannata tuijotella peiliin miettimässä kasvojensa tai vartalonsa vajavaisuuksia, minkä näköinen on. Tärkeämpää on miettiä peilin kautta, millainen ihminen on.
Työn kautta on tullut tutuksi nämä oman ”navan” tuijottelijat ja itsensä rumaksi kokevat, jolloin mielikin on sairastunut.
Epäsymmetrisyys ei siis ahdista. Olen sen hyväksynyt.

Olin itsekin tosi hämmentynyt, vaikka tiesinhän minä, että meistä jokainen muuttuu, jos vain toinen puoli on vastakkain. Korvathan ovat kanssa usein eri korkeuksillakin sekä ruston muodostumat vaihtelevat. Voi just olla muhkuraa toisella puolelle jne. Tuon eri tasoilla olemisen huomaa silmä- tai aurinkolaseja käyttäessä.

Tuo epäsymmetrisyydestä murehtiminen on yllättävän yleistä. Ehkä itsekin nuorempana sitä vähän stressasin. Nykyään en. Nyt näitä kuvia kikkailemalla vieläkin vähemmän, koska enpä osaisi sanoa, että kumpi puoli olisi ”parempi”, kun en olisikaan enää itseni näköinen. Olen mieluummin minä eriparisuuksineni. 🙂

Ei vitsi, miten mielenkiintoista!! Myös mulla on todella erinäköiset kasvojen puoliskot! Muuten se ei haittaa, mutta vahvempia silmämeikkejä tehdessä saa olla tarkkana, ettei toisen puolen lurppaluomi vain korostu entisestään 😀 millä ohjelmalla muokkasit nämä kuvat? Mäkin haluan kokeilla!

Kuule, ihan Instagramilla. 😀 Otin kollaasin, jossa on kaksi kuvaa rinnakkain. Sitten vaihdoin toiselle puolelle peilikuvaksi ja siirtelin kuvat kohdilleen. Saiko tästä mitään tolkkua? 😀

Musta sä et ole Paavo ekassa, näyttäisit ihan nukelta. 😀 Niillähän on aina tosisymmetriset kasvot. Toka kulmikkuus on musta taas persoonallinen, sellainen jota mallimaailma rakastaisi. Mutta jännää kyllä ihmisen kasvoissa se epäsymmetria onkin sitä täydellisyyttä.

Hei, ihana Minna,
En ole koskaan huomannut kasvoissasi epäsymmetriaa, vaikka tarkasti olen kaikkia kasvomeikki kuviasi tutkinutkin 🙂
Nähtävästi ”epäsymmetria” sinulla tekee sinusta juuri sinun itsesi näköisen, olet ihmisen näköinen 🙂 Katsoessani noita muokkaamiasi ”täydellisiä” kasvoja, näyttivät ne pidemmän päälle hiukan pelottavilta. Niistä puuttui aitous, tai oliko se vain sitä, että kuvat olivat vain niin vieraat, en tiedä.
Itselläni on toispuoliset kasvot ja olen syyksi ajatellut nukkuma-asentoani. Vakiasentoni on aina oikealla kyljellä ja se puoli onkin jotenkin painuneenmpi, oikea silmäkulma selvästi on enemmän alaspäin mitä vasen on.

Hei JohannaG! 🙂

Minustakin nuo symmetriset kuvat näyttivät pelottavilta. 😀 Ei niistä tunnista itseään, vaikka tietää olevansa kuvassa.

Joo, tuo nukkuma-asento varmasti vaikuttaa. Minä olen nukkuessani kunnon möyhentäjä. 😀 Niin ainakin mies sanoo sekä lapset, jotka välillä yöllä tai aamuvarhaisella meidän sänkyyn kömpii. Äiti pyörii kuulemma kamalasti. Noh, tiedän sen kyllä itsekin. Mutta vauvoista sen huomaa kyllä hyvin, jos toisella kyljellä vain nukuttaa. Silloin kun kallo on vielä pehmeä ja vielä muotoutuvissa. Myös lattialla viihtyvät vauvat tunnistaa heti. Hiukset ovat kuluneet takaraivolta ja kallo on tasainen.

Tämä on ihan pakko testata itsekin Photoshopin avulla 😀 molemmat symmetriset kuvat ovat ehkä vähän pelottavia, eli epäsymmetrisyydessä ei todellakaan ole mitään pahaa. Mua välillä häiritsee omien silmieni eriparisuus, toinen tuntuu vain pienenevän iän myötä.

No niinpä! Minustakin aika pelottavia kuvia, eikä itseään meinaa tunnistaa. 😀

Minustakin tuntuu, että iän myötä silmien eriparisuus korostuu. Varsinkin silmäluomista sen alkaa huomaamaan aina vaan selkeämmin.

Mulla on oikea puoli kasvoista korkeampi kuin vasen, eli siis poski on pyöreämpi ja kulmakarva on korkeammalla kuin toinen, väsyneenä vielä nostan huomaamattani kulmaa. Korvat on eri korkeuksilla, mikä häiritsee vain laseja säätäessä. Kaikkein ärsyttävin epäsymmetria on kuitenkin ripsissä, toisessa silmässä on pidemmät ja toisessa taas tuuheammat ripset, ollut aina vaikka ripset uusiutuvatkin.

Epäsymmetria on kuitenkin onneksi vain elämää, maailma olisi todella tylsän näköinen jos jokainen olisi täysin symmetrinen ja näyttäisi plastiikkakirurgin vakioasiakkaalta.

Joo, minullakin on ripsissä eriparisuutta. Nyt se ei ole niin selkeää, kuin ennen. Kun aloin käyttää BTB13 ripsiseerumia, minusta eroavaisuus väheni. Toki niissä vieläkin on hieman eroa, mutta ei yhtä paljon. En sano, että ripsiseerumilla voi sellaista korjata, mutta jostain syystä sen käytön jälkeen oikeallakin puolella on enemmän tuuheutta ja pituutta sekä ulkonurkassa pidemmät ripset.

En ole huomiota kiinnittänyt kasvoissasi mihinkään eriparisuuteen. Nyt huomaan, kun selvästi osoitetaan. Useimmilla varmaan on jonkin verran eriparisuutta ja sitten on niitä, kenestä sen huomaa selvemmin. Itse en ollut taas huomannut symmetrisyyttä, jonka monet muut olivat huomanneet: http://lindahallberg.se/2017/01/09/symmetrisk/

Itselläni on ainakin leuassa ja korvissa jonkin verran epäsymmetrisyyttä. Iän myötä on tullut eroavuutta silmien ympäristöön, en ollut ainakaan huomannut ennenkuin muutama vuosi sitten. Vasen silmä on nuorempi kuin oikea silmä ja eron huomaan itse selvästi, ei varmaan muut ole huomanneet. Olen ihmetellyt, mistä voi johtua… ?? Osaatko Minna kommentoida, oletko huomannut kenelläkään?

Lindalla on näköjään hämmentävän symmetriset kasvot! :O Hän kyllä on jo suorastaan ”ärsyttävän” täydellinen. 😀 Tämä siis on kehua Lindasta. Toiset vaan ovat kauniita, symmetrisiä, täydellisiä sekä sitten muutenkin mukavia ja sympaattisia. Siihen kun vielä lisätään lahjakkuus monessa asiassa ja kaikki taidot, niin argh! 😀 Olen tavannut Lindan livenä ja vaihtanut pari sanaakin hänen kanssaan. Hän vaan on niin <3

Tarkoitatko nuorella ja vanhalla silmällä sitä, että toisen silmän luomi on raskaampi ja mahdollisesti ilmejuonteet selkeämmät? Jos sitä tarkoitat, niin se on ihan tavallista. Usein toinen silmäluomi alkaa aikaisemmin muuttua raskaammaksi. Olemme eriparisia kasvoiltamme jo syntymästä asti. Toisella puolella luuston rakenne, kudokset jne. ovat erilaiset. Kun se ikääntyminen alkaa näkyä, näkyy toisella puolella vähän enemmän merkkejä, kuin toisella.

On yläluomissakin eroa, mutta tuo alaluomien ero (silmänaluset siis) on vähän hämmentävämpää. Niin kuin maan vetovoima vaikuttaisi niihin eri tavalla 🙂 Mutta olet varmaan oikeassa, että tuokin selittyy kasvojen rakenteen eriparisuudella. Piti ihan ruveta peilin kanssa arvelemaan ja näyttää kyllä siltä, että tuolla ’nuoremmalla’ puolella on korkeampi poskipää. Joo-o, olin tavallaan sen huomannut aiemminkin, mutta en osannut yhdistää asioita toisiinsa. Se selittäisi 🙂

Nämä ovat jänniä juttuja. Rakennumme niin monesta tekijästä, että meidän jokaisen ulkonäkö on suorastaan taideteos. 🙂 Minkälainen luusto, miten lihaksisto ja rasva niille asettuu. 🙂

No ohhoh 😀 En ole koskaan ajatellut sinun kasvojasi epäsymmetrisenä, mutta tuo symmetrisuus on aika hurjaa; muuttuisut todella erinäköiseksi 😮 Itsessäni toki ole huomannut, että toinen puoli on ”parempi” kuin toinen, vaikka erot ovat pienehköjä. Eniten häiritsee leukalinjan muuttuminen vuoden takaisesta viisaudenhampaan poistosta, vaikkei kukaan sitäkään ole huomannut, ennenkuin olen pyytänyt katsomaan. Toinen puoli on ikäänkuin edelleen ”turvonnut”, vähäinenkin poskilinja hävisi; ei muuta kuin lisää countouria toiselle puolelle :’D Ehkä sekin vielä aikaa myöten tasoittuu kun leuka paranee lopullisesti raffista operaatiosta ??

Sivustolle on tapahtunut jotain; mobiilissa tämä toimii ehdottomasti paremmin kuin vanha pohja, vaikka kommenttiosio ei ihan keskity kunnolla :)))

Joo, itsekin olen pitänyt parempaa ja huonompaa puolta itsessäni, mutta nyt mieleni on vähän muuttunut. Yhdessä molemmat puolet ovatkin parempi. 🙂

Hih, niin on! Otavamedia päivitti sivustoa pari päivää. En pariin päivään päässyt tekemään mitään. Onneksi ehdin saada pari postausta valmiiksi ajastettua, niin ei jäänyt Glitz & Glam mykäksi kahdeksi vuorokaudeksi. Tänään olen jälleen päässyt tänne hommiin. 🙂

Jännää, mä olen aina ajatellut että sulla on hyvin symmetriset kasvot! Eli todellakaan ei pientä epäsymmetrisyyttä huomaa 🙂

Itselläni sen kyllä huomaan…!

Enhän minä tiedä, mutta luulen ettei sinun epäsymmetrisyyttä huomaa muut. Itselleen on niin kriittinen ja itseään katselee hyvin usein sellaiset raadolliset lasit silmillään. Muita monesti katselemme filtterin läpi, jossa virheinä pidetyt ominaisuudet ovat vain osa ko. ihmistä. Mitä ihanampi ihminen on mielestämme luonteeltaan, sitä vähemmän näemme hänessä ulkoisia virheiksi miellettyjä ominaisuuksia. Inhoan tuota sanaa virheet ja yritän sitä kiertää jotenkin, koska en ajattele ihmisissä olevan virheitä, jos puhutaan ulkonäöstä. Mutta valitettavasti itsessäni ne miellän herkästi virheiksi. Yritän nyt kuitenkin poistaa sitä ajatusmallia itseäni kohtaan ja katsoa itseänikin, kuten katson muita. 🙂

Minäkään en ole koskaan ajatellut, että kasvosi olisivat jotenkin epäsymmetriset 🙂 Ihailen vaan upeita meikkejä! Tiedän kyllä kuinka pitkäksi aikaa lapsena kuullut pilkat jäävät päähän. Itselläni on aivan jäätävä nenäkompleksi. Mulla on aina ollut iso ja ruma nenä, joka vaan kasvaa ja kasvaa! Nuorempana siitä sai kuulla väsymiseen asti. Profiilissani on pelkkää nenää! Nenää on vaikea meikata kauniimmaksi, mutta onneksi voi kiinnittää huomion epäsymmetrisiin huuliin tai silmiin, hihhih! Vaikka väliäkö tuolla, sillä mennään mitä on saatu.

Nooh, minullakin on aika hyvin tuulta halkova nenä. Ennen se oli vain pitkä ja sain siitäkin tosiaan kuulla lapsena. Olin noita-akka terävän nenän ja leukani kanssa (hoikkana ne ovat terävät). Ensimmäisen raskauden aikana nenäni myös leveni. Silloin minulla oli kriisi. Nykyään olen ihan fine asian kanssa. 🙂 Toki välillä minua ärsyttää, kun kännykkäselfiessä minun nenä näyttää isommalta, kuin oikeasti on.

Osaan siis samaistua tuntemuksiisi. Mutta usko pois, en varmana kuvistasi huomaisi nenääsi mitenkään suureksi. Sinulla tuskin on rumaa nenää, mutta koet itse asian niin, koska olet siitä lapsena kuullut. Se iskostuu mieleen ja siihen uskoo. Jos kukaan ei olisi sinulle kommentoinut, et varmaan kokisi nenääsi samalla tavalla, kuin nyt sen koet. Tietysti olet ihan tasapainossa asian kanssa, mutta vähän se kuitenkin kaihertaa välillä mielessä, eikö?

Ja mikä muuten on sitten sopiva nenän koko? Ja kenen mielestä? 🙂 Kun mennään tuonne Venäjän ja Balkanian suunnalle, siellä naistenkin nenät ovat näyttävät ja kun mennään Aasian suunnalle, nenät pienevät. Afrikan suunnalla nenät ovat leveämpiä. Mitä jos oltaisiin just sopivia? Ihan omasta mielestämmekin. 🙂

Mää en oo ikinä huomannu sun kasvoissa epäsymmetrisyyttä. :O Enkä kyllä kenenkään muunkaan. Pitää olla todella räikeästi epäsymmetrinen, että mää huomaisin tuollaista. Ei tommosiin juttuihin kiinnitä huomiota. En oo ikinä ajatellu omista kasvoistakaan, että onko ne symmetriset vai ei, vaikka niitä joka päivä peilistä tuijottaa. Hassua.

Itsekään en huomaa eroavaisuuksia, mutta meikkaajan työssä ne sitten huomaa. Siinä se on vähän pakkokin huomioida. Normaalisti ihmisiä ja heidän kuviaan katsellessa en kyllä asiaa rekisteröi, mutta kun aletaan sutia meikkiä kasvoille, näen ne välittömästi.

Oletko koskaan vertaillut itseäsi selfie ja tavallisen kuvan väliltä? Selfiekamera ottaa peilikuvan ja se on monelle tuttu kuva itsestään, koska kuva on sama näky, kuin peilistä itseään katsoisi. Moni inhoaa itsestään otettuja kuvia, koska kasvot ovat siten kun muut ne näkevät. Ne tuntuvat monista vieraalta. Yksi syy tähän on se, että olemme aina vähän eriparisia puoliltamme ja tämä tekee muutoksen kasvoihin, jos kuva on peilikuva tai realistinen. Se kumpaan näkymään on tottunut, tuntuu enemmän tutulle.

En mää oo ikinä mistään kuvistakaan aatellu omista kasvoista mitään ihmeempää. En huomaa niistäkään siis epäsymmetrisyyttä sen kummemmin. Ehkä mää oon vaan sokia ittelleni. 😀

Ei kaikilla epäsymmetrisyys ole niin selkeää. Kuitenkin kaikilla meillä on vähän epäsymmetrisyyttä. 🙂 Sinulla on varmaa aika vähän.

Mahtava postaus! Ei epäsymmetrisyyteen tule muiden kasvoissa kiinnitettyä huomiota. Itselläni on edestä katsottuna eripari sieraimet ?

Minulla nekin ovat eripariset. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *