Glitz & Glam

Estée Lauder Nutritious – kosteuttava ihonhoitosarja

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olisiko aika purkaa välillä näitä ihonhoitotuotteita, joita olen testannut ja käyttänyt? Tänään esittelen Estée Lauderin ihonhoitotuotteita.

esteelaudernutritious

Nutritious on Estée Lauderin yksi kosteuttavista tuotelinjoista. Se soveltuu kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, jotka tarvitsevat runsaasti kosteutta. Nutritious -tuotelinjan tehoaineena on käytetty granaattiomenauutetta, joka kosteuttaa ja kirkastaa kuivaa ja sameaa ihoa. Nutritious -tuotteet ovat ihoa vahvistavia, energisoivia ja suojaavia. Antioksidantit poistavat vapaita radikaaleja, joita saamme päivän aikana ihollemme. Tuotteissa on ns. detox-vaikutus, eli ihoa puhdistava, joka tulee mm. käytetyn granaattiomenauutteen C- ja E-vitamiineista.

Nutritious on vasta vähän aikaa sitten rantautunut meille suomalaisille ihan mantereelle. Sitä ennen tämä tuotelinja löytyi vain laivoilta.

esteelaudernutritious1

Radiant Vitality 2-in-1 Foam Cleanser -puhdistusvaahto 27,00 € / 125 ml

Vaahtoava voide, jota voidaan käyttää päivittäiseen puhdistukseen tai syväpuhdistavana naamiona.

Puhdistuksessa voide vaahdotetaan ensin kosteissa käsissä ja sen jälkeen aloitetaan kostutettujen kasvojen puhdistus pyörivin liikkein. Lopuksi huuhdellaan vedellä.

Syväpuhdistavana naamiona voide levitetään kuiville (mutta puhtaille) kasvoille ja annetaan vaikuttaa muutaman minuutin. Tämän jälkeen huuhtelu kasvoille. Puhdistusta voidaan tehostaa kostuttamalla ensin käsiä ja tekemällä pyörivää liikettä kasvoilla, jonka jälkeen poishuuhtelu.

esteelaudernutritious8

Puhdistusvoide on paksua, mutta vaahtoutuu ihanan pehmeäksi ja runsaaksi vaahdoksi helposti. Puhdistaa ihon todella puhtaaksi, mutta silmämeikin puhdistukseen tämä on hieman liian vahvaa, eli en suosittele. Kirvelee minun silmiäni, jos vaahtoa pääsee vahingossa silmiin. Iholle jää sellainen kevyt nariseva tunne, mutta ei kuitenkaan tunnu voimakkaasti kiristävältä tai kuivattavalta. Soveltuu myös Clarisonic -kasvoharjan kanssa käytettäväksi.

Pidän tästä vaahtoavasta voiteesta, vaikka silmämeikkiä en tällä voikaan puhdistaa. Se ei kuitenkaan haittaa, koska teen kaksivaiheisen puhdistuksen, joten Radiant Vitality 2-in-1 Foam Cleanser soveltuu hyvin puhdistuksen toiseen vaiheeseen. Käytti siinä sitten kasvoharjaa, puhdistusliinaa tai pelkästään käsiä. Vertaisin tätä aika samanlaiseksi, kuin Sensain Creamy Soap, joka on monille tuttu puhdistusvoide.

esteelaudernutritious3

Nutritious Radiant Vitality Energy Lotion Intense Moist -hoitoneste 46,00 € / 200 ml

Kosteuttava ja hoitava kasvovesi/hoitoneste kasvoille. Samalla, kun kasvovesi kosteuttaa ja kirkastaa ihoa, se hoitaa antioksidanttien avulla. Käytetään annostelemalla vanulapulle ja pyyhkimällä puhdistetut kasvot kauttaaltaan, myös kaulalle ja dekolteelle tai levitetään sormin kasvoille.

Näitä kasvovesiä löytyy kahta erilaista – Radiant Vitality Energy Lotion Intense Moist ja Radiant Vitality Energy Lotion Fresh Moisture. Tämä minulla esittelyssä oleva on kosteuttavampi. Radiant Vitality Energy Lotion Intense Moist on koostumukseltaan hieman paksumpaa, kuin vesi. Siinä on aavistuksen öljyisyyden tuntua, mutta ilmeisesti kyseessä on haihtuvat öljyt, sillä kasvoille ei jää rasvaista tunnetta, mutta selkeästi kasvovesi on ihoa kosteuttavan tuntuinen. Iholle jää virkistävä tunne, ja ennen kaikkea kosteutettu, mutta puhdas tunne. Hieman alkoholi tuoksahtaa kasvovedestä ja aavistuksen sen tunteekin, mutta missään nimessä en koe alkoholia tässä tuotteessa vahvana.

Tämä on Estée Lauderin yksi best seller -tuotteita, kuten myös Energy Lotionkin. Tuote on hieman enemmän, kuin vain kasvovesi, mutta on hieman puhdistavampi, kuin hoitovesi.

esteelaudernutritious4

Radiant Vitality Essence Oil -öljyseerumi
(en tiedä saako tätä ”maista”, mutta jos saa, niin hinta-arvioni on 70-80 euron välillä. Tax freessä tämä maksoi 57,00 € / 30 ml)

E-vitamiinia ja granaattiomenaa sisältävä öljyseerumi. Ihoa heleyttävä ja suojaava seerumi on koostumukseltaan hyvin samanlaista, kuin kuivaöljyt.

esteelaudernutritious6

Öljyseerumi annostellaan pipetin avulla. Pipetti on minusta hieman hidas, kun vertaa pumppumekanismeihin, mutta kyllä pipettien kanssa pärjää.

esteelaudernutritious5

Pipettiseerumeissa on jotain sellaista klassisuutta. Yllättävää kyllä, että niitä vieläkin on paljon eri merkeillä käytössä.

Öljyseerumia annostellaan 1-2 painallusta pipetistä ja levitään puhtaille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, ennen kosteusvoidetta.

esteelaudernutritious11

Koostumukseltaan seerumi on hyvin juoksevaa, ohutta öljyä, joka levittyy kasvoille helposti. Imeytymiseen vaikuttaa annostelu ja ihon oma kosteus- ja rasvatasapaino. Olen siksi tykännyt käyttää tätä seerumia vain öisin, mutta erittäin kuivaihosille tämä olisi kyllä loistava meikin allekin käytettäväksi. Seerumi tekee ihosta todella kuulaan ja antaa suojaa ja kosteutta tehokkaasti. Minun iholleni on riittänyt vain yökäyttö. Iholle jää hieman öljyinen tuntuma, mutta tähän vaikuttaa jokaisen ihon oma rasvatasapaino. Öljy aavistuksen jää kiiltelemään, mutta ei mitenkään rasvaisen näköisenä. Jos olet käyttänyt aikaisemmin kuivaöljyjä, niin tiedät minkälainen koostumus ja tuntuma tässäkin on.

Ihan loistava öljyseerumi, jota suosittelen kaikille kuivasta ihosta kärsiville. Erityisesti myös heille, jotka pitävät kasvoöljyistä tai runsaista seerumeista. Itse pidän, että yökäytössä oleva seerumi saa olla öljyisempi ja täyteläisempi. Se saa jäädä kasvoille tuntumaan.

esteelaudernutritious7

Night Vita-Mineral Intense Nourishing Crème/Mask -yövoide 62,00 € / 50 ml

Tämäkin tuote on yhdistelmätuote. Night Vita-Mineral Intense Nourishing Crème/Mask on täyteläinen yövoide tai 10 minuutin kasvonaamio.

Yövoiteena tuote vaikuttaa koko yön, eli juuri silloin, kun nukkuessamme ihomme uusiutuu.

Kasvonaamiona käytettäessä voide levitetään tasaisesti puhtaille kasvoille, annetaan vaikuttaa haluttu aika (kuten 10 minuuttia) ja pyyhitään kasvopaperilla ylimääräiset. Naamioksi enemminkin heille, jotka eivät vielä tarvitse runsasta yövoidetta tai tarvitsevat yöksi vielä runsaamman yövoiteen, joten kasvonaamiona Night Vita-Mineral Intense Nourishing Crème/Mask hoitaa ja kosteuttaa ennen toisen yövoiteen käyttöä.

esteelaudernutritious9

Koostumukseltaan voide on runsas ja täyteläinen. Se levittyy ihanasti ja jättää kasvoille todella kosteutetun tunteen ilman seerumejakin. Seerumit tietysti lisäävät kosteutuksen tunnetta. Erittäin hyväntuntuinen yövoide, joka ei ole vahamaisen rasvainen, vaan mukavan runsas.

esteelaudernutritious10

Ei tämä Estée Lauderin Nutritious ole turhaan suosittu. Pidän itsekin sen tehokkuudesta pitämään ihon kirkkaana ja kosteutettuna. Nutritious -tuotelinjassa on se myös mukavaa, että se ei ole selektiiviseksi ja ylelliseksi Estée Lauderiksi hirvittävän kallis. Estée Lauderilta meinaan löytyy paljon kalliimpiakin tuotelinjoja. Nutritious on niistä edullisimpia. Sen minkä kanssa huomasin, niin tuotteet ovat riittoisia. Niitä ei todellakaan tarvitse paljon, jotta levittyisivät kasvoille ja antaisivat riittävää kosteuden tunnetta. Tuoksujen puolesta taas sanoisin näitä hyvin neutraaleiksi. Kun minun oikein piti ajatuksen kanssa nuuhkia, jotta tietäisin, että tuoksuvatko nämä millekään. Hyvin kevyitä ja raikkaita tuoksuja kaikissa tuotteissa, joita ei oikeasti edes käytössä noteeraa.

Voin kyllä lämpimästi suositella kuivaihoisille ja aikuisemmalle iholle. Minulle loistava talvella, mutta luulen, että kesäksi jätän öljyseerumin odottamaan seuraavaa syksyä taas.

Onko Estée Lauderin ihonhoitotuotteet tuttuja? Itse olen syksyn ja talven aikana kovasti tutustunut erilaisiin Estée Lauderin ihonhoitotuotteisiin. Ihanasta silmänympärysvoiteesta kerroin täällä löytyvässä postauksessa. Nyt odottelen vähän kesäisempää ilmaa, jotta voin siirtyä kevyempiin tuotteisiin, sillä minulla odottaa kaksi rasvoittuvan ihon hoitotuotetta.

esteelaudercleardifference

Olen jo nyt ihan vähän kokeillut, mutta todennut tuotteet vielä liian keveiksi iholleni. Rasvoittuvampaan ihoon on jo valmiiksi tuotteita odottamassa. Antaa tulla vaan rasvoittuva iho, sanon minä tällä kertaa. Olen jo valmiuksissa. Näistä tulee esittelyä sitten, kun pääsen/joudun vaihtamaan ihonhoitotuotteet kevyempiin ja rasvoittumista hillitseviin tuotteisiin.

Mukavaa tiistaita ja paluuta arkeen pääsiäisen jäljiltä.

Nutritious Radiant Vitality Energy Lotion Intense Moist -hoitoneste ja Clear Difference Oil Control/Mattfying Hydrating Gel -geelivoide saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X