Tiistaina oli jännä ilta. Lauantaina on vielä jännempää. Kiitos siitä kuuluu Saara Aallolle ja hänen taustajoukolleen. Olen vuosia seurannut Euroviisuja – Suomen heikosta kisamenestymisestä huolimatta. Olen joka vuosi jollakin tavalla tätä kiinnostustani sivunnut täällä blogissa tai jossain muussa some-kanavassani. Tänä keväänä on ollut erityinen odotus viisujen suhteen. Upea Saara Aalto on Suomen edustaja. Koin vastaavan odotuksen tunteen viimeksi keväällä 2006. Se oli silloin kun Lordi asteli Euroviisujen lavalle ja teki historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomi voitti Euroviisuissa. Kaikesta negatiivisuudesta huolimatta, Eurooppa rakasti monstereita. Suomessa oli paljon kaikenlaista valitusta ja negatiivisuutta Lordia kohtaan. Vuonna 2016 monsterit hurmasivat Euroopan. Tänä vuonna upea nainen laulaa monstereista. Huomaatteko mitään yhtäläisyyksiä?

Kuva: Yle / Ville Paasimaa

En ole kovaan ääneen huudellut, mutta fanitan Saara Aaltoa. Pidän hänen karismasta, sitkeydestä ja itseironisesta huumorista. Ihana luova hullu, taitava ja oman tiensä kulkija. Minusta on ollut ihanaa seurata hänen uraa ja menestymistään kansainvälisesti. Harmittaa lukea sitä negatiivisuutta, jota somessa ja mediassa on. Saaran menestyminen ei ole minulta pois, eikä hän aiheuta minulle mielipahaa. Päinvastoin! Ihanaa nähdä menestymistä, kehittymistä ja unelmien saavuttamista. Saan sellaisesta voimaa omaan elämääni. Oli se sitten artisti, näyttelijä, urheilija, startup -yritys, ystävä tai vaikka bloggaaja. En ole kuullut, että valittamalla ja muita arvostelemalla negatiiviseen sävyyn olisi kukaan saavuttanut unelmiaan ja tullut onnellisemmaksi.

Ihastelin tätä taitavaa esiintyjää jo silloin vuoden 2016 UMK:ssa. Sanoin silloin, että tuossa on valmis paketti Euroviisuihin. Olin hyvin hämmentynyt, että Saara jäi toiseksi. Tuntui aika uskomattomalta. Uskon kuitenkin aika vahvasti siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Saara Aalto tuli toiseksi Britanian X Factorissa ja menestyi kansainvälisesti. Syksyllä 2016 vietin yömyöhään aikaani koulutehtäviäni ja blogipostauksia kirjoittaen. Vaikka väsytti ja tekemistä oli paljon, odotin aina yöllä sitä hetkeä kun uusin X Factor tuli katsottavaksi. Halusin seurata Saaran kilpailua. Uskoin Saaran menestymiseen jo alusta asti, mutta en rehellisesti sanottuna kuvitellut hänen menestyvän niin hyvin. Tänä vuonna Yle satsasi isosti Euroviisuihin ja Saaraan. Mielestäni fiksu veto! Just näin kuuluukin tehdä. Saara on maailmalla valmiiksi tunnettu ja herättänyt kiinnostusta. Hän on kuin luotu suurille lavoille ja show-meininkiin. Minusta tuntuu, että aika on nyt kypsempi. Nyt on paljon paremmat lähtökohdat menestymiselle kuin silloin 2016.

Tiistaina oli mahtavaa nähdä Saara Aallon muutettu esitys. Pakko sanoa, että UMK:ssa ollut Monsterin lavaesitys ei ollut vaikuttava. Se oli ok, mutta ei niin sykähdyttävä kuin mitä Saaralta on tottunut näkemään. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että kritiikki aikaisempaa esitystä kohtaan oli vain hyväksi. Eihän kaikki negatiivinen palaute ole huono asia. Silloin kun palaute on kehittävää ja perusteltua, kritiikki on vain hyvä asia. Siten voi kehittyä lisää.

Nyt show oli enemmän Saaran tyylinen. Kiva kun Dominon showsta oli otettu Saaran pyöriminen tähän Monsteriin. Nyt on tyyliä ja viimeisteltyä jälkeä. Tykkään tästä uusitusta versiosta enemmän kuin alkuperäisestä. Monsters on kiva ja helppoa poppia. En voi sanoa sitä mestarilliseksi, mutta se on omassa genressään kiva. Monsters jää kyllä aika helposti korvamadoksi, mutta ei haittaa. Minulla itselläni oli pelkojen voittoa ja monstereiden taakse jättämistä. Olen luvannut kertoa omista kilpailuistani. Lupaan niistä vielä kertoa. Pitäisi vain haalia kuvamateriaalia kasaan sekä jäsentää omat ajatukset siihen malliin, että saan ne tuolta päästäni sormien kautta näppäimistölle ja siitä luettavaan muotoon. Tein Saara Aallon Monsterista itselleni voimabiisin. Saara soi mielessäni hetkeä ennen kun koputin oveen ja astuin kilpailuissa rooliini ja seitsemän tuomarin eteen arvosteltavaksi.

Yesterday was a big day for me (and for all my supporters and fans all over the world!)❤You all know that everything is meant to be and everything happens when the time is right… and sometimes it means you have to be patient for years and just keep on believing and working for your dreams loving every single step you take.❤ This life has made me a fighter, an underdog with heart full of passion and determination. But I also have an army. You ❤ This could NOT happen without you. You are the ones singing my songs, listening to my music, sharing my story and that means more than winning any competition. That love inspires me to do music and there's so much more we can do together 🔥 EUROVISION final here we come! Strong and fearless ! #iaintscarednomore #monsters #eurovision #eurovision2018 @eurovision

A post shared by Saara Aalto (@saaraaalto) on

Kuka muu jaksoi valvoa tiistai-iltana finalistien julkistamiseen asti? Minä valvoin. Oli tuskaa! Pulssi hakkasi jännityksestä. Jännitti Saaran puolesta, mutta samalla jännitti, että kuinka kiva lauantai-ilta minulla on tiedossa. Onko superjännä vai sellainen perinteinen viisuviikonloppu? Kun kaksi paikkaa oli jäljellä, vouhkasin vieressä makaavalle miehelleni, että enää kaksi paikkaa! Voi ei! Ei voi olla totta! Sitten sieltä tuli se FINLAND! Minä huusin ja tuuletin. Vieressä nukkuva kissamme Erkka panikoitui ja viuhahti vierestäni tuhannesosasekunnissa. Hups! Onneksi lapset eivät heränneet, kun äiti vähän eläytyi.

Kuka muu istuu lauantaina TV:n ääressä kannustamassa Saaralle menestystä? Vaikka postauksen alussa halusin hakea yhtäläisyyksiä vuoden 2006 tapahtumiin, niin pakko myöntää etten usko ihan voittoon kuitenkaan. Mutta menestymiseen kyllä uskon. Kymmenen parhaan joukosta löytyy Suomen Saara, Israel, Viro ja Kypros. Jälkimmäinen ei kuulu omiin suosikkeihini, mutta Kyproksen konsepteilla on ennenkin menestytty viisuissa. Tänään on pakko katsoa 2. semifinaali, jotta maltan odottaa lauantaihin.

Kenestä sinä povaat viisujen voittajaa? Itse en osaa arvioida. Tällä kertaa ei taida olla niin selkeää ennakkosuosikkia kuin monesti aikaisempina vuosina on ollut. Ehkä se on Israel tai Kypros? Tai se voi olla Viro tai Suomi.

Kivaa helatorstaita ja mahtavaa viisuviikonloppua!

X