Yleinen

Euroviisuviikonloppu ja Saara Aalto – mahtava viikonloppu tulossa!

10.5.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kuva: Yle / Ville Paasimaa

Tiistaina oli jännä ilta. Lauantaina on vielä jännempää. Kiitos siitä kuuluu Saara Aallolle ja hänen taustajoukolleen. Olen vuosia seurannut Euroviisuja – Suomen heikosta kisamenestymisestä huolimatta. Olen joka vuosi jollakin tavalla tätä kiinnostustani sivunnut täällä blogissa tai jossain muussa some-kanavassani. Tänä keväänä on ollut erityinen odotus viisujen suhteen. Upea Saara Aalto on Suomen edustaja. Koin vastaavan odotuksen tunteen viimeksi keväällä 2006. Se oli silloin kun Lordi asteli Euroviisujen lavalle ja teki historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomi voitti Euroviisuissa. Kaikesta negatiivisuudesta huolimatta, Eurooppa rakasti monstereita. Suomessa oli paljon kaikenlaista valitusta ja negatiivisuutta Lordia kohtaan. Vuonna 2016 monsterit hurmasivat Euroopan. Tänä vuonna upea nainen laulaa monstereista. Huomaatteko mitään yhtäläisyyksiä?

Kuva: Yle / Ville Paasimaa

En ole kovaan ääneen huudellut, mutta fanitan Saara Aaltoa. Pidän hänen karismasta, sitkeydestä ja itseironisesta huumorista. Ihana luova hullu, taitava ja oman tiensä kulkija. Minusta on ollut ihanaa seurata hänen uraa ja menestymistään kansainvälisesti. Harmittaa lukea sitä negatiivisuutta, jota somessa ja mediassa on. Saaran menestyminen ei ole minulta pois, eikä hän aiheuta minulle mielipahaa. Päinvastoin! Ihanaa nähdä menestymistä, kehittymistä ja unelmien saavuttamista. Saan sellaisesta voimaa omaan elämääni. Oli se sitten artisti, näyttelijä, urheilija, startup -yritys, ystävä tai vaikka bloggaaja. En ole kuullut, että valittamalla ja muita arvostelemalla negatiiviseen sävyyn olisi kukaan saavuttanut unelmiaan ja tullut onnellisemmaksi.

Ihastelin tätä taitavaa esiintyjää jo silloin vuoden 2016 UMK:ssa. Sanoin silloin, että tuossa on valmis paketti Euroviisuihin. Olin hyvin hämmentynyt, että Saara jäi toiseksi. Tuntui aika uskomattomalta. Uskon kuitenkin aika vahvasti siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Saara Aalto tuli toiseksi Britanian X Factorissa ja menestyi kansainvälisesti. Syksyllä 2016 vietin yömyöhään aikaani koulutehtäviäni ja blogipostauksia kirjoittaen. Vaikka väsytti ja tekemistä oli paljon, odotin aina yöllä sitä hetkeä kun uusin X Factor tuli katsottavaksi. Halusin seurata Saaran kilpailua. Uskoin Saaran menestymiseen jo alusta asti, mutta en rehellisesti sanottuna kuvitellut hänen menestyvän niin hyvin. Tänä vuonna Yle satsasi isosti Euroviisuihin ja Saaraan. Mielestäni fiksu veto! Just näin kuuluukin tehdä. Saara on maailmalla valmiiksi tunnettu ja herättänyt kiinnostusta. Hän on kuin luotu suurille lavoille ja show-meininkiin. Minusta tuntuu, että aika on nyt kypsempi. Nyt on paljon paremmat lähtökohdat menestymiselle kuin silloin 2016.

Tiistaina oli mahtavaa nähdä Saara Aallon muutettu esitys. Pakko sanoa, että UMK:ssa ollut Monsterin lavaesitys ei ollut vaikuttava. Se oli ok, mutta ei niin sykähdyttävä kuin mitä Saaralta on tottunut näkemään. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että kritiikki aikaisempaa esitystä kohtaan oli vain hyväksi. Eihän kaikki negatiivinen palaute ole huono asia. Silloin kun palaute on kehittävää ja perusteltua, kritiikki on vain hyvä asia. Siten voi kehittyä lisää.

Nyt show oli enemmän Saaran tyylinen. Kiva kun Dominon showsta oli otettu Saaran pyöriminen tähän Monsteriin. Nyt on tyyliä ja viimeisteltyä jälkeä. Tykkään tästä uusitusta versiosta enemmän kuin alkuperäisestä. Monsters on kiva ja helppoa poppia. En voi sanoa sitä mestarilliseksi, mutta se on omassa genressään kiva. Monsters jää kyllä aika helposti korvamadoksi, mutta ei haittaa. Minulla itselläni oli pelkojen voittoa ja monstereiden taakse jättämistä. Olen luvannut kertoa omista kilpailuistani. Lupaan niistä vielä kertoa. Pitäisi vain haalia kuvamateriaalia kasaan sekä jäsentää omat ajatukset siihen malliin, että saan ne tuolta päästäni sormien kautta näppäimistölle ja siitä luettavaan muotoon. Tein Saara Aallon Monsterista itselleni voimabiisin. Saara soi mielessäni hetkeä ennen kun koputin oveen ja astuin kilpailuissa rooliini ja seitsemän tuomarin eteen arvosteltavaksi.

Yesterday was a big day for me (and for all my supporters and fans all over the world!)❤You all know that everything is meant to be and everything happens when the time is right… and sometimes it means you have to be patient for years and just keep on believing and working for your dreams loving every single step you take.❤ This life has made me a fighter, an underdog with heart full of passion and determination. But I also have an army. You ❤ This could NOT happen without you. You are the ones singing my songs, listening to my music, sharing my story and that means more than winning any competition. That love inspires me to do music and there's so much more we can do together 🔥 EUROVISION final here we come! Strong and fearless ! #iaintscarednomore #monsters #eurovision #eurovision2018 @eurovision

A post shared by Saara Aalto (@saaraaalto) on

Kuka muu jaksoi valvoa tiistai-iltana finalistien julkistamiseen asti? Minä valvoin. Oli tuskaa! Pulssi hakkasi jännityksestä. Jännitti Saaran puolesta, mutta samalla jännitti, että kuinka kiva lauantai-ilta minulla on tiedossa. Onko superjännä vai sellainen perinteinen viisuviikonloppu? Kun kaksi paikkaa oli jäljellä, vouhkasin vieressä makaavalle miehelleni, että enää kaksi paikkaa! Voi ei! Ei voi olla totta! Sitten sieltä tuli se FINLAND! Minä huusin ja tuuletin. Vieressä nukkuva kissamme Erkka panikoitui ja viuhahti vierestäni tuhannesosasekunnissa. Hups! Onneksi lapset eivät heränneet, kun äiti vähän eläytyi.

Kuka muu istuu lauantaina TV:n ääressä kannustamassa Saaralle menestystä? Vaikka postauksen alussa halusin hakea yhtäläisyyksiä vuoden 2006 tapahtumiin, niin pakko myöntää etten usko ihan voittoon kuitenkaan. Mutta menestymiseen kyllä uskon. Kymmenen parhaan joukosta löytyy Suomen Saara, Israel, Viro ja Kypros. Jälkimmäinen ei kuulu omiin suosikkeihini, mutta Kyproksen konsepteilla on ennenkin menestytty viisuissa. Tänään on pakko katsoa 2. semifinaali, jotta maltan odottaa lauantaihin.

Kenestä sinä povaat viisujen voittajaa? Itse en osaa arvioida. Tällä kertaa ei taida olla niin selkeää ennakkosuosikkia kuin monesti aikaisempina vuosina on ollut. Ehkä se on Israel tai Kypros? Tai se voi olla Viro tai Suomi.

Kivaa helatorstaita ja mahtavaa viisuviikonloppua!

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Joo, huomasin itsekin biisin kuulostavan vanhalta, joka olisi tehty uudella tavalla. Tuo on totta, että tutulta tuntuva melodia menee kuulijan mieleen nopeammin ja miellyttää useita helpommin. Minulla on vähän lapsellinen angsti Kyproksen biisiä ja esitystä kohtaan. Haluaisin uutta. Kyproksen edustajalla on upea ääni, hienot ”muuvit” ja kaunis kokonaisuus koko esiintyjä. Silti haluaisin, että persoonallisempi Israel saisi voiton. Hän ei ehkä äänellisesti ole yhtä taidokas, mutta hänellä on muita vahvuuksia, jotka harmillisesti eivät pääse Euroviisujen kilpailussa esiin sääntöjen vuoksi.

Mutta parastahan olisi, jos Saara voittaisi. 🙂 Nyt jännäillään, miten Eurooppa hänet ottaa vastaan. Onko Saara ja Monsters heidän mieleen? 🙂 Jännittävää viisuiltaa sinulle kaima!

Kommentit

Pakko myöntää, että alkoi tulla jo vähän luovuttanut olo, kun ”Finland!” -huutoa ei alkanut kuulua jatkopaikkoja kerrottaessa. Mutta tulihan se sieltä lopulta! Olin etukäteen tituleeramassa Israelia voittajaksi. Livessä kotkotus onnistui varsin mallikkaasti, mutta jotakin jäi uupumaan. Kypros taasen osasi vetää oikeista narusta Beyonce-pamauksellaan. Seksi myy, ja ehkä jopa vie voittoon?

Ensimmäisen semin finalistiveikkaukseni osuivat oikeaan tuloksella 7/10. Listasin myös kakkossemin kärkikymmenikön perusteluineen, saapa nähdä montako yllättäjää jatkaa finaaliin:

https://aatenarikka.blogspot.fi/2018/05/euroviisut-2018-semifinaali-2.html

No kyllä! Minä vaikeroin ja mietin kuinka kestän oman, Saaran ja kaikkien pettymyksen? Onneksi se Finland sieltä lopulta tuli. Huh! Kypros oli just sellainen Beyonce-pamaus. Olen samaa mieltä. Näitä tulee yleensä Kreikalta ja Espanjalta. Ainakin 2000-luvun alussa oli viisuissa hyvin tyypillisiä.

Itse en tehnyt listaa semifinaaleista, mutta sitten finaalia katsellessa tehdään taas omat listat miehen kanssa ja vertaillaan. Se on niin hauskaa keskustella esityksistä siinä samalla. 🙂

Kyllä, täällä jännitettiin myös tiistaina! Niin huippua! Mukavaa viikonloppua! 🙂

Oli kyllä melkoista jännittelyä. Finaali ei jännitä niin paljon kuin tämä semifinaali jännitti. 😀 Kivaa viikonloppua sinullekin!

Minäkin tykkään Saarasta, vaikka hänen genrensä ei yleisesti ole oikein mun makuun. Mutta hän on tosi lahjakas laulaja, olen ihastunut etenkin näihin hänen multikielisiin esityksiinsä. Monsters ei musta oikein tuo Saaran äänen parhaita puolia esiin eikä siinä ole mitään erityistä, siksi on vaikeaa uskoa sen olevan voittava kappale. Minusta Saaran ongrelmana on koko ajan olleet nimenomaan kappaleet. Vaikka olisi kuinka upea laulaja, mutta hyvät biisit puurttuu, niin ei vaan tule kuunneltua. Toivottavasti hän löytäis vielä hyvän biisintekijän/tekijöitä itselleen. Minusta Saara levittää tärkeää sanomaa itseensä uskomisesta, unelmista ja sitkeästä työstä. Itse kun oon vuosiksi lannistunut aivan täysin, enkä kokenut ansaitsevani mitään hyvää, niin Saaran sanoma koskettaa henkilökohtaisella tasolla tosi paljon.

Lauantaina sit jännitetään!

Joo, hänen multikieliset tulkinnat ovat upeita. Ääni on upea, mutta olen huomannut saman, että Saaran omissa biiseissä se kaikki hänen talenttinsa jää vähän vaisuksi. Kun hän tulkitsee omalla tyylillään jonkun toisen biisiä, syntyy ihan uskomattomia esityksiä. Saarassa on potentiaalia muuhunkin kuin covereiden esittäjäksi. Ehkä vielä löytyy se biisintekijä, joka osaa hyödyntää Saaran taidot.

Minua myös koskettaa juuri tuo Saaran sanoma. Hän on esimerkki siitä, että masentunut ihminen saattaa saavuttaa ja menestyä. Masentunut saattaa elää unelmiaan, mutta silti henkilö saattaa olla sisältä rikki.

Jokainen ansaitsee hyvää – sinä ja minäkin! 🙂 Mitä vaikeampia asioita siellä pään sisällä myllertää ja mitä huonommaksi itsensä tuntee, sitä enemmän sitä hyvää on ansainnut. 🙂

Lauantaina sitten ollaan jännän äärellä. 🙂

En ole aikoihin katsonut semifinaalia loppuun asti mutta nyt katsoin ja oli kyllä niiiiiin jännittävää. Olin jo luovuttamassa mutta tulihan se finaalipaikka sieltä!
Olin Euroviisaita katsoessani ihastunut Israelin kappaleeseen mutta livenä se ei mielestäni toiminut yhtään, olin aika pettynyt. Ehkä Netta oli vain jännittynyt tai jotain.
Toivon silti että Israel sijoittuisi hyvin ja Italia myös, heillä on mielestäni tämän vuoden paras kappale. Harmittaa että Belgia ei päässyt finaaliin, olisin voinut antaa esimerkiksi Kyproksen paikan heille 😀 Mutta tietenkin jännitän ja toivon voittoa Saaralle, ettei hän jäisi toiseksi ainakaan!

Israelin Netta oli live-esityksessä aika vaisu. Veikkaan syyksi sen, että biisi on pitänyt laulaa, joten kaikki äänelliset erikoistehosteet jäävät pois. Itsekin olen pitänyt Israelista. Mukavan erilainen, olematta kuitenkaan mikään huumoriveto tai koominen. Se on hyvällä tavalla hauska. Netta ja Toy edustaa tämän hetken henkeä täydellisesti. Uskon Israelin olevan kolmen parhaan joukossa, ellei jopa voittaja.

Olisihan se mahtavaa Saaralle ja meille kaikille suomalaisille, jos Saara voittaisi. 🙂

Mä olen Saaraa seurannut mielenkiinnolla jo Suomen Talentista lähtien.
Monsters ei harmi kyllä, oikein erotu muista biiseistä tai esityksistä, mutta täytyy toivoa, että britit innostuisivat äänestämään. Olen kuitenkin varma, että viisumenestys on tänä vuona totuttua parempi!
Onnekseni ovat työvuoroni sattuneet niin, että olen nähnyt molemmat semifinaalit ja aion katsoa finaalinkin. Tuloksia en toisesta semifinaalista jaksanut odottaa kuitenkaan, kun Suomen finaalipaikka oli jo taattu.
Moldovan esitys oli minusta tosi hauska ja mielenkiintoinen. En tosin muista itse biisiä 😀

Itse en sitä Talentia nähnyt, mutta jälkeen sitten lukenut, että Saara on siinäkin ollut. Voi vitsi, tänään sitten on finaali! 🙂 Britit äänestävät aivan varmasti. Saara on tosi suosittu siellä ja vissiin hänestä on muukin Eurooppa kiinnostunut. Vähän sama kuin Lordi. Heillä on tosi paljon keikkaa ulkomailla ja ovat menestyneet, mutta Suomessa vain hävetään heitä. Mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa? Ei ihme, että meillä ei vienti vedä riittävästi, jos meillä oikeasti asenne kaikkeen menestymiseen on tällainen. Olisikohan asenteiden muuttamisen aika?

Olen onnellinen Saaran puolesta, että hän pääsi Euroviisuihin ja pääsee viimein toteuttamaan unelmansa <3 🙂
Joka vuosi tykkään monista Euroviisuissa olevista kappaleista, mutta tänä vuonna en ihmettelisi, vaikka Kypros voittaisi. Pidän biisistä, mutta se on melodialtaan (ja kertosäkeen sanoiltaan osittain) kopio muutamasta biisistä, tai niiden yhdistelmästä, joten tutulta tuntuva melodia takaa sen, että Kyproksen biisi jää soimaan päähän 😀 Jos voittoa ei tule, uskon Kyproksen ainakin sijoittuvan hyvin. Tässä auttanee myös jonkin verran suositun Nikkietutorialsin "mainostus" insta storyssa, jossa hän piti liven Elenin kanssa 😉

Joo, huomasin itsekin biisin kuulostavan vanhalta, joka olisi tehty uudella tavalla. Tuo on totta, että tutulta tuntuva melodia menee kuulijan mieleen nopeammin ja miellyttää useita helpommin. Minulla on vähän lapsellinen angsti Kyproksen biisiä ja esitystä kohtaan. Haluaisin uutta. Kyproksen edustajalla on upea ääni, hienot ”muuvit” ja kaunis kokonaisuus koko esiintyjä. Silti haluaisin, että persoonallisempi Israel saisi voiton. Hän ei ehkä äänellisesti ole yhtä taidokas, mutta hänellä on muita vahvuuksia, jotka harmillisesti eivät pääse Euroviisujen kilpailussa esiin sääntöjen vuoksi.

Mutta parastahan olisi, jos Saara voittaisi. 🙂 Nyt jännäillään, miten Eurooppa hänet ottaa vastaan. Onko Saara ja Monsters heidän mieleen? 🙂 Jännittävää viisuiltaa sinulle kaima!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *