Hiukset

Fudge Clean Blonde – tehotrio keltaisuutta vastaan

6.5.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Joko kaikki blondit tai muuten hyvin viileää sävyä ylläpitävät tietävät Fudgen hopeatuotteista?

fudgecleanblonde

Vaaleiden ja vaaleaksi raidoitetuiden hiusten ongelma on usein, että ne alkavat kellertämään ja hius ei näytäkään enää yhtä kirkkaalta. Monien blondien, muodikkaiden granny hair –hiuksien ja ihan vaikka raidoitettujen hiusten ongelma. Myös sinimusta tai hyvin viileä ruskea menettää sen viileän vivahteensa ajan myötä.

Silver –tuotteet ovat keino ylläpitää sitä viileää sävyä hiuksissa, mutta entäs, jos shampoolla voidaan jopa palauttaa sitä viileyttä? Entäs jos shampoolla voidaan tehdä jopa taittoa?

fudgecleanblonde2

Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Shampoo
20,00-25,00 € / 300 ml

Olen lukenut ja kuullut kehuja tästä huikean suositusta hopeashampoosta. En siltikään voinut käsittää sitä miten uskomattoman tehokas tämä voikaan olla. Monesti hopeashampoot pystyvät vain hieman hidastamaan hiusten kellastumista tai edes vähän ylläpitämään niille laitettua viileää sävyä. Fudgen hopeashampoolla pystytään hidastamaan kellastumista, sillä voidaan ylläpitää viileää sävyä, mutta sillä aivan oikeasti voidaan tehdä jopa taittoa.

fudgeblond3

Shampoo on väriltään hyvin sinervän violettia. Koostumus on keskipaksua ja shampoo levittyy, että vaahtoa mukavasti. Toki todella kuivashampoosta likaisille hiuksille kannattaa tehdä tuplavaahdotus tai käyttää runsaasti shampoota. Shampoo ei mielestäni ole voimakkaasti pesevä. Tuntuma ei ole sama, kuin syväpuhdistavien shampoiden kanssa, enkä koe tätä Fudgen hopeashampoota kuivattavaksi. Tästä on tehty melko hellävarainen, mikä on mahtava juttu kaikille, joiden hiukset ovat saaneet kokea kovaa rääkkiä vaalean kuontalon aikaan saamiseksi. Tuoksu on miellyttävän makea. Sen sanotaan olevan vaniljainen, mutta itse tunnen tuoksussa vahvasti toffeeta ja karamellisuutta.

fudgeblond4

Koska shampoo on myös todella sinervää, se pystyy taittamaan myös kuparisia sävyjä (kupari = oranssi, oranssin vastaväri on sininen). Shampoon violettisuus taas taittaa keltaisia sävyjä.

fudgeblond5

Kun tavallisia hopeashampoita voidaan käyttää paljain käsin, niin tätä Fudgen hopeashampoota en suosittele käyttämään ilman kumihansikkaita. Se värjää kädet! Minulla oli vain pienen hetken shampoota kädellä, kun kuvasin swatch-kuvan postausta varten ja silti violettisuutta hieman pääsi tarttumaan. Jos hiukset pesee ilman kumihansikkaita ja hieroo tehokkaasti shampoon pigmenttejä hiuksiin, niin aivan taattua on, että kynnet ja kädet värjääntyvät.

Tämä on siinä ja siinä, että voidaanko jo puhua suoraväristä? Joo, tietysti ko. shampoo sisältää suoraväripigmenttejä, mutta harvoin shampoo pystyy värjäämään ihoa yhtä voimakkaasti, kuin tämä Fudgen shampoo. Tämä kertoo siitä, kuinka paljon pigmenttejä se sisältää, ja se taas tarkoittaa tehokkaampaa taittokykyä lämpimille sävyille (ei punaiselle).

fudgecleanblonde6

Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Shampoon käyttö riippuu hiuksista ja halutusta lopputuloksesta. Jos olet todella vaalea platinablondi, niin testaamalla selviää, että voitko käyttää joka pesussa ja millä vaikutusajalla, vai kannattaako huuhdella aina välittömästi? Shampoota voi myös laimentaa tavallisella shampoolla tai vähemmän väripigmenttejä sisältävällä hopeashampoolla.

Shampoon voi levittää pyyhekuiviin hiuksiin ja antaa vaikuttaa. Eli jos haluat hyvin miedosti käyttää, niin mitä enemmän hiuksissa on vettä, sitä laimeampana shampoo hiuksissasi on. Myös sillä on merkitystä, kuinka tehokkaasti shampoota hieroo hiuksiin. Mitä enemmän väripigmenttejä hieroo hiukseen, sen tehokkaammin ne tarttuvat.

Mainitsin tuossa aikaisemmin sinimustat ja hyvin viileät ruskeat. Uskon vahvasti, että tämä hopeashampoo pystyy edes hieman ylläpitämään niiden viileyttä. Niin pigmenttistä hopeashampoota tämä on.

Vielä sellaisen ”varoituksen” antaisin, että todella vaaleille hiuksille käytettäessä kannattaa olla aluksi varovainen. Pigmenttisyys on niin hurja, että hiukset saattavat selkeästi sinertää. Joten testailua varovaisesti aluksi, ettei ensimmäisellä kerralla heitä pyyhekuiviin hiuksiin ja anna vaikuttaa sen 15 minuuttia. Huomautan vielä sellaista, että runsaspigmenttisyys voi aiheuttaa myös tummumista, joten sekin kannattaa ottaa käytössä huomioon. Kuten tuossa aikaisemmin sanoin, niin vain testailemalla antamillani vinkeillä selviää omille hiuksille se paras tapa saavuttaa haluttu lopputulos.

fudgecleanblonde3

Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Conditioner
20,00-25,00 € / 300 ml

Sarjasta löytyy myös pigmenttejä sisältävä hoitoaine, joka täydentää viileiden sävyjen ylläpitoa.

fudgeblond

Hoitoaine ei ole yhtä pigmenttistä, eikä yhtä tehokasta, kuin sarjan hopeashampoo. Hoitoaineen väripigmentit tarttuvat parhaiten, kun ne hierotaan tehokkaasti hiukseen ja annetaan vaikuttaa. Koostumus on keskipaksua ja hyvin levittyvää. Hoitoaine on melko hyvin hiuksia selvittävää, jopa minun takkuuntuville hiuksille, jotka ovat nyt kaikesta vaalennusprosessista saaneet kärsiä. Vertaisin tämän hoitoaineen tehokkuutta yhtä hyväksi, kuin kaikkien ”color maskien” silver -sävyt. Sillä erolla, että minusta Fudgen hoitoaine on hiuksia selvittävämpää ja kosteuttavampaa, kun taas color maskit tuntuvat olevan enemmän rakennepaikkaavilla ominaisuuksilla.

Käyttöohjeena kertoisin, että mitä vähemmän hiuksissa on vettä ja mitä tehokkaammin jaksaa hoitoaineen hieroa hiuksiin ja antaa vaikuttaa, niin sitä paremmin taittosävyt toimivat.

fudgecleanblonde7

Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Conditioner ei yksinään käytettynä ole kaikista tehokkain tapa torjua keltaisuutta, mutta kyllä silläkin taatusti monet saavat toivottuja tuloksia. Mitä vaaleampi hius, sen paremmin tämä viilentää hiusten sävyä. Minulle tämä on loistava lisä epätoivoisessa taistelussa lämpimiä sävyjä vastaan.

fudgecleanblonde5

Fudge Styling Hot Hed Violet
22,00-27,00 € / 213 ml

Entä voisiko vielä tehdä jotain viileyden eteen? Shampoon ja hoitoaineen lisäksi voi itsepäisimpiä keltaisuuksia vastaan käyttää keltaisuutta neutraloivaa hoitovaahtoa.

fudgeblond1

Hoitovaahto on runsasta, mutta kuohkeaa vaahtoa. Sävyltään se on violettista, jotta se voi neutraloida keltaisuutta. Tämä vaahto ei toimi yksinään voimakkaasti neutraloivana, mutta on hyvä lisä keltaisuutta vastaan taistellessa.

Ennen käyttöä pulloa tulee ravistaa voimakkaasti. Hoitovaahto levitetään hieman kosteille hiuksille tasaisesti. Annetaan joko kuivua vapaasti tai föönataan. Vaahto antaa kevyen tuen tyvelle ja siitä löytyy lämpösuoja aina 200 asteeseen asti.

fudgeblond2

Pullon suuttimesta narisen hieman. Vaahtoa tulee ulos hyvinkin runsaasti ja pitkään annostelun jälkeen.

fudgecleanblonde4

Hoitovaahto ei minulla korvaa muita hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, mutta toimii kivasti lisänä. Muotovaahtonakin tämä tuntuu toimivan ihan kivasti, mutta ei anna sitä kaikista tehokkaista pitoa ja föönaukseen kuohkeinta lopputulosta.

Niille blondeille, joilla hiukset ovat hyvässä kunnossa, tämä riittää hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi. Muotovaahtona tämä toimii heille, jotka eivät tarvitse kaikista vahvinta tukea tyvelle ja haluavat muotovaahdon, joka ei niinkään karhenna hiusta, vaan enemmänkin haluavat kevyttä pitoa, mutta sileyttä. Keltaisuutta vastaan tämä on hyvä lisänä, mutta ei yksinään ehkä ole kaikista tehokkain tapa. Aika kiva monitoimituote, josta löytyy monta ominaisuutta.

fudgecleanblonde1

Olen aivan hullaantunut tähän Fudgen shampooseen! Saan sillä omat raidat aivan harmaiksi ja muualle hieman viileyttä lisää. Punaisuuteen ei tietenkään sininen ja violetti pysty, sillä punaisiin sävyihin tarvitaan vihreää, jotta lämpö neutraloituisi. Kaikille keltaisten ja oranssienkin sävyjen kanssa taisteleville ehdottomasti suositeltava shampoo. Minulla on sen verran runsaasti punaisuutta hiuksissa, että aivan kunnolla viileää en tällä saa, mutta keltaiset sävyt muuttuvat viileiksi, todella vaaleat kohdat harmaiksi, oranssiset taas aavistuksen beigeksi. Jos punaisuutta ei olisi hiuksissani niin paljon ja jos se ei olisi niin tiukassa, niin saisin tällä tehokolmikolla todella viileän sävyn.

Mahtavaa on myös se, että Fudge ei ole hirvittävän kallis brändi, mutta saatavuus on vähän heikompaa. Shampoon ja hoitoaineen voi ostaa setissä, jolloin niiden yhteishinta on reilun 40 euroa. Tietysti hinnat vaihtelevat hieman jälleenmyyjistä riippuen. Fudgen tuotteita jälleenmyyvät brändiä edustavat parturi-kampaamot ja jotkut kampaamoalan tuotteita ja tarvikkeita jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat.

Voit tilata Fudgea esimerkiksi näistä verkkokaupoista: eleven.fi*, BangerheadHiusverkko*, Lookfantastic*, Nordicfeel*.

HUOM. Pakkaukset ovat uudistuneet. Verkkokaupoissa saattaa olla rinnakkain vanhaa ja uutta pakkausdesignia. Tässä postauksessa olevat pakkaukset ovat vanhaa designia. 

Onko Fudgen hopeashampoo tuttu tuote? Tietääkö joku, että onko olemassa toista yhtä pigmenttistä hopeashampoota?

Tuotteet saatu maahantuojalta.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Kommentit

Tällä hetkellä mulla on käytössä L´anzan hopeashampoo, mutta Fudgea kokeilen ehdottomasti seuraavaksi! Mullahan ei meinaa se keltaisuus taittua millään pois 😛 Ja ihana tuo vaahtokin, tekisi mieli kokeilla! 🙂

Tuon on pakko toimia sulla. Kunnon annos ja pitkään ja hartaasti hierot hiuksiin. Jos ei meinaa viilentyä, niin sitten vielä annat vaikuttaa. Mulla on taas harmahtavat hiukset, kun jaksoin pakertaa noiden tuotteiden kanssa. 😀

Onkohan tuotteen koostumus jotenkin uudistunut? Kerran ostin tuota shampoota, tuoksui selvästä lakritsi/salmiakkimaiselta ja hiukset muuttuivat villasukkaharmaiksi.. Mietin uskallanko kokeilla uudestaan! 😀

Tuo pakkaus on uudistunut ja ymmärsin, että shampoota uudistettiin hellävaraisemmaksi. Villasukanharmaaksi tuolla edelleen saa hiuksensa. Jopa minä! Voin kuvitella, miten 9 tai 10-tummuinen hius voi herkästi mennä harmaaksi. Itsehän nyt tavoittelen harmaata, niin aivan loistava ominaisuus. Toki minun täytyy hieroa hartaasti ja antaa vaikuttaa, jotta saan muuallekin harmaata, kuin vaaleimpiin raitakohtiin.

Kerroinkin tuoss vinkkinä, että tuota voi laimentaakin tavallisella shampoolla tai kevyemmällä hopeashampoolla. Js kerran viikkoon tarvitsee tehokasta keltaisuuden taittoa ja sitten muut päivät pesee laimennetulla. Mikä nyt on kenenkin hiuksille se paras tapa saada haluttua lopputulosta. 🙂

Fudge on ihan ykkönen! Pitkään käyttäny jo ja pois en vaihda. 🙂

Voi kun olisin tiennyt tästä Fudgesta jo silloin, kun olin sinimusta. Olisi se sinisyys säilynyt pidempään. Tämä on aika hurja shampoo. 😀

Jos ruskeasta hiuksesta haluaa kylmemmän sävyisen ja taittaa kultaisuutta yms vivahteita pois, niin onko värjääminen ainoa tehokas keino? Vai riittäisikö hopeashampoon käyttö? Neuvoa kyselen, vaikka itsellekin nämä taittojutut blondissa hiuksessa enemmän kuin tuttuja, mutta kun nyt olen ruskeatukkainen ja kylmemmän tästäkin haluan. Mahdollisimman hellävaraisestikin vielä 🙂

Kultaisuus ei ole vaikea tai haastava, sillä kylmissäkin sävyissä on kultaa.

Paha sanoa, että saatko taittoa jo valmiiksi lämpimään ruskeaan. Epäilen, että et. Silloinkin shampoota tulisi joka pesussa muhitella hiuksissa. Paras tulos tulee, kun ruskeaa sävytetään viileämpään suuntaan. Voit sitten ylläpitää viileyttä hopeashampoolla, jos vain sävy natsaa sinulle laitettuun hiusväriin. Viileitä ruskeita ei oikein löydy color maskeistakaan, tai siis löytyy, mutta nekään eivät välttämättä riitä taittamaan lämpöä. Niin kylmiä ruskeita ei oikein taida olla? Lämpimistä kyllä löytyy ja niitä voi helposti miksailla muilla sävyillä.

Toi Fudgen shampoo on kyllä tehokas! Ehdottomasti suosittelen sitä blondeille ja jopa ”grannyille” 🙂

Mä tykkään kovasti myös Bonacuren (uudesta) hopeashampoosta 🙂 L’Oréalilla on periaatteessa tosi pigmenttinen silvershampoo, mutta kovin kuivattava :/

Oi, kun olisin jo kunnolla granny! Nyt oon vaan semisti. 😀

Hei, mun työkaveri kehui kovasti tuota BC:n uutta hopeashampoota. Ajattelin testata sen myös.

Juu, tuo Lorkun shampoo on tuttu minullekin, vaikka en ole käyttänyt. Sen tehokkuus lilaan tukkaan on kuuluisa ja myös sen hurja kuivattavuus.

Nää kiinnostaa kyllä kovasti! Ovat seuraavana ostoslistalla nykyisen hopeashampoon loputtua.

Suosittelen kokeilemaan. Ihan huikeita tuloksia noilla saa. 🙂

Tuo shampoo on niin parhautta! Ei voi vaalean tukan kanssa elää ilman sitä 😀 Tuota vaahtoa ja hoitoaine pitääkin hankkia kokeiluun 🙂

Joo, tuolla vaahdolla ja hoitoaineella saa kivasti lisättyä shampoon tehoa. Khyl on vhiilee lopputulos! 😀

Heippa, ostin shamppoo+hoitoaine setin I love me-messuilta ja unohdin myyjältä kysyä, että käytetäänkö tätä kerran tai kaksi kertaa viikossa vai miten suosittelet? Minulla on vaalea tukka ja haluan vain taittaa keltaisuutta pois 🙂

Hei Jen!

Anteeksi, että minä olen missannut kommenttisi. Huomasin sen nyt, kun sain tähän postaukseen toisenkin kommentin. Pahoitteluni. 🙁

Kuule, voit käyttää niin usein kun tarvitset. Vaikea sanoa tarkkaa ohjetta, koska kaikki niin riippuu sinun hiuksesta ja halutusta lopputuloksesta. Myös vaikutusajalla on väliä. Koska minä haluan pitää hiukset harmaana, niin annan vaikuttaakin. Kun pigmenttejä on pesuissa alkanut kertymään huokoiseen hiukseeni, se saattaa välillä mennä överiksi ja minulla onkin siniset hiukset. 😀 Joten silloin pesen tavallisella shampoolla taas sen 1-2 kertaa. Jos teet nopean pesun, niin voipi olla, että joudut jopa joka pesussa käyttämään. Jos taas annat vaikuttaa ja olet jo pidemmän aikaa käyttänyt ensi alkuun, niin voipi olla, että 1-2 kertaa viikossa muhittelua riittää. Se niin riippuu sinun hiuksesta ja halutusta lopputuloksesta. Huokoinen hius nappaa enemmän väriä ja pitkä vaikutusaika taittaa vieläkin tehokkaammin. Sinun täytyy vain kokeilla ja testailla, että mikä on sinulle se paras käyttötapa ja -tahti. 🙂

Se jos mikä on varma, niin saat keltaisuuden taitettua hiuksistasi ja saat jopa violetin sinervät hiukset jos vaan haluat. ;D

Hei ja kiitos kattavasta vastauksesta!! Ehkä sopivin vaihtoehto minulle sitten on muutaman kerran viikossa ja antaa vaikuttaa muutamia minuutteja 🙂
Tuhti tuote kyllä, mutta mukavaa kun kosteuttaa eikä jää nahisevaksi hiukset.
Jopa hieman pelästyin kun ekan kerran pesin shamppoolla kun kynnet oli aivan lilat 😀

heei, kommentoinpa vähän vanhaan postaukseen 🙂 mutta varsin hyödyllinen postaus! olin lukenut hillittömän määrät hehkutusta tuosta fudgen shampoosta, ja olin jo aivan onnessani tilaamassa hoitsikkaa. mutta eihän tuossa ole pigmenttiä oikein nimeksikään! osaatko sanoa, voiko pelkällä ko. hoitoaineella saada samanlaista taittavaa efektiä aikaan? päänahkani on erittäin, erittäin herkkä eikä jostain syystä kestä mitään hopeashampoita, joten olevan varovasti ja ihokosketusta vältellen olen käyttänyt erinäisiä hopeahoitoaineita (jos siellä taustalla onkin vaikka allerginen reaktio väripigmenteille, sen verran hurjia ovat shampoista saamani reaktiot olleet. hoitsikoista en varovaisella käytöllä ole saanut reaktioita, muuten olisin toki lopettanut niidenkin käytön :)). mikään ei ole kuitenkaan tehnyt oikeastaan mitään. hiukseni ovat luonnostaan erittäin vaaleat ja tuhkaan taittavat, mutta myös jollain tapaa huokoiset, joten alueeni huonolaatuinen vesijohtovesi pitää ne ruman kellanvihreinä, joten etsin hoitsikkaa juurikin oman värin ylläpitoon ja keltaisuutta neutraloimaan. tai voisikohan tuota fudgen shampoota käyttää pituuksissa muhitellen? löytyiskö sulta suosituksia oikeasti tehokkaista hopeahoitsikoista, vai onko mun vaan hyväksyttävä, että tällä vedenlaadulla ei oma väri pysy kuin tyvessä?

krhm, sori pitkästä ja avautuvasta kommentista, mutta alan vaipua epätoivoon tämän tuotemetsästyksen kanssa 😀 ja ei tokikaan tarvitse vastata, on sulla varmasti parempaakin tekemistä kuin ratkoa lukijoiden hiusongelmia, mutta ajattelin kuitenkin kysäistä ^^

Ihan ensiksi kysyn sinulta, että oletko kokeillut tuota Fudgen hopeashampoota? Se kun ei ole samanlaista, kuin monet muut hopeashampoot. Se ei ole yhtä pesevää ja kuivattavaa. Mutta jos se ei sovellut sinun hiuspohjalle, niin voisit käyttää sitä vain pituuksiin. (kuten tuossa itsekin kysyt) Välttäisit hieromasta sitä hiuspohjaan (eli päänahkaan). Pesisit hiuspohjan jollakin sinulle soveltuvalla shampoolla ja pituudet sitten Fudgella. Kuulostaako ihan pöhköltä ajatukselta sinun käyttöösi? Se voisi olla meinaan yksi vaihtoehto.

Sitten toisena ajattelin ehdottaa suoraväriä. Käyttäisit taittavaa suoraväriä noin kerran viikossa tai mikä se sinun tarpeesi sitten olisikaan.

Mutta kerroit, että olet saanut reaktioita shampoosta ja vain hopeashampoosta. Kieltämättä mietin suositella sinulle lääkäriä ja testejä, sillä jos kyseessä on väripigmentti, niin ne hoitoaineet ja suoravärit ovat sinulle ihan yhtä haitallisia. Nekin alkavat aiheuttamaan oireita jossain vaiheessa, jos kyseessä on väripigmentti. Onko ikinä mikään muu aiheuttanut mitään vastaavaa?

Hitsi, olen postaamassa jossain vaiheessa sellaisesta suihkusta, joka suodattaa niitä metalleja vedestä. Otin ko. tuotteen testiin juuri sillä ajatuksella, että se voi olla ratkaisu monien ongelmaan, kun vedessä on kuparia tai rautaa, joka värjää vaaleita (myös tummiakin) hiuksia.
http://www.aromasense.fi/product/as-9000-suihkupaa/

Käy katsomassa tuolta linkistä. Postausta en tosiaan vielä ole ennättänyt kirjoittamaan.

Ja hoitoaineita on, mutta ne eivät yleensä ole niitä tehokkaimpia. Ainakaan kokemani mukaan. Mutta ihan huippu on hiuksiin jätettävä suihke Four Reasonsilta. Lueppas tämä postaukseni:
https://anna.fi/glitz8glam/2015/07/blondien-four-reasonsit/

Vannon Silver Mistin nimeen ja valitsin sen yhdeksi parhaimmaksi suomalaiseksi tuotteeksi. On se kyllä parhaimpia hopeatuotteita muutenkin. 🙂

Sitten on kaikenlaisia sävyvaahtoja, jotka huuhdellaan pois tai jätetään, kuten tämän postaukseni Fudgen hoitovaahto. Goldwellilla on esim. 10V, 10P, 10BS ja REF sellaisia sävyjä, joilla saadaan taittoa. Schwarzkopfilla on sellainen kuin Igora Expert Mousse. Minulla on sävy 8-1, joka siis on harmaan ylläpitoon. En tunne Igoran värikarttaa, niin en osaa suositella sinulle sieltä sävyä, mutta tuo tuntuu toimivalta. Mitä kauemmin antaa vaikuttaa, sen paremmin taittaa. 😉 Ja puolikuivaan hiukseen levitetään ja annetaan vaikuttaa haluttu aika ja huuhtelu.
http://www.schwarzkopf-professional.fi/skp/fi/fi/home/tuotteet/varjaaminen/igora-expert-mousse.html

Kampaaja osaa sinua auttaa sävyvalinnassa. 😉

Jos herää kysymyksiä, niin kysy lisää. Yritin nyt lähteä jostain liikkeelle ongelmasi kanssa. Vaihtoehtoja on monia. 🙂

kiitos tosi paljon vastauksesta! varsin hyödyllisiä pointteja! olen aika basic hiusten hoidossa, joten paljon uusia juttuja 🙂 ihanaa, että haluat auttaa lukijoita, ja vieläpä vastaamalla noin perusteellisesti! 🙂

olenkin vähän harkinnut tuota testeihin hakeutumista, mutta täällä päin ainakin on todella, todella nihkeää edes päästä lääkärille. voin vain kuvitella, mitä joku hoitaja noinkin ”mitättömään” ongelmaan toteaisi.. 😀 mutta voisihan sitä jossain vaiheessa koettaa, niin ainakin osaisin sitten kokonaan välttää värejä jos ne tosiaan allergisoivat. tosiaan hopeashampoo on ainoa tuote, joka aiheuttaa noita oireita. fudgea en ole kokeillut, vaikka eihän tuo nyt mitenkään ylettömän hintainen olisi. hopeashampoita olen kuitenkin kokeillut montaa merkkiä ja kaikki ovat aiheuttaneet samat reaktiot, eli kipua ja ärsytystä. hoitoaineen kanssa olen onnistunut toimimaan siten, ettei ihokosketusta juurikaan tule (hoitoa vain pituuksiin, hanksat, hiukset kelmuun muhimaan) mutta jos on allergiasta kyse, niin turha toki vain ulkonäön takia riskeerata omaa hyvinvointia. vahvat shampoot ja esim. tigin voimakastuoksuiset tuotteet aiheuttavat joskus kihelmöintiä, mutta mikään ei ole aiheuttanut niin pahoja oireita kuin hopeatuotteet (nyt kun tätä kirjoitan niin älyän, että olen ehkä vähän tyhmä kun en ole jo lopettanut käyttöä!) ehkä kokeilen vielä käyttää fudgea pituuksiin tai sitten alan etsiä muita vaihtoehtoja, kuten suihkufiltteriä. itse asiassa laitoin tilaukseen sokoksen verkkokaupasta bc:n silverwhite-suihkeen kun verkkokaupan myyjä sitä suositteli. olisin hyvin voinut tilata tuonkin four reasonsin suihkeen, mutta ehdinpä nyt tilata tuon. vasta jälkikäteen luin, että se on iäkkäiden ihmisten harmaille hiuksille, mutta toivottavasti toimisi tässä muuten vaan luonnonvaaleassa.

kivaa, että olet kirjoittamassa suihkufiltteristä! tulinkin sitä ajatelleeksi tässä ja hieman katselinkin. hieman arvokas sijoitus opiskelijabudjettiin, mutta olisi varmasti muutenkin hyvä kuin vain hiusten kannalta – onhan iho iso elin, joten olisi mukavampi ajatus peseytyä hieman puhtaammalla vedellä.

kiitos vielä! lähden nyt varmaan sillä liikkeelle, että kokeilen hyvin varovasti tuota tilaamaani suihketta, ehkä fudgen shampoota ja jos ne aiheuttavat oireita alan harkita suihkufiltteriin sijoittamista. niin ja koetan päästä lääkärille!

On muuten aivan totta, että testeihin ei välttämättä pääse ennen, kun jokin vakava reaktio tapahtuu. Sitten vasta kiinnostutaan tutkimaan.

Eikö muuten olekin jännä, kun asioitaan kirjoittaa ylös, niin alkaa pohtimaan niitä ihan uudella tavalla. Mieti tosiaan, että kannattaako riskeerata, jos väripigmentit aiheuttavat ärsytystä. Jos se on se. Se voi olla jokin muukin ainesosa, joka on yleisempää hopeashampoossa. Mutta koska en itse ole lääkäri, niin en lähde tätä enempää puoskaroimaan. 🙂

Minulla on nyt tuo suihke testissä. Se on mielestäni myös hyvää, mutta hintavampaa. Toki olen oman suihkeeni saanut testaukseen, mutta huomaan olevani säästeliäämpi, kuin itse ostamani Four Reasonsin kanssa. 😀 Jännä ilmiö minussa. BC:n suihke on joo luonnonharmaille, mutta yhtälailla toimii kellervällekin. Mutta olen sitä mieltä, että Four Reasons on hieman pigmenttisempää. Mutta ei BC huono ole. Sillä saa sellaisen metallisen kiillon hiuksiin. Ainakin minun harmaa kiiltää vähän metallisena, kun huolella suihkuttelen BC:n suihketta. 🙂

Se on arvokas sijoitus. Mutta yksi mahdollisuus. Suihkufiltterissä on muitakin hyviä ominaisuuksia, mutta niistä sitten postauksessa enemmän. 🙂

Hieno homma ja kiva, että olin avuksi. 🙂 Vinkkinä nyt vielä, että tänään esittelin toisen suosikkihopeashampoon, jossa on yhtä paljon pigmenttisyyttä.
https://anna.fi/glitz8glam/2015/10/hirrrmu-hyva-hopeashampoo-mista-tata-saa/

Höpsis! Siksi blogia pidän, että yritän myös auttaa ja ratkoa probleemia. Nyt olen töissä, joten vastaan myöhemmin parempana hetkenä. 🙂 Vaihtoehtoja on meinaan monia.

Heips!
Minä täällä kuumeisesti koitan metskata tota fudgea mutta ei löydy sitten mistään,
Liekö vain netti kaupasta? Ja kiitos mahtavasta blogista, oon saanu paljon hyviä vinkkejä! 🙂

Anteeksi, meinasin unohtaa vastata sinulle.

Tätä myydään yllättävän harvassa kampaamossa. 🙁 Metsästin itsekin kesällä Helsingin keskustan kampaamoista, en löytänyt. Tiedän, että tätä myydään monessakin paikassa, mutta vaikeaa löytää netistäkään tietoa niistä. 🙁

Pretty.fi on yksi jälleenmyyjä. 🙂
http://www.pretty.fi/valmistajat/fudge-professional.html

Mä oon tilannut suoraan fudgelta briteistä. Ilmaiset postikulut ja toimituksessa menee alle viikko! Ja tulee halvemmaksi kuin täältä ostettuna, ellei sitten satu löytämään tarjouksia. 🙂 https://www.fudgehair.co.uk/

Luuletko että tää Fudge olis sen verran jytyä, että taittais käsittelemättömistäkin hiuksista kullertavaa sävyä viileemmäksi? Kun mulla on luonnostaan sellaset about Jennifer Anistonin väriset hiukset, ja minusta tää lämpimähkö sävy ei sovi mun viileän ihonsävyn kanssa yhtään yksiin :/

Oi, apua! Minulta on mennyt ohi sinun kommenttisi. Anteeksi! 🙁

Se riippuu niin hiustesi hukoisuudesta, että pystyykö suoraväripigmentit tarttumaan siihen. Yleensä ei, mutta se on mahdollista. Parhaimman tuloksen saat, kun käyt kampaajalla taittamassa sävyä viileämmäksi ja sitten ylläpidät sitä violetilla shampoolla. 🙂

Oon ruskea hiuksinen ja haluaisin juuri samanväriset hiukset kuin sinulla tuossa kuvassa. Ostin fudge violet toning shampoon poistaakseen oranssisuuden pidin 5 minuuttia eikä oikeen tapahtunut mitään?

Tarkoitatko blogini bannerikuvaa? Sen saavuttaminen ei ole mitenkään mahdollista ruskeaan hiukseen shampoolla. Tarvitset kampaajaa, joka vaalentaa ensin hiuksiasi ja sen jälkeen taittaa/värjää sitä siniharmaaksi. Ylläpidossa sitten tuo shampoo on ihan ehdoton, jotta siinä säilyy tuo todella kylmä sävy. 🙂

Kyseessä on tosiaan vain shampoo, se ei värjää, eikä vaalenna tummia hiuksia, mutta saattaa pystyä viilentämään sitä aavistuksen pienellä vivahteella, mutta ei siis värjää. Tuollaisiin muutoksiin tarvitaan todella ammattitaitoista kampaajaa ja tulosta ei valitettavasti sinun lähtökohtaasi pystytä saavuttamaan yhdellä kertaa. Minulla meni yli vuosi saavuttaa kuparisesta kunnon harmaaksi. 🙂

Laitanpas sinulle parit linkit postauksiini, joista näet mistä on lähdetty, että olen saavuttanut tämän, jossa nyt olen.

https://anna.fi/glitz8glam/2015/04/mustasta-lahes-blondiksi-valikatsaus-projektissani/
https://anna.fi/glitz8glam/2016/04/se-tunne-kun-haluaisi-palata-vanhaan/

Heippa, pakko kysyä tän postauksen perusteella että osaatko sanoa kun mulla on siis täysin harmaa tukka, kampaajalla vasta sävytetty, tietenki vähän sinertävämpää tuli kohtiin joissa oli ihan valkosta, mutta niin harmaa, ja oon tässä pähkäilly että millä saan harmaan pidettyä, tosi moni kehunu tätä fudgen shampoota ja ajattelin itsekkin kokeilla, mulle siis täysin uusi tuttavuus, mutta osaatko sanoa saisinko oikeesti harmaata pidettyä yllä tällä? Ja entä olisiko parhain käyttää harmaaseen tukkaan tätä shampoota sekä hoitoainetta? Ja kuivattaako tuo hoitoaine tukkaa? Oon huomannu monien hopeeshampoiden kohdal että pesun jälkeen tukka jääny sellaseks ns. Karheaksi. Eli osaatko yhtään auttaa pärjäisinkö harmaalla tukalla pelkällä shampoolla vai olisiko hoitoaine hyvä lisä ja voiko sitä käyttää joka pesussa vai kuivattaako se? Kiitos vastauksista! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *