Glitz & Glam

Glitz & Glamin kesävinkit 2012

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään tälläinen hömppäpostaus, josta voi olla jollekin hyötyä. Postaus on kuin naistenlehdistä tyyliin ”kesän must have -tuotteet” juttu. ;D

Postauksessa esiintyy kuvissa saatuja ja ostettuja tuotteita. Kuvissa ei esiinny välttämättä aina minun suosikkituote tai suosikkisävy jne. Olen ottanut niitä tuotteita joita lähimpänä nyt oli tai niiden värimaailma on nyt ajankohtainen.

AURINKOSUOJAA KAIKKIALLE

Aurinkosuoja hiuksille

Hiuksetkin kärsivät auringon haitallisista UV-säteistä. Tosin, koska hius on kuollutta ainesta, niin se ei kärsi suojattomuudesta samalla tavalla kuten iho. Monelta merkiltä löytyy oma aurinkosarjansa hiuksille.

Aurinkosuoja vartalolle

Tätä ei tarvitse varmaankaan edes perustella. Jokainen tietää, että auringon haitalliset säteet vanhentavat ihoa ja aiheuttavat pahimmillaan ihosyöpää.
Itse olen useamman vuoden käyttänyt Eucerinin aurinkoallergisten aurinkosuojaa. Olen kokenut sen hyvin hoitavaksi jo puhjenneelle ihottumallekin, jota aurinko minulle aiheuttaa.
L’Oréalin Solar Expertise aurinkovoide on kevyesti sävyttävä aurinkovide. 

L’Oréalin aurinkovoide on kellervää ja tuoksuu ihan hyvälle.

 Kuten kuvasta näkyy, niin sävyttävä vaikutus on hyvin vähäinen, joten jokainen voi käyttää tätä, eikä tarvitse pelätä, että iho muuttuisi oranssiseksi tai liian tummaksi. Sävy on hieman kellervä, eli tasoittaa hieman ihon sävyä.

Aurinkosuoja kasvoille

Kesäisin täällä Suomessa kannattaa käyttää päivävoidetta ja/tai meikkivoidetta joka sisältää aurinkosuojan. Rannalle mennessä kannattaakin käyttää suurempia kertoimia, kuin 10-15.

MEIKKIPOHJA KASVOILLE

Kesällä ei kannata turhaan laittaa paksua ja peittävää meikkipohjaa, sillä se ei tule kestämään kauniina koko päivää jos ulkona on varjossa +30. Sellaista ihmetuotetta ei ole olemassakaan. Tietysti sisällä ilmastoidussa kodissa tai työpaikalla asia on erikseen, mutta jos olet ulkona helteessä, niin ei se paksu meikkipohja kestä.

Mineraalimeikkipohja

Mineraalipohjat ovat kesälle oivallisia. Niitä löytyy 100 % luonnontuotteena tai paljon teollisia aineita sisältävinä. Tässä kaksi eri kategorian mineraalipohjaa: MSCHIC Baked Mineral Foundation (sisältää kaikenlaista ns. ”ylimääräistä”) ja Lily Lolo mineraalipuuteri (100 % luonnontuote). Hylsyssä oleva kabuki on loistava kulkemaan mukana käsilaukussa, sillä se pysyy puhtaana ja ei sotke laukussa muita tavaroita. Meikkipohjaa voi tarpeen vaatiessa lisäillä tai laittaa uudestaan uimisen jälkeen.

BB-voide

BB-voiteet ovat nyt hitti. Niitä on hyvin monenlaisia. Näistä kahdesta kaikkien ulottuvilla ja kaikkien budjettiin mahtuvista BB-voiteista teen pian esittelyn. Voiteet ovat ihon sävyä tasoittavia, kosteuttavia ja niissä on kevyt aurinkosuoja.

Aurinkopuuteri

Kesä on aurinkopuutereiden aikaa. Viime kesänä käytin meikkipohjana vain aurinkopuuteria. Tasoittaa ihon sävyä ja antaa kauniin sävyn. Aurinkopuutereita on monenlaisia. On hohtavia ja mattamaisia, on kiinteää puuteria, irtopuuteria ja helmiä. 

Korostus ja kimallus

Ruskettunutta ihoa voi korostaa kullanhohtoisilla korostuksilla. Korostamalla poskipäitä, leukaa, otsaa ja nenää saa aikaan hehkuvan näköisen ihon. Myös olkapäitä ja dekolteeta voi korostaa kauniilla hohteella.

Vinkki! Jos haluaa tehdä kullanhohteisen efektin ruskettuneelle iholle, niin se on yksinkertaista.

Ota vartalovoidetta, minulla on tässä aurinkovoidetta, jota hieman ”tuunaan” Grimasin kullanvärisellä väripuuterilla, eli sävyltään 08.

Lisään aurinkovoiteeseen Grimasin väripuuteria. Tämän voisi sekoittaa kupissakin, mutta itse käytän kämmentä.

”Tuunattu” aurinkovoide on valmis levitettäväksi iholle.

Puuterin annostelulla voi itse määritellä kuinka kullanhohtoista voiteesta haluaa. Kuten näkyy, niin tein hyvin kevyesti hohtavaa voidetta. Kuva sisällä salamavalolla.

Kuva ulkona ilman salamavaloa. Grimasin väripuuteripurkki maksaa 15,50 euroa ja siinä on 20 g tuotetta. 😉 Eli aika paljon!

Poskipuna

Voidemaiset poskipunat kestävät puuterisia paremmin kesällä. Itse olen kuitenkin puuteristen ystävä, mutta vinkkinä muille. 😉

VÄRJÄTYT KULMAT

Kestovärjää tai värjäytä kulmasi ja mahdollisesti myös ripsesi. Huolitellut ja värjätyt kulmat ovat jo yksi vaihe ehostusta, joten tämä homma jää pois omasta arkirutiinista, kun käyttää kestovärjäystä (tai pigmentointia). Erittäin harvakarvaisille suosittelen pigmentointia tai sitten itse ehostaa kulmiaan kuten ennenkin.

Meikkikynät

Silmämeikki voi kesäisin olla hyvin simppeli. Rajaukset ovat kovasti muotia, joten nopea kynällä tehty rajaus silmissä riittää. Se voi olla värikäs tai vain musta. Värejä voi yhdistellä tuplarajauksessa tai käyttämällä ylös ja alas eri värisiä rajauksia.

Vedenkestävä rajauskynä kestää tavallista paremmin… jopa siellä rannallakin. 😉

Veden ja hikoilun kestävä maskara

Kesälle kannattaa hankkia vedenkestävä maskara tai 38 C -maskara, joka lähtee vain yli 38 -asteisella vedellä.

Huulimeikki

Koska kesällä silmämeikki jätetään yleensä hieman kevyemmäksi, niin huulilla sitten voikin olla herkullisia värejä. 😉 Mehukkaat kesähuulet syntyy oranssista, korallista, vadelmasta, punaisesta tai jopa pinkistä. 😉 Huulimeikkejä löytyy kaikenlaisia, eli huulikiiltoja, huulisävyjä, huulipunia ja jopa huulitusseja.

Meikin entraus

Vältä jatkuvaa kasvojen puuterointia. Puuteri vain kerrostuu hikisille kasvoille ja saa meikkipohjan näyttämään kärsineeltä. Välttääkseen jatkuvaa puuterointia kannattaa käyttää kasvopapereita, jotka imevät iholta rasvaa. Kasvot ovat taas freesin näköiset. 😉

KORISTEET, KORUT & ASUSTEET

Hiuskoristeet

Kesällä muhkeat kampaukset ovat kuumia. Muutenkin kesällä hiukset saavat olla huolettomammat ja ne voivat olla vaikka hätäponnarilla tai -nutturalla. Erilaisilla hiuskoristeilla, pannoilla, soljilla, pinneillä jne. saa kampauksesta ja lookista huolitellumman oloisen.

Rannekorut

Kesällä on paljon paljasta pintaa esillä. ;D Tällöin jää myös paljon tilaa koruillekin. Kesällä rannekorut voivat olla SUURIA! 😉

Korvakorut

Myös suuret korvikset ovat makeita kesällä. 

Aurinkolasit ja kengät

Aurinkolasit ovat kesällä käytännölliset, mutta myös oiva asuste. Suurien muotilasien taakse on hyvä kätkeytyä jos silmät ovat meikkaamatta ja kokee olonsa sen vuoksi epävarmaksi.
Sandaalit ovat kanssa aina kesän juttu. Varpaat näkyviin… 😉

Ajatelkaa miten nopeaa ja käytännöllistä kesällä onkaan… kun auringolta on suojauduttu, niin aurinkopuuteria kasvoille, punaa huulille, hätäponnari, suuret korvikset korviin ja aurinkolasit silmille. Valmis! 😉

Kynsilakkoja

Kesällä suositaan herkullisen sävyisiä kynsilakkoja. Kirkkaan väriset varpaankynnet on ihanat! 🙂

 TUOKSUJA

Raikkaita tuoksuja

Dolce & Gabbana Light Blue, Tommy Hilfiger Tommy Girl ja Avon Crystal Aura ovat raikkaita vesituoksuja. Ne ovat kevyitä, sitruksisia ja ehkä ihan aavistuksen maskuliinisuutta.

Psst… tuon Tommy Girl -tuoksun sain mieheltäni joululahjaksi vuonna -99. Se on ensimmäinen hajuvesi, jonka olen häneltä saanut, enkä siksi raaski käyttää sitä loppuun. 🙂

Kevyitä kukkaismaisia tuoksuja

Kenzo Flower, Avon Pur Blanca ja Nina Ricci Premier Jour ovat kukkaismaisen kevyitä. Tuoksuissa on kepeyttä, raikkautta ja tyttömäisyyttä.

Psst… Mieheni osti joskus Kenzo Flower -tuoksun, joka oli kokoa 30 ml. Se meni hetkessä puoleen väliin, joten mieheni osti minulle tämän kokoa 100 ml olevan pullon tilalle. Huh, kyllä on riittoisa! 😀

Syviä ja mausteisia tuoksuja

JLo After Dark, Lancôme Senses ja Lancôme Trésor ovat syviä, mausteisia ja täyteläisiä tuoksuja iltamenoja varten. Ne hehkuvat lämpöä ja eksotiikkaa.

Psst… Trésor on myös mieheltä saatu, koska halusin sen. On riittoisa sen vahvan tuoksunsa vuoksi.

Mitä kesävinkkejä sinulla olisi annettavaksi? Kerro ihmeessä kommentoimalla. 😉

X