Glitz & Glam

Goldwell Elixir - monitoimi öljy hiuksille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tällä hetkellä markkinoille tulee öljyhoitoja hiuksille lähes joka valmistajalta. Joskus aikoinaan öljyt olivat todella rasvaisia ja rasvoittivat hiuksia herkästi. Nykyaikaiset öljyt ovat kevyitä ja ne eivät saa hiuksia rasvaisen ja lattean näköisiksi.

Kuva: Goldwell

Tässä postauksessa esittelen tämän hetkisen suosikkini hiusöljyistä. Syksyllä tuli markkinoille Goldwellin Elixir -hoitoöljy. Tätä ko. öljyä kehui työkaverini ja sainkin häneltä vinkkejä sen käytöstä. Lisäksi vinkkejä sain koulutuksesta, joka oli Helsingissä Goldwell Academyllä.

Olin ostamassa öljyn itsellenikin, sillä töissä olin jo öljyä testaillut ja todennut sen hyväksi. Minulle sattui sitten niin kivasti, että Goldwell lähetti minulle uutuustuotteitaan testailtavaksi, joten sain öljyn blogini kautta. 🙂

Elixir hoitoöljy on kätevässä pumppupullossa ja öljy on väriltään vaaleankeltaista. Tuoksu on mieto. Goldwellin omilla sivuilla öljystä kerrotaan näin:

All-in-one hoitoöljy kaikille hiustyypeille. Sisältää uudistavaa argaani- ja arvokasta tamanu-öljyä. Kehitetty erityisesti kaikille hiustyypeille soveltuvaksi. Sen äärimmäisen tehokkaat ainesosat imeytyvät välittömästi hiuksiin ja antavat niihin poikkeuksellista kiiltoa ja silkinpehmoisen tunnun – tekemättä hiuksia raskaan tuntuisiksi. Ylellisen hoidetut, terveenkiiltävät ja sähköttömän sileät hiukset.

Elixir öljy tuntuu kevyeltä, joten se ei tee hiuksistani rasvaisia tai latteita. Olen samaa mieltä valmistajan tekstin kanssa siitä, että öljy soveltuu kaikille hiustyypeille. Annostus nousee tärkeäksi seikaksi, sillä kuiville ja pörröisille hiuksille voi huolettomammin käyttää öljyä, kun taas ohuille ja hennoille hiuksille kannattaa annostella varovaisemmin. On aina helpompi lisätä tarpeen vaatiessa, kuin ottaa enää pois. 😉 Elixir antaa kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä. Ei tukka leijaillut joulukuun pakkasten aikana.

Itselleni suosin Elixir -öljyn käyttöä takaraivolleni, missä minulla on luonnontaipuisat hiukset, jotka ovat luonnollisestikin herkästi takkuuntuvat ja pörröisemmät, kuin hiukseni sivuilta. Elixir öljy on oiva apu saamaan takaraivoni hiukset suoriksi pelkästään föönaamalla.

Pidän tästä Goldwellin Elixir -hoitoöljystä todella paljon. Pullossa on 100 ml tuotetta ja hintaa öljyllä on noin 20 euroa. Öljy ei ole kallis, sillä se on erittäin riittoisa. Minun käytöllä öljy riittää reippasti yli vuoden.

Vinkkejä öljyn käyttöön:

– Kätevä aukomaan takkuuntuneita hiuksia. Jos hiukset ovat erittäin pahasti takkuuntuneet tai hiuksissa on kampaus tupeerauksineen, niin öljyllä saa hyvin auottua takkuja ja tupeerauksia ennen hiusten pesua.

– Öljyä voi sekoittaa shampoon joukkoon, jos omaa karheat, kuivat ja/tai pörröiset hiukset, joille haluaa siloisuutta ja hallittavuutta.

– Öljy toimii hiuksiin jätettävänä hoitoaineena ja samalla silottaa pörröisyyttä. Levitä 1-3 painallusta öljyä (hiusten pituudesta ja kunnosta riippuen) kosteisiin/pyyhekuiviin hiuksiin.

– Elixir öljy suojaa myös lämmöltä, eli soveltuu hyvin föönauksiin suojaksi.

– Suojaamaan ja siloittamaan latvoja. Kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. 

– Auttaa suoristamaan itsepäisimpiäkin kiharoita ja pörröisiä hiuksia. Sekoita öljyä suoristusvoiteen joukkoon ja levitä hiuksiin. Hiukset suoristuvat helpommin ja saavat kestoa kihartumista vastaan.

– Öljyä voi sekoittaa myös muotovaahdon joukkoon.

– Loput öljystä voi aina hieroa käsiinsä tai öljyä voi käyttää ihan vain käsille kosteuttajana ja suojana.

Siinä muutamia vinkkejä Elixir -öljyn käyttöön. Käyttötapoja voi ja kannattaa soveltaa omien hiusten tarpeiden ja omien mieltymysten mukaan. Itse suosittelen öljyä kaikille, jotka haluavat taltuttaa pörröisiä hiuksiaan. Öljy ei yksinään riitä luonnonkiharoita ja pörröisiä hiuksia suoristamaan, mutta on hyvä tuote avuksi. Suorat ja siloisat hiukset saa suosimalla ja käyttämällä silottavia (silikonisia) shampoo ja hoitoaineita, käyttämällä öljyä ja suoristavia muotoilutuotteita, että myös fööniä tai suoristusrautaa.

Onko kukaan teistä lukijoista kokeillut Goldwellin Elixir -hoitoöljyä? Jos joku on, niin mitä käyttötapoja suositte omille hiuksillenne?

X