Glitz & Glam

Haasteeni: Mitä saa aikaan 30 eurolla? osa 2

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tässä tulee haasteeni jatkopostaus. Eilisessä postauksessa esittelin mitä ostin summalla ja kerroin kokemuksiani hankkimistani halpis-tuotteista. Esittelin myös tuotteilla tehdyt arki- ja bilemeikin, että myös kynnet. Tänään on luvassa meikki joka on klassinen ja ajaton, mutta tällä hetkellä kuuminta muotia. Meikki muutetaan näppärästi päivämeikistä iltameikiksi, jolla voi mennä cocktail-kutsuille, että myös baariin. Ajatuksena minulla siis oli, että arkimeikillä käydään töissä tai koulussa, mutta kiireen vuoksi ei ehditä tekemään kokonaan uutta meikkiä illan pikkujouluja tai illanviettoa varten.

Look on vahvasti ”fiftari-henkinen”. Korkea etu-jeejee ja korkealle laitettu ponnari. Nopea ja helppo arkeen. Vahvat, mustat ja skarpit rajaukset silmiin, punaiset huulet ja mustat nappikorvikset.

Meikkipohja on tehty Minersin meikkivoiteella ja H&M:n kivipuuterilla, käyttäen puuterisivellintä puuterointiin.

Kulmat H&M:n Light Brown kulmakynällä ja huulet H&M:n duo-huulikiillon kirkkaanpunaisella huulikiillolla. Poskipunaa en käyttänyt tässä päivämeikkiversiossa.

Yritin saada kuvattua kampaustani myös.

Silmämeikki on pohjustettu vain Minersin meikkivoiteella. Puuteroin luomet kunnolla. Lisäsin liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle H&M:n luomiväripaletista vaaleanpunaista ja häivyttelin kunnolla, jotta silmäluomeni näyttäisivät meikkaamattomilta, mutta niitä olisi kuitenkin hieman korostettu ja saisivat kaunista hohdetta luomiväristä.

Musta, paksu ja skarppi kissamainen rajaus H&M:n rajaustussilla.

Ripsivärinä H&M:n Full Lashes maskara. Jos budjetissa olisi ollut varaa, niin tämä look olisi upeampi luonnollisilla tekoripsillä. Massiiviset ripset ja rajaukset kera punaisten huulien… hot, hot, hot tällä hetkellä. 😉

No mitäs tehdään kun aikaa on vähän ja pitäisi olla edustuskelpoinen vaikka firman pikkujouluissa tai opiskelijaporukan illanvietossa… jonne on tulossa oma ex ja sen uusi heilakin ja tarvitsisi tottakai näyttää ekstra hyvältä. 😛

Vaihdetaan kampaus hieman tyylitellymmäksi ja klassisen naiselliseksi. Laitetaan kevyesti punaa poskille, varjostetaan silmäluomia, mutta vain kevyesti ja lisätään glitteriä rajauksiin. Korvikset vaihdetaan juhlavampiin. Kuvissa ei ole, mutta itse laittaisin mustat korkea korkoiset pikkukengät jalkaani.

Tietysti huulikiiltoa lisätään ja kasvot puuteroidaan, eli perus entraus tehdään meikille.

Kampauksessa avasin hiukset, pörröttein hieman ja otin etuhiukseni eteen. Tupeerasin vähän ja laitoin sivulle. 

Kiinnitin hiukset taakse hammasmaisella hiussoljella. En tiedä sellaisen oikeaa nimeä… 😀 Ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan. Silottelin pintaa sliipiksi ja lisäsin kevyesti hiuslakkaa. Btw, olen tietoinen kamalasta tyvikasvustani ja minun pitäisi mennä parturiin! 😀 Viime käynnistä on jo yli 3 kuukautta aikaa. 

Eli lisäsin H&M:n luomiväripaletista harmaata kevyesti luomivakoon ja häivyttelin sitä kevyesti tekemään hillityn varjostuksen luomelleni.

Laitoin Technicin hopeista glitter-lineria mustan rajauksen rajalle.

 Lisäsin myös rajauksen siipiosan alapuolelle kolme pistettä glitteriä.

Rokkaavampi arki-look

Konservatiivisempi juhla-look

Sitten vielä muistin virkistämiseksi kuvat käyttämistäni tuotteista.

Minersin meikkivoide 3,90 € ja H&M:n kivipuuteri 3,95 €.

H&M:n kulmakynä 1,95 € ja rajaustussi 3,95 €.

H&M:n Mikki Hiiri luomiväripaletti 4,95 €.

H&M:n maskara 4,95 € ja duo-huulikiilto 1,95 €.

Robinhoodista Technicin glitter-liner 3,90 €.

Nyt ihan käsi sydämellä jokainen… jos ette tietäisi, niin olisitteko nähneet kuvien perusteella, että jokainen meikki eilisessä ja tämän päiväisessä postauksessa on tehty 30 eurolla? Uskallan veikata, että kukaan ei sitä olisi nähnyt tai tiennyt. 😉

Mikä sitten saa meidät kosmetiikkafriikit maksamaan itsemme kipeiksi kosmetiikastamme? Mietitäänpä nyt hetki… Diorin viisikon saa reilulla 66 eurolla… öhm… näitä halpiksia saa yli tuplaten koko arsenaalin! Teen pienen laskelman selektiivisestä kosmetiikasta, josta löytyy samat tuotteet.

Lancôme Teint Idôle Silky Mat -meikkivoide 43,00 €
Clarins Compact Powder -kiinteä puuteri 37,50 € (yksi halvimpia selektiivisiltä merkeiltä. Kallein näkemäni Sensain 80,00 €!!!)
Clarins Eyebrow Pencil -kulmakynä 17,30 €
Sensai Eye Shadow Palette Murasaki -neljän luomivärin paletti 44,00 € (tiedätte, että tämä on aika halpa selektiivisessä kosmetiikassa neljän värin paletista)
Lancôme Liner Design -rajaustussi 37,00 €
Christian Dior Addict Lip Maximizer -huulikiilto 38,30 € (Yksi väri. Selektiivisillä merkeillä ei pahemmin ole duoja)
Chanel Péridot -kynsilakka 26,00 €

= 243,10 €

Huh! Kymmenkertaisesti enemmän kuin eilisen postauksen laskelma. 😉

Miksi me sitten ostamme mielummin kallista kuin halpaa? Kerron muutaman oman huomioni ja näkemykseni, jotka perustuvat itseeni, läheisiini, asiakkaisiin ja ihmisiin joiden kanssa olen keskustellut kosmetiikasta ja meikkamisesta.

Selektiivinen kosmetiikka on monesti vähän laadukkaampaa kuin halpikset, mutta ei ihan jokainen tuote. Yleensä pohjustus ja meikkipohjatuotteissa on enemmän eroa ja niissä kannattaakin satsata. Mutta se ei ole aukoton sääntö ja jokainen meikkaaja/meikattava on yksilö. Esimerkiksi ystäväni oli kokeilut jonkin selektiivisen merkin (en muista minkä merkin hän sanoi… olikohan se Lancôme?) silmämeikinpohjustajaa, mutta ei saanut siitä apua. Vasta Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion on auttanut häntä. Urban Decayn pohjustajaa ei valitettavasti saa Suomesta, mutta netin kautta saa postikuluineen noin 20 eurolla, eli Lumenen pohjustajaan verrattuna noin 7 euroa enemmän.
Toisilla on sellainen ihotyyppi, että ihan mikä vain meikkivoide näyttää hyvältä aamusta iltaan, mutta entäs me joilla on rasvoittuva iho? Omassa rasvoittuvassa ihossa pysyy parhaiten Clarinsin pohjustajalla pohjustettu meikki ja päällä mineraalimeikkipuuteri. Tosin ostamani 3,90 € maksava Minersin meikkivoide pysyi jostain kumman syystä melko hyvin minulla. :/ Olen hieman hämilläni siitä…

Mitä muita syitä on kun ostamme mielummin kallista kuin halpaa? No luulen, että ei ole kovinkaan hienoa kertoa, että kasvoilla oleva meikki on tehty lähikaupasta ostetuilla halpismerkeillä, joita juuri kukaan ei ole koskaan kuullutkaan. On paljon hienompaa kertoa meikkiä kehuvalle, että se on Dioria, Lancômea tai Chanelia. Kaikki huokaavat siinä vaiheessa ja pitävät sinua tyylitietoisena ja kadehtivat, jos itse eivät osta ja käytä ko. merkkejä.

Luulemme myös, että teemme kauniimman ja näyttävämmän meikin kalliilla meikkituotteilla. Uskomme niin vahvasti siihen, että kättemme taito kasvaa vain hintavaan merkkiin vaihtamalla, joten vahvassa uskossa myös osaammekin hieman paremmin kuin sillä mitään sanomattoman merkin luomivärillä.

Saamme siis itsevarmuutta selektiivisellä kosmetiikalla ja se vaikuttaa myös siihen miten meikkimme ja itsemme kannamme. Olemme itsevarmuuden vuoksi puheliaampia ja tuomme itseämme paremmin esiin. Tämän seurauksena menestymme paremmin työssä, koulussa, harrastuksissa ja/tai sosiaalisissa tilanteissa. Jos sinulle tietyn merkkinen kosmetiikka antaa varmuutta, niin käytä ihmeessä! Kaikki se mistä saa itselleen hyvän olon aiheuttamatta pahaa toisille on ehdottomasti sallittua, sanoisin jopa suotavaa! 🙂

Selektiivisien merkkien pakkaukset ovat luksusmaisia, kestäviä ja kauniita verrattuna halpismerkkeihin, joissa on huonosti kestävää halpaa muovia. Tämä seikka selektiivisessä kosmetiikassa antaa meille pientä ylellisyyden tuntua arkeen.

Monille luksusmerkkiset kosmetiikkatuotteet ovat keräilykohde. Harrastuksia on monenlaisia ja kosmetiikan keräily on minun mielestä kiva harrastus. Joku laittaa rahansa autoihin, joku taiteeseen, joku kiviin… toiset kosmetiikkaan ja ei se väärin ole, vaikka monet sitä ei ymmärräkään. Itsekin olen aina keräilyt kosmetiikkaa, vaikka 2 vuotta sitten päätin lopettaa sen ja hävitin turhat pois… kadun sitä päivää nykyää! 😀 Nooh, olen sitten aloittanut uudestaan ja nyt ammattinikin vuoksi haalin erilaisia tuotteita. Toista sataa kynsilakkaani en kyllä pysty perustelemaan ammatillani… ne ovat puhtaasti minun oma harrastukseni ja keräilykohteeni. 🙂

Nyt kun olen tutustunut melkein 10 vuoden tauon jälkeen uudestaan halpismerkkeihin, niin minun on pakko sanoa, että kehitystä parempaan suuntaan on tapahtunut ja roimasti! Muistan kuinka ennen halpismerkkien luomiväreistä ei saanut mitään irti. Luomelle laittaessa väriä sai hinkata ja hinkata, kerrostaa ja kerrostaa ja kuitenkin tunnin päästä kaikki oli saman väristä epämääräistä höttöä luomilla. Nykyään laatu ja pigmenttisyys on paljon parempi. Ennen halpis luomivärien värit ja koostumukset olivat todella tylsiä ja kasarimaisen jauhoisia, jotka yrittivät olla helmiäismäisiä, mutta näyttivät lähinnä jauhoiselta matalta.

En kuitenkaan väitä, että vaihtaisin omat selektiiviset, semi-selektiiviset ja ammattilaismerkit halpismerkkeihin, mutta en enää ylenkatso niitä, kuten katsoin ennen kun kouluttauduin ammattilaiseksi. Voisi tosiaan luulla, että nyt ammattilaisena vannoisin vain tiettyjen merkkien ja brändien nimeen, mutta ehei! Nykyään tiedän, että halvoistakin merkeistä löytyy hyviä tuotteita ja käyttötavaran ei tarvitse olla prameilevaa ollakseen toimiva ja hyvä. Itseni lasken kuitenkin selektiivisen ja semi-selektiivisen kosmetiikan käyttäjäksi, joka on kokeilun haluinen, eikä hyljeksi edullisempaa kosmetiikkaa, sillä siellä on vielä monta helmeä poimittavaksi! Luomivärit ovat niitä joissa olen saanut halpismerkit toimimaan paremmin kuin Diorin Night Dust paletin. Tosin nyt omista myös Diorin Coquette viisikon ja se toimii loistavasti! Joten kaikki Diorin viisikot eivät ole hyviä, mutta ei kaikki ole huonoja.

Uskon, että 50 % selektiivisien merkkien voimasta perustuu psykologiaan, 30 % tuotteiden paremmuuteen ja 20 % merkkiuskollisuuteen. En ole kuitenkaan mikään virallinentaho, joka olisi tohtorin papereilla tehnyt gallubin ja tutkimuksen. Kaikki päätelmäni perustuvat omiin maalaistollon havaintoihin.

Syy miksi tälläisiä kirjoittelen ja pohdin on se, että haluan sanoa teille, jotka ette osta kalliita merkkikosmetiikkatuotteita, että halpismerkit ei tee teistä tyylittömiä, huonompia tai rumempia. En yleistä, että tarkoittaisin juuri sinun olevan huonon itsetunnon omaava omien kosmetiikkamerkkiesi vuoksi, vaan tarkoitan sitä, että jollakin voi olla näin. Haluan tuoda esiin sen, että ollakseen kaunis ei tarvitse Chanelia, Dioria, Lancômea, Sensaita, Clarinsia jne. jne. jne. Ollakseen kaunis ei tarvitse välttämättä kosmetiikkaa ollenkaan, mutta omia kasvojani en allekirjoita tuohon lauseeseen. ;D Minä tarvitsen kosmetiikkaa näyttääkseni sievältä ja ollakseni toimintakykyinen sosiaalisissa tilanteissa.

Edullista kosmetiikkaa kannattaa metsästää H&M:ltä, Seppälästä, Sokokseltakin, joistakin marketeista ja halpakaupoista, kuten Robinhood. Netissä halpaa kosmetiikkaa myy Pretty.fi ja Yves Rocker. YR myy luonnollisestikin vain omia tuotteitaan, kun Pretty.filtä löytyy halpismerkkejä ainakin W7, Wet’n’Wild, Beauty UK, CCUK, La Femme, Oumeidie, Technic, Saffron London jne.

Jos jaksoit lukea tämän postaukseni loppuun, niin kiitos siitä! 🙂 Olen laittanut pari kyselyä teille joihin toivoisin teidän vastailevan. Kysyn siis mistä ostatte kosmetiikkanne ja kuinka paljon käytätte rahaa keskimäärin kuukaudessa kosmetiikkaan?

Mielipiteitä 30 euron budjettimeikkauksista? Eilisistä ja tämän päiväisistä?

Entä mitä ajatuksia tai mielipiteitä sinulla heräsi kirjoituksestani selektiivinen ja halpiskosmetiikka?

X