Glitz & Glam

Haaveissa kesäksi vaaleammat hiukset?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Onko haaveissa kesäksi vaaleammat hiukset, mutta pelkäät lähteä vaalennusprosessiin hiustesi heikon kunnon vuoksi vai oletko niin tumma, että tiedät hiustesi joutuvan pahemman luokan rääkkäykseen? Vai kaipaavatko pörröiset ja käsitellyt hiuksesi sileämpää pintaa? Kerron tänään innoissani teille Olaplexistä ja omista kokemuksistani sen käytössä hiusteni vaalennuksessa.

Olaplex_3

Postailin tästä minun vaalennusprosessistani ja kerroin toisessa postauksessa hiushaaveiluistani. Tuolloin mainitsin tämän mullistavan uutuuden – Olaplex. Nyt minulle on tehty värjäyksen/vaalennuksen yhteydessä Olaplex-käsittely, josta haluan kertoa ja esitellä omia ennen ja jälkeen -kuvia. Nuo mainitsemani postaukset löydät täältä ja täältä.

Mikä on Olaplex?

Olaplex on aivan uudenlainen keksintö hiustenkäsittelyn saralla. Se on hiuspalvelu, joita hiusalan ammattilaiset tarjoavat. Olaplexin tarkoitus on suojata käsiteltyä hiusta kemiallisissa käsittelyissä, mutta myös jäädä suojaamaan niitä. Tämän vuoksi Olaplex-käsittelyt ovat mainioita myös ilman värjäystä ja sitä käytetään myös permanenttien yhteydessä.

Olen törmännyt käsitykseen, että Olaplex värjäisi hiukset harmaiksi. Ei, Olaplex ei värjää mitään. Se on aine, joka sekoitetaan värinaineiden sekaan, eli sen funktio on vain suojata hiusta ja tehdä niistä paremman tuntuiset. Luulen tuon käsityksen syntyneen Youtube-videoista, joissa usein tehdään hurjia vaalennuksia, joissa on mukana Olaplex. Olaplex mahdollistaa suurempien värimuutoksien saavutuksen monissa tapauksissa. Vaalennuskäsittelyissä se laimentaa hapetetta, joten monesti hapetteeksi voidaan käyttää vahvempia prosentteja. Nämä ovat kuitenkin sellaisia juttuja, jotka ammattilainen katsoo aina tapauskohtaisesti.

Mitä Olaplex tekee?

Olaplex suojaa hiuksia vaurioitumasta kemiallisia käsittelyjä tehdessä ja mahdollistaa käsittelyiden tekemisen sellaisellekin hiukselle, jolle ei huonon kunnon vuoksi uskaltaisi esim. vaalennusta tehdä. Se parantaa hiuksen kestävyyttä rasituksia vastaan ja antaa niille tehokkaan suojan. Hius tuntuu sileämmältä ja parempikuntoiselta, se on kiiltävämpi ja näyttää kaikin puolin terveemmältä.

olaplex3

Pestyt hiukset, jotka ovat nopeasti hieman föönillä kuivatetut. Hiuksissa on hoitoaine, mutta ei muita silottavia tuotteita, eikä hiusöljyjä.

Lähtötilanne tämä:

– hiuksia on käsitelty kokopään raidoituksilla useamman kerran ja kerran on tehty vaalennuspesu koko päähän.
– sävy on hyvin lämmin, eikä taittosävyt tunnu kestävän pitkään.
– hius on pitkä ja ehtinyt kokea monen monta käsittelyä.
– latva on leikattu edellisen kerran marraskuussa 2014.
– hiuslaatu on pehmeä, hieno ja hieman huokoinen, erityisesti takaraivolta, jossa on luonnontaipuisuuttakin enemmän.
– hiusten kunto hieman kärsinyt kaikesta vaalennuksesta, latva kuiva ja pörröinen.
– hiukseni eivät kestä rajuja vaalennuskäsittelyjä.

olaplex2

Päädyimme jatkamaan kokopään raidoituksella, koska hiusteni sävyerot ovat niin suuret (eivät oikein näkyneet kuvassa). Laittamalla vaalennusaineen koko päähän, ne vaaleammat raidatkin jatkaisivat vaalentumista, joten parempi oli tasoittaa sävyeroja taas raidoittamalla.

Millä sävyillä ja aineilla hiuksiani käsiteltiin?

Tyvi – Goldwell Topchic 3% hapete, kestovärit 8B, 8SB ja 8N
Raidat – vaalennusaine 3% hapete + Olaplex
Muut pituudet – Goldwell Colorance kevytväri 8SB ja 10P + Olaplex (taitto/sävyte)
Taitto pesupaikalla värien ja vaalennusaineen pois huuhtelun jälkeen – Goldwell Colorance kevytväri 10V ja 10P + Olaplex

Jos värien nimet eivät kerro mitään, niin 10 on kaikista vaaleinta, joten 8 on sellainen tummavaalea. Kun kyse on 8-tummuisesta, niin B=beige. Eli hiuksiini käytettiin beigeä, silver beigeä, natural (neutraali/luonnollinen sävy), violettia ja helmiäistä (P=pearl). Toisin sanoen hyvin viileitä sävyjä, joilla saatiin taitettua niitä lämpimiä sävyjä pois ja lähemmäs tavoitettani harmaasta granny hair -lookista.

Pesupaikalla, kun viimeinen taitto hiuksiin oli tehty ja pois huuhdeltu, lisättiin Olaplex-käsittelyn toisen vaiheen aine ja annettiin vaikuttaa. Pois huuhtelun jälkeen jatkettiin normaaliin shampoo ja hoitoaine vaiheisiin.

Haluatte varmasti nähdä mikä oli lopputulos?

olaplex1

Hiuksissa ei ole silottavia muotoilutuotteita, eikä hiuksia ole käyty läpi suoristusraudalla. Ne on vain nopeasti föönattu, kuten ensimmäisessä kuvassa.

Näettekö tuon kiillon? Mieletön! Blurrasin tässäkin kuvassa vain taustaa, jotta hiukset pääsevät paremmin esiin. Entäpä tuo latva? Se näyttää paremmalta, kuin ennen käsittelyä, mutta minusta se tuntui samalta, kuin ennen käsittelyä. Ilman Olaplexin suojaa latvani olisi ollut aivan ”purkkaa” ja se olisi jouduttu leikkaamaan. Nyt minun ei tarvinnut aivan välttämättä leikkauttaa pituutta, sillä minähän olen myös hiusten kasvatusprojektissa.

ennenjälkeenolaplex

Vielä ennen ja jälkeen -kuva. Värjäyksessä ja vaalennuksessa käytettiin Olaplexiä, eikä hiuksia leikattu, eikä niitä ole suoristusraudalla käsitelty.

olaplex6

Olaplex-käsittelyn jälkeen suositellaan ylläpitotuotteeksi Olaplex Hair Perfector -hoitoa. Hoitoainetta käytetään 1-2 kertaa viikossa Olaplex-käsittelyn jälkeen. Ylläpitotuotteen idea on pidentää Olaplexin tuomaa sileyttä ja hiusten kuntoa. Suosittelen hankkimaan tämän hoidon ylläpitoa varten, vaikka se hieman tyyristä onkin. Pieni 100 ml:n pullo maksaa 29,90 €, mutta siitä riittää 10-15 kertaan (pituudesta ja hiusten määrästä riippuen) maahantuojan mukaan. Omat hiukseni ovat sellaiset, että ne ”imevät” ainetta runsaasti, joten itselleni tuo riittää noin 7-10 käyttökertaan.

(Muoks. Maahantuoja kertoi, että pullosta riittää noin 7 käyttökertaan. Heiltä oli lipsahtanut väärä tieto tiedotteeseen aluksi, jonka minäkin olin monesta suunnasta ehtinyt lukea ja kuulla.)

olaplex5

Kenelle suosittelen Olaplexiä?

Kaikille, jotka käyvät läpi vaalennusprosessia, jossa lähtökohtana on hyvin tummaksi värjätty hius. Erityisesti pitkähiuksisille vaalennusprosissa oleville. Hiusten ei tarvitse kärsiä, vaan ne voidaan suojata Olaplexillä. Myös hyvin pörröisille hiuksille suosittelen vaikka vain pelkkää Olaplex-käsittelyä, ilman hiusvärejäkin. Olaplex nimittäin silottaa hiuksen pintaa ja antaa sille helpompaa käsiteltävyyttä. Permanentin yhteydessä Olaplex suojaa hiusta ja näin kiharasta saadaan kimmoisampi ja selkeämpi.

Olaplex on oikeastaan hieman turha sellaisille, joilla hius ei ole vaurioitunut ja hius on todella vastustuskykyinen ja sileä. En itse olisi tätä ihme-ainetta tarvinnut vielä vuosi sitten, kuin korkeintaan latvoille suojaksi. Nyt tämä on minulle selkeästi mahtava tuote.

lumenemeikki6

Tästä on hyvä taas jatkaa tätä pitkää prosessia harmaaksi, mutta taas olen lähempänä tavoitettani. Olen kyllä hämmästellyt tätä hiusteni kuntoa. Ne ovat samassa kunnossa, ellei hieman paremmalta tuntuvat, kuin ennen Olaplexin käyttöä. Nyt hieman harmittaa, että Olaplex tuli vasta nyt Suomeen ja työpaikalleni Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteelle. Hiukseni olisivat mitä todennäköisimmin paremmassa kunnossa, jos Olaplex olisi ollut vaalennuksissa mukana jo ensimmäisestä kerrasta lähtien. No, parempi myöhemmin, kuin ei milloinkaan. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen, enkä enää pelkää seuraavaa vaalennuskäsittelyä, kuten aikaisemmin. Jatkan tässä nyt Olaplexin kotihoitotuotteen käyttöä ja palaan vielä raportoimaan miltä hiukset vaikuttavat vielä sen jälkeen, kun kotihoitotuote on loppunut ja uusi vaalennus/värjäys lähestyy. Siinä vaiheessa oletan Olaplex-käsittelyn kuluneen pois hiuksen pinnalta ja tiedän kertoa, että mitä sen alta paljastuu? Onko hius hyvässä kunnossa vai onko Olaplexin alla surkeassa kunnossa oleva hius, jota Olaplex pitää kuosissa?

olaplex_820x155pxKouvolassa Olaplex löytyy mm. Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteeltä. Olaplex maksaa värjäyksen ja permanentin yhteydessä 28 euroa lisää, koska se vie aikaa enemmän ja tuote on melko hintavaa. Pelkkä Olaplex-hoito hiuksille maksaa 50 euroa lyhyet (45 min) ja 57 euroa pitkät (60 min). Suosittelen kyllä lämpimästi, jos vain hiuksesi tarvitsevat ko. suojaa värjäyksen, vaalennuksen tai permanentin yhteydessä tai tarvitset pörröisyyttä taltuttavaa käsittelyä.

Lisää ennen ja jälkeen -kuvia löydät Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteen blogista.

Oliko Olaplex ennestään tuttu? Oletteko olleet kiinnostuneita tästä huikeasta uutuudesta? Aivan varmasti teistä jotkut ovat jo ehtineet kokeilemaankin Olaplexiä. Minkälaisia kokemuksia teillä on?

Olaplex kotihoitotuote saatu.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X