Glitz & Glam

Helppo kasvojen varjostus ja korostus

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kaikkihan tietävät, että meikkaaminen on oikeastaan ymmärrystä valojen ja varjojen hyödyntämisestä ja niiden oikeisiin kohtiin sijoittamisesta, jotta saadaan haluttu efekti aikaiseksi. Korostuksilla ja varjostuksilla voidaan kaunistaa, rumentaa, nuorentaa, vanhentaa, muokkailla kasvojen mittasuhteita jne. Perussääntö on, että vaalea tuo esiin, eli kohottaa ja tumma varjostaa, eli vie sisäänpäin.

contourtutorial

Tässä tutoriaalissa käytetään näppärästi NYXin Wonder Stick* -korostus- ja varjostusväripuikkoa. Kasvoja voidaan varjostaa ja korostaa monellakin eri tavalla. Yleisin on puuteriset tuotteet, kuten aurinko- ja korostuspuuteri. Kasvojen muotoilua voidaan myös tehdä eri sävyisillä meikkivoiteilla suoraan kasvoille. Ja sitten on vielä tämä tapa, jota käytän tässä tutoriaalissa. Voidemaiset varjostus- ja korostusvärit levitetään meikkivoiteen päälle.

contourtutorial1

Aloita varjostuksista. Rullaa puikon tumma puoli esiin. Minulla on meikki lähes valmis. Levitän puikosta väriä suoraan meikkivoiteen päälle.

contourtutorial2

Hahmottele kasvoillesi varjostettavia alueita. Kasvojen reuna-alueet, poskiluun alapuoli, nenän muotoilu jne. Hahmotelmien ei tarvitse olla siistit ja huolitellut. Tässä vaiheessa levitetään vain väriä ja hahmotellaan alueet, joihin halutaan luoda varjoa.

contourtutorial3

Yhtä ja ainutta tapaa ei ole varjojen sijoittamiseen. On enemmänkin kyse siitä, että mitä halutaan häivyttää, eli varjolla viedä sisäänpäin ja mitä halutaan tuoda esiin, eli tavallaan suurentaa/korostaa? Omille kasvonpiirteilleni haluan tehdä hieman pidentävän vaikutelman, sen vuoksi tuon poskiluun alapuolella olevan varjon hieman viistosti ja keskelle poskea asti. Liian alaviistoon kulkeva varjo saisi ilmeestäni väsyneemmän ja poskista hieman roikkuvan näköiset, kun taas aivan suorassa linjassa korvalta nenänpieltä kohti kulkeva varjo ei pidentäisi kasvojani. Siksi siis itselläni on kevyesti alaviistoon kulkeva varjo, koska se kaventaa ja pidentää kasvojani.

Leukapielien varjostus selkeyttää leukalinjaa ja tuo ryhtiä ilmeeseen. Varjostukset leuanalla häivyttää kaksoisleukaa. Koska minulla on voimakkaat kulmat leukapielissä, nostan varjostusta hieman, jotta saan luotua kasvoilleni sydämenmuotoa.

contourtutorial4

Kun varjostettavat alueet on päätetty, levitetään puikon vaaleaa voidetta, jolla korostetaan. Yleensä kauneusmeikeissä korostukset levitetään kasvojen korkeimmille alueille – leuka, amorinkaari, nenänselkä, otsan keskiosa, poskipäät, kulmaluut. Koska kulmaluut olen korostanut luomivärillä, niin jätän ne korostamatta voiteella. Se sijaan korostaan huulten ympärystän kokonaan, koska haluan tuoda efektiä täyteläisemmistä huulista.

contourtutorial5

Tässä korostukset ja varjostukset kokonaisuudessaan. Päätin nyt tutoriaalia varten korostaa leukapieliäni, jotta poskivarjo korostuisi. Normaalisti en tee tätä, ainakaan näin voimakkaasti. Tuo ko. korostus vain korostaa vahvoja leukapieliäni, joita en välttämättä pidä itsessäni parhaimpina puolinani.

contourtutorial6

Sitten aloitetaan voidemaisien varjostuksien ja korostuksien ”blendaus”, eli häivyttely/tasoittelu. Käytän tässä tutoriaalissa ensimmäistä kertaa elämässäni Beautyblenderiä*. ”Blendaus” onnistuu siveltimelläkin tai tavallisella meikkisienellä, mutta kyllähän tämä Beautyblender on tässä paras tapa. Beautyblender kostutetaan vedellä ja puristetaan niin kuivaksi, kuin saadaan. Sitten aloitetaan taputtelevalla liikkeellä värivoiteiden tasoittelu ja häivyttely.

contourtutorial7

Periaatteessa sillä ei ole väliä, että mistä aloittaa, mutta itse olen suosinut etenemistä ylhäältä alaspäin. Ensin otsa, nenä ja kasvojen reunat. Siitä edennyt leukapieliin ja vasta lopuksi posket.

contourtutorial8

Poskien muotoilu on mielestäni helpompaa, kun kasvojen muut muotoilut varjostuksineen ja korostuksineen ovat valmiit. Näkee selkeämmin, että miten muotoilla poskille varjot ja korostukset. Tarvittaessa puuteroi lopuksi.

Beautyblender -meikkisienen saat tilattua täältä*

contourtutorial9

Kun kaikki varjojen ja korostuksien hahmotelmat ovat tasoitettu ja häivytelty, päälle voi halutessaan tehdä vielä puuteriset varjostukset. Itse suosin luonnollisuutta käyttömeikeissä, joten en lisää puuterisia varjostuksia ja korostuksia, sillä jo nyt kasvoilla näkee selkeästi valon ja varjon tekemää muotoilua.

contourtutorial10

Kevyt sipaisu poskipunaa tuo raikkautta ilmeeseen. Kun kasvoilla on jo varjostuksia, niin poskipunaa ei kannata käyttää liian runsaalla kädellä. Kevyt sipaisu poskiluun päälle tuo raikkaan hehkun.

contourtutorial11

Tehdään tähän vielä huulimeikki. Rajaa huulesi. Tee rajauksesta paksu.

contourtutorial12

Häivyttele ja tasoittele rajausta. Liikuta väriä huulten keskiosaa kohti.

contourtutorial13

Hiero huuliasi voimakkaasti yhteen, jotta saat rajauksen tasoittumaan huulillesi niin, että väri on voimakkaimmillaan huulten ulkoreunalla ja vaalenee huulten sisäosaa kohti tultaessa.

contourtutorial14

Käytän tässä tutoriaalissa NYXin Butter Lipstick -huulipunaa sävyssä Pops.

contourtutorial15

Levitä huulipunaa ohut kerros siveltimen avulla. Voit halutessasi blotata, eli painaa huulet paperiin ja kerrostaa vielä toisen ohuen kerroksen huulipunaa. Näin saat paremman kestävyyden huulimeikkiisi.

contourtutorial16

Levitä lopuksi Wonder Stickin korostussävyä huulten keskiosaan ja näin saat täyteläisyyttä huulillesi ja luotua niihin kolmiulotteisuutta.

contourtutorial17

Ja tadaa! Valmista. Meikki on kokonaisuus, joka ei koostu pelkästään näyttävästä silmämeikistä, vaan myös tällaisesta ”huomaamattomasta” kasvojen meikkailusta. Harva jaksaa nähdä kaikkea tätä vaivaa päivämeikissään (en minä ainakaan), mutta jos juhlameikissään tai iltameikissään jaksaa, niin onhan lopputulos selkeästi erilaisempi. Ei kasvojen korostuksien ja varjostuksien tarvitse olla Kardashianin tyyliin, mutta pienelläkin varjojen ja korostuksien hyödyntämisillä kokonaisuudesta saa näyttävemmän. Tässä jos missä, voidaan korostaa niitä kasvojen parhaita puolia ja halutessaan häivyttää niitä itseään häiritseviä.

contourtutorial19

Kuinka moni teistä varjostaa ja korostaa kasvojaan? Minulle siitä on tullut tapa arkeenkin. En toki aivan joka kerta, mutta lähes aina korostan ja varjostan kevyesti puuterisilla tuotteilla, koska ne ovat nopeimmat käyttää.

contourtutorial18

Täältä voit ostaa NYXin Wonder Stick -puikon*

Huomenna arvontapostaus, jossa palkintona olisi tällainen setti. Siitä tulikin mieleeni, että olen arpomassa I love me -messulippuja jossain vaiheessa, mutta yhden lippusetin laitoin jo arvottavaksi Instagramiini (@glitz8glam). Instagramissani juhlistan 700 seuraajan rajan rikkoutumista ja arvonnassa on jollekin onnekkaalle ja hänen kaverilleen messuliput. Käykää osallistumassa!

NYXin tuotteet saatuja.
X