Glitz & Glam

Helppo kiharakeesi (kampaustutoriaali)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tein tuossa taannoin erääseen meikkipostaukseen kiharakeesin ja tykästyin siihen sen verran, että tein sen sitten toisen kerran, kun meillä oli illanistujaiset. Tein tuon kampauksen kolmannenkin kerran, kun ajattelin tehdä siitä kampaustutoriaalin tänne blogiin.

kiharakeesi12

Sana keesi/irokeesi kuulostaa hurjalta. Irokeesi voi kuitenkin olla juhlava ja ihan tyylikäskin. Kiharakeesi on samaan aikaan rock, että pehmeä. Tämä kampaus on helppo ja sen voi toteuttaa lyhyempääkin hiukseen, kuin minulla. Jos hiukset ovat äärimmäisen pitkät, niin tietysti sen massan kasaan saaminen on työläämpää.

kiharakeesi

Kannattaa aloittaa pohjilla. Eli kohottaa tyveä. Teet sen sitten föönaamalla, kuivashampoolla tai tupeeraamalla, tai kaikkia näitä kolmea keinoa käyttäen. Voit kihartaa hiukset esim. kiharruspuikolla jo tässä vaiheessa tai myöhemmin.

kiharakeesi1

Jaa hiukset ponnareille, kuten minä olen kuvassa tehnyt. Tämän voi tehdä vain kahdellakin. Tein aikaisemmin vain kahdella, mutta tässä tutoriaalissa käytin kolmea. Jos teet kahdella, niin kiinnitä päälliosan hiukset ponnarilla suunnilleen sille alueelle, kuin kuvassa kahden ponnarin väli on.

kiharakeesi2

Jos hiuksesi eivät olleet vielä kiharretut, niin tee se tässä välissä. Ponnareista on helppoa ottaa osioita kiharrettavaksi. Olen tehnyt molemmilla tavoilla, eli näin, että hiukset ovat valmiiksi kiharretut, että kihartanut tässä välissä. Molemmat käy.

kiharakeesi3

Lähde tekemään sormitupeerausta kiharoille. Ota ohut osio sormien väliin ja pidä kiinni kevyesti.

kiharakeesi4

Ota toisen käden sormilla osioista ja vedä ”vastakarvaan” ponnarisi hiuslenkkiä kohti. Tee tätä sormitupeerausta runsaasti.

kiharakeesi5

Mitä enemmän sormitupeeraat, sitä enemmän sinulla on massaa hiuksissa. Jos hiuksesi ovat äärimmäisen pitkät ja tuuheat, niin voit tehdä kevyemmätkin tupeeraukset. Kiharan muoto säilyy, kun tupeeraus tehdään sormin, eikä kammalla tai tupeerausharjalla.

kiharakeesi6

Sitten aloitetaan pinneillä kiinnittely. Aloita takaosasta. Kiinnitä pinneillä kiharoitasi takaraivon keskiosaan molemmin puolin.

kiharakeesi7

Pinnit kannattaa työntää keesin alle, ei päälle. Näin keesissä säilyy muoto.

kiharakeesi8

Etene keskimmäiseen ponnariin pinnien kiinnittelyissä.

kiharakeesi9

Viimeisenä etuosa. Voit jättää muutamia kiharaosioita roikkumaan tai kuroa kaikki kiinni.

kiharakeesi10

Viimeistele hiuskiinteellä.

kiharakeesi11

Rock-henkinen kiharakeesi on valmis. Hiuksiin voi kiinnittää koristeita ja näin saada kampauksesta juhlavampi. Hiustimantit tai -helmet olisivat aika hauskat keesin tyvessä.

293737_3500911877655_2127560982_n

Jos taitoa riittää, niin kiharakeesiin voi yhdistää sivuletitkin. En ihan tiedä osaisinko itselleni tehdä? Pitää kokeilla joskus.

hehkumeikki1

Tähän helppoon kiharakeesiin tarvitaan:

– tyveä kohottava tuote, kuten kuivashampoo, hiuspuuteri tai volyymisuihke
– muotoilusuihke kiharoiden alle
– lämpörauta, esim. kiharruspuikko
– 2-3 pientä hiuslenkkiä
– pinnejä tai hengettömiä (pinneillä kampaus kestää paremmin)
– hiuskiinne ja halutessa kiiltosuihke viimeistelyyn
– juhlavaan keesiin halutessa hiuskoristeita

Mitäs pidätte keeseistä? Itse tykkään todella paljon. Niitä näkee ihan hääkampauksissakin. Nyt uutena villityksenä ovat lettikeesit. Pitäisi itsekin kokeilla ja vähän harjoitella sellaista itselleen.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X