Hiukset

Hirrrmu hyvä hopeashampoo – mistä tätä saa?

27.10.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen luvannut kertoa teille yhdestä huippushampoosta, jolla taittaa sitä lämpöisyyttä hiuksista. Pahoitteluni, että olette joutuneet odottamaan. Olen tiedustellut myyntipaikkoja ja hintoja, mutta useista kyselyistäni huolimatta en ole saanut tarvitsemaani informaatiota. Google ei anna hakutuloksia, joten tämä postaus jää vähän vaillinaiseksi, mutta etsivä löytää ja ainahan sitä suureen kysyntään halutaan vastata. Joten kampaajilta kyselemään. Kyseessä on ilmeisesti aika uusi merkki Suomessa.

kaypro

Kaypro ei varmastikaan ole ihan kaikille tuttu. (Minulle on epäselvää, että kirjoitetaanko se Kaypro, Kay pro, KayPro vai Kay Pro?) Minä törmäsin merkkiin meillä töissä joskus viime talvena. Merkin Argan Oil -tuotteet tulivat myyntiin ja ne olivatkin kovin suosittuja suuren pakkauskoonsa, mutta edullisen hintansa vuoksi. Kaypro on italialainen hiusbrändi, jolla on laaja valikoima tuotteita erilaisille hiuksille ja tarpeille. Kyseessä on salonkimerkki, johon ammattilaisetkin luottavat. Mutta kuten jo sanoin, niin merkki ei meillä Suomessa ole niin tuttu… vielä! Nyt minä ainakin omalta osaltani yritän raivata tälle huippumerkille parempaa tietoisuutta ja toivottavasti sen myötä saatavuuskin alkaisi parantumaan.

kaypro3

Kaypro koki kesällä ilmeen uudistuksen. Ennen pakkaukset näyttivät tältä – aika ruma pullo, vai mitä? Tuo ilmeen piristys on tehnyt vain hyvää merkille. Käytän tässä postauksessa uuden, että vanhan pullon kuvia, koska molempia on varmaankin myynnissä. Kestää aina aikansa ennen, kun uudet pakkaukset ovat kaikkialla. Tuote ei ole muuttunut, vain pullon ilme on uudistunut. Ihmettelettekö mistä minä sitten olen käsiini saanut tätä loistavaa hopeashampoota? No minäpä kerron…

Viime keväänä en vielä ollut granny, mutta olin matkalla harmaahapsiseksi. Teatterilla kampaaja-maskeeraaja työkaverini kertoi minulle tästä shampoosta ja kehui sitä todella tehokkaaksi taittamaan jopa punerviakin sävyjä. Hän oli testannut shampoota peruukille (vai oliko se hiuslisäke, en enää muista tarkalleen). Peruukin/hiuslisäkkeen hiukset olivat punervat ja hän oli saanut shampoolla ne viileänruskeiksi. Huisia, eikö?

Minä sitten kotona aloitin googlettamisen, mutta eipäs vaan tullut hakutuloksia minnekään muualle, kuin sinne maahantuojalle, josta tiesin työkaverini sen tilanneen. Jouduin sitten ottamaan yhteyttä maahantuojaan ja selittämään asiani. Halusin tietää, että mistä tuota mahtavaa shampoota saa? He sitten lähettivät minulle shampoon testiin. Tuote on kerrassaan mahtava ja halusin sitä lisää. En valitettavasti löytänyt. Loppukesästä sain paketin, jossa oli Kaypron tuotteita uudistuneella ilmeellä. Joukosta löytyi myös tätä hopeashampoota uudenlaisessa pullossa. Kohta kun tämäkin loppuu, niin en tiedä mitä teen, jos kampaamot eivät ala jo ottamaan tätä shampoota myyntiin? Kampaajat, wink-wink!

Haluatte nyt varmasti kuulla tarkempaa esittelyä shampoosta.

kaypro4

Kaypro Anti Yellow shampoo on hyvin tummaa, lähes sinistä. Koostumus on hyvin notkea/ohut ja tuoksu makeahko. Tuoksu on aika voimakas, sillä sen tuoksun tunnistaa hiuksista. Kuvailisin tuoksua ehkäpä marjaisaksi, mutta se ei ole sellainen selkeästi joksikin tuoksuksi tunnistettava.

kaypro5

Shampoo vaahtoaa erittäin helposti ja sen vuoksi sitä ei tarvitse paljon hölväillä hiuksiin, vaikka koostumus vaikuttaa laihalta. Älä anna koostumuksen hämätä tehossa. Jos sitä taittoa nimenomaan haluaa shampoolla tehdä, niin kannattaa käyttää runsaasti, jotta latvaan asti riittää niitä pigmenttejä. Kaypro Anti Yellow on kaikista hellävaraisin hopeashampoo mitä olen kokeillut. Latva ei hapsota, eikä hiukset tunnu natisevan puhtailta. Jos hopeashampoot kuivattavat hiuksiasi, niin kokeile Kayprota. Monestihan on niin, että hopeashampoo on syväpuhdistavaa, jossa on suoraväripigmenttejä. Oikein puhkiblondattu hius ei oikein pidä niin voimakkaasta pesutehosta. Siksi näen tämän Kaypron hopeashampoon ihan must -tuotteena meidänlaisille, joilla hius on kokenut melkoista rääkkiä.

kaypro2

Kaypro Anti Yellow shampoota tulee ehdottomasti käyttää kumihanskat kädessä. Muuten kädet värjääntyvät. Minulla oli vain pari minuuttia shampoota iholla ja näin värjääntyi käsi. Jos shampoota hieroo huolellisesti ja antaa vaikuttaa tovin, niin iholle tulee värjääntymisiä. Joten kaikki otsalle, korville ja niskaan valuneet vaahdot kannattaa pyyhkäistä pois vaikutusajaksi. 

hellemeikki5

Muistatteko, kun kesällä olin vielä melko lämminsävyinen blondi? Tai noh, ei tämä nyt aivan lämmin ole. Aika beige sanoisin, ei todellakaan keltainen.

glowmeikki

Mietin, että voisinko saada hiukset ihan kunnolla harmaiksi? Päätin kokeilla. Vaahdotin Kaypron kaksi kertaa. Annoin molempien vaahdotuksien jälkeen vaikuttaa noin 5-10 minuuttia. Toistin tämän kahtena päivänä.

viidakontahtonen2

Lopputulos on todella paljon harmaampi. Ne tummemmat kohdat vielä kuultavat lämpöisempinä, mutta yleisilme on viileä ja harmaa.

viidakontahtonen11

Näiden kahden eri sävyn välissä on 5 päivää, eikä käyntiä kampaajalla. Pelkästään shampoolla pesty. Lämpöisemmässä blondissa olin 22.7. ja tässä viileässä, jo todella harmahtavassa 27.7. (Tarkistin kuvista kuvauspäivät) Huikeaa! Nauroinkin tätä muutosta kaikille hopeashampooöveriksi.

isadorarockandromance

Liiallisella käytöllä on myös seurauksensa. Hius alkaa sinertää. Toki näiden kuvien välissä on käyty kerran vaalennuksessa. Hius alkaa sinertämään herkemmin, jos väripigmenttejä kerrostuu riittävästi. Siksipä olen joutunut pesemään välillä pigmenttejä pois. Eli olen pessyt hiukseni jollain tavallisella shampoolla 1-3 kertaa ennen, kun alan taas hopeashampoon käytön.

kaypro1

Tämä on huippushampoo, jos haluaa taittaa niitä lämpimiä sävyjä hiuksistaan ja ylläpitää kampaajan värjäämää platinavaaleaa tai grannyä. Myös sinimustan kanssa suosittelen tai minkä tahansa muun viileän sävyn kanssa. Varmasti se viileys säilyy pidempään, kun käyttää kunnolla pigmenttejä sisältävää hopeashampoota. Jokaisen hiuksista riippuu, että kuinka usein käyttää ja minkälaisia vaikutusaikoja pitää. Mitä puhtaamman vaalea, sitä vähemmän vaikutusaikoja, mutta tämä ei ole sääntö. Jokaisella on omanlaiset ominaisuudet hiuksissa. Jos menee överiksi, niin sitten vaan sitruunalla huuhtelu (postaus aiheesta) tai syväpuhdistavalla. Jos sinisyys ei haittaa, niin sitten tavallisella shampoolla muutama pesu, niin kyllä se sinisyys siitä katoaa. Ja sitten vielä vinkki, jos shampoo meinaa olla liian pigmenttistä – lantraa sitä tavallisella shampoolla. Voit tehdä juuri itsellesi sopivan pigmenttisyyden. Pese päivittäin laimennetulla ja tarvittaessa ihan pelkällä hopeashampoolla.

Kerroinkin jo, että minulla ei ole tietoa myyntipaikoista, eikä hinnasta. Uskon, että tätä myy jotkut kampaamot. Kannattaa siis kysellä. Ihan senkin vuoksi, että kysyntään yleensä halutaan vastata. Hinnasta arvioisin, että tämä ei ole hirvittävän kallista edes. Mitä olen sieltä täältä löytänyt jotain osviittaa hinnasta, niin Kaypro ei ole kallis merkki. Argan Oil -sarjan 1000 ml:n pulloja myydään tutustumishintaan 15 € ja ilman tarjousta 16,90 €. Uskaltaisinkohan heittää varovaiseksi arvioksi parikymppiä tälle hopeashampoolle? Voi olla vähemmänkin, sillä normaalikokoisessa pullossa on 350 ml. Jokainen kampaaja itse määrittelee tuotteelleen myyntikatteen, mutta olen huomannut Argan Oil -sarjan olevan todella halpa.

MUOKATTU 27.10.2015 klo 20.03: Juuri saamani tiedon mukaan suositushinta Kaypro Anti Yellow -shampoolle on 10-12 € / 350 ml. Eli todella edullinen! En uskaltanut näin edulliseksi edes veikata.

MUOKATTU 2.11.2015
Tällä hetkellä mahdollisia jälleenmyyjiä ovat:

Parturi-kampaamo Maarit Särkijärvi, Muonio

COOL TIME HYVÄNOLONKESKUS, Karkkila

TAIGASAKSET, Ulvila

HIUSHUONE FUURU, Laihia

O´NIEL IMAGINATION OY, Oulu

JAASKA HAIR,  Vantaa

SALON MARISSA/SALON ELLE, Helsinki

Tiedän, että siellä lukijakunnassa on kampaajia, joten teille vinkiksi, että maahantuojana toimii Hairmail. 😉

Onko siellä ketään kuka olisi tätä testannut tai nähnyt jossain? Nyt saa jakaa vinkkiä. Siellä ruudun toisella puolen on ennenkin ollut paljon tietoa, joten kokeillaas kepillä jäätä.

Shampoot saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Suosittelemme