Glitz & Glam

Hiusviikko: lämpörullakiharat

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hyvää sunnuntaita! Tämä hiusviikko jatkuukin vielä ensi viikolle, joten tämä ei ole viimeinen postaus tätä hiusviikkoa. Tänään postaan lämpörullakiharoista ja esittelen samalla Remingtonin uutuuden.

Lämpörullat ovat varmasti erityisen tutut kaikille 30 ylöspäin oleville. Ennen useimmat tekivät kiharat lämpörullilla. Muistan itsekin istuneeni kampaajalla kampauksessa lämpörullat päässä. Vuosi oli tuolloin 2005. Nykyään kampaajat eivät juurikaan suosi lämpörullia, sillä heille aika on rahaa ja siksi muotoiluraudat ovat yleisempi tapa. Lisäksi kiharoiden muoti on määritellyt yleiset tekotavat. Erilaisilla menetelmillä syntyy erilaisia kiharoita. Lämpörullat ovat kovasti tekemässä come backiä. Niillä luodaan hyvä pohja kampauksille tai todella pehmeän näköisiä kiharoita tai luonnollista taipuisuutta hiuksiin. Periaatteessa kotikäytössä lämpörullat nopeuttavat hiustenlaittoa. Rullat päähän ja tämän jälkeen kädet ovat vapaat tekemään muuta, kun meikkaamaan kasvoja. Meikkaamisen jälkeen rullat voidaan ottaa pois ja aloittaa kampauksen työstäminen loppuun.

Lokakuussa Remington lanseerasi uudet lämpörullat Silk -laitesarjaansa.

Kannellisen rasian alla rullat lämpenevät jopa 90 sekunnissa, mutta kyllä minä vaan olen niin hitauteen ja odotteluun tottunut, että varmuuden vuoksi odottelen muutaman minuutin. Laitteessa ei ole virtakatkaisijaa, vaan virta kytkeytyy ja sammuu virtapiuhan pistorasiaan laittaessa ja ottaessa pois.

 Rullat ovat lämpövastuksien päällä, jossa ne pysyvät niissä olevan kolon avulla. Rullissa on kiinni klipsit, jotka myös lämpenevät, mutta eivät polta sormia. Itse asiassa rullatkaan eivät polttaneet sormiani, kunhan niitä käsittelee päistä. Nerokasta tällainen rullien lämmitystapa. Perinteisessä, jossa rullat laitetaan tappiin lämpenemään, kuumenevat toisesta päästä niin kuumiksi, että sormia polttaa lähes aina.

Olen niin tottunut kiinnittämään lämpörullat niillä perinteisillä metallihakasilla, että minulla on vielä vähän hankaluuksia tottua näihin klipseihin. Harjoittelulla oppii. Uskon näiden klipisen olevan helpot niille, jotka eivät koskaan ole hallinneet niitä metallihakasia ja saaneet niillä rullia pysymään päässä.

Lämpörullia on kahta eri kokoa. 8 kappaletta keskikokoisia (25 mm) ja 12 kappaletta isoja (32 mm). Pieniä rullia ei ole ollenkaan. Olenkin monesti kokenut ne pienet rullat turhiksi ja kaivannut enemmän suurempia. Hienoa, että vihdoin on lämpörullat, joissa pienet on korvattu suurilla.

Rullien samettinen pinta on hellävarainen hiuksille, eivätkä hiukset takerru ja tartu niihin.

Hintaa tällä 20 rullan setillä on 59,95 €.

Mutta nyt siihen tutoriaaliin, jossa näette samalla lämpörullat ihan in action. Pohjalla minulla on tyvessä muotovaahto ja pituuksissa ihan kevyesti suolasuihketta.

Usein lähden rullaamaan hiuksia taaksepäin, mutta teen tällä kertaa poikkeuksen. Rullaan etuosan sivuille.

Määrittele ensin jakaus ja ota rullan paksuinen ja levyinen osio jakauksen toiselta puolelta. Suihkauta osiolle muotoilusuihketta ja kampaa läpi. Ota lämmitetty, keskikokoinen lämpörulla ja lähde rullaamaan hiuksia latvasta tyveä kohti. Käytä piikkikamman piikkiä apunasi, jotta latva asettuu rullalle nätisti. Saat myös hapsottavat hiukset rullalle, kuin pyöräytät piikillä rullan ympäri. Kun rulla on tyvessä asti, kiinnitetään se klipsillä.

Etene ylhäältä alaspäin rulla rullalta jakauksen molemmin puolin.

Kun molemmat sivut on rullattu, lähdetään rullaamaan takaosaa, jonka teen taaksepäin.

Ota ison rullan paksuinen ja levyinen osio jakauksen keskeltä. Näin jakaus ei enää jatku selkeänä, kun rullat otetaan pois. Suihkauta muotoilusuihketta ja ota suuri rulla.

Tee rullalla jännitettä hiuksiin vetämällä osio eteenpäin. Rullauksen suunnalla ja jännitteillä on merkitystä lopputulokseen. Mitä enemmän ylijännitettä, sitä enemmän hius kohoaa tyvestä vastakkaiseen suuntaan, kuin minne kihara laskeutuu. (osasinkohan selittää tämän ymmärrettävästi?)

Etene rullauksessa, kuin tiilitaloa rakentaen. Kun olet yhden rivin rullannut, rullaa seuraava rivi kulkemaan lomittain edellisien kanssa. Näin ei synny tiukkoja jakauksia, joita joutuisit myöhemmin häivyttelemään.

 Sitten odotellaan. Tässä välissä voi meikata, jos meikki on tekemättä. Remington lupaa kiharat jopa 5 minuutissa, mutta itse sanoisin, että olennaisinta on, että rulla on jäähtynyt kunnolla. Sitten vasta ne kannattaa ottaa pois. Toki pidempääkin saa rullia pitää.

Itse aloitan rullien poistamisen sieltä mistä aloitinkin niiden laittamisen. Rullien poiston jälkeen suihkuta kiharoille hiuslakkaa.

Huh! Näillä lämpörullilla kampaus on valmis heti! Olen vain harjannut kiharat tunneliharjalla. Yllätyin siitä, kuinka rullat tekivät valmista jälkeä. Ei ole tiukkoja jakauksia tmv.

Tee tarvittaessa tupeerausta tyvelle. 

Viimeistele hiuslakalla ja kiiltoa antavalla kosteussuojalla.

Lämpörullilla tehty pohja on hyvä kaikenlaisien kampauksien tekoon. Yksi helppo ja nopea on toispuoleinen kampaus. 

Kerää hiukset toiselle puolelle.

Kiinnitä pinneillä pitkittäin niin, että ne ovat toisissaan lomittain. Koristeelliset pinnit ovat kiva yksityiskohta niskassasi tai voit peittää pinnit jollakin hiuskoristeella.

Toispuoleiset kampaukset tuntuvat aina vaan olevan muodissa. 

Voit lisäksi kiinnittää toisen puolen etu- ja sivuhiukset takaosaan.

Mielikuvitus ja oma mieltymys ovat vain rajana siinä, kuinka muutamalla pinnillä voi tehdä ja muuttaa kampausta, jossa on lämpörullakiharat.

Hiuskoristeet ovat hauskoja ja niillä saa taitamattomat hiustensa laittajat helpolla tavalla laitetumman näköiset hiukset ja juhlavat kampaukset.

 Tämä hiuskoru oli minulla takana omassa hääkampauksessani.

Lämpörullakiharat ovat kyllä kivat ilman pinnejäkin. Hiuksissa on jotenkin niin ihana pehmeys ja ilmavuus, joka näkyy. Suurilla ja keskisuurilla lämpörullilla ei luoda tiukkoja kiharoita, vaan lähinnä volyymia ja kaunista taipuisuutta.

Käytettekö lämpörullia? Minusta ne vähän niin kun katosivat markkinoilta, mutta nyt ilmeisesti palaavat uudestaan. Kun aloittavana meikkaaja-maskeerajana etsin lämpörullia kuvauskeikkoja varten, niin vaihtoehtoja ei silloin pahemmin ollut.

Remingtonin lämpörullat saatu blogin kautta.

Lue myös

X