Hiukset

Hiusviikko: lämpörullakiharat

14.12.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hyvää sunnuntaita! Tämä hiusviikko jatkuukin vielä ensi viikolle, joten tämä ei ole viimeinen postaus tätä hiusviikkoa. Tänään postaan lämpörullakiharoista ja esittelen samalla Remingtonin uutuuden.

Lämpörullat ovat varmasti erityisen tutut kaikille 30 ylöspäin oleville. Ennen useimmat tekivät kiharat lämpörullilla. Muistan itsekin istuneeni kampaajalla kampauksessa lämpörullat päässä. Vuosi oli tuolloin 2005. Nykyään kampaajat eivät juurikaan suosi lämpörullia, sillä heille aika on rahaa ja siksi muotoiluraudat ovat yleisempi tapa. Lisäksi kiharoiden muoti on määritellyt yleiset tekotavat. Erilaisilla menetelmillä syntyy erilaisia kiharoita. Lämpörullat ovat kovasti tekemässä come backiä. Niillä luodaan hyvä pohja kampauksille tai todella pehmeän näköisiä kiharoita tai luonnollista taipuisuutta hiuksiin. Periaatteessa kotikäytössä lämpörullat nopeuttavat hiustenlaittoa. Rullat päähän ja tämän jälkeen kädet ovat vapaat tekemään muuta, kun meikkaamaan kasvoja. Meikkaamisen jälkeen rullat voidaan ottaa pois ja aloittaa kampauksen työstäminen loppuun.

Lokakuussa Remington lanseerasi uudet lämpörullat Silk -laitesarjaansa.

Kannellisen rasian alla rullat lämpenevät jopa 90 sekunnissa, mutta kyllä minä vaan olen niin hitauteen ja odotteluun tottunut, että varmuuden vuoksi odottelen muutaman minuutin. Laitteessa ei ole virtakatkaisijaa, vaan virta kytkeytyy ja sammuu virtapiuhan pistorasiaan laittaessa ja ottaessa pois.

 Rullat ovat lämpövastuksien päällä, jossa ne pysyvät niissä olevan kolon avulla. Rullissa on kiinni klipsit, jotka myös lämpenevät, mutta eivät polta sormia. Itse asiassa rullatkaan eivät polttaneet sormiani, kunhan niitä käsittelee päistä. Nerokasta tällainen rullien lämmitystapa. Perinteisessä, jossa rullat laitetaan tappiin lämpenemään, kuumenevat toisesta päästä niin kuumiksi, että sormia polttaa lähes aina.

Olen niin tottunut kiinnittämään lämpörullat niillä perinteisillä metallihakasilla, että minulla on vielä vähän hankaluuksia tottua näihin klipseihin. Harjoittelulla oppii. Uskon näiden klipisen olevan helpot niille, jotka eivät koskaan ole hallinneet niitä metallihakasia ja saaneet niillä rullia pysymään päässä.

Lämpörullia on kahta eri kokoa. 8 kappaletta keskikokoisia (25 mm) ja 12 kappaletta isoja (32 mm). Pieniä rullia ei ole ollenkaan. Olenkin monesti kokenut ne pienet rullat turhiksi ja kaivannut enemmän suurempia. Hienoa, että vihdoin on lämpörullat, joissa pienet on korvattu suurilla.

Rullien samettinen pinta on hellävarainen hiuksille, eivätkä hiukset takerru ja tartu niihin.

Hintaa tällä 20 rullan setillä on 59,95 €.

Mutta nyt siihen tutoriaaliin, jossa näette samalla lämpörullat ihan in action. Pohjalla minulla on tyvessä muotovaahto ja pituuksissa ihan kevyesti suolasuihketta.

Usein lähden rullaamaan hiuksia taaksepäin, mutta teen tällä kertaa poikkeuksen. Rullaan etuosan sivuille.

Määrittele ensin jakaus ja ota rullan paksuinen ja levyinen osio jakauksen toiselta puolelta. Suihkauta osiolle muotoilusuihketta ja kampaa läpi. Ota lämmitetty, keskikokoinen lämpörulla ja lähde rullaamaan hiuksia latvasta tyveä kohti. Käytä piikkikamman piikkiä apunasi, jotta latva asettuu rullalle nätisti. Saat myös hapsottavat hiukset rullalle, kuin pyöräytät piikillä rullan ympäri. Kun rulla on tyvessä asti, kiinnitetään se klipsillä.

Etene ylhäältä alaspäin rulla rullalta jakauksen molemmin puolin.

Kun molemmat sivut on rullattu, lähdetään rullaamaan takaosaa, jonka teen taaksepäin.

Ota ison rullan paksuinen ja levyinen osio jakauksen keskeltä. Näin jakaus ei enää jatku selkeänä, kun rullat otetaan pois. Suihkauta muotoilusuihketta ja ota suuri rulla.

Tee rullalla jännitettä hiuksiin vetämällä osio eteenpäin. Rullauksen suunnalla ja jännitteillä on merkitystä lopputulokseen. Mitä enemmän ylijännitettä, sitä enemmän hius kohoaa tyvestä vastakkaiseen suuntaan, kuin minne kihara laskeutuu. (osasinkohan selittää tämän ymmärrettävästi?)

Etene rullauksessa, kuin tiilitaloa rakentaen. Kun olet yhden rivin rullannut, rullaa seuraava rivi kulkemaan lomittain edellisien kanssa. Näin ei synny tiukkoja jakauksia, joita joutuisit myöhemmin häivyttelemään.

 Sitten odotellaan. Tässä välissä voi meikata, jos meikki on tekemättä. Remington lupaa kiharat jopa 5 minuutissa, mutta itse sanoisin, että olennaisinta on, että rulla on jäähtynyt kunnolla. Sitten vasta ne kannattaa ottaa pois. Toki pidempääkin saa rullia pitää.

Itse aloitan rullien poistamisen sieltä mistä aloitinkin niiden laittamisen. Rullien poiston jälkeen suihkuta kiharoille hiuslakkaa.

Huh! Näillä lämpörullilla kampaus on valmis heti! Olen vain harjannut kiharat tunneliharjalla. Yllätyin siitä, kuinka rullat tekivät valmista jälkeä. Ei ole tiukkoja jakauksia tmv.

Tee tarvittaessa tupeerausta tyvelle. 

Viimeistele hiuslakalla ja kiiltoa antavalla kosteussuojalla.

Lämpörullilla tehty pohja on hyvä kaikenlaisien kampauksien tekoon. Yksi helppo ja nopea on toispuoleinen kampaus. 

Kerää hiukset toiselle puolelle.

Kiinnitä pinneillä pitkittäin niin, että ne ovat toisissaan lomittain. Koristeelliset pinnit ovat kiva yksityiskohta niskassasi tai voit peittää pinnit jollakin hiuskoristeella.

Toispuoleiset kampaukset tuntuvat aina vaan olevan muodissa. 

Voit lisäksi kiinnittää toisen puolen etu- ja sivuhiukset takaosaan.

Mielikuvitus ja oma mieltymys ovat vain rajana siinä, kuinka muutamalla pinnillä voi tehdä ja muuttaa kampausta, jossa on lämpörullakiharat.

Hiuskoristeet ovat hauskoja ja niillä saa taitamattomat hiustensa laittajat helpolla tavalla laitetumman näköiset hiukset ja juhlavat kampaukset.

 Tämä hiuskoru oli minulla takana omassa hääkampauksessani.

Lämpörullakiharat ovat kyllä kivat ilman pinnejäkin. Hiuksissa on jotenkin niin ihana pehmeys ja ilmavuus, joka näkyy. Suurilla ja keskisuurilla lämpörullilla ei luoda tiukkoja kiharoita, vaan lähinnä volyymia ja kaunista taipuisuutta.

Käytettekö lämpörullia? Minusta ne vähän niin kun katosivat markkinoilta, mutta nyt ilmeisesti palaavat uudestaan. Kun aloittavana meikkaaja-maskeerajana etsin lämpörullia kuvauskeikkoja varten, niin vaihtoehtoja ei silloin pahemmin ollut.

Remingtonin lämpörullat saatu blogin kautta.

Kommentit (15)

Kiitos vinkeistä! 🙂

Nyt kun mun hiukset on ohuemmat, lämpörullakiharat voisivat toimia tosi hyvin! 🙂 Tekisi mieli kokeilla.

Olisiko sulla neuvoa siihen, kun mun hiukset tuntuu aina vaan pörröttyvän kun kiharran ne? Kihara voi valmiina olla tosi sileä, mutta heti kun harjaan ja alan laittaa hiusta, pehko menee pörröiseksi ja kiharasta tulee sotkuisen näköinen. Ei siinä mitään, hyvältähän se niinkin näyttää mutta välillä olisi kiva saada vähän sliipatumpi lookki 🙂 Samoin hiukset tuppaavat illan aikana takkuuntuvan etenkin niskasta, en oikein tiedä mikä siihen auttaisi.

Ei mitään. Toivottavasti niistä on apuja. 🙂

Kiitos ihana, kun jaksoit vastata ja annoit vinkkejä <3

Jätä harjaus tekemättä ja availe sormin. Lisäksi sinun kannattaa käyttää jotain silottavampaa muotoilusuihketta, jos kiharat muuten pysyy hyvin. Myös muotoiluvoide voisi olla oiva sun hiuksille. 😉 Jos kuitenkin kiharat muuttuvat pörröisiksi, niin niitä voi muotoiluvoiteella tai hyvin kevyellä vahalla selkeyttää sormin.

Sulla on huokoinen hius. Takkuuntuu/rastottuu helposti. Tiedän hyvin! 😀 Mua auttaa todella selvittävät tuotteet. Sama tyttärelläni rastottuu niskasta hyvin herkästi. Silikonit auttaa, mutta myös hiuksiin jätettävä, voidemainen hoitoaine on monesti antanut apua tuohon ongelmaan.

Voi kiitos!
Lämpörullat ovat kuuluneet hiustenlaittooni, mutta jääneet sitten ihan siitä syystä, että koin etten osaa niitä käyttää. Joten suuret kiitokset tarkoista ohjeista! Voin kaivaa rullani tulevaisuudessa uudestaan esiin.. ;D

Kiva kuulla! 🙂 Tietysti tuo rullaus onnistuu harjoittelun jälkeen aina vaan paremmin. Ei kukaan luonnostaan osaa sitä vaadittavaa näppäryyttä. Jokusen kerran jälkeen sitä huomaa tekevänsä entistä napakammat ja siistimmät rullaukset ja aina vaan nopeammin. 🙂

Tuon etuosan voi myös rullata taaksepäin. Kannattaa kokeilla erilaisia rullaussuuntia. 😉

Ihanat kiharat, tosi nättiä jälkeä ja hyviä vinkkejä! Olisitko osannut sanoa vielä millaiset rullat olisivat parhaat tosi pitkälle tukalle, vai onko kyse enemmän tekniikasta? Esimerkiksi että pitäisi ottaa ohuempia osioita kun karvaa on ihan tolkuttomasti?

Kiitos Karoliina! 🙂

Isomman rullan ympärille mahtuu enemmän. Jos käyttää pieniä, niin osioiden tulee vaan olla pienempiä. Minulla on ollut pidemmätkin hiukset ja saanut ne rullalle. Toki aika täyteen ”tumpattuja” ne silloin ovat, mutta kyllä ne mahtuu, kun pienissä osioissa ottaa. Liian pieniä ne osiot vaan eivät saisi olla, sillä vaikka rullat riittäisi, niin päästä loppuu tila niille rullille. 😀 Pieni rulla tekee tiukempaa kiharaa, kun suurimmat ovat yleensä laineikkuutta ja volyymia antavia. Pitkät hiukset kannattaa yrittää rullata todella napakasti, jotta mahtuvat.

En ole lämpörullilla(kaan) onnistunut kestäviä kiharoita itselleni loihtimaan, mutta tuo ylijännitevinkki täytyy kyllä vielä kokeilla! Eipä ole tullut mieleenkään 🙂 Luulin ainakin ymmärtäneeni, mitä tarkoitit.
Lämpörullia voinee käyttää myös vähän kosteisiin hiuksiin? Kampaaja taisi sanoa viime käynnillä, että tämänlaatuisissa hiuksissa kihara pysyy ainoastaan, jos se kuivuu siihen muotoon.
Omistan Remingtonin samettipintaiset rullat ja käyttökerrat on jääneet niihin kahteen epäonnistuneeseen yritykseen, kun on jotenkin niin työlästä rullata niitä ”papiljotteja”. En saa rullia pysymään niin lähellä päänahkaa kuin haluaisin, vaikka olen kokeillut erilaisia tekniikoita niiden kiinnittämiseen.

Lämpörullat eivät tee yhtä vahvaa kiharaa, kuin kuumat muotoiluraudat. 😉 Eiväthän lämpörullat ole yhtä kuumia. Tuo jännite voi olla myös alijännitteellä rullaamista, mutta silloin hius ei kohoa tyvestä. Se ei periaatteessa vaikuta itse kiharaan.

Sellainen pieni kosteus, jota ei kunnolla käsin edes tunne, on hyväksi. Hius ei saa olla liian kostea, sillä jos hius jää liian kosteaksi lämpömuotoilun jälkeen, niin se suoristuu hyvin nopeasti. Pieni kosteus, lämpö ja muotoon kuivuminen & jäähtyminen ovat ne olennaisimmat kihartamisessa. Muotoilutuotteet sitten auttavat säilyttämään muodon.

Näillä tiedoilla on vaikea antaa sinulle lisävinkkejä, koska en tiedä miten tiukasti saat rullattua, kuinka tasaisesti/mikä kosteus hiuksissasi on, kuinka kauan annat rullien olla päässä, ovatko rullat ja hiukset kunnolla jäähtyneet ennen pois ottamista, mitä teet hiuksillesi sen jälkeen jne. Mutta… täysin käsittelemätön ja lasimainen hius on todella ongelmallinen. Siihen ei välttämättä saa koko päivän kestäviä kiharoita.

Itselläni käytössä remingtonin lämpörullat (olisiko sinun rulliasi edeltävä malli) Aluksi harmitti juuri se että pieniä ja isoja rullia on liian vähän jos haluaisi käyttää vain jompia kumpia. Ratkaisin ongelmani kiertämällä kirputoreja. Ilmeisesti useammalla ollut ongelmia rullien laitossa koska lämpörullia myynnissä useampia. Samanlaisia paketteja kun itselläni olen löytänyt jo kaksi toinen 4€ ja toinen 12€ kummatkin taysin uuden veroisia. Nyt sitten riittää rullia kaiken kokoisiin kiharoihin ja voi laittaa rullat myös ystävälle. 🙂 lämmitys konettahan ei pöydällä tarvitse kuin yhden kun pistää aina uuden lämpenemään kun paikka vapautuu.

Joo, aika moni luovuttaa, kun ensimmäisillä kerroilla ei onnistu. Harjoittelemalla sitä vaan oppii. Kukaan ei ole seppä syntyessään, ellei ole sukunimeltään Seppä. 😀

Tuo näppärä idea. 🙂 Teatterilla olen hot stickeillä tehnyt tuota, että yksi kone, mutta nippu niitä lämpöpatukoita. Kun ottaa yhden pois, niin laittaa vaan seuraavan kuumenemaan. Tulee patukat moneen päähän. 🙂

Osaatko suositella jotain kiiltoa antavaa kosteussuojaa? Suihkin aina vaan hiuskiinnettä kun omat hiukset on niin liukkaat eli kävisikö tuommoinen aine kuitenkin vai onko riski että kiharat suoristuvat?

Kiitos vinkeistä! 🙂

Itse olen tykännyt Goldwellin Satin Guard -suihkeesta. Hiuslakkaa tulee suihkia kunnolla ensin. Lopuksi kosteussuojasuihke, joka poistaa hiuksista sen liiallisen hiuslakan kovuuden ja sameuden ja antaa samalla suojakerroksen hiuksille. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *