Glitz & Glam

Hiusviikko: miehekäs leikkuukone

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään minulla ei ole kampaustutoriaalia, mutta huomenna olisi luvassa viimeinen sellainen. Tämän päivänen postaus on miehisempi.

Minulle tarjottiin testiin Remingtonin Virtually Indestructible Hair Clipper -leikkuukonesettiä. Päätin ottaa tämän testiin ja esittelyyn. Minulla itselläni on ammattilaiskone ja sitä ennen olin hankkinut kuluttajakäyttöön tarkoitetun leikkuukoneen. Arvaatte varmaankin miksi minulla on nykyään ammattilaiskone? Siksi ajattelin, että voisihan minun kokemuksistani olla teille lukijoilleni hyötyä, koska tiedän miten ammattilaiskone toimii ja miten toimii huono kuluttajakäyttöön tarkoitettu leikkuukone. Huono kone on liian äänekäs, kömpelö käyttää, painaa liikaa, leikkaa huonosti ja pahimmillaan jopa nyppii hiuksia. Hyvä kone ei nypi ja tukista, se leikkaa hiukset. Se on hyvä kädessä ja ääni ei satu korviin, vaikka korvan lähellä työskenneltäisiinkin.

Virtually Indestructible Hair Clipper on hyvin maskuliininen ja äijämeiningillä varusteltu. Oma mieskin kommentoi tämän äijämäisyyttä. En testannut konetta oman mieheni päähän, sillä olin vasta leikannut hänen hiuksensa. Testasin koneen eräälle toiselle, jolle pääsin tekemään koko pään ajelun. Oman miehen hiuksissa en tätä olisi päässyt tekemään. Ensin ”koekaniini” kokeili konetta omassa kädessään ja sen jälkeen mitä leikkasin.

Kirjoitan hieman teknisiä tietoja laitteesta:

– leikkuuteho on 350 mm/s
– ladattava / verkkokäyttöinen
– Lithium-akku kestää jopa 120 min
– 4 tunnin latausaika
– 11 tallaa (kampaosia)
vesipestävä

Kone ja lisäosat ovat pakattu työkalupakkimaiseen säilytyslaatikkoon.

Talloja löytyy 11 eri kokoa. Suurin on 25 mm ja pienin 1,5 mm. Muuten löytyy kaikkea siltä väliltä. Itse yleisimmin käytän 6 mm ja 9 mm talloja mieheni hiuksille. Opiskelijana tuli käytettyä ihan 3 mm:n tallojakin ja toisinaan sitten 12 mm:n. Joskus ajoin niin lyhyeksi, kuin saa, eli ilman tallaa. Virtually Indestructible Hair Clipper-setin mukana tulee myös sivuhiuksille tarkoitetut tallat. Yksi kummallekin puolelle käytettäväksi. (viistopäiset tallat kuvassa)

Tallat istuvat hyvin ja tukevasti koneeseen. Ne tulee naksauttaa kunnolla ja sitten pysyy. Opiskelijana pelkäsin työpaikkani vanhojen koneiden talloja, sillä niissä oli se riski, että jos talla ei ollut kunnolla kiinni, se saattoi lipsahtaa irti kesken ajelun. Siinä olisi sitten syntynyt kiva kalju raita hiuskuontaloon. Siksi varmistin ja varmistin sen sata kertaa tallan lukittumisen ja vältin katastrofit.

Heitän yhden vinkin. Koko päätä ei tarvitse ajaa samalla millikoolla. Sivuille ja takaosaan voidaan valita esim. 6 mm ja päälliosalle 9 mm. Tai vaikka niskaan 3 mm, takaraivolle ja sivuille 6 mm ja päälliosaan 9 mm. Millikoot voidaan tietysti valita oman mielen mukaan, mutta tässä pari esimerkkiä. Kannattaa aloittaa sillä, että ajelee ensin koko pään isoimmalla millikoolla, sen jälkeen pienemmällä ne halutut alueet ja jatkaa siitä aina pienempiin, jos useammalla eri millikoolla ajelee.

Itse kone on panssaroitu polykarbonaatti kuorella, joka on huippukestävää materiaalia. Sitä käytetään mm. suojalaseissa, tuulilaseissa ja sähkötyökaluissa. Ulkoinen panssari termoplastista elastomeeria, jota käytetetään mm. turvajalkineissa, sähkökaapeleissa ja moottorikelkkojen jalaksissa. Ulkokuori vaimentaa ääntä ja tärinää, jonka todellakin huomasin. Kone on lähes yhtä hiljainen, kuin ammattilaiskoneeni ja tärinää ei synny juuri ollenkaan. Toisin, kuin se kertomani halpiskone, jonka joskus aikoinaan ostin. Ihan hirveä meteli, kömpelö, tärisee ja painaa paljon.

Huomasin, että pintamateriaali antaa hyvän ja pitävän otteen. Omassa ammattilaiskoneessa ei ehkä ole yhtä pitävä ote, mutta tämä Virtually Indestructible Hair Clipper onkin tarkoitettu käytettäväksi myös itselleen käytettäväksi. Tämän vuoksi laitteesta onkin saatava erityisen pitävä ole.

Myös koneen muotoilussa huomaan eroa ammattilaiskoneeseen. Virtually Indestructible Hair Clipper on muotoiltu optimaalisemmaksi omien hiusten ajeluun, kun ammattilaiskoneessa kulman tulee olla toisenlainen. Painopisteissäkin huomasin eroavaisuudet, joissa on huomioitu koneiden käyttäjät. Ammattilaiskoneessa painopiste on taaempana, jotta sitä käyttävä ammattilainen saa koneeseen hyvän tuntuman, kun taas tässä koneessa painopiste on edessä (teräpäädyssä), joka helpottaa oman pään ajelussa.

Terät on tehty japanilaisesta, ruostumattomasta teräksestä. Terissä ei ole säätöä, joka taas löytyy minun ammattilaiskoneestani. Siksi tämän setin mukana tulee jopa 1,5 mm:n talla, kun ammattilaiskoneellani voin tehdä tuon ilman tallaa ja säädän koneeseen sen.

Teräosat ovat irrotettavissa, joten koneen sisälle kertyneet hiuksenpätkät saa puhdistettua ja näin kone pysyy hygieenisenä, että pitkäikäisempänä.

 Mukana tulee myös öljy terien kitkan poistamiseksi ja pieni harja koneen puhdistusta varten.

Leikkuukoneen terät tulee öljytä kunnolla tai muuten se ”leikkaa kiinni”. Terät kuumenevat toisiinsa hinkattuaan, eli syntyy kitkaa. Jokaisen käytön jälkeen kannattaa harjata koneesta kaikki hiuksenpätkät (koneen sisältäkin) ja pyyhkäistä kostealla liimalla. Lisäksi se tippa öljyä terille (kone hetkeksi sen jälkeen päälle ja taas sammuksiin) pitää koneen kunnossa ja pitkäikäisenä. Ensimmäisellä kerralla kannattaa olla huolellinen öljyämisessä. Minä olin ilmeisesti hieman nuuka, kun koneen metalliosat alkoivat hieman lämmetä. Lisäsin öljyä siinä vaiheessa. Eli huolellinen öljyäminen ensimmäisellä kerralla.

Hintaa tällä Virtually Indestructible Hair Clipper -leikkuukoneella on 99,95 €. En ihan tiedä mitä halvimmat ammattilaiskoneet maksavat? Omani ei ollut halvin ja sen hinta on tietysti nyt jo laskenut. Reilu vuosi sitten sillä oli hintaa parin sadan molemmin puolin.

Virtually Indestructible Hair Clipper ei tietenkään ihan pärjää ammattilaiskoneelleni, mutta tämä onkin kuluttajakäyttöön suunnattu. Sain hieman enemmän tehdä edestakaisia vetoja, jotta hiukset leikkaantuvat tasaisesti. Toki hieman saan tehdä sitä ammattilaiskoneellakin, mutta en aivan yhtä moneen kertaan. Kaiken kaikkiaan kone tuntuu käteen hyvältä ja tukevalta.

Jos halutaan hinta-laatusuhteeltaan hyvä leikkuukone, niin voi suositella Remingtonin Virtually Indestructible Hair Clipper -leikkuria. Se toimii ja siinä on paljon käyttömukavuuksia. Maksoin omasta marketista ostamastani koneesta 50-70 euroa ja sillä en tehnyt yhtään mitään. Jos tämä kone olisi ollut jo silloin markkinoilla, niin olisin ostanut tämän.

Kenelle sitten suosittelisin leikkuukonetta? No ensisijaisesti miehille, jotka ajelevat itse päänsä ja jos entinen kone on vähän heikko tai kivikautinen. Myös ns. ”ananastukan” siistimiseen. (trendikäs miesten tyyli) Ihan klassiseen miestenleikkaukseen koneen käyttö vaatii jo apukäsiä ja taitoa. Huomaan stereotypioivani, joten sukupuolellahan ei ole merkitystä. Naisilla on paljon sivukaljuja, joten niiden ylläpitämiseen kone toimii myös. Ja tietysti poikalapsien äidit saattavat mieltyä koneeseen. Itse en vielä ole päässyt poikalapseni hiuksia koneella leikkaamaan, sillä pian 2-vuotias hieman pelkää konetta. Enköhän kesällä sitten pääse siistimisen tekemään koneella. Nyt ensimmäisellä kerralla jouduin tekemään saksityöskentelyllä.

Miettiikö kukaan, että mitä teen tällä testiin saamalleni leikkuukoneelle, kun minulla jo on ammattilaiskone? Annan tämän yllätyksenä joululahjaksi henkilölle, jonka kanssa testasimme tätä. Hän ei vaan vielä itse tiedä sitä. Hän saa hävittää vanhan Lidlistä ostamansa koneensa ja vaihtaa uudempaan. Varmasti on iloinen yllätys, sillä ”koekaniinini” tuntui pitävän koneesta.

Iltapäivällä tulee vähän erilainen postaus. Kalenteriluukun lisäksi on muutakin. 😉

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Se olisi viimeinen kokonainen viikko ennen joulua.

Remingtonin kone saatu blogin kautta.

Lue myös

X