Hiukset

Hiusviikko: nopeat kiharat

9.12.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tässä tulee hiusviikon toinen postaus.

Tänään esittelen jo monissa blogeissa esiintyneen laitteen ja samalla vinkin, kuinka tehdä todella nopeasti kiharaa hiuksiin.

Remington Your Style Styler Kit lanseerattiin täällä Suomessa tänä syksynä. Olin Remingtonin PR-tapahtumassa syyskuussa, jossa pääsimme tutustumaan laitteeseen ihan käytännössä ja saimme mukaamme tämän uutuuden. Kukaan I love me -messuilla vieraillut ei ole voinut missatata tätä laitetta, sillä Mariela Sarkima, Remington ja Cailap tekivät näyttävän ja kiinnostavan osaston messuille.

Joskus vuonna 1990 tai 1991 isäni osti äidilleni joululahjaksi hiustenmuotoilulaitteen, jossa oli vaihdettavat muotoiluosat. Samainen laite on itse asiassa minulla vieläkin ja se kyllä toimii, mutta on oikeasti todella vanhaa tekniikkaa. Nyt Remington on keksinyt tuoda uudestaan markkinoille laitteen, jonka perussetin mukana tulee kolme erilaista muotoiluosaa. Lisäksi erilaisia muotoiluosia voidaan ostaa omien tarpeiden mukaan. Järkevää! Tyhmää ostaa monta eri laitetta, kun voisi yhteen laitteeseen vaihtaa muotoilurautoja.

Lisäksi hyvä joululahjavinkki, jos ei tiedä tarkkaan, että minkälaisia muotoiluja lahjansaaja tykkää tehdä hiuksilleen.

Hiustenmuotoilijassa on 3 asetusta lämmönsäädölle. Korkein lämpötila on 220-astetta (harjakiharrin max 180-astetta).

Kiharrin kuumenee nopeasti. Valmistaja ilmoittaa 30 sekunnissa, mutta olen itse odotellut noin minuutin ennen, kun aloitan hiusten muotoilemisen.

Kaikissa muotoiluosissa on keraaminen pinnoite.

Styler Kit -paketin mukana tulee itse laite, kolme erilaista muotoiluosaa, lämmöltä suojaava hansikas ja säilytyslaukku.

Ihastuin erityisen paljon lämpöharjaan, jolla saadaan nopeasti siloteltua, kohotettua ja muotoiltua hiuksia. Aivan loistava! Suoristusrauta tekee minun hiuslaadulle hyvin litteän kampauksen, siksi en tykkää käyttää suoristusrautaa omille hiuksilleni. Kun hiukset eivät ole aivan kiharat, niin lämpöharjalla saa kivasti ilmavan ja suoremman hiuskuontalon.

Näiden kiharruspuikon, ”piippausraudan” ja lämpöharjan lisäksi on myytävänä vaihto-osia. Tällä hetkellä vaihto-osista löytyy: 25 mm lainekiharrin, 32 mm kiharrin, 25 mm kiharrin ja 25 mm XL-kiharrin. Hinnat lisäosilla ovat 9,95 ja 12,95 €.

Kätevää, kun kihartimestaan saa kustomoidun.

Remington Your Style Styler Kit -settiä myydään lähes kaikkialla. Hintaa setillä on 49,95 €.

Sitten mennään siihen pikakiharruksien tekoon. Olette varmasti huomanneet, että olen aika laiska kampauksien tekijä. Haluan nopeita tapoja. En jaksa ja ehdi väkertelemään hiuksiani, sillä tunnin hiustenlaiton aikana ehtisi 2- ja 5,5-vuotiaat lapseni järjestämään äidille kivoja yllätyksiä.

Voit tehdä pohjalle tyven kohotuksen, josta postasin eilen. Jos tälle ei ole aikaa, niin jätä se tekemättä. Selvitä hiukset takuista.

Ota hiuksista pituussuuntainen osio.

Suihkauta osiolle muotoilusuihketta ja harjaa osio. Voit myös suihkauttaa suolasuihketta muotoilusuihkeen lisäksi tai jotain muuta tekstuurisuihketta, jos kiharat eivät meinaa pysyä liukkaissa hiuksissasi.

Kierrä osio kiharruspuikon ympärille osion puolivälistä (tai korvan korkeudelta) latvaa kohti. Pidä kiharruspuikkoa pääsi yläpuolella ja pidä puikon kapea kärki lattiaa kohti.

Ota seuraava osio ja kierrä puikon ympärille. Voit vaihdella kierityssuuntaa, jolloin saat kiharoistasi ulotteisemmat. Lisäksi kaikki samaan suuntaan kiharretut osiot herkästi kasaantuvat takaisin toisiinsa, eivätkä kiharat pysy irtonaisina.

Etene lohkoina osio osiolta pääsi ympäri.

Kiharoiden jäähdyttyä avaa niitä varovasti sormin.

”Pöyhi” tyveä hieman. Voit suihkauttaa tyveen kuivashampoota tai hiuspuuteria, jos hiuksesi ovat päänmyötäiset.

Jos haluat muotoilla etuhiuksiasi, niin voit tehdä niille kevyen taivutuksen lämpöharjalla.

Suihkuta hiuslakkaa kiharoillesi niitä nostellen.

Minun hiuksilla aikaa menee noin 10 minuuttia. Ohuemmilla aikaa menee 5 minuuttia ja paksummilla voi mennä 20 minuuttia. Riippuu niin paljon osioiden paksuudesta ja hiusten määrästä/paksuudesta. Mitä paksumpi osio, sen loivempi kihara ja mitä ohuempi osio, sen tiukempi kihara.

Tällaiset taivutukset latvoissa voivat päivän aikana hieman suoristua, sillä isoissa osioissa tehdyt kiharat eivät ole yhtä kestäviä, kuin pienissä. Se ei kuitenkaan esteettisesti haittaa, vaan loivat kiharat näyttävät paremmilta.

Näinkin yksikertainen kampaus antaa heti laitetumman ilmeen. Siihen kun lisää vielä kauniin huulipunan huuliin, niin kehtaa ilmestyä juhlavampaankin tilaisuuteen.

Remingtonin setti saatu PR-tapahtumasta.

Kommentit (13)

Hei Monsku! 🙂

Suosittelisin sinulle tehokkaita hoitotuotteita. Tehokas hoitonaamio hoitoaineen sijaan, lopuksi hiuksiin jätettävä hoitoaine. Myös hiusöljyä voisit käyttää, kun hiukset ovat pyyhekuivat. Hiusöljyt hoitavat ja suojaavat hiuksia. Samalla ne antavat silottavan vaikutuksen.

Usein lämpösuoja löytyy muotoilutuotteista. Jos haluat kokeilla suolasuihkeen tehoa, niin suihkauta se ennen muotoilusuihketta. Kun lähdet kihartamaan, niin muista pienet osiot, kuuma rauta, jos raudalla teet, ja hiukset eivät saa olla kosteina muotoilutuotteista kihartamisen jälkeen. Liian kosteina kiharat suoristuvat. Suihkauta hiuslakkaa heti kiharruksen jälkeen joka osiolle. Anna kiharoiden jäähtyä kunnolla ennen, kun avaat niitä sormin. Lopuksi vielä se hiuslakka pintaan.

Voit kokeilla muotoilusuihkeen sijaan muotoiluvoidettakin. 😉

Kiitos, kiva kuulla, että pidit viikosta. 🙂 No ne yllättävät ”tarpeet” ovat tuttuja. 😀 Keksin milloin mitäkin tarpeita. 😀

Ai suolasuihketta voi laittaa myös rautojen alle! Mua on vähän jännittänyt, että palaa kiinni hiukseen. Vähän niinkuin aina neuvotaan, että jos laittaa hoitoaineen saunaan, pitää pitää pyyhettä samasta syystä 😀
Mitenkäs muuten sokerisuihke? Sellaisenkin omistan, mutten oikein osaa käyttää. Tekee vain niin tahmean tukan, ettei ees sormet mee läpi.

Minulla on sellainen fiilis, että ko. suihke on todella voimakas, joten käytä hyvin vähän kiharoiden alle. Ettei kiharat mene liian koviksi/epämääräisiksi. Kokeilemalla yleensä selviää se paras annostelu. 🙂

Just se Tigi.
Muistaakseni aika märkää ja hankalaa saada tasaisesti suihkutettua kun tulee niin pienenä spruuttauksena. Mutta testataan, jos auttaisi mun kiharoita kestämään (never ending story hehehe…noh, elämässä pitää olla tavoitteita :D)

Miä otan niin mietoja löylyjä ja viihdyn sen verran vähän aikaa lauteilla, etten vaivaudu laittamaan pyyhettä, vaikka aina muhitankin hoitoainetta päässä

Tuosta hoitoaineen käytöstä saunassa. Tämä taitaa olla myös vähän myytti. Ensiksi, hoitoainehan on erilaista, kuin muotoilutuotteet. Enemmänkin saunassa sen pyyhkeen käyttö kannattaa, jotta vesi ei haihdu liikaa hiuksista ja näin hoitoaine kuivahtaa hiuksiin. Tällöin se on paljon haastavampaa saada sieltä pestyä pois. Tuskin kukaan pystyy olemaan niin kuumassa saunassa, että hoitoaine palaisi kiinni hiuksiin. 🙂

Silti kyllä itsekin käytän pyyhettä hiuksissani, kun teen saunassa haudehoitoa, mutta onhan siellä pyyhkeen alla hetken päästä yhtä kuuma, kuin pyyhkeen ulkopuolella.

Kyllä voi. 🙂 Ei se pala yhtään sen enempää, kuin muotoilusuihkekaan. 😉 Kevyitä hiuslakkojakin käytetään rautojen alle. Ihan niitä voimakkaimpia en lähtisi käyttämään. Erilaisia muoveja ne kaikki muotoilusuihkeet, hiuslakat ja muotovaahdot ovat. Suolasuihke taitaa olla näistä vähiten muovipitoinen. En ole sen incejä tutkinut sen tarkemmin, mutta sen huomaa hiuksista, sillä suolasuihke ei jähmetä ja pidä hiuksessa muotoa, kuten hiuslakka ja muotoilusuihke.

Onko sokerisuihke se Tigin suihke? En valitettavasti tunne tuotetta, vaikka sen tiedän. Onko suihke kuiva vai kostea? Jos se on kostea, niin se mitä todennäköisimmin toimii myös rautojen alle tekstuurisuihkeena, mutta tämä ei perustu tietooni, koska en ole suihketta koskaan kokeillut.

Mulla on aika karhea tukka, ja kiharat näyttävät hetken päästä vain epämääräiseltä takkukasalta, mutta eipä oo käyny mielessä tuo että kihartaa erisuuntiin, täytyypä siis kokeilla sitä

Hei, sinulle suosittelisin kiharruksien alle muotoiluvoiteita, kiharavoiteita jne. 😉 Lisäksi aina riittävän hyvät ja kosteuttavat hoitotuotteet ennen kihartamista. Vahalla viimeistely kiharruksien ja hiuslakan jälkeen. Niin ja kosteussuoja/kiiltosuihke. Ei sitten mene kampaus pörröiseksi kiharapilveksi. 😉

Sinulla eri suuntiin kihartaminen saattaa pahentaa pörröisyyttä, jos alla ja päällä ei ole selvittäviä tuotteita. Sinä tarvitset sellaisia kiiltoa tuovia tuotteita, koska juuri niillä on tapana pitää hiusosiot selkeämpinä.

Ah ihana, vihdoin tutoriali josta ymmärtää jotain, kiitos! Oon aivan poropeukalo hiusten suhteen mutta tällä ohjeistukselle lähden testaan kampauksen tekoa 🙂

Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Älä välitä. Minusta tuntuu, että itse olen vieläkin, vaikka olen ammattini vuoksi yrittänyt oppia tätäkin puolta, eli hiusmuotoilua. ;D

Tosi selkeä tutorial, kiitos! Remington vaikuttaa tosi näppärältä.

Kiitos Jonna! 🙂 Tuo kiharrin on oiva! Tykkään!

Valaiseva postaus, kiitos. 🙂 Semmoista aina pähkäilen, että missä järjestyksessä kannattaa laittaa muotoilutuote ja lämpösuoja? Onko vinkkejä, millaista muotoilutuotetta mun kannattaisi käyttää, kun hiukset on tosi hentoiset, ja vähän huonokuntoisetkin? Monet tuotteet tekevät niistä niin koppurat, ettei sormet mene läpi, niinkuin tuolla joku toinenkin kommentoija valitteli. Pitoa kuitenkin tarvittais, kun kiharat tahtoo suoristua puolessa tunnissa.
Ps. Piti jo aikaisemmin kiittää NYX-viikosta, oli todella kiinnostavaa ja hyödyllistä asiaa. Paha vaan, että sen myötä mulla ilmeni yllättäviä ”tarpeita”, ja jouduin näpyttelemään kunnon tilauksen ko. puljulle. 😀

-Monsku

Hei Monsku! 🙂

Suosittelisin sinulle tehokkaita hoitotuotteita. Tehokas hoitonaamio hoitoaineen sijaan, lopuksi hiuksiin jätettävä hoitoaine. Myös hiusöljyä voisit käyttää, kun hiukset ovat pyyhekuivat. Hiusöljyt hoitavat ja suojaavat hiuksia. Samalla ne antavat silottavan vaikutuksen.

Usein lämpösuoja löytyy muotoilutuotteista. Jos haluat kokeilla suolasuihkeen tehoa, niin suihkauta se ennen muotoilusuihketta. Kun lähdet kihartamaan, niin muista pienet osiot, kuuma rauta, jos raudalla teet, ja hiukset eivät saa olla kosteina muotoilutuotteista kihartamisen jälkeen. Liian kosteina kiharat suoristuvat. Suihkauta hiuslakkaa heti kiharruksen jälkeen joka osiolle. Anna kiharoiden jäähtyä kunnolla ennen, kun avaat niitä sormin. Lopuksi vielä se hiuslakka pintaan.

Voit kokeilla muotoilusuihkeen sijaan muotoiluvoidettakin. 😉

Kiitos, kiva kuulla, että pidit viikosta. 🙂 No ne yllättävät ”tarpeet” ovat tuttuja. 😀 Keksin milloin mitäkin tarpeita. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *