Glitz & Glam

Hiusviikko: surffikampaus

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tässä tulee viimeinen kampaustutoriaali nyt toistaiseksi. Tässä viimeisessä tehdään se aina muodikas surffarikampaus, eli huolittelemattoman näköinen, mutta silti tyylikäs kampaus.

Beach waves -tyyli on helppo toteuttaa. Se saattaa olla hyvin kiharainen ja huoliteltu tai se voi olla lähes out of bed -tyylinen. Variaatioita on monia. Omassa variaatiossani on hyödynnetty minun omaa luonnonkiharuutta ja luotu kiharaisempi surffarikampaus. Pidän siitä surffarityylistä, joka on hieman sekainen ja siinä yhdistyy monenlaista muotoa.

Surffarilookini olen aloittanut pesusta lähtien. Pesin hiukseni Lushin Seanik -palashampoolla, joka antaa kivasti hiuksiin ilmavuutta. (postaus Seanik -palashampoosta löytyy täältä) Hoitoainetta käytin hyvin vähän ja varovaisesti, jotta hiukseni eivät silottuisi liikaa.

Pesyihin, kosteisiin hiuksiini lisäsin tyveen muotovaahtoa. Pituuksiin suihkutin runsaasti suolasuihketta. Sitten vain paljon puristelua. Aikani puristeltua, föönasin kevyellä puhalluksella, samalla kaiken aikaa hiuksia puristelleen. Poikkesin tavoistani myös sillä, että föönasin alhaalta ylöspäin.

Tyveen voidaan käyttää kuivashampoota, jos hiukset ovat herkästi päänmyötäiset.

Tyven tupeeraus myös kannattaa, sillä se myös muotoilee kampausta, jossa nyt pituuksista tulee hyvin massiiviset. Tasapainoisuuden vuoksi tyvi kannattaa tupeerata, jolla myös aina muotoillaan kampausta.

Ensin sivut jakaus jakaukselta.

Lopuksi takaosa,  mutta vain takaraivon yläpuolelle asti.

Sitten luodaan lisää taipuisuutta hiuksiin. Ota osio ja suihkauta sille muotoilusuihketta.

Kiharra haluamallasi muotoiluraudalla. Tässä voidaan käyttää myös jumbokiharrinta. Puikkokiharrin tekee tiukempaa ja pienempää kiharaa.

Tee sinne, tänne eri kerroksiin kiharoita. Itse jätin takahiukseni kihartamatta, sillä niissä on voimakkaasti luonnonkiharaa, joten tarvetta lisäkihartamiselle ei ollut. Voit tehdä kiharruksia eri suuntiin, joka taas tuo kampaukseen lisää jännittävää muotokieltä.

Availe kiharoita sormin.

Koska minulla on hyvin tasapitkä leikkaus hiuksissa (todella kevyellä latvojen kerrostuksella), niin teen sormitupeerauksen avulla kampaukseeni ilmavuutta.

Pöyhi, möyhi ja puristele hiuksiasi mielin määrin.

Tämä kampaus saa olla huolittelematon ja ilmava.

Hiuksissa näkyy hyvin monenlaista muotokieltä. Hius on hieman karheannäköinen, vaikka kampaus on pumpulin pehmeä.

Käännän vielä hieman etuhiuksiani Remingtonin lämpöharjalla.

Nyt on etuhiuksissakin aaltomainen muotoilu.

Lopuksi hiuslakalla kiinnitys. Itse tykkään käyttää tällaisessa kampauksessa hyvin kevyttä pitoa antavaa hiuslakka. Hiukset eivät missään nimessä saa jämähtää, vaan niiden tulee olla ilmavat. Siksi käytin ns. työstölakkaa kiinnitykseen.

Valmis! Ei todellakaan päänmyötäinen tai liian huolitellun näköinen kampaus.

Surffarikampauksen voi myös laittaa osaksi kiinni. Minulla pari pinniä, joilla käänsin etuosan hiukset kiinni sivulle. Koristeeksi laitoin ”pannan”.

”Pantani” on itse asiassa askartelukaupasta ostettua koristenauhaa, koska minulla ei ollut tähän soveltuvaa oikeaa pantaa.

Käyttämäni tuotteet:

Four Reasons Volume Mousse -muotovaahto tyveen, ennen föönausta.
Four Reasons Black Edition Maui Beach Spray -suolasuihke pituuksiin, ennen föönausta.
Pantene Volume Booster -kuivashampoo tyveen, föönauksen jälkeen.
KMS California Free Shape Hot Flex Spray -muotoilusuihke, kiharruksien alle.
Four Reasons Black Edition Working Spray -työskentelylakka kevyeen viimeistelyyn ja pitoon.

Toivottavasti piditte viikosta. (oikeastaan melkein puolestatoista viikosta) Ja toivottavasti löysitte vinkkejä ja ennen kaikkea sitä inspiraatiota. Minä sain aivan uudenlaista inspiraatiota omien hiustenlaittoon, kun tein näitä tutoriaaleja postauksiini. Jospa minä jatkossa yrittäisin tehdä hiustutojakin useammin? Ensi vuonna sitten.

Iltapäivälle on ajastettuna kosmetiikkakalenterin 16. luukun paljastus.

Kaikki muut tuotteet blogin kautta saatuja, paitsi KMS Californian suihke.

Lue myös

X