Glitz & Glam

HOPE – toivoa kaikille

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Päädyin nyt siihen ratkaisuun, että 5 parasta jää loppuvuodeksi tauolle, sillä joulukuussa starttaa Glitz & Glamin joulukalenteri ja tämä sunnuntai olisi marraskuun viimeinen sunnuntai.

hope kansi

Sen sijaan, että tänään kertoisin parhaimmista kosmetiikkatuotteista tai parhaimmista kauneusvinkeistä, haluan kirjoittaa tärkeästä asiasta. Joulu on antamisen aikaa. Joulu on lasten aikaa. Joulu on toivon aikaa. Toisilla meillä menee taloudellisesti paremmin kuin toisilla. Joskus elämä heittelee ja vakaasta taloudesta voi kuka tahansa ajautua ahdinkoon. Ihan avioerokin on sellainen joka heilauttaa pahasti taloutta.

HOPE-LOGO-CMYK-2

Hope on hyväntekeväisyysjärjestö, joka haluaa taata jokaiselle lapselle hyvät edellytykset elämään. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton Hope perustettiin vuonna 2009. Perustajina toimivat Tiina Nummenmaa ja Laura Kivimäki. Ihan vain välihuomautuksena, että koin melkoisen yllätyksen toisen perustajan nimestä ja tajusin, että olen blogiyhteistöissä joskus asioinut toisen Hopen perustajan kanssa, mutta en Hopen asioissa. Maailma on pieni.

Hope on loppujen lopuksi aika pieni järjestö, vaikka se onkin lyhyessä ajassa levinnyt muuallekin Suomeen nopeassa ajassa. Hopella ei ole raskasta hallintoa ja pääasiassa toiminta on vapaaehtoista.

hope2

Miten minä löysin Hopen ja miksi siitä kirjoitan? Noh, meillä oli edessä tavaran karsintaa. Kun kaikki kaapit ja varastot tursuaa kaikkea, on tehtävä jotain. Minulla ei kerta kaikkiaan riitä aika mihinkään kirppistoimintaan. Vieläkin on kuvaamatta kosmetiikkoja Zadaa-sovellukseen myyntiä varten, mutta että alkaisin vielä lasten kaikkia vaatteita ja tavaroita myymään, niin ei, en pysty. Aikaisemmin vaatteita ja tavaroita on tullut hävitettyä tutuille ja vaatteita on tullut vietyä erääseen lastentarvikeliikkeeseen. Nyt oli niin valtavat määrät leluja, turvakaukaloa, pieniä huonekaluja ja ihan jopa minunkin vaatteita ja käyttämättömiä kenkiä. Ryhdyin etsimään paikkaa minne ne voisi täällä Kouvolassa viedä. Paikka jonne kelpaisi kaikki sellainen, jota perheelliset tarvitsevat. Mikä taho ottaisi vastaan ehjiä, siistejä ja käyttökelpoisia vaatteita, leluja ja tavaroita?

Löysin googlettamalla Hopen ja ilokseni huomasin sen löytyvän myös Kouvolasta. Hope toimii yhteensä 17 alueella täällä Suomessa. Hopelle päätimme sitten toimittaa kaikki meille turhat tavarat.

hope

Toki meillä oli hieman lasten kanssa keskustelua leluista luopumisesta – varsinkin kaikkeen kiintyvän esikoisemme kanssa. Hänellä on suuri pelko, että unohtaa jonkun ihmisen tai tapahtuman, jos hävittää siihen liittyvän muiston. On äitiinsä tullut. Neuvottelulla ja ihan faktojen esittämisellä pääsimme yhteisymmärrykseen ja aloimme kasaamaan turhiksi jääneitä Barbeja. Jokainen nukke sai kengät ja vaatteet päällensä. Kasasin tunteja palapelejä ja kaikki joissa oli jokainen pala tallessa pääsi Hopelle menevään kasaan. Lopulta meiltä löytyi peräkärryllinen tavaraa.

hope1

Lokakuun eräänä myrskyisenä torstai-iltana lähdimme viemään kuormaamme. Olihan meillä kantamista ja lapsetkin joutuivat töihin.

Tavaraa on paljon, mutta on myös tarvettakin. Paikalla oli lahjoittajia, että myös asiakkaita. Lähtiessämme huomasimme meidän lasten pienen keinutuolin lähtevän uuteen kotiin. Ihana tunne, että meillä jo pitkään turhana notkunut tavara pääsee ilostuttamaan seuraavaa lasta.

Esikoiseni on 7-vuotias ja luonteeltaan kovin pohdiskeleva. Hän kysyi, että ovatko nuo niitä köyhiä? Lapsen suoruus on välillä vähän karun kuuloista, mutta ei lapsi ajattele asiaa niin monialaisesti kuin me. Hän ei vielä osaa nimetä asioita korrektimmalla tavalla. Selitin lapselleni, että he kaikki ovat kuin me, mutta heillä ei välttämättä ole varaa samoihin asioihin, kuin meillä. Jokainen lapsi tykkää leluista ja kaikki tarvitsevat vaatteita. Jatkoin myös, että elämä on sellaista, että sitä ei koskaan tiedä vaikka mekin joutuisimme joskus turvautumaan ulkopuoliseen apuun.

hope4

Tiedän, että siellä näyttöjen toisella puolella on monia muitakin perheitä, joilla ei ole aikaa, tavaraa on paljon, mutta ei tietoa minne ne voisi vain helposti viedä auttamaan heitä, joilla taloudellinen tilanne ei ole yhtä vakaa. Hope on helppo ratkaisu ja siitä saa itselleen hyvän mielen. Täydellinen win-to-win -tilanne. Saat tilaa kotiin, joulusiivo helpottuu, saat viedä kaikki yhteen paikkaan ja samalla auttaa. Minä ainakin olen äärimmäisen tyytyväinen tähän ratkaisuun, että veimme perheen kanssa kaiken meille turhan ja tarpeettomaksi jääneen toisten avuksi ja lasten iloksi.

Postaukseni koskee myös teitä, joilla saattaa olla tiukkaa. Avioero, työttömyys, sairastuminen tai jokin muu taloutta pahasti heilauttanut tapahtuma. Hope auttaa. Ota rohkeasti yhteyttä Hopeen ja hae apua. Hopeen on helppo ottaa yhteyttä. Tässä linkki ohjeisiin.

Kirjoitan vielä keinoja miten voi auttaa.

  • Anna aikaasi. Voit liittyä vapaaehtoiseksi Hopen toimintaan.
  • Tee tavaralahjoitus. Hope vastaanottaa käytettyjä vaatteita, leluja ja tavararoita. Kuitenkin tulee muistaa, että lahjoitusten tulee olla siistejä, ehjiä ja käyttökelpoisia. Myös ajanmukaisuus on tärkeä seikka lasten- ja nuorten vaatteissa. Kodinkoneita ja laitteita vastaanotetaan.
  • Tee rahalahjoitus. Rahalahjoitukset käytetään vähävaraisten lapsiperheiden ja huostaanotettujen lasten tukemiseen. FI19 5630 0020 3003 12 Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry.
  • Liity jäseneksi. Hope-jäsenyys 20 EUR / vuosi
    Kannatusjäsenyys 250 EUR / vuosi
  • Auta yrityksesi kautta. Lahjoita rahaa, järjestä rahankeräystempauksia, harrastuspaikkoja, tavaraa, tee yhteistyötä Hopen kanssa jne. Mitä nyt mieleen juolahtaa, jolla voisi tukea Hopen toimintaa ja auttaa muita.

Tässä vielä linkki auttamisesta kiinnostuneille.

joulukalenteri

Lisäksi Hopella on joululahjakeräys. Käytännöt ovat erilaiset eri kaupunkien osastoilla, joten minä linkkaan tänne Hopen antamat tiedot ja ohjeet. Katso oman alueesi ohjeistus, jos haluat olla mukana. Mitä olen joskus saanut tietooni Joulupuukeräykseltä, niin usein teini-ikäiset jäävät vähän katveeseen. Erityisesti pojat. Tämä vain vinkkinä, jos alueellasi ei ole lahjatoivelistoja ja mietit, että minkäikäistä haluaisit auttaa. Kovia elämässään kokenut 16-vuotias poika ilostuu joululahjasta yhtä paljon, kuin 6-vuotias. 🙂 TÄSSÄ linkki Hopen joululahjakeräykseen. Minä vähän mietin, että ottaisin asiakseni muistaa teini-ikäisiä.

Laitan vielä linkin Hopen sivuille. Sieltä löydätte eri paikkakuntien Hope -toimipisteiden yhteystiedot ja osoitteet. Toimipisteillä on myös omia Facebook-sivuja, joista löytää tärkeää ajankohtaista tietoa. Joidenkin, kuten Kouvolan Hopen osoite ja päivystystiedot löytyvät heidän omilta Facebook-sivuilta.

Tällaista tärkeää asiaa halusin tällä kertaa teille kertoa ja jakaa ihan tietoa siitä, minne voisi kiikuttaa joulusiivon jäljiltä ne käyttökelpoiset vaatteet ja tavarat. Monilla meillä lapsiperheillä on tiedossa jouluna uudet kasat vaatteita ja leluja, joten ne pieneksi ja tarpeettomiksi jääneet olisi kiva saada ensin pois tieltä. Eikä siellä omassa kaapissakaan kannata ”hillota” vaatteita joita ei sittenkään käytä tai niihin ei mahdu/ovatkin liian suuria.

Laita hyvä kiertämään jollain keinolla. Se tulee aina jossain vaiheessa takaisin. Tämä on filosofiaa johon uskon ja jonka olen nähnyt ja kokenut. Se pätee niin humanitäärisissä, kuin ihan työelämän käytännöissä.

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X