Glitz & Glam

Huijaava kuorintageeli?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tuossa taannoin sain testiini kuorintageelin. En odottanut siltä mitään ihmeempiä. Ajattelin, että mukava testata rakeeton kuorintatuote, sillä olen viime aikoina suosinut niitä enemmän, kuin kunnon rakeellisia kuorintoja, jotka perustuvat mekaaniseen kuorimiseen. Olen vähän sellainen, että nappaan sitten tuotteen testiini, kun hetki on otollinen tuotteelle. En lue ja tutki tuotteesta taustoja etukäteen, koska minun aikani ei yksinkertaisesti riitä sellaiseen. No se minun suin päin testailemaan ryhtyminen aiheutti suuren yllätyksen tämän tuotteen kohdalla…

V10pluswaterbasedpeeling

Kerron nyt kuitenkin ensin tuotteen taustoja, vaikka itse en niihin perehtynytkään ennen käyttöä. Kyseessä on japanilaisen V 10 Plus merkin Water Based Peeling Facial Mask, josta kerrotaan näin:

”V10 Plus Vesipohjainen kuorintageeli kasvoille sopii kaikille ihotyypeille myös herkälle ja akneiholle. Kirkastaa ihoa välittömästi. Poistaa kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet hellästi, mutta tehokkaasti ilman kuorivia rakeita.
Kuorintageelin sisältämät tehoaineet (Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dicocodimonium Chloride, Steartrimonium Bromide) reagoivat erittäin nopeasti kuolleen ihosolukon proteiinien kanssa ja poistavat tehokkaasti kuolleen solukon ihon pinnalta. Irronnut kuollut ihosolukko tuntuu hetken päästä geelin seassa pieninä hiutaleina.

Kuorintageeli sisältää myös riisinkuori- ja merileväuutteita, jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa.

Kuorintageelin vesipohjaisuus takaa sen, että tuote sopii herkällekin iholle, ja että sitä voidaan käyttää vaikka päivittäin.

V10 Plus Vesipohjainen kuorintageeli kuorintageeli on hajusteeton, parabeeniton, väriaineeton ja mineraaliöljytön.

Käyttö: Sopiva määrä geeliä hierotaan puhtaalle ja kuivalle iholle. Annetaan vaikuttaa 5 sekuntia ja hierotaan kevyesti sormenpäillä pyörivin liikkein. Kuollut ihosolukko kuoriutuu pois vaaleina hiutaleina. Geeli huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Käytetään iltaisin 1-3 kertaa viikossa ihon tarpeesta riippuen.”

V10pluswaterbasedpeeling3

Tuote on väritöntä, vesimäistä geeliä, jota levitetään ohut kerros kasvoille.

V10pluswaterbasedpeeling4

Viiden sekunnin jälkeen geeliä aletaan pyörittelemään sormenpäillä.

V10pluswaterbasedpeeling5

Ja sitten alkaa tapahtumaan ”taikoja”. Pientä murusta irtoaa kasvoilta (kuvissa kädeltä), jonka sanotaan olevan kuollutta ihosolukkoa. Tuote huuhdellaan pois, kun kasvot on käyty kauttaaltaan läpi sormin pyörittelemällä.

V10pluswaterbasedpeeling6

Iho tuntuu raikkaalta, keveämmältä ja miellyttävältä. Ihoa ei kiristä, ei ärsytä, eikä se punoita kuorinnan jälkeen.

Taikaa?

No ei! Kyllähän se ensimmäisellä käyttökerralla siltä tuntui. Kerronpa nyt siitä ensimmäisestä kerrastani:

Minulla oli alkukesästä iho-ongelmia, kuten olen kertonutkin. Oikean puoleisella poskellani oli muutaman todella ärtyneen finnin rykelmä. Ihoni oli muutenkin tosi epätasaisen tuntuinen ja näytti aika näivettyneeltä. En nyt enää muista mihin olin menossa seuraavana päivänä, mutta illalla nassuani peilistä katsellessani mietin, että mitähän tälle tekisi? Jotain pientä taikaa se vaatisi, jotta vähän paremmalta näyttäisi. Muistin sitten testiin saamani kuorinnan. Hieman pelotti kokeilla, sillä poskella oleva finnirypäs ei oikein tuntunut siltä, että se tykkäisi mistään kuorinnoista. Siltä alueelta ihoa jyskytti, kihelmöi ja kutitti. Sitten ajattelin, että tjaa… voiko tämä tilanne enää huonommaksi mennä? Ja niin päätin kokeilla uutta kuorintaa. Ihoa ei tosiaan kirvellyt missään vaiheessa kuorintaa tehdessäni. Hämmästelin vain sitä suurta murujen määrää. Olin aivan äimistynyt. Huuhtelun jälkeen ihailin ihoani, joka oli selkeästi parempi. USKOMATONTA! Ei, ei todellakaan finnit kadonneet, eikä iho muuttunut vauvan pepun siloisaksi, mutta selkeästi iho näytti kirkkaammalta, tasaisemmalta ja se finnirykelmäkin poskessa rauhoittui.

Sitten alkoikin pohdinta, että mitä tuo tuote on? Mitä se pitää sisällään? Keskustelin toisten kauneusbloggaajien kanssa tuotteesta, kun heti heräsi epäilys, että miten muka ihosolukkoa voisi noin irrota iholta?

V10pluswaterbasedpeeling1

Kuorinnan INCI-luettelo näyttää tältä:

Aqua / Water, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dicocodimonium Chloride, Steartrimonium Bromide, Phenoxyethanol, Isopropyl Alcohol, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Algae Extract, Butylene Glycol.

Maalaiskielelle käännettynä samat:

Vesi, humektantti (=kosteutta ihoon sitova ainesosa), kalvonmuodostaja, emulgaattori (antistaattinen, pinta-aktiivinen), säilöntäaine (antistaattinen), säilöntäaine, hajuste/vaahdonestoaine, ihoa hoitava aine, ihoa hoitava/humektantti, ihoa hoitava/levittymistä parantava ainesosa.

Kolmantena ainesosana löytyy kalvonmuodostaja, jonka epäilen tekevän tuon murustumisen. En todellakaan ole INCIen asiantuntija, joten vannomaan en mene, mutta kalvonmuodostajat ovat niitä, jotka rullaantuvat hieman herkemmin kasvovoiteissakin, kuten olen aikaisemminkin puhunut täällä blogissa. Tietenkään kaikki kalvonmuodostajat kaikissa kasvovoiteissa eivät lähde ”rullaantumaan”, mutta ne ovat usein syynä tuohon efektiin, jos sellaista tapahtuu toisilla.

En millään uskonut, enkä usko edelleenkään, että päivittäiselläkin kuorimisella aina vaan ihoa irtoaisi sellaisia määriä. Johan sitä nahka kuluisi puhki, jos tuote niin toimisi. Eli tuote kuorii kyllä iholta hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, koska näinhän ja tunsinhan minä sen eron. Kuitenkaan Water Based Peeling ei sellaisia määriä ihosolukkoa poista, kun se käyttäessä murusien määrästä päätellen näyttää. Se on efekti, jolla annetaan tuotteelle uskottavuutta, joka hieman kyllä huijaa käyttäjäänsä. Annetaan tuo lisäefekti kuitenkin anteeksi tälle tuotteelle, sillä kyllä tämä kuitenkin tuntuu toimivan. Omasta ihostani sain heti miellyttävämmän ja seuraavana päivänä meikkivoide levittyi vähän kauniimmin iholleni. Olen käyttänyt nyt, kun iho voi paremmin ja edelleen pidän tästä kuorinnasta. Toki käytän rinnalla päivittäin BHA-kuorintaa, mutta kerran viikossa tykkään tehdä kuorinnan tällä Water Based Peeling Facial Mask -kuorinnalla. Yhden kerran olen tänä kesänä tehnyt rajumman kuorinnan mekaanisella kuorinnalla ja syväpuhdistavalla naamiolla, koska iho tarvitsi tehopuhdistusta. Olin pari viikkoa laiminlyönyt kuorimisia ja sen heti huomasi ihosta.

V10pluswaterbasedpeeling2

Minun lopullinen ”tuomioni” kuorinnalle on, että se sopii kaikille, mutta on erinomainen ärtyneelle ja herkälle iholle. Myös couperosa-ihoisille voisin suositella kokeiltavaksi. Siinä ei ole mekaanisesti kuorivia rakeita, eikä voimakkaita happoja. Valmistaja kertoo kuorivina ainesosina olevan Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dicocodimonium Chloride, Steartrimonium Bromide, jotka reagoivat ihon kuolleen solukon proteiinien kanssa. Jos tuo tosiaan pitää paikkaansa, uskoisin kyllä pitävän, kun niin rehdisti ja suorasti ne tehoaineet on ilmaistu ilman hienoja termejä, niin mitäs ne ainesosat olivatkaan? Niin, kerroin tuolla ylempää niiden olevan kalvonmuodostaja, emulgaattori (antistaattinen, pinta-aktiivinen) ja säilöntäaine (antistaattinen). Tässä nähdään se, että ainesosat yhdessä, oikeissa mittasuhteissa vaikuttavat eri tavalla, kuin mikä niiden funktio olisi yksinään lisättynä tuotteeseen. Siksi sanon, että nämä INCI-luetteloiden täydellinen ymmärtäminen vaatii kemian osaamista, oikeastaan perehtymistä kosmetiikan kemiaan. INCI-luetteloista löytää kyllä mitä tuotteessa on käytetty, mutta pelkästään ainesosia tunnistamalla ei voi ymmärtää tuotetta kokonaisuudessaan.

Hinnaltaan tämä V 10 Plus:n vesipohjainen kuorintageeli on noin 30 euroa / 50 ml. Sitä myydään apteekeissa ja apteekkien verkkokaupoissa.

Mitäs tuumaatte tuotteesta? Kiinnostaako tällaiset kuorinnat, joissa ei ole mekaanisesti tai vahvoja kemiallisesti kuorivia ainesosia?

Tuote saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa
X