Huulimeikit

Huurteista ja utuista roosaa

28.9.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hellurei taas! Kuten maanantaina sanoin, niin tällä viikolla on enemmän meikkeihin liittyvää.

syyslook4

Koska syksy on saapunut, niin pyöritään näissä meikkilookeissakin nyt syksyn inspiroimissa teemoissa. Syksy on tunnetusti sellaista murrettujen sävyjen aikaa. Tai ainakin kun katsotaan meikkibrändien syyskokoelmia, niin sävymaailmat ovat usein pehmeitä, murrettuja sävyjä. Luonnolliset sävyt ovat myös yksi syksyn toistuvista teemoista.

syyslook1

Tällä hetkellä on todella trendikästä maalata huulet hyvin tummanpuhuvilla sävyillä, mutta tuo trendi ei istu kaikkien tyyliin. Syksyllä on myös hyvin tyypillistä, että suositaan mattaisia sävyjä, varsinkin nyt, kun matta on muodissa – erityisesti huulissa.

syyslook

Perinteisen meikkikombo, siipirajaukset ja huulipuna, voidaan rakentaa niin monella tavalla ja silti kokonaisuus on aina erilainen. Nyt hain syksyisiä fiiliksiä tuohon todella klassiseen tyyliin. Tällä kertaa tein hyvin viileän ja aavistuksen huurteisen oloisen kokonaisuuden. Toisille arkimeikki, toisille bilemeikki.

syyslook5

Siipirajauksen kanssa voi yhdistää kevyen luomivaon varjostuksen. Varjostus mattaisilla sävyillä. Kulmaluun ja silmän sisänurkkaan voi hieman lisätä vaaleaa korostusta ja liikkuvalle luomelle läpikuultavaa hohdetta. Tällainen hentoisempi, läpikuultava hohde luo meikkiin keveyttä, jossa musta siipirajaus jo itsessään on hyvin hallitseva.

syyslook3

Alaluomen meikkaamatta jättäminen keventää meikin voimakkuutta, mutta maskara alaripsillä tuo kehystä ja muotoa silmään myös alaluomella. Jos alaripset ovat hyvin harvat, kannattaa tehdä äärimmäisen ohut ”rajaus” ripsityveen jollakin keskitummalla sävyllä, jos halutaan kehystää silmät kunnolla.

syyslook6

Huulille ja poskille luonnollista, raikkaan viileää sävyä. Huulilla kaunis harmahtava ruusu, eli vanharoosa, joka on aika helppo sävy. Toimii hyvin monilla. Tällaisia utuisia roosan sävyjä löytyy myös hieman lämpimämpinäkin. Tämä minulla oleva on selkeästi viileän puolella.

Vähän toki riippuu jokaisen omasta ihon sävystä, että ovatko viileät sävyt luonnollisia. Voimakkaasti lämminpohjaisella iholla viileät sävyt näyttävät hieman kovilta. Tällöin kannattaa valita värikartan lämpimämmältä puolelta omat sävyt. Voimakkaasti viileällä iholla selkeästi lämpimät sävyt saattavat luoda vähän tunkkaisen efektin. Tämä ei kuitenkaan ole absoluuttinen sääntö, mutta antaa suuntaa valinnoissa. Esimerkiksi minä olen kylmäsävyinen ja nyt hiustenkin sävy on hyvin kylmä. Liian oranssipohjaiset sävyt eivät mairittele, jos en lisäksi pukeudu vaatteisiin tai asusteisiin, joista löytyy lämpimiä sävyjä tukemaan kokonaisuutta.

syyslook7

Meikissä käyttämäni tuotteet:

Kasvot
Mac Studio Fix Fluid, NW13
Dior Diorskin Star Concealer, 001 Ivory
MAC Mineralize Skinfinish Natural, Light
Dior Diorskin Rosy Glow Healthy Glow Awakening Blush 
Guerlain Terracotta the Bronzing Powder, 00 Clair Blondes
Dior Diorskin Nude Air Illuminating Powder, Glowing Pink

Silmät
Shiseido Natural Eye Brow Pencil, Natural Black*
Benefit Gimme Brow, 05 Deep
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion*
Urban Decay Naked Basics -luomiväripaletti, Venus, W.O.S, Naked 2, Faint (meikissä käytetyt sävyt) kuvassa
Urban Decay Moondust -luomiväripaletti, Specter* (käytetty sävy) kuvassa
Urban Decay Perversion Fine-Point Eye Pen* kuvassa
Shiseido Full Lash Volume Mascara
IsaDora Inliner Kajal, 56 Blonde

Huulet
IsaDora Sculpting Lipliner Waterproof, 56 Rosewood* kuvassa 
Urban Decay Vice Lipstick Comfort Matte, Backtalk* kuvassa

*saatu tuote

syyslook2

Jossain vaiheessa pyöri blogeissa omista signatuurimeikeistä postauksia (my signature makeup). Itse en siihen osallistunut, sillä minulla ei ole niin vahvasti jotain tiettyä meikkiä, mutta tällainen olisi yksi variaatio. Tällainen kuuluu niihin minun mukavuusmeikkeihin. Murrettuja sävyjä, hieman viileä ja raikastavia punaisia vivahteita. Jos on epävarma tilaisuuden luonteesta jonne menee, tällä ei voi mennä pahasti vikaan. Toki rajauksien kokoa säätelen, mutta noin muuten.

Syksyinen ruska vai huurteinen ja utuinen sävymaailma? Kumpi on lähempänä teidän sydäntä?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme