Glitz & Glam

IDUN Minerals – mineraalimeikkejä Ruotsista

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkin

Esittelin syksyllä meikin, jossa olin käyttänyt ruotsalaista Idun Minerals meikkisarjaa. Lupasin palata asiaan tarkemman esittelyn kera.

Sain I love me -messuilla kokeiltavakseni Idun Mineralsin tuotteita. Olin aivan innoissani, sillä olen kuullut tästä mineraalimeikkisarjasta pelkkää hyvää. Lisäksi persoonalliset pakkaukset myös kiehtoivat.

Nimi Idun tulee Pohjoismaisesta mytologiasta. Idun oli ikuisen nuoruuden jumalatar. Pakkauksien design on taitelija Patrizia Guccin näkemys tuosta kauneuden ja nuoruuden jumalattaresta. Italialainen taiteilija onkin mielestäni kiteyttänyt upeasti skandinaavisuuden, kauneuden ja nuoruuden lähteen.

Mineraalimeikkien lisäksi Idun Mineralsilta löytyy valikoima siveltimiä. Sain testiini tämän kabuki-siveltimen.

Idun Mineralsin siveltimet valmistetaan synteettisestä kuidusta. Taklon-kuitu on hyvin tyypillinen materiaali nykyään meikkisiveltimissä. Takloniin luottavat nykyään monet ammattilaisetkin, koska se on yhtä pehmeää, monesti jopa kestävämpää ja onhan kuidussa eettisetkin puolensa. Taklon-kuitusiveltimien valmistuksessa ei varmasti ole vahingoitettu eläimiä. Totuushan on se, että sivellinvalmistajat eivät ole pystyneet takaamaan 100% heidän luonnonsiveltimien materiaalin eettistä tuotantotapaa. Raaka-ainetoimittajat eivät konkreettisesti todista karvojen keräystapaa. Taklon-kuitu on ainakin varma valinta.

Idun Mineralsin kabuki tuntuu käteen sopivalta. Siinä on pidempi varsi, eikä sivellinosa ole kovin suuri. Sivellin on hyvin tiivis, mutta silti siveltimessä on säilynyt pehmeys. Kabuki on joustava, mutta kuitenkin napakka, eivätkä karvat ihan helposti käänny poikittain, vaikka siveltimellä reilummalla voimalla painaisikin ihoa vasten. Pyöristetty muotoilu tuntuu kätevältä.

Mineraalimeikkipohjat on pakattu hauskasti neliön muotoiseen purkkiin. Idun Mineralsilla tätä kutsutaan meikkivoiteeksi, mutta pahoittelen, että en millään pysty käyttämään sitä nimitystä tästä tuotteesta. Voide on voidetta ja puuteri on puuteria. Siksi minä puhun yleisnimityksestä, mineraalimeikkipohja.

Puuterista mineraalimeikkipohjaa annostellaan purkin kanteen ja pyöritellään siveltimeen kunnolla. Tämän jälkeen voidaan aloittaa meikkipohjan työstö kasvoille pyörivällä liikkeellä, kevyesti painamalla. Paras lopputulos syntyy, kun kerrostaa ohuita kerroksia tarvittava määrä. Ihan samalla tavalla, kuin nestemäisissä meikkivoiteissakin.

Messuilla esittelijä valitsi minulle sävyn Ingrid, joka on kylmä keskivaalea. Tuttavallisesti kutsuttu ”Inkku” on hieman liian tumma minulle tällä hetkellä, mutta alkukesästä sävy on varmasti taas täysin sopiva. Olen kuitenkin käyttänyt Ingridiä, vaikka se hieman on jäänytkin tummaksi minulle.

Sävyvalintaan pääsee tästä.

Meikkipohjasta tulee uskomattoman kaunis. Idun Mineralsin meikkipohja muuntuu kasvoilla meikkivoidemaiseksi, eikä jää pitkäksi aikaa puuterisena kasvojen pinnalle ”kellumaan”, vaan todella sulautuu ihoon. Toimii ilman pohjustajia, että pohjustajien kanssa. Toki ihohuokosia häivyttävä pohjustaja aina saa kasvot näyttämään entistä tasaisemmilta, mutta sen käyttö ei ole välttämätöntä.

Idun Mineralsin meikkipohja on siitä loistava, että se sopii pintakuivalle ja jopa hieman hilseilevälle iholle. Se ei korosta irtoilevaa ihosolukkoa, kuten puuteriset tuotteet herkästi tekevät. Idun Minerals ei sisällä talkkia ollenkaan. Siksi loistava kuivemmallekin iholle. Idun Mineralsin meikkipohjat sisältävät ainoastaan micaa, sinkkioksidia ja mineraalipigmenttejä. Mican vuoksi meikkipohja on todella valoa heijastava ja näin kasvoille kirkkautta antava.

Olen käyttänyt Idun Mineralsia myös äidilleni tässä meikissä. Aivan uskomattoman hyvin Idun Minerals peittää punaisuuttakin. Olen kyllä käyttänyt tässä meikissä peiteväriä äitini couperosasta punoittaville nenänpielille. Ihan täydellistä peittoa meikkipohja ei anna ns. ongelmakohtiin, mutta pienemmät näpyt ja arvet kyllä peittää, kun kerrostaa halutulle alueelle.

Loistava meikkipohja ja niin ihanan nopea levittää Idunin omalla kabukilla. Sitä en vaan vielä tiedä, että mitä kesäihoni tuumaa Idun Mineralsista? Yksi vaihtoehto on, että puuteroin meikkipohjan kevyesti talkkipitoisella irtopuuterilla. Talkki kun on kuitenkin yksi tehokkaimpia rasvaa itseensä imeviä aineita.

Sain myös tämän kauniin Idun Mineralsin luomiväripaletin.

Valitsin paletin sävyksi tämän viileitä ja maanläheisiä sävyjä sisältävän Lejongap.

 

Tiedättekö mitä? Olen levittänyt täysin paljaalle iholle luomivärit. Minun kädelläni ei ole minkäänlaista silmämeikinpohjustajaa. Usein levitän primerin iholleni ja siihen sitten luomivärit ennen näitä swatch-kuvia. Idun Mineralsin meikkipohjat ovat pigmenttisiä, niin ovat myös nämä puristetut luomiväritkin.

Lejongap -paletin luomivärit ovat pehmeitä ja hyvin levittyviä. Paletin kaksi vaaleinta sävyä ovat täysin mattaisia ja kaksi tummempaa ovat vähän enemmän valoa heijastavia, mutta eivät missään nimessä helmiäismäisiä. Sanoisin näitäkin enemmän mattaisiksi, kuin hohtaviksi. Tummimmassa on hieman jotakin hentoista kimallusta, mutta se ei tule mitenkään voimakkaasti esiin.

Näillä luomiväreillä voi luoda todella upeita silmämeikkejä. Koostumus on mahtava myös sen vuoksi, että sitä voi käyttää kaiken ikäiset. Pigmenttisyys voi kyllä yllättää tottumattomat meikkaajat, sillä väriä näissä riittää. Sävyt ovat kuitenkin kohtuullisen helppoja häivyttää. Loistava koostumus myös siinä mielessä, että luomivärit kestävät häivyttelyä. Se on kamalaa, jos häivytellessä huomaa kaikkien sävyjen muuttuneen epämääräiseksi tuhruksi silmäluomilla. Sitä pelkoa ei näissä Idun Mineralsin luomiväreissä ole.

Pigmenttisiä luomivärejä käyttävät eivät kyllä tule pettymään Lejongap -palettiin. Uskallan sanoa, että Idun Minerals peittoaa laadullaan lukuisat luksus- ja ammattilaismerkkien luomivärit.

Olen miettinyt, että onko Idun Minerals todella näin hyvä? Kyllä tämä minuun kolahti ja koin tuotteet loistaviksi. Mineraalimeikkipohjan valitsin vuoden 2014 parhaimmaksi puuteriseksi tuotteeksi. Luomiväripaletti olisi voinut olla myös listalla, mutta valitsin siihen toisen lempparini viime vuodelta. Vuoden 2014 parhaimmat -postaukseni löytyy täältä.

Kirjoittelen loppuun vielä hintatietoja tuotteista:

– kabuki-sivellin n. 20-25 €
– mineraalimeikkipohja (meikkivoide) n. 38-44 €
– luomiväripaletti n. 23-26 €

Odotitteko hurjempia hintoja? Itseänikin yllättää Idun Mineralsin hinta. Todellakin hinta ja laatu kohtaavat ja sen lisäksi tuotteet ovat taideteoksia.

Idun Mineralsin tuotteita myydään monissa apteekeissa ja joissakin kauneushoitoloissa ja verkkokaupoissa. Voit tilata IDUN Minerals -meikit esimerkiksi täältä*.

Nyt kaikki Idun Mineralsia käyttäneet jakamaan tuotevinkit kommentteihin! Haluan kuulla lisää! 🙂

Tuotteet saatu maahantuojalta.

Lue myös

X