Glitz & Glam

Ihana appelsiininkukka

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tuossa muutama päivä sitten esittelin ihonhoitotuotteita, joita lapseni ovat käyttäneet. Nyt esittelen toisen apteekkimerkin tuotteita, joita itse olen käyttänyt.

Sain joku aika sitten testiini ACO:n suihku- ja vartalovoiteen.

ACO juhlistaa 75-vuotispäivää ja lanseerasi juhlavuoden kunniaksi Limited Edition -tuotteita. Näissä juhlavuoden tuotteissa tuoksuu ihana appelsiininkukka. Rakastan appelsiininkukan tuoksua. Olen monta kertaa ostanut tuotteita vain sen takia, että ne ovat tuoksuneet appelsiininkukalta.

Limited Edition Shower Cream -suihkuvoide 200 ml

Oletin aluksi tuotteen olevan näitä suihkussa käytettäviä vartalovoiteita. Ajattelin, että jopas kaikki valmistajat ovat yhtä aikaa markkinoilla saman tuotteen kanssa. Tutkittuani koostumusta, huomasin kyseessä olevan suihkusaippuaa.

ACO:n sivuilla on kivasti INCI-luettelo ainesosille ja selitys niiden tarkoituksesta tuotteessa, eli funktio. Eikö muuten kuulosta hurjalle, että vesi on liuotin? Mutta sitähän se on.

Suihkuvoide ei koostumukseltaan eroa muista täyteläisistä suihkusaippuoista. Se on hieman kermaista. Suihkuvoide levittyy mukavasti ja huuhtoutuu melko helposti pois iholta. Tunne iholla ei ole voimakkaasti kuivattava, mutta en koe suihkuvoidetta hurjan kosteuttavaksikaan.

Tuoksu on todella ihana! Appelsiininkukka on tuoksuna hedelmäinen ja kukkaismainen samaan aikaan. Tuoksu ei ole hurjan voimakas, mutta sellainen, että sen selkeästi tuntee. Iholle jää suihkun jälkeen vähäksi aikaa hento appelsiinikukan tuoksu. Tosin tämäkin on niin suhteellista. Jos verrataan Lushin suihkugeeleihin, niin tuoksu on hyvin hentoinen, jos taas apteekkimerkkien suihkusaippuoihin, niin tuoksuhan on todella voimakas.

Tästä tuli yksi lemppareistani.


Limited Edition Body Lotion -vartalovoide 200 ml

Vaaleanpunaiseen pulloon pakattu juhlavuoden vartalovoide tuoksuu myös appelsiininkukalta.

Vartalovoide sisältää paljon ihoa pehmentäviä ainesosia. Glyseriini näyttäisi olevan listan toisena, mikä on hyvä asia voiteissa.

Voiteen koostumus on keskipaksua. Kuten kuvasta huomaa, niin voide pysyy tavallaan ”kasassa”, eli ei aivan ohutta koostumukseltaan. Voide levittyy ja imeytyy helposti, eli ei jää vahamaisena iholle. Vartalovoide tuntuu kosteuttavalle ja pitkään suojaavalle, jopa kuivemmallakin iholla. Ei aivan vartalovoin tasoista rasvaisuudeltaan, mutta silti melko rasvainen voide.

Pidin voiteen käyttöominaisuuksista ja sen pitkäaikaisesta kosteuttavuuden tunteesta. 

Hinta ei ole mitenkään hirvittävä näillä apteekkimerkin tuotteilla. Olen nähnyt molemmat noin 13 euron yhteishintaan. Erikseen ostettuna suihkuvoide on ollut 4,80-5,60 euron välillä ja vartalovoide 7,00-10,00 euron välillä.

Tuotteina ovat oikein toimivia ja mukavia, mutta eivät poikkea monista muista hyvistä vartalovoiteista ja suihkusaippuoista maata järisyttävästi. Tuotteiden tuoksu on se, joka näissä kaikista eniten vetoaa. On hieman hämmentävää, että apteekkimerkin tuotteissa on näin tuoksuvia tuotteita. Olen tottunut siihen, että apteekkimerkkien tuotteet ovat monesti lähes tuoksuttomia. Toki joillakin apteekkibrändeillä on paljon voimakkaasti tuoksuvia tuotteita.

Kuka muu rakastaa appelsiininkukan tuoksua?

Ps. Tänään minä messuilen!!! Jee! Tulkaa moikkaamaan, jos bongaatte minut ja ystäväni. 

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X