Koska sain koulussa kiitettävän ihonhoidonteoriasta, niin uskallan tehdä tälläisen julkaisun. Nyt tiedän, että omat tietoni ovat olleet oikeita. 😀 Kauniin meikin edellytys on hyvä kuntoinen iho. Toki ”virheitä” saadaan piiloon, mutta eikö jokainen haluaisi välttää kilon kerrosta pakkelia ja aineita, jos pienellä arkirutiinilla voi jättää turhat pakkelit pois?

Eri ihotyypit ja niiden hoito…

Normaali-iho: ihon kosteustasapaino on normaali ja iho voi hyvin. Väri on kaunis ja tasainen. Ihohuokoset ovat pieniä. Ihohuokosissa saattaa olla epäpuhtauksia.

Päivittäinen hoito: ihon pesu aamuin ja illoin normaalille iholle tarkoitetulla kasvojen puhdistusaineella. Puhdistuksen jälkeen viimeistellään kasvovedellä kostutetulla vanulla. Sitten yksi hyvin tärkeä seikka!!! Käytetään normaalin ihon päivä- tai yövoidetta! Ei missään nimessä tälleen talviaikana rasvaisen ihon! Moni luulee omaavansa rasvaisen ihon ja käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita. Noh, mitä siitä todennäköisesti seuraa? Se, että iho ei saa tarvitsemaansa kosteutta ja ”rasvaa” niillä tuotteilla ja alkaa itse kehittämään suojaksi talia. Tällä tavoin voi normaali-ihoisesta tulla rasvainen iho, kun väärillä tuotteilla hoidetaan ihoa. Iho muuttuu rasvoittuvaksi, mutta silti pintakuivaksi.
Silmienympäryksiä kannattaa rasvata talvella tai jos ikää alkaa olemaan +25 ja erityisesti silloin jos omaa kuivat silmäluomet, kuten esimerkiksi minä. 🙁 Seerumit iltaisin ovat hyviä lisähoidoksi iholle. Erityisesti silloin kun alkaa iän tuomat jäljet näkymään. On monia seerumeja jotka eivät sovellu päiväkäyttöön, koska aineet saattavat reagoida auringon uv-säteisiin ja aiheuttaa yliherkkyyttä, joten siksi itse suosin seerumia vain yöksi.

Viikottainen hoito: kerran tai kaksi viikossa olisi hyvä kuoria iho joko kemiallisesti tai mekaanisesti. Nykyään löytyy karkeiden kuorintavoiteiden lisäksi todella hienorakeisia kuorintavoiteita (mikrokuorijoita) tai sitten kuorintalappuja jotka kuorivat kemiallisesti ihoa. Erityisesti couperosa iholle kemiallinen kuorinta on parempi. Kasvonaamiot kuorinnan jälkeen antavat mukavaa lisää kauniin ihon ylläpitoon tai tavoitteluun. Naamioita löytyy kaikenlaisia, joten kannattaa valita oman tarpeen mukaan. Kosteuttava, puhdistava, virkistävä, kiinteyttävä jne.

Kuivaiho: iho on kuiva, hilseilevä ja rypistyvä. Talia ei erity tarpeeksi ja ihohuokoset ovat olemattomat.

Päivittäinen hoito: Pestään aamuin ja illoin kosteuttavilla puhdistusaineilla. Käytetään mielummin alkoholitonta kasvovettä, koska alkoholi kuivattaa ihoa. Käytetään kuivalle iholle tarkoitettuja aamu- ja yövoiteita ja silmänympärysvoidetta. Kosteuttavat tai kosteutta sitovat seerumit ovat plussaa. Meikkillä saa lisäsuojaa kasvoille kylmyyttä ja tuulta vastaan.

Viikottainen hoito: ihoa ei kannata kuoria liian usein. Ihan riittävää on kerran viikossa tai joka toinen viikko. Kosteuttavia naamioita kannattaa sitä vastoin käyttää useammin.

Rasvoittuvaiho: iho on rasvainen ja talia ja hikeä erittyy normaalia enemmän. Ihohuokoset ovat suuret ja yleensä tukkeutuneet epäpuhtauksista. Kasvoissa esiintyy finnejä, mustapäitä, tukkeumia ja miliumeja (luufinnejä). Ihon väri on kellervä tai harmahtava.

Päivittäinen hoito: käytä rasvaisen ihon puhdistustuotteita aamuin ja illoin, joiden pH-arvo on 3,5, eli ihoa happamampi pH. Alkoholipitoinen kasvovesi poistaa rasvaa ja supistaa ihohuokosia. Voiteeksi myös rasvaisen ihon voiteita, jotka eivät ole rasvaisia, mutta kosteuttavat ihoa.

Viikottainen hoito: ihoa voi kuoria kahden päivän välein, riippuen toki kuorintatuotteen ohjeista. Syväpuhdistavat naamiot puhdistavat ihon epäpuhtauksia.

Sekaiho: iho on rasvainen T-alueelta, eli otsa, nenä ja leuka, mutta kuiva tai normaali poskilta.

Päivittäinen hoito: T-aluetta tulisi hoitaa kuten rasvaista ihoa ja poskia kuten kuivaa tai normaalia ihoa. Toki markkinoilla on sekaiholle tarkoitettuja tuotteita, mutta paremman hoidon saadakseen kannattaa käyttää eri ihon alueille omia tuotteita.

Viikottainen hoito: kuorinnan voi tehdä kerran tai kaksi viikossa. T-alueelle voi käyttää rasvaisen ihon naamioita rauhoittamaan talin eritystä ja supistamaan ihohuokosia.

Muistakaa puhdistaa ja kosteuttaa myös kaula ja decolte-alue!!!

Miksi puhdistus ja kosteutus on tärkeää? Puhdistamalla poistetaan iholle kertynyt ylimääräinen rasva ja tali, joka kerää bakteereja ja epäpuhtauksia. Meikin huolellinen puhdistus on sanomattakin tärkeää. Silmämeikin puhdistus hoituu parhaiten silmämeikinpoistoaineella kuivattamatta silmänympäryksen herkkää ihoa. Puhdistamalla ihoa poistetaan ilman saasteita tmv. Ei käytetä koskaan saippuaa, joka kuivattaa ihoa! Kosteutus pitää ihon kauniina ja kimmoisana. Terve ja hyvinvoiva iho ei päästä läpi ei toivottuja aineita esim. ilman saasteita. Päivävoiteen UV-suoja suojaa auringon haitallisia UV-säteitä vastaan, jotka vanhentavat ihoa ja pahimmillaan aiheuttavat ihosyöpää eli melanoomaa. Vartalo- ja käsivoide ei ole tarkoitettu kasvoille. Eihän kukaan (paitsi miehet 😀 ) pese hiuksiaankaan saippualla. Silmänympärysvoidetta voi käyttää myös huulien ympärillä estämään huuliryppyjä, mutta siihenkin löytyy omat seerumit ja voiteet. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ihonpinnalta, jolloin ihoa hoitavat ja kosteuttavat tuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin. Naamiot ja seerumit antavat lisätehoa ja hoitoa muulle päivittäiselle/viikottaiselle hoidolle. Finneille löytyy myös paikallisesti käytettäviä aineita ja yksi kotiniksi on kortisonivoide. Sitä tulee käyttää vain hätätapauksessa ja vain finnin päälle, ei muualle!

Joten jokainen kaivaa ne omat purkit ja purnukat käyttöön sieltä kaapista, jotka tilasitte joiltakin meikkikutsuilta. 😉 Ei ne sieltä kaapista asti vaikuta. 🙂 Ja niille, jotka hoitavat ihoaan voisivat sitä vastoin laittaa kommentteihin omia ykköstuotteitaan!!!! 🙂

Täällä voit käydä testaamassa ihotyyppiäsi suuntaa antavasti

Lisäys 19.3.11 Olen testannut Proclén ihonhoitosarjan ja julkaissut jutun täällä. 😉 

Loppuun kerrottakoon, että en ole aina hoitanut ihoani säännöllisesti normaalia puhdistusta ja rasvausta enempää, mutta kun ikää alkaa tulemaan, niin on pakko. Talvisin kärsin kuivasta ihosta, erityisesti silmienympärillä. Jos en hoitaisi naamaani, niin olisin aivan hilseilevä rusina, joka olisi täynnä finnejä. 😀

Huomenna julkaisen aikuisen naisen meikkikuvia. Oma äitini kävi meikkauksessa minulla. 🙂

X