Ihonhoito

Jalat kesäkuntoon!

1.6.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joko on jalat siinä kunnossa, että kehtaa taas kävellä sandaaleissa ja muutenkin jalat paljastavissa kesäkengissä? Jos ei, niin nyt kiireen vilkkaan toimintaa, ettei tarvitse koko kesää saappaissa ja lenkkareissa tallustaa.

jalatkesakuntoon

Olen itsekin matti myöhäinen, sillä jotenkin vain se kesä yllätti tämänkin kulkijan. Herttinen! Sitä pitäisi pystyä olemaan taas kantapäät paljaina. Hyrrrr… ajatuskin saa puistattamaan. Jalkojen hoidossa on taas tullut luistettua. Hups!

Koostin tähän postaukseen tuotteita, joilla hoidetaan ne jalat taas siihen kuntoon, että niitä ei tarvitse piilotella, jos kokee jalkansa sen verran ronskin näköisiksi.

holikaholikababyfoot

Muistatteko nämä kuorivat sukat? Minulla on ilo kertoa, että näitä Holika Holika Baby Silky Foot One Shot Peeling -kuorintasukkia saa nyt Suomesta! CesarsShop.fi toi meille nämä myyntiin. Enää ei tarvitse etsiä eBaysta myyjiä, vaan ne voi käydä itse hakemassa CesarsShopin myymälästä tai tilata verkkokaupasta.

Olen näistä kirjoittanut kaikkien ennen ja jälkeen -kuvien, että ohjeiden kera postauksen. Sen löydät täältä. Varoitus! Kuvat eivät sovi herkimmille! Tuo postaus sai aikoinaan kuorintasukkabuumin liikkeelle. Eikä ihme, sillä nuo kuorintasukat toimivat! Kuollut, paksu ihosolukko kuoriutuu pois ja alta paljastuu uskomattoman pehmeä ja sievä iho. Käykää siis katsomassa uskomattomia tuloksia tuolta vanhasta postauksestani, jonka linkkasin.

Sen kuitenkin sanon, että nyt kiireellä tekemään tuo kuorinta, sillä ensimmäinen viikko menee odotellessa, että jotain tapahtuisi. Toinen viikko onkin sitten kuoriutumisen aikaa, joka taas hankaloittaa kesällä elämää. Eli sen viikon aikana kukaan ei halua kulkea jalkoja paljastavissa kengissä. Kuoriutumisen jälkeen taas jalat ovatkin niin hyvässä kunnossa, että haluat paljastaa jalat. Minulla on nyt se kuoriutumisvaihe meneillään. Tällä kertaa ei tarvinnut viikkoa odottaa, että kuoriutuminen alkaisi. En sitten tiedä missä syy, mutta joka tapauksessa noin 3 päivää myöhemmin alkoi kuoriutuminen. Jesh! Ehkä prosessi on nopeammin ohi?

Sen vielä sanon, että kuoriutumisvaihe ei ole millään tavalla kivuliasta tai ihoa kutittavaa, kiristävää tai mitään muutakaan. Se kerrostunut, paksu kuollut ihosolukko vain irtoaa, eikä se sen vuoksi aiheuta minkäänlaista kipua tai tunnetta.

jalatkesakuntoon1

Vaikka kuorinta on tehty, niin kosteutusta ei kannata unohtaa. Jalkavoiteiden käyttö ylläpitää jalkojen ihon kuntoa. Myös kuoriutumisen aikana kannattaa käyttää jalkavoidetta, sillä alta paljastuvaa ihoa kannattaa heti suojella.

Minulla on tässä postauksessa Freeman Bare Foot Lime + Coconut Butter Crem -jalkavoide, joka tuoksuu ihanan kesäiseltä. Kookos ja lime ovat verraton yhdistelmä. (jos pitää kookoksesta) Voide on runsasta, mutta imeytyy silti ihoon hyvin. Niin runsasta, että tuubia saa ihan väkivalloin puristaa, että saa voiteen tulemaan ulos sieltä. Jalkavoide sisältää kookosöljyä ja sheavoita. Suosittelen tätä edullista voidetta kaikille kesävarpaille.

Freemanin tuotteita myydään jonkun verran ainakin Sokoksilla ja taisi Freemania löytyä Prismoistakin. Kyseessä on kuitenkin uutuusvoide, joten varmimmin saat sen täältä verkkokaupasta. Hintaahan tällä jalkavoiteella on siellä 4,30 € / 125 ml.

Voit myös hemmotella jalkojasi silloin tällöin jalkanaamioilla. Holika Holikalta löytyy myös Baby Silky Foot Mask Sheet -sukat, jotka hoitavat ja kosteuttavat jalkoja. Idea on sama, kuin kuorivissa sukissa. Jalat sujautetaan sukkiin, kaadetaan neste sinne ja annetaan olla. Kosteuttavia sukkia ei tarvitse pitää yhtä pitkään, kuin kuorivia, mutta eihän siitä haittaakaan ole. Kuitenkin 15-20 minuuttia riittää, jonka jälkeen sukat otetaan pois ja jaloissa oleva neste vielä hierotaan ihoon. Jaloista tulee pehmeät, vähemmän ryppyiset ja kosteutetut.

Cesarsshopilla nämä kosteuttavat sukat maksavat nyt vain 5,00 € / pari.

jalatkesakuntoon2

Jos jaloissa on muita ongelmia, kuten kantapään halkeamia, niin niille löytyy hyvä hoitotuote – Compeed Jalkavoide Kantapään Halkeamille. Huomioithan, että kuorintasukkia ei voida käyttää, jos iho on rikkoutunut. Hoida halkeamat ensin kuntoon ennen kun käytät kuorintasukkia.

Ureaa ja maitohappoa sisältävä hoitovoide saattaa hoitaa kivuliaita halkeamia jopa yhdessä yössä tai ainakin helpottaa niitä. Voidetta suositellaan myös diabeetikoille jalkojen hoitoon. Lisäksi tämän kerrotaan parantavan kynsien ulkonäköä, joka selvisi minulle vasta tätä postausta kirjoittaessa. Herttinen sentään! Taidankin sipaista varpaiden kynsille tätä, sillä vielä toistaiseksi olen säästynyt kivuliailta halkeamilta. En ole äitiini tullut siinä asiassa, kun minua ei vaivaa kantapäiden halkeamat. Varpaankynnet sitä vastoin voin kaunistaa.

Compeedin tuotteita jälleenmyydään apteekeissa.

jalatkesakuntoon3

Ja kun jalat ovat kunnossa, niin muista suojautua hiertymiltä. Compeedilta löytyy nyt myös rakkolaastarilajitelma, eli kit. Rakkolaastareita voidaan käyttää ennalta ehkäisyyn, mutta myös vahingon jo tapahtuessa. Kesällä kuljetaan paljon ilman sukkia ja pitkiä matkoja lomareissulla talsiessa rakkoja pääsee syntymään, vaikka kengät olisivatkin mukavat. Itse olen oppinut kantapään kautta (hih, rakastan käyttää näitä osuvia sanontoja!) käyttämään rakkolaastareita ennalta ehkäisyyn. Mikään ei ole hirveämpää, kun reissussa jalkaan tullut rakko. Onneksi toki ne aina voi suojata, jos rakko on jo päässyt syntymään. Olen myös ostanut sellaisen Compeedin rakkopuikon. Olen huomannut, että se hieman ennalta ehkäisee rakkojen syntyä, mutta eihän sellainen ”salva” auta, jos kengät todella hiertää tai pääsee hankaamaan pitkän aikaa. Rakkopuikkoa sipaistaan niille alueille jalkoja, joihin rakkoja epäillään syntyvän, eli kohtiin, joihin syntyy kitkaa kengän liikkuessa jalassa.

Kun jalat ovat kunnossa ja hiertymiinkin varauduttu, niin ei pidä unohtaa varpaiden lakkausta. Kesäiset ja iloiset värit varpaissa ovat hauskat ja piristävät omaakin mieltä. Harvoin talvella jaksan varpaankynsiäni lakkailla, mutta kesäisin minulla on aina lakatut varpaankynnet.

Kaikista helpoimmalla pääsee, kun lakkaa varpaankyntensä UV-kovetteisella geelilakalla. Laiskimman lakkailijan helpotus, sillä geelilakkaus saattaa kestää koko kesän. Toki kasvuraja syntyy, mutta varpaankynnet harvoilla kasvaa nopeassa tahdissa, joten jos vain lakkaus kestää, niin ne pysyvät siistinnäköisinä pitkään. CesarsShopilla on mm. näitä Kagan geelilakkoja, joita ammattilaisetkin käyttävät asiakkailleen.

Minä lakkailen varpaankynteni sitten, kun jalkojeni kuoriutuminen on ohi. Sitten on taas melkein yhtä pehmoiset jalat, kuin lapsillani, joten nätit varpaankynnet kruunaa minun kesäjalat.

Kuinkas moni teistä on kokeillut noita Holika Holikan kuorintasukkia? Oletteko olleet yhtä ihastuksissa, kuin minä? En kerta kaikkiaan tiedä toista yhtä tehokasta, vaivatonta ja edullista tapaa saada jalkoja kuntoon. Toki aikaa se vie, kerta noin yksi viikko on odottelua ja toinen kuoriutumista.

Ihanaa kesäkuun ensimmäistä päivää!

Postauksen tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa