Ihonhoito

Jalat kesäkuntoon!

1.6.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joko on jalat siinä kunnossa, että kehtaa taas kävellä sandaaleissa ja muutenkin jalat paljastavissa kesäkengissä? Jos ei, niin nyt kiireen vilkkaan toimintaa, ettei tarvitse koko kesää saappaissa ja lenkkareissa tallustaa.

jalatkesakuntoon

Olen itsekin matti myöhäinen, sillä jotenkin vain se kesä yllätti tämänkin kulkijan. Herttinen! Sitä pitäisi pystyä olemaan taas kantapäät paljaina. Hyrrrr… ajatuskin saa puistattamaan. Jalkojen hoidossa on taas tullut luistettua. Hups!

Koostin tähän postaukseen tuotteita, joilla hoidetaan ne jalat taas siihen kuntoon, että niitä ei tarvitse piilotella, jos kokee jalkansa sen verran ronskin näköisiksi.

holikaholikababyfoot

Muistatteko nämä kuorivat sukat? Minulla on ilo kertoa, että näitä Holika Holika Baby Silky Foot One Shot Peeling -kuorintasukkia saa nyt Suomesta! CesarsShop.fi toi meille nämä myyntiin. Enää ei tarvitse etsiä eBaysta myyjiä, vaan ne voi käydä itse hakemassa CesarsShopin myymälästä tai tilata verkkokaupasta.

Olen näistä kirjoittanut kaikkien ennen ja jälkeen -kuvien, että ohjeiden kera postauksen. Sen löydät täältä. Varoitus! Kuvat eivät sovi herkimmille! Tuo postaus sai aikoinaan kuorintasukkabuumin liikkeelle. Eikä ihme, sillä nuo kuorintasukat toimivat! Kuollut, paksu ihosolukko kuoriutuu pois ja alta paljastuu uskomattoman pehmeä ja sievä iho. Käykää siis katsomassa uskomattomia tuloksia tuolta vanhasta postauksestani, jonka linkkasin.

Sen kuitenkin sanon, että nyt kiireellä tekemään tuo kuorinta, sillä ensimmäinen viikko menee odotellessa, että jotain tapahtuisi. Toinen viikko onkin sitten kuoriutumisen aikaa, joka taas hankaloittaa kesällä elämää. Eli sen viikon aikana kukaan ei halua kulkea jalkoja paljastavissa kengissä. Kuoriutumisen jälkeen taas jalat ovatkin niin hyvässä kunnossa, että haluat paljastaa jalat. Minulla on nyt se kuoriutumisvaihe meneillään. Tällä kertaa ei tarvinnut viikkoa odottaa, että kuoriutuminen alkaisi. En sitten tiedä missä syy, mutta joka tapauksessa noin 3 päivää myöhemmin alkoi kuoriutuminen. Jesh! Ehkä prosessi on nopeammin ohi?

Sen vielä sanon, että kuoriutumisvaihe ei ole millään tavalla kivuliasta tai ihoa kutittavaa, kiristävää tai mitään muutakaan. Se kerrostunut, paksu kuollut ihosolukko vain irtoaa, eikä se sen vuoksi aiheuta minkäänlaista kipua tai tunnetta.

jalatkesakuntoon1

Vaikka kuorinta on tehty, niin kosteutusta ei kannata unohtaa. Jalkavoiteiden käyttö ylläpitää jalkojen ihon kuntoa. Myös kuoriutumisen aikana kannattaa käyttää jalkavoidetta, sillä alta paljastuvaa ihoa kannattaa heti suojella.

Minulla on tässä postauksessa Freeman Bare Foot Lime + Coconut Butter Crem -jalkavoide, joka tuoksuu ihanan kesäiseltä. Kookos ja lime ovat verraton yhdistelmä. (jos pitää kookoksesta) Voide on runsasta, mutta imeytyy silti ihoon hyvin. Niin runsasta, että tuubia saa ihan väkivalloin puristaa, että saa voiteen tulemaan ulos sieltä. Jalkavoide sisältää kookosöljyä ja sheavoita. Suosittelen tätä edullista voidetta kaikille kesävarpaille.

Freemanin tuotteita myydään jonkun verran ainakin Sokoksilla ja taisi Freemania löytyä Prismoistakin. Kyseessä on kuitenkin uutuusvoide, joten varmimmin saat sen täältä verkkokaupasta. Hintaahan tällä jalkavoiteella on siellä 4,30 € / 125 ml.

Voit myös hemmotella jalkojasi silloin tällöin jalkanaamioilla. Holika Holikalta löytyy myös Baby Silky Foot Mask Sheet -sukat, jotka hoitavat ja kosteuttavat jalkoja. Idea on sama, kuin kuorivissa sukissa. Jalat sujautetaan sukkiin, kaadetaan neste sinne ja annetaan olla. Kosteuttavia sukkia ei tarvitse pitää yhtä pitkään, kuin kuorivia, mutta eihän siitä haittaakaan ole. Kuitenkin 15-20 minuuttia riittää, jonka jälkeen sukat otetaan pois ja jaloissa oleva neste vielä hierotaan ihoon. Jaloista tulee pehmeät, vähemmän ryppyiset ja kosteutetut.

Cesarsshopilla nämä kosteuttavat sukat maksavat nyt vain 5,00 € / pari.

jalatkesakuntoon2

Jos jaloissa on muita ongelmia, kuten kantapään halkeamia, niin niille löytyy hyvä hoitotuote – Compeed Jalkavoide Kantapään Halkeamille. Huomioithan, että kuorintasukkia ei voida käyttää, jos iho on rikkoutunut. Hoida halkeamat ensin kuntoon ennen kun käytät kuorintasukkia.

Ureaa ja maitohappoa sisältävä hoitovoide saattaa hoitaa kivuliaita halkeamia jopa yhdessä yössä tai ainakin helpottaa niitä. Voidetta suositellaan myös diabeetikoille jalkojen hoitoon. Lisäksi tämän kerrotaan parantavan kynsien ulkonäköä, joka selvisi minulle vasta tätä postausta kirjoittaessa. Herttinen sentään! Taidankin sipaista varpaiden kynsille tätä, sillä vielä toistaiseksi olen säästynyt kivuliailta halkeamilta. En ole äitiini tullut siinä asiassa, kun minua ei vaivaa kantapäiden halkeamat. Varpaankynnet sitä vastoin voin kaunistaa.

Compeedin tuotteita jälleenmyydään apteekeissa.

jalatkesakuntoon3

Ja kun jalat ovat kunnossa, niin muista suojautua hiertymiltä. Compeedilta löytyy nyt myös rakkolaastarilajitelma, eli kit. Rakkolaastareita voidaan käyttää ennalta ehkäisyyn, mutta myös vahingon jo tapahtuessa. Kesällä kuljetaan paljon ilman sukkia ja pitkiä matkoja lomareissulla talsiessa rakkoja pääsee syntymään, vaikka kengät olisivatkin mukavat. Itse olen oppinut kantapään kautta (hih, rakastan käyttää näitä osuvia sanontoja!) käyttämään rakkolaastareita ennalta ehkäisyyn. Mikään ei ole hirveämpää, kun reissussa jalkaan tullut rakko. Onneksi toki ne aina voi suojata, jos rakko on jo päässyt syntymään. Olen myös ostanut sellaisen Compeedin rakkopuikon. Olen huomannut, että se hieman ennalta ehkäisee rakkojen syntyä, mutta eihän sellainen ”salva” auta, jos kengät todella hiertää tai pääsee hankaamaan pitkän aikaa. Rakkopuikkoa sipaistaan niille alueille jalkoja, joihin rakkoja epäillään syntyvän, eli kohtiin, joihin syntyy kitkaa kengän liikkuessa jalassa.

Kun jalat ovat kunnossa ja hiertymiinkin varauduttu, niin ei pidä unohtaa varpaiden lakkausta. Kesäiset ja iloiset värit varpaissa ovat hauskat ja piristävät omaakin mieltä. Harvoin talvella jaksan varpaankynsiäni lakkailla, mutta kesäisin minulla on aina lakatut varpaankynnet.

Kaikista helpoimmalla pääsee, kun lakkaa varpaankyntensä UV-kovetteisella geelilakalla. Laiskimman lakkailijan helpotus, sillä geelilakkaus saattaa kestää koko kesän. Toki kasvuraja syntyy, mutta varpaankynnet harvoilla kasvaa nopeassa tahdissa, joten jos vain lakkaus kestää, niin ne pysyvät siistinnäköisinä pitkään. CesarsShopilla on mm. näitä Kagan geelilakkoja, joita ammattilaisetkin käyttävät asiakkailleen.

Minä lakkailen varpaankynteni sitten, kun jalkojeni kuoriutuminen on ohi. Sitten on taas melkein yhtä pehmoiset jalat, kuin lapsillani, joten nätit varpaankynnet kruunaa minun kesäjalat.

Kuinkas moni teistä on kokeillut noita Holika Holikan kuorintasukkia? Oletteko olleet yhtä ihastuksissa, kuin minä? En kerta kaikkiaan tiedä toista yhtä tehokasta, vaivatonta ja edullista tapaa saada jalkoja kuntoon. Toki aikaa se vie, kerta noin yksi viikko on odottelua ja toinen kuoriutumista.

Ihanaa kesäkuun ensimmäistä päivää!

Postauksen tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (18)

Sama juttu! Mieluiten kannatan suomalaista yrittäjää. Kosteuttavat sukat pääsevätkin käyttööni nyt, kun jalkahoito alkaa olla valmis. Kuoriutuminen siis tapahtunut. Hyh, oli taas melkoisen inhaa, mutta nyt olen taas iloinen jaloistani. On sen arvoista. 🙂

Mä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan noita kuorinta sukkia, ne on jollain tapaa ”ihananpelottavat”. 😀 Tuntuu jotenkin ihan käsittämättömältä, että tänään on kesäkuun eka pvä, mihin tää aika menee?

Heh, aika moni tavallaan pelkää noita sukkia. Se tuntuu hurjalta ajatukselta, että iho kuoriutuu pois. Niissä ei kuitenkaan oo mitään pelättävää. 😀 Mutta kyllä itsekin ensimmäisellä kerralla olin ihan järkyttynyt, kun näin jalkojeni kuoriutuvan. 😀

No niinpä! Aika menee nopeaan!

Viime keväänä kokeilin ensimmäisen kerran kuorintasukkia juurikin sinun postauksen innoittamana. Footner oli tuolloin merkki. Nyt on kauppoihin tullut Salvequick kuorintasukat. ( http://www.k-citymarket.fi/kotona-ja-keittiossa/kt/salvequick-kuorintasukat/ ). Testasin niitä tuossa pari kuukautta sitten ja olivat jopa vieläkin nopeammat ja tehokkaammaat kuin Footnerit. Kyllä noilla pitää jalat pitkään hyvässä kunnossa ja korvaa hyvin ammattilaisella tehdyn jalkahoidon 🙂

Kyllä nämä sukat tuntuu korvaavan ihan kaiken. 😀 Mutta ammattilaisella saatua hemmottelun kokemusta ja rentoutumishetkeä eivät kuitenkaan korvaa. Sen kun vielä saisi. 😀

Tilasin ne Holikan sukat eBaysta. Vähän kyllä myöhään havahduin kesää ajatellen. No, tulevat sit kun tulevat. Tuo Freemannin jalkarasva alkoi kiinnostaa myös kovasti. Mulla on säännöllinen rasvaus pitänyt jalat hyvässä kunnossa ilman älyttömiä kovettumia kantapäissä. Body Shopin hamppukäsirasva on auttanut pitämään jalat jatkuvasti sandaalikunnossa 🙂

Säännöllinen jalkojen kosteutus pitää poissa ne kaikki karheudet, kovettumat ja halkeamat. Olen niin laiska nykyään. Tulee kausia kun olen aktiivinen, mutta sitten taas tulee kausi, kun ei vaan saa aikaiseksi. 😀

Luin pari viikkoa sitten postauksesi noista kuorintasukista, enkä meinannut uskoa silmiäni! Huh, kuinka tehokkaat 😮 Tekisi mieli itsekin kokeilla, mutta nyt en enää uskalla, kun on enää kolme viikkoa siihen, että lähdetään viikoksi Bulgariaan. Ajattelin, että kuoriutuneen ihosolukon myötä jalkapohjat varmaankin olisivat herkempiä myös palamaan vai mitä luulet? Ehkäpä kokeilen sukkia lomareissun jälkeen 🙂

Hmm… näin maalaisjärjellä ajateltuna joo. Ne saattavat palaa herkemmin. Mutta palaako jalkapohjat ihan herkästi? Ihohan ei tuon käsittelyn jälkeen ole yhtään sen ohuempi, kuin lapsillakaan. Se poistaa vain sen kerrostuneen ihosolukot. Jalkoihin kerrostuu paksulti kuollutta ihosolukkoa, jos ihoa ei kosteuta huolellisesti tai sitä ei kuori pois. Se on tavallaan ”ylimääräistä”, joka poistuu sukkien käytön jälkeen. 🙂

Jos meinaat ennen lomaa tehdä, niin sitten se pitää tehdä heti! Muuten käy niin, että rantsulla sinulla on riekaleita jaloissa. 😀

no ihan loogisesti ajateltu kyllä tuokin 😀 Ehkä kuitenkin varmuudeksi jätän sukkien kokeilun myöhempään, tosin en tiedä onko se heinäkuussakaan mukavaa parhaimpaan sandaaliaikaan 😀 Ehkäpä tilaan kuitenkin sukat valmiiksi ”varastoon” ja kokeilen sitten sopivana hetkenä 🙂

Voin sanoa, että hirveää tämä kuoriutumisvaihe! Olisi kamalaa olla nyt jossain reissussa, missä pitäisi kulkea sandaaleissa tai olla rannalla ilman kenkiä. Jäätävää! 😀 Mutta innolla odotan ensi viikkoa, kun tiedän, että sitten on taas pehmoiset jalat, eivätkä sukat ja lakanat tartu jalkapohjiin. Sukkahousutkin pysyy paremmin ehjinä. 😀

En nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta oletko koittanut maybellinen uusia baby skin pohjustajia? Niistä ei hirveästi suomenkielisiä kokenuksia viälä löydy 😀

Itse asiassa olen ja postausta niistä tulee lähiaikoina. 😉 Sain ylläripostia Lorkulta, josta paljastui kaikki kolme Baby Skin primeria. 🙂

Voi piru sentään… Mun on pitänyt jo pitkään tehdä tuo jalkahoito!! Ja edelleen se on siis tekemättä!! Hyvä kun muistutit ?

Ajattelin, että nämä sukat olisi hyvä nostaa esiin. Uusia lukijoita on tuhansia tullut lisää ja pidempään blogia lukeneille hyvä muistutus. 🙂

Kiva postaus 🙂 Vinkkinä: Dermosil myy myös kuorintasukkia, taisivat olla vielä edullisempia kuin nuo Cittarin sukat, jos oikein muistan. En oo kokeillut mutta veikkaan että ovat kokeilemisen arvoiset nekin. 🙂

Kiitos, kiva kun pidit. 🙂

Hienoa, että Cesars Shop otti Holika Holikat valikoimiinsa. Mieluummin aina ostan tuotteen suomalaiselta yritykseltä 🙂 Tilasin vähän aikaa sitten heiltä ne jalkoja kosteuttavat sukat, mutta vielä en ole kokeillut :p

Sama juttu! Mieluiten kannatan suomalaista yrittäjää. Kosteuttavat sukat pääsevätkin käyttööni nyt, kun jalkahoito alkaa olla valmis. Kuoriutuminen siis tapahtunut. Hyh, oli taas melkoisen inhaa, mutta nyt olen taas iloinen jaloistani. On sen arvoista. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *