Glitz & Glam

Kuorivat sukat – jalat pehmoisiksi sukat jalassa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Nyt on jalat hoidettu ja on aika raportoida siitä teillekin. Olen Glitz & Glamin Facebook-sivuilla julkaissut ”teasing-kuvia” jalkojeni parempaan kuntoon saamisesta.

Voitin Dzinnin Ajatuksia -blogin arvonnasta ison kasan kosmetiikkaa. Palkintosetissä oli tämä Holika Holikan Baby Silky Foot One Shot Peeling -kuorinta.

Nykyään Holika Holikan kuorivia sukkia saa Suomesta. Täältä voit tilata omasi*!

Kuorintasetti sisältää yhteen käyttökertaan muoviset ”sukat” ja nesteen, joka kuorii jalat.

Hihii! Nämä sukat ovat hieman koomiset. Minulle tuli mieleen Smurffin tossut.

Kuoriva neste on pakattu kahteen annospussiin, eli molemmille jaloille omansa. Valitettavasti en INCI-listasta osaa sanoa mitään, sillä en edelleenkään osaa Koreaa. Luulen, että kuorivana aineena toimii jokin happo, mutta mikä, niin sitä en tiedä.

Idea on:

1. Sukat sujautetaan puhtaisiin jalkoihin. Varpaissa ei saa olla kynsilakkaa.
2. Neste kaadetaan molempiin sukkiin.
3. Solmitaan sukat varresta kiinni ja annetaan vaikuttaa 1-1,5 tuntia.
4. Vaikutusajan jälkeen sukat otetaan pois ja huuhdellaan vedellä.
5. Sitten vain odotellaan 5-10 päivää, että mitä tapahtuu….

12.1.2014

Laitoin jalkakuorinnan jaloilleni. Neste tuntui hassulle jaloissa ja oli outoa kävellä kun varpaissa tuntui nestettä.

Tuona iltana oli kovat pakkaset ja vaikka meillä onkin lattialämmitys, niin minusta tuntui, että on pakko laittaa villasukat jalkaan. Suosittelen näin talviaikaan laittamaan sukat, sillä neste tuntuu huoneenlämpöisenä melko viileältä jaloissa ja vaikutusaika on kuitenkin vähintään tunnin, niin villasukat jalassa odottelu on miellyttävämpää.

Aine tuntuu jaloissa myös hieman kihelmöivältä. Aivan, kuin jalat olisivat vahvassa alkoholissa. Sitä ei kannata pelästyä, ellei ala tekemään kipeää. Silloin heti jalat pois sukista ja pesulle! En suosittele herkkäihoisille, enkä suosittele jos iho on rikkoutunut tai jos sinulla on esim. kynsivallintulehtus, jalkasieni, ihottumaa jne.

Minulla taisi olla sukat jalassa 2-2,5 tuntia. Huuhtelin jalat vedellä ja menin nukkumaan.

Siinä sitten vierähti viikko kun….

19.1.2014

Kuvausrekvisiittana meidän Vilma.

Olin huomannut noin 4-5 päivän jälkeen, että varpaiden välissä iho hieman hilseili. Varpaiden välissä iho on ohutta, joten sen vuoksi sieltä iho alkoi ensimmäisenä hieman irtoilemaan.

Mutta ”jäätävin” yllätys tapahtui tasan viikko siitä, kun oli hauduttanut jalkojani nesteessä. Olin saunassa mieheni kanssa ja huomasin jalkapöydältäni irtoavan ihoa. Siinä saunan lämmössä hieroin käsin irtoavaa ihoa, kunnes huomasin jalkapohjani… härre gyyd!

En onneton tajunnut ottaa erikseen ennen -kuvia, mutta hei… tarviiko niitä? Ei varmasti, kun nämä kuvat näkee.

Kuvasin nämä kuvat heti saunan ja suihkun jälkeen, joten iho on totta kai vedestä ”turvoksissa” ja näyttää pahemmalta, kuin onkaan. Paksu ja kerrostunut kuollut iho irtoaa ja alta paljastuu pehmeä ja terve iho.

Pakko myöntää, että hieman autoin kuoriutumista, sillä en pystynyt vastustamaan itseäni. Tämän enempää en kuitenkaan repinyt irtoavaa ihoa jaloistani. Älkää siis repikö irtoavaa ihoa, jotta ette aiheuta vahinkoa. Ihoa voi irrotella halutessaan suihkussa hieromalla sormin varovasti, mutta kuollut ihosolukko irtoaa ilman hieromistakin.

Viikko meni sitten sukat jalassa 24/7, sillä ilman sukkia sotku olisi ollut kamala kuoriutuvien jalkojeni vuoksi. Yhden yön nukuin ilman sukkia ja apua, mikä sotku oli sängyssä! Yh! Pesin 1-2 kertaa päivässä jalkani samalla hieroin varovasti irtoavaa ihoa jaloistani. En repinyt, vaan vain hieroin varovasti sormin. Levitin jalkavoidetta ja sukat jalkaan heti. Nyt on kovat pakkaset ja kylmää, joten halusin heti suojata alta paljastuvaa ihoa.

28.1.2014

Kuvat on otettu 28.1., mutta  pari päivää aikaisemmin oli viimeisetkin kuolleet ihon ”roipaleet” irronneet jaloistani.

En meinaa tunnista näitä omiksi jaloikseni!

Kuorinta vei mennessään kovettumia, mutta isovarpaiden kovettumat ja kantapään pahimmat kovettumat ovat vielä olemassa, mutta niistä ei kokonaan eroon pääsekään. Vuosien seisomatyö näkyy. Ei aikuisilla voi olla samanlaiset jalat, kuin lapsilla. Kaikki ne kävellyt kilometrit ja seisotut tunnit näkyy meidän jaloissamme. Ne on elämänjälkiä meissä.

Nyt kun vain muistan jatkaa jalkojeni hoitoa, enkä päästä niitä siihen kuntoon, missä olivat. Ei kosteusvoiteet enää mitään auttaneet, kun jalkapohjiani kuorrutti paksu kerrostunut kerros kuollutta ihoa. Nyt jalkavoiteet pääsevät hyvin kosteuttamaan jalkojeni ihoa, kun se kamala kerrostuma on poissa.

Tällä kertaa kuvausrekvisiittana eteisen lattialle jäänyt My Little Pony, nimeltään Fluttershy.

Jalat tuntuvat taas kevyiltä ja miellyttäviltä. Sukkahousujen, sukkien ja ihan trikoisien leggiensien pukeminen on taas helppoa, kun jalkapohjat eivät jää kiinni vaatteisiin. Oli aivan painajaismaista tunkeutua sukkahousuihin niin, että ne pysyisivät ehjinä. Niin ja nukkuminen oli toisinaan inhottavaa, kun jalkapohjat tarrautuivat jopa puuvillaisiin lakanoihin. Hyrrr… kamalan tuntuista. Ei varmasti ollut miehestäni mukavaa, kun tungin jääkylmät raastinraudat häneen kiinni lämmitelläkseni niitä. Eli parisuhdekin voi parantua jalkahoidon jälkeen. 😀 Saatat taas päästä miehesi kanssa saman peiton alle tai ison peiton alla kullan kainaloon.

Mitä pidin tuotteesta?

Olin aluksi hieman epäuskoinen, vaikka olin kehuja näistä lukenutkin. Ajattelin, että näinköhän nämä minun jalkojani ihan niin pehmeiksi saa, kuin kehutaan? Kyllä vain sai. Uskomatonta! Toki aikaa tämä prosessi vie sen 2-3 viikkoa, mutta se kannattaa. Minulla meni noin 2 viikkoa, sillä ensimmäisenä viikkona ei tapahtunut mitään ja toisena viikkona jalat kuoriutuivat. Toinen viikko on hieman epämieluisaa aikaa ja hieman inhottavaa, mutta sen arvoista!

Jos siis sinulla on jokin kesäjuhla tai olet menossa etelän matkalle, niin älä tee kuorintaa viikkoa ennen, vaan reilusti aikaisemmin tai vasta sen jälkeen. Kuten kuvistakin näkyy, niin kuoriutumisvaiheessa jalat ovat kaamean näköiset.

Mistä näitä sitten löytyy?

Korealaista Holika Holikan jalkakuorintaa saa vain netin kautta tilattua. Googlettamalla löytää muutamia myyjiä, jotka toimittavat Suomeen. Katsoin, että Pretty & Cute -verkkokaupassa halvimmilla postareilla pakkaus maksaa 18,18 dollaria.

Lisäys: Nykyään Holika Holikan kuorintasukat saa tilattua suomalaisesta verkkokaupasta! Täältä voit tilata omasi*!

Jos et halua tilailla ulkomailta, niin Suomesta löytyy vastaavia ihan markettien hyllyiltä. Näin Kouvolan Citymarketin hyllyllä Footner -kuorintasukkia. Idea niissä aivan sama, kuin näissä kokeilemissani Holika Holikan sukissa. Footnerilta, kuten myös Holika Holikalta löytyy muitakin jalkojen hoitotuotteita. Niistä en osaa kertoa tarkkaa enempää, koska en ole testannut. Footnerin nettisivuilla kerrotaan, että tuotteita löytyy apteekeista, Life- ja luontaistuotekaupoista, Emotioneista ja Sokos-, Stockmann- ja Anttila-tavarataloista. Lisäksi minä bongasin näitä myös Citymarketista. Verkkokauppoja (apteekki, luontaistuote, NetAnttila jne.) löytyy myös paljon, kun vain googlettaa ”Footner”. Hintaa meidän markkinoilla olevalla Footnerilla on noin 26-30 euroa.

Kun postauksen alkupuolella harmittelin, että en tiedä Holika Holikan INCI-listaa, niin Footnerin ainesosaluottelon löysin.

Aqua, Milk Ferment Filtrate, Ethyl Alcohol, Glycolic Acid, Lactic Acid, Aloe Barbadensis Flower Extract, Glycerin, Sodium Citrate, Purified Bamboo Vinegar, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Hydroxyethyl Cellulose, Citric Acid, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hypericum Perforatum Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Ascorbic Acid.

Paljon Acid -päätteisiä ainesosia, eli erilaisia AHA-happoja ja BHA-happoja.

Iskikö pakko saada -fiilis? Kun olin julkaissut Glitz & Glamissa teasing-kuvia jaloistani, niin se sai aikaan tuttavapiirissäni (ja ilmeisesti muutamissa teissä lukijoissakin) pakko kokeilla -efektin. Yksi miespuolinen tuttuni julkaisi omalla Facebook-seinällään kuvan hänen ja avovaimonsa jaloista muovisukissa. Eräs tuttavani kyseli jaloistani ja kuvasta Facebookissa, kun törmäsin häneen Sokoksella. Hauska ilmiö! Tästä voisi päätellä, että aika moni kärsii jalkapohjien iho-ongelmista. En siis ole ollut yksin omien ongelmieni kanssa.

Lue myös

X