Glitz & Glam

Jämäkkyyttä ”höttöhiuksiin”

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kivaa alkanutta viikkoa! Olen aika vähän esitellyt rakennepaikkaavia tuotteita. Siihen on ihan syynsä – ne harvat jotka esittelen, ovat sitten olleetkin todella hyviä. Minulla on hyviä ja huonoja kokemuksia rakennepaikkaavista. Toiset ovat saattaneet kovettaa hiusta liikaa, toiset taas eivät selvitä ja silota riittävästi.

kevinmurphyrestore

Tällä kertaa olen löytänyt helmiä Kevin Murphyn rakennepaikkaavista. Onko Kevin Murphy tuttu salonkimerkki? Jos ei niin kerronpa siitä vähän.

Kevin Murphy on äärimmäisen taitava hiusalan ammattilainen. Hän työskenteli paljon editorial-kuvauksissa, näytöksissä ja elokuvissa, joissa toisinaan päivät venyvät ja mallien hiuksiin kerrostuneet tuotteet aiheuttavat ongelmia loppupäivästä. Olettehan nähneet sen animaation Jaajon hiuksista Haluatko miljonääriksi ohjelmasta? Jaajon hiukset lähtivät lopulta animaatiossa lentoon. Jaajon hiuksia on muutenkin ihmetelty ja yhdeksi syyksi herra on kertonut pitkän kuvauspäivän, jossa hiustuotteiden jatkuva lisäys sai hänen hiukset näyttämään luonnottomilta.

Kevin Murphy lähti kehittämään yksinkertaisia ja monitoimisia tuotteita juuri tuollaisten vastaavien tapausten vuoksi – jotta hiukset eivät näyttäisi loppupäivästä muovisilta ja latteilta. Painottomuus tuotteissa oli yksi seikka, jota hän lähti tavoittelemaan. Kevin Murphy keksi yhdistää hiustuotteisiin ihonhoidollisia ominaisuuksia saavuttaakseen äärimmäisen keveyden ja toimivuuden. Hänen ensimmäinen tuotteensa oli hiusvaha (tai sitten se oli muotoiluvoide, en muista enää niin tarkasti), josta nousi nopeasti hittituote. Lopulta tuotanto kehittyi laajemmaksi ja valmistus siirtyi kampaamon takahuoneesta suurempaan mittakaavaan. Tätä nykyään Kevin Murphy on nimekäs brändi ja kampaaja, joka kouluttaa muita ja luo trendejä.

Kevin Murphy on australialainen brändi. Olen huomioinut, että hyvin moni nimekäs ja arvostettu hiusbrändi on Australiasta. Olen huomioinut myös senkin, että erityisesti australialaiset hiusbrändit panostavat vihreisiin arvoihin ja eettisyyteen. Liekö syynä heidän aivan erityinen luonto?

Kevin Murphy on saanut Cruelty Free -merkin. Eläimien huomioimisen lisäksi Kevin Murphyn tuotteet pakataan kierrätettävään pakkaukseen, joiden muotoilu huomioi pienempään tilaan pakkaamisen. Pullot ovat ihan syystä kantikkaita, jotta pahvilaatikoihin pakatessa ei jäisi niin paljon tyhjää tilaa.

kevinmurphyrestore1

Testasin vasta reilu vuosi sitten lanseeratun korjaavan tuotesarjan. Eli kyseessä on ns. rakennepaikkaavat tuotteet. Rakennepaikkaavien ja korjaavien idea on siinä, että ne sisältävät aminohappoja, proteiineja ja keratiineja. Nuo ns. ”rakenneaineet” kiinnittyvät vaurioituneisiin hiuksiin ja ”paikkaavat” niiden vaurioituneita kohtia. En lähde sille linjalle, että julistaisin kuolleen aineksen, eli hiuksen korjaantumiseen, mutta hius saa kuitenkin sileämmän ja kestävämmän pinnan. Kaikki tuo kestää muutaman pesun verran, jolloin se kuluu pois jos aineita ei lisätä hiukseen.

Rakennepaikkaavat ovat yleisesti parhaimmillaan rankkoja käsittelyjä kokeneiden hiusten tuotteita, jotta saadaan jämäkkyyttä ”hitulaiseksi” menneeseen hiukseen ja saataisiin siitä vastustuskykyisempi kaikkea rasittavaa kohtaan, kuten hiusten harjaus ja muut käsittelyt. Jotkut hentohiuksiset kokevat saavansa apuja rakennepaikkaavista leijailevaan ja ”höttöisiin” hiuksiinsa, koska rakennepaikkaavat jämäköittävät hiusta.

kevinmurphyrestore3

REPAIR-ME.WASH
29,00 € / 250 ml

Shampoo vaurioituneille ja kuiville hiuksille. Sisältää silkin aminohappoja, sekä papaija- ja bambu-uutetta.

Shampoo on ihanan täyteläistä. Väri ja koostumus muistuttaa hunajaa. Shampoo ei sisällä sulfaatteja, mutta se vaahtoaa silti oikein mukavasti hiuksissa. Paksu koostumus vaatii aivan vettä valuvan märät hiukset, jotta shampoo on helpompi vaahdottaa hiuspohjaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että annostelua voi pienentää reilusti, sillä hiuksissa oleva vesi laimentaa kyllä tuotetta ja tämän vuoksi hiuksia ei tarvitse puristella kuivemmaksi ennen shampoon levitystä. Shampoo pesee ihan tehokkaasti, mutta suosittelen tuplavaahdotusta, jos hiuksissa on paljon kuivashampoota kerrostuneena tai hiusvahoja. Shampoo tuntuu hellävaraiselta ja kevyesti hiuksia selvittävältä.

kevinmurphyrestore2

REPAIR-ME.RINSE
29,00 € / 250 ml

Vahvistava hoitoaine sisältää A-, C- ja E-vitamiineja sisältävää acai-marjaa. Aloe vera ja karitevoi (sheavoi) kosteuttavat hiusta.

Vaalea ja notkea koostumus leviää hiuksiin hyvin. Hoitoaine huuhtoutuu, eikä jätä hiuksiin älyttömän liukasta pintaa, jonka vuoksi suihkussa ei tiedä, että onko tuotetta huuhdeltu riittävästi? Kevin Murphyn tuotteissa onkin ideana, että vettä ei kulutettaisi liialliseen huuhteluun. Hiukset eivät jää raskaiksi. Tämä hoitoaine on loistava niille, jotka eivät kaipaa voimakasta silottavuutta ja selvittävyyttä liukkaisiin hiuksiin, vaan haluavat enemminkin sitä rakennepaikkaavien jämäköittävää vaikutusta.

kevinmurphyrestore4

RE.STORE
33,00 € / 200 ml

Ananasuutteen proteiinientsyymejä sisältävä pesevä tehohoito.

Kyllä vain! Tämä on tehohoito, jolla on peseviäkin ominaisuuksia. Tuotteella voidaan korvata shampoo ja perinteinen hoitoaine. Suosittelen heille, joiden hiuspohja ei ole rasvoittuva. Re.store -hoito levitetään kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan. Jos peset hiukset shampoolla ja käytät Re.storea hoitoaineena, niin levitä vain pituuksiin. Annetaan vaikuttaa 2-3 minuuttia ja huuhdellaan pois. Tuotetta suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.

Tehohoito vaahtoutuu aavistuksen hiuksiin levittäessä. Siitä huomaa, että siitä on peseviäkin ainesosia. Vaikutusajalla ei vielä huomaa mitään ihmeellistä, mutta pois huuhdellessa valkenee tuotteen mahtavuus. Hiukset ovat todella sen tuntuiset, että niihin on kiinnittynyt jotain ja ne ovat selvinneet takuista. Hiukset tuntuvat todella pehmeille, kosteutetuille ja pinta tuntuu sileämmältä. Hius ei ole kuitenkaan raskas vaikka se sileä onkin. Olen mykistynyt tämän tuotteen edessä. Minun hitulaiset latvat ovat sileämmät, jämäkämmät, mutta silti ilmavat. Hius ei ole raskas ja siksi vaikea saada tyvestä kohoamaan. Minun on ollut helppoa kohottaa hiuksiani ja saada niistä ilmavat, vaikka olen niissä käyttänytkin tehohoitavaa tuotetta.

Moni on varmasti kuullutkin sanottavan, että rakennepaikkaavan hoitoaineen päälle olisi hyvä käyttää kosteuttavaa hoitoainetta. Kevin Murphyn tavallisen hoitoaineen jälkeen olen tykännytkin käyttää jotain kosteuttavaa, joka tuo sitä sileyttä enemmän pintaan, mutta Re.storen jälkeen en koe kosteuttavan hoitoaineen olevan tarpeen, sillä tuote on myös sileyttävä ja kosteuttava. Ei varmastikaan jäänyt epäselväksi, että tuo Re.store -hoitoaine oli minun ehdoton lempparini. En ole koskaan ennen käyttänyt tuotetta, joka on samaan aikaan kaikkea sitä mitä haluaisin. Saan rakennepaikkaavan tuotteen tekemien ominaisuuksien lisäksi silottavien ja selvittävien tuotteiden ominaisuuksia yhdestä hoitoaineesta.

kevinmurphyrestore5

Innostuin Kevin Murphysta. Tuotteet todella vaikuttavat sellaisilta, että niissä huomioidaan annostelua ja huuhtelua. Annostelua voidaan pienentää reilusti, sillä tuotteet ovat riittoisan tuntuisia. Niitä ei myöskään tarvitse huuhdella pitkään ja yhdessä tuotteessa on ajateltu niinkin pitkälle, että shampoon, rakennepaikkaavan ja kosteuttavan hoitoaineen sijaan selvitään yhdellä, joten kaikkea mahdollista säästyy. Itse olen kuitenkin tykännyt pestä hiukseni shampoolla ennen Re.storen käyttöä, mutta kuivalle hiuspohjalle tuo voisi olla oikein hyvä korvike shampoolle. Tuoksultaan tuotteet muistuttavat hieman Moroccanoilia, mutta tyyliin 1/10 osa voimakkuudesta. Tuoksu on paljon pehmeämpi ja miedompi.

Kevin Murphyn tuotteita myydään valikoiduissa kampaamoissa ja joissakin ammattilaismerkin hiustuotteita myyvissä verkkokaupoissa.

Käytättekö rakennepaikkaavia? Kaikille niiden idea ei välttämättä ole valjennut – varsinkaan, jos ei ole löytänyt itselleen sopivaa. Minäkin tarvitsin huonokuntoiset höttöhiukset ennen kun omakohtaisesti pystyin kokemaan niiden hienouden. Rakennepaikkaavista ei ole mitään hyötyä jos hius on vahva ja jämäkkä, mutta hentoinen ja vaurioitunut hius hyötyy niistä.

Tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X