Glitz & Glam

Joy of Finland – luonnonkosmetiikkaa kotimaasta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen aivan innoissani esittelemässä teille kotimaista luonnonkosmetiikkaa, johon törmäsin kauneusmessuilla.

Kierrellessäni I love me -messuja, silmiini osui Joy of Finlandin piste. Riensin heti tekemään lähempää tuttavuutta, sillä nimi oli minulle aivan uusi. Pääsin esittelijän juttusille, jonka tajusin hetken päästä Joy of Finlandin ”äidiksi”. Kerron lyhyesti tämän brändin taustoja.

Maija Aallas unelmoi pitkään omasta luonnonkosmetiikkasarjasta. Hän teki unelmistaan totta ja siitä sai alkunsa Joy of Finland. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja niissä käytetään puhtaita raaka-aineita. Tuotteissa ei käytetä synteettisiä hajusteita, eikä haitallisia kemikaaleja.

Tietysti mietin, että onko Joy of Finland kotikeittiössä valmistettua luonnonkosmetiikkaa? Ei ole! Tuotteiden takana on myös teknologiaa. Naviter Cosmetics on suomalainen yritys, joka valmistaa ja kehittää omia brändejä, että myös kustomoituja tuotteita asiakasyrityksille. Heiltä löytyy ”avaimet käteen” -paketteja, mutta kehittävät tilauksesta jotain aivan uuttakin laboratoriossaan.

Eettisiä puolia ovat eläinkokeettomuus, jota Naviter ei ole koskaan tehnyt tuotteille, eikä raaka-aineille. Testauksia ei myöskään ole ulkoistettu kolmannelle osapuolelle tai teetetty ulkomailla. Naviter lupaa myös, että eivät käytä haitallisia kemikaaleja. Lisäksi he ovat sitoutuneet ympäristöystävällisiin valintoihin.

Haluan vielä nostaa esiin suomalaisuuden. Mukavaa on myös se, että Joyssa käytetty luomumustaherukka on täältä minun kotiseudultani.

Kuulostaa hyvälle, eikös vain? Turvallisempaa luonnonkosmetiikkaa kotimaastamme, jossa on kuitenkin takana teknologiaa ja tietämystä.

Joy of Finlandista oli mukava messutarjous. Seerumin normaalihinnalla sai kaupan päälle kasvovoiteen, puhdistusgeelin ja vartalovoiteen. Päätin ostaa ko. setin 69 euron hinnalla. Maija Aallas halusi laskea minulle bloggaaja-alennuksen, mutta päätin ehdottaa, että saisin silmänympärysvoiteen kaupan päälle, niin saan kokonaisvaltaisemman käsityksen tuotteista.
Kun kyse on luonnonkosmetiikasta, niin INCI-luettelot ovat hyvin olennainen osa postausta. Pahoittelen, jos minulla on käynyt ainesosaluettelossa kirjoitusvirheitä ja typoja. En niitä löytänyt netistä, joten kirjoitin ne käsin purkkien kyljistä lunttaamalla. Melkoisen paljon vaikeita sanoja ja pientä tekstiä. Onneksi kyseessä on luonnonkosmetiikka, sillä usein niissä INCI:t ovat lyhyehköjä. 
En selvitä ainesosien funktioita erikseen, mutta kerron, jos jokin juttu on maininnan arvoista.


2 in 1 Puhdistusgeeli 18,00 € / 100 ml

Puhdistusgeelistä kerrotaan seuraavasti:

Vaikuttavat aineet: Aloe vera, Kurkku, Vihreä tee 
Pesevä aine: Coco-Glucoside

Kasvojen puhdistus: 2 in 1 Kasvojen Puhdistusgeeli Kosteuttava Puhdistusgeeli + kasvovesi yhdessä

Käyttö: Aamuin illoin, hierotaan kasvoihin ja decolté-alueelle. Huuhdellaan tai pyyhitään pois. Sopii myös silmämeikin puhdistamiseen. Ei sisällä öljyä.

INCI:

Aqua, Aloe Vera Gel*, Cucumis Sativus Extract*, Green Tea Extract*, Coco-Glucoside, Tocopheryl Acetate, Grape Seed Extract*, Sodium Carbomer, Potassium Sorbate, Citric Acid

*luomu

Koostumus on hyvin ohut, lähes vesimäinen. Kirkas geeli levittyy kasvoille helposti ja tuntuu hyvin liukkaalta. Meikki kasvoilta puhdistuu hyvin, mutta silmämeikki vaatii lisäksi jonkun muun puhdistusaineen. Pelkän maskaran Joy puhdistaa, mutta vahvempi meikki vaatii järeämpiä puhdistusaineita tai menetelmiä. Esimerkiksi konjac-sienen tai Sensain puhdistusliinan. Siksipä olen käyttänyt tätä puhdistusgeeliä aamuisin kasvojen puhdistukseen.

Päättelen, että 2 in 1 -puhdistusgeeli on hyvin mietoa ja soveltuu herkemmällekin iholle. Tuoksu on myös hyvin mieto. Hentoisesti tunnen makeahkoa tuoksua. Kasvoille jää raikas tunne, eikä ihoa kiristä. Todella erilainen koostumus, kuin mihin olen tottunut geeleissä. Miellyttävä, mutta todella liukas ja ohut, mutta sen vuoksi tuntuu myös riittoisaltakin.

Liposomi C Seerumi 69,00 € / 15 ml

Seerumista kerrotaan näin:

Vaikuttavat aineet: Liposomit, C-vitamiini

Kasvojen tehohoito: Liposomi C Seerumi aktivoi kollageenin muodostumista ja estää tehokkaasti ikääntymisen merkkejä. Liposomit kapseloivat C-vitamiinin ja estävät sen hajoamista. Ne toimivat myös kuljettimena ja vievät C-vitamiinin syvemmälle ihoon, jolloin ne vaikuttavat tehokkaammin kollageenisynteesiin.

Käyttö: Levitetään kasvoille ja decolté alueelle ihonpuhdistuksen jälkeen. Taputtele hellävaroen silmänympärysalueelle.

INCI:

Aloe Vera Gel*, Glycerin, Phospholipid, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sodium Carbomer, Grape Seed Extract, Potassium Sorbate, Allantoin, Citric Acid.

*luomu

Yllättävää ainesosaluetteloa katsoessa on se, että seerumia ei ole rakennettu veteen vaan aloe vera -geeliin.

Mahtavaa tässä seerumissa on se, että sitä voidaan käyttää myös silmänympärysiholle. Mahtavaa! Voin kertoa, että seerumi on todella hellävarainen silmänympärysiholle käytettynä. Minulla on ollut ongelmana kaiken syksyä ja nyt alkanutta talvea vasemman silmän vuotaminen. Ulkonurkka on toisinaan meinannut hieman ärtyä. Seerumi ja silmänympärysvoide eivät aiheuta minkäänlaista kihelmöintiä tai kuumotusta. Päinvastoin! Tuntuu, että seerumi rauhoittaa ihoa välittömästi. Syy löytyy mitä ilmeisimmin aloe verasta, joka on tunnettu ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta. Jos vain ei ole aloe veralle yliherkkä. Niitäkin tapauksia on, kuten kaikessa.

Kirkas geeli levittyy ja tasoittuu iholle helposti. Geeli ei jätä paksuja kalvoja iholle, vaan imeytyy sinne tehokkaasti. Olen käyttänyt seerumia koko kasvoille 1-2 kertaa päivässä ja silmänympärysiholle 2 kertaa päivässä.

Seerumi ei ole ollenkaan rasvainen ja näin soveltuu rasvoittuvallekin iholle. Seerumin päälle tulee käyttää omalle ihotyypille tai tarpeille sopivaa kosteusvoidetta.

24h Kasvovoide 42,00 € / 50 ml

Kasvovoiteesta kerrotaan seuraavaa:

Vaikuttavat aineet: Keramidit, Avokadoöljy, Mango, Kurkku, Vihreä tee, Aloe vera, E-vitamiini.

Step 3 Kasvojen kosteutus ja ravinto: JOY 24 h Kasvovoide ravitsee, kosteuttaa ja tuo iholle energiaa.

Käyttö: Käytetään aamuin illoin sekä kasvojen iholle että decolté-alueelle seerumin laiton jälkeen.

INCI:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Caprylic/Capric Triglyceride, Persea Gratissima Oil*, Mangifera Indica Butter*, Mangifera Indica Fruit Extract, Glycerin*, Cetearyl Glucoside*, Cetearyl Alcohol*, Hydrogenated Lecithin, Cucumis Sativus Extract*, Caprylic Caprylate, Ceramide 3, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Vitis Vinifera Extract, Sodium Phylate

*luomu

Myös tämän kasvovoiteen pohja on muuta, kuin puhdasta vettä. Voiteen pohjana toimii aloe vera -mehu.

Keskitäyteläinen koostumus, joka levittyy ja imeytyy helposti iholle. Ei ollenkaan luonnonkosmetiikalle tyypillinen koostumus, eikä tuoksu. Tätä on todella miellyttävä käyttää. Soveltuu hyvin minulle näin syys- ja talviaikana, ja varmasti myös keväällä, mutta kesälle voide on varmaankin hieman liian täyteläinen.

Koen voiteen antavan hyvin kosteutusta ja suojaa. Se soveltuu meikin alle käytettäväksi, eikä jätä rasvaista tunnetta. Tosin tähän vaikuttaa aina ihon oma tilanne rasvatasapainossa. Mitä heikompi rasvatasapaino, sitä vähemmän ihon pinnalle jää rasvaista tunnetta.

Kiinteyttävä silmänympärysvoide 33,00 € / 15 ml

Valitettavasti en löytänyt nettisivuilta ja netistä muutenkaan mitään erityistä kerrottavaa tästä silmänympärysvoiteesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö siitä olisi mihinkään.

INCI:

Rosa Damascena Flower Distillate*, Caprylic/Capric Glycerides, Ribes Nigrum Seed Oil*, Sucrose Cocoate, Argania Spinosa Kernel Oil*, , Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Cucumis Sativus Fruit Extract*, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Ubiquinone, Phenethyl Alcohol*, Tocopherol, Sodium Phytate

*luomu

Tämän voiteen pohjana toimii ruusuvesi. Runsaasti erilaisia antioksidantteja.

Valkoinen voide on melko kiinteää, mutta pehmenee ihon lämmön vaikutuksesta. Imeytyy hyvin silmänympärysiholle ja jättää sille kevyen rasvaisuuden tunteen.

Minun silmänympärysihoni pitää tästä. On vaikea arvioida varmuudella, että mikä olisi ollut avain kiinteämpään ja kosteutetumpaan silmänympärysihoon. Olen tässä syksyllä käyttänyt kuurina yhden seerumin ja käyttänyt luksusmerkin voidetta. Siinä rinnalla ja perään sitten Joy of Finlandin seerumia ja silmänympärysvoidetta. No sen ainakin arvioin varmuudella, että pientä parannusta on saatu aikaan kaikilla näillä syksyn aikana käyttämilläni silmänympärysalueen tuotteilla. Lisäksi Joy of Finland ainakin on ylläpitänyt ihon kuntoa. En usko tehoon yksinään, vaan uskon seerumin/seerumeiden auttaneen ongelmassani.

Mango Avokado Vartalovoide 24,00 € / 150 ml

Vaikuttavat aineet: Mango, Avokadoöljy, E-vitamiini, Kurkku 

Step 4 Vartalon hoito: JOY Mango-Avokado Vartalovoide. Runsas ja ravitseva JOY Mango-Avokado Vartalovoide

Käyttö: Sopii kaikille ihotyypeille, hellävarainen myös herkälle ja kuivalle iholle. Levitä iholle tarpeen mukaan.

INCI:

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Mangifera Indica Butter*, Persea Gratissima Oil*, Glycerin*, Cetearyl Glucoside*, Cetearyl Alcohol*, Cucumis Sativus Extract*, Caprylic Caprylate, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Grape Seed Extract, Sodium Phytate.

*luomu

Koostumukseltaan ihan perusvoidetta. Levittyy mukavasti ja huomasin, että vartalovoide antaa todella pitkäaikaisesti kosteutta iholle. Iho tuntuu joustavalta ja kimmoisalta. Iho ei jää rasvaiseksi tai tahmeaksi, vaan hyvin pian voiteen levityksen jälkeen voi pukeutua.

En näe vartalovoidetta kaikista runsaimmaksi, mutta käyttöominaisuuksiltaan erittäin käyttäjäystävällinen. Tuoksu on hyvin mieto. Itse kaipasin vartalovoiteelta voimakkaampaa tuoksua, mutta nämä ovat näitä makuasioita. Kun tuotteisiin ei lisätä keinotekoisia hajusteita, niin voiteen tuoksu jää miedoksi.

Yhteenvetona totean Joy of Finlandin kokeilemisen arvoiksi ja ostaisin uudestaan seerumia ja silmänympärysvoidetta, sillä koin ne parhaimmiksi. Ainoat miinukset, jotka annan on puhdistusgeelin puhdistusteho silmämeikiin, kasvovoiteen pakkaus on purkki (ei hyvä) ja vartalovoiteen heikko tuoksu.

Plussaa annan kasvotuotteiden miedoista tuoksuista, niiden hellävaraisuudesta, pumppupulloista, loistavasta seerumista ja silmänympärysvoiteesta, perushyvistä muista tuotteista ja pakkauksien tyyli on kiva. Eivät luksusmaisia, sillä ovat muovia, mutta näyttävät lasisilta.

Suosittelen ostamaan settinä, sillä 79 eurolla saa seerumin lisäksi kasvovoiteen, puhdistusgeelin ja vartalovoiteen. Pelkkä seerumi maksaa 69 euroa. Setti on oikeastaan puolet halvempi, kuin erikseen ostettuna jokainen tuote. Silmänympärysvoiteen joutuu ostamaan erikseen. Hintaa silmänympärysvoiteella on 33 euroa.

Vinkiksi, että setti voisi olla aika kiva joululahja äidille, anopille, tädille, mummolle, siskolle tai ihan itselleen. 

Täältä löytyy Joy of Finlandin tuotteet: Kauneusshop.fi

Loppuun vielä päivittäinen kosmetiikkakalenterin paljastukset. Luukusta numero 4 löytyi IsaDoran Twist-Up Eye Gloss, sävy 05 Jet Set.

Jet Set on hieman vihertävä kulta. Se on läpikuultava ja kerrostettuna sillä saadaan puolipeittävä lopputulos. Ideanani oli, että tällä saadaan valmiin silmämeikin päälle luotua juhlavaa kimallusta. Esimerkiksi liikkuvan luomen keskiosaan tai miksipä ei silmän sisänurkkaan. Vinkiksi vain kalenterin voittaneelle Ellille. 😉

Minulle tämä Twist-Up Eye Gloss on ajautunut työn kautta ja sen vuoksi siinä ei ole muoveja ympärillä. Kuitenkin muuten tuote on koskematon.

Mukavaa torstaita ja muistakaa käydä osallistumassa tuoksuarvontaan, joka löytyy täältä.

Silmänympärysvoide saatu, muut itse ostettuja.

Lue myös

X