Ihonhoito

Kaksivaiheinen ihonpuhdistus

24.2.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tällä kertaa tehdään asiat päinvastoin, kuin mitä tutoriaaleissani on totuttu. Nyt aloitetaan meikatuista kasvoista ja päädytään puhtaisiin, meikittömiin kasvoihin.

ihonpuhdistus1

Sensain ideologiaan kuuluu puhdas iho, joka on kaiken kauneudenhoidon perusta. Näinhän se on. Puhtaus on aina hyvin olennaista asiassa, kuin asiassa. Meikki, tali, ilmansaasteet, lika jne. tulee puhdistaa kasvoilta päivittäin. Osa liasta on vesiliukoista ja osa öljyliukoista. Sensai on kehittänyt tehokkaan kaksivaiheisen puhdistusmenetelmän, jota hyvin moni soveltaa omissa päivärutiineissa. Ensin puhdistetaan öljyillä, tämän jälkeen vaahtoavilla puhdistusaineilla viimeistellään puhtaus ja poistetaan se öljyillä liuotettu lika. Sensai ihonhoidon Saho on ihonhoitorituaali. Tavoitteena on puhtaampi ja kauniimpi iho.

Käytän tässä kaksoispuhdistusta havainnollistavassa tutoriaalissa Sensain tuotteita, mutta ihan yhtä hyvin tässä voidaan käyttää jonkin muun merkin tuotteita. Ensisijaisen tärkeää on, että ensimmäisessä vaiheessa käytetään öljyä tai kasvojen puhdistusöljyä. Toisen vaiheen puhdistusaineen tulee puhdistaa öljyt ja muut lika kasvoilta. Sahon autenttisuus tavoitellaan Sensain omilla tuotteilla.

ihonpuhdistus2ihonpuhdistus3 ihonpuhdistus4 ihonpuhdistus5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensin poistetaan mahdolliset tekoripset.

Kaksivaiheisessa puhdistuksessa aloitetaan puhdistusöljyllä, joka minulla on Sensai Silky Purifying Cleansing Oil.

Öljy hierotaan kuiville kasvoille pyörivin liikkein.

Vahva silmämeikki (vedenkestäväkin) irtoaa helposti öljyjen avulla.

sensaihieronta

Kasvojen puhdistukseen Sensai on luonut erityisen tekniikan. Kuvasarjasta löytyy liikkeet, joita voidaan harjoittaa kaksoispuhdistusta tehdessä. Varo vetämästä ja venyttämästä ihoa. Tee sormenpäilläsi pyörivää liikettä kuvan ohjeiden mukaisesti.

ihonpuhdistus6

Kun kaikki lika on saatu irtoamaan ihosta, aloitetaan lian poistaminen Sensain Sponge Chief -liinalla. Pehmeä liina puhdistaa tehokkaasti ja hellävaraisesti lian iholta. *Päässäni soi: pieni Tao Tao…*

ihonpuhdistus7 ihonpuhdistus8

 

 

 

 

 

Kostuta liina ja aloita hellävarainen pyyhkiminen. Älä venytä ihoa voimakkaasti, vaan paina kevyesti ja pyyhi.

Tarvittaessa voit puhdistaa liinaa välillä lämpimällä vedellä. Muista puhdistaa myös kaula ja dekoltee. Liinan avulla kaula ja dekoltee on helppo puhdistaa, vaikka suorittaisit puhdistuksen lavuaarin ääressä.

sensaicleansingoil

Sensai Step 1 Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy 52,00 € / 150 ml

Cleansing Oil on kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen puhdistustuote. Öljyjä sisältävä puhdistaja levitetään kuiville kasvoille, meikin päälle. Öljyt irrottavat öljyliukoisen lian ja meikin.

Öljy on hyvin riittoisaa, sillä pieni määrä tuntuu riittävän raskaammankin meikin puhdistamiseen. Öljy leviää hyvin ja sitä on miellyttävä käyttää. Puhdistusliina helpottaa lian ja öljyn puhdistuksessa, mutta toimii ilman liinaakin. Tuoksultaan puhdistusöljy on neutraali, lähes tuoksuton.

ihonpuhdistus9

Seuraavaksi aloitetaan kaksoispuhdistuksen toinen vaihe. Tähän käytän Sensain Silky Purifying Creamy Soap -puhdistusvoidetta.

ihonpuhdistus10ihonpuhdistus11

 

 

 

 

 

 

Pieni määrä kosteille käsille riittää.

Vaahdota Creamy Soap käsissä aloita puhdistuksen toinen vaihe. Pyörittele pehmeää vaahtoa sormien avulla kasvoilla. Voit tähänkin käyttää Sensain puhdistukseen luomia tekniikoita ja liikkeitä.

ihonpuhdistus12

Lopuksi pyyhi kasvosi kostealla Sponge Chief -liinalla. Itse olen tykännyt tehdä kevyen huuhtelun vedellä vielä liinalla pyyhkimisen jälkeen. Iho on todella puhdas, sillä sen tuntee. Ei meikkijäämiä, eikä sellaista tunnetta, että jotain olisi vielä jäänyt ihohuokosiin muhimaan ja aiheuttamaan epäpuhtauksia iholle.

sensaicreamysoap

Sensai Step 2 Silky Purifying Creamy Soap -puhdistusvoide 52,00 € / 125 ml

Kaksoispuhdistuksen toisen vaiheen vaahtoava puhdistusvoide. Pehmeä vaahto puhdistaa tehokkaasti epäpuhtauksia, talia ja kuollutta ihosolukkoa, sekä valmistelee ihon kaksoiskosteutusta varten.

Puhdistusvoide on todella riittoisaa. Hyvin pieni määrä vaahtoaa hyvin ja on lähes yhtä pehmeää, kuin ”sheivausvaahdot”. Iho ei kiristä puhdistuksen jälkeen, mutta tunnen kyllä, että se on todella puhdas. Creamy Soap puhdistaa lähes sellaiseksi ”natisevan puhtaaksi”. Puhdistusvoidetta käytetään (ilman ensimmäisen vaiheen puhdistusta) aamuisin kasvojen puhdistukseen. Aamuisin kostutan kasvoni ja käteni, teen puhdistuksen Creamy Soap -puhdistusvoiteella ja huuhtelen kasvot pelkällä vedellä. Suosin liinaa vain kaksoispuhdistusta tehdessäni, eli kun poistan meikit kasvoiltani.

ihonpuhdistus13

Sensain Sponge Chief -liina pestään käytön jälkeen esimerkiksi saippualla ja laitetaan kuivumaan seuraavaa käyttökertaa odottamaan. Liina kovettuu kuivuessaan, mutta pehmenee aina kastuessaan. Liina on pitkäikäinen. Ainakin minulla ensimmäinen liina kesti puoli vuotta. Liinan voi pestä silloin tällöin pesukoneessa 40-asteessa, mutta huuhteluaineen käyttöä tulee välttää. Kasvojen puhdistuksesta poistetun liinan voi ottaa käyttöön siivouspuuhissa. Oman vanhan liinani otin vesihanojen kiillotukseen vessassa ja kylpyhuoneessa. Hintaa Sponge Chief -liinalla on 12,00 euroa.

Nyt kun kasvot ovat puhdistettu, voidaan siirtyä kasvonaamion käyttöön tai suoraan kaksoiskosteutukseen. Huomisessa postauksessa tehdään kaksoiskosteutus.

Käytättekö kaksoispuhdistusmenetelmää? Myönnän, että innostuin tästä toden teolla vasta eilisessä postauksessa olleen Sensain bloggaajatilaisuuden jälkeen. Erityisesti vahvemmat meikit poistan kaksoispuhdistuksella, mutta saatan tehdä tehokkaan puhdistuksen kevyemmällekin meikille noin 1-3 kertaa viikossa. Suosittelen! Puhtaampi iho näyttää kauniimmalta ja epämieluisia mustapäitä ja finnejä ei synny yhtä herkästi. Kaiken tuon lisäksi ne kosteuttavat hoitotuotteet pääsevät paremmin toimimaan, kun iholla ei ole mitään likaa ja epäpuhtautta.

 Sensain tuotteet saatuja.

Lue myös

Suosittelemme