Ihonhoito

Kaksoiskosteutus Sensailla

25.2.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Eilisessä postauksessa puhdistettiin kasvot kaksivaiheisesti. Pääset tästä linkistä suoraan eiliseen postaukseeni. Tänään tehdään Sensain kaksoiskosteutus.

ihonkosteutus1

Kun kasvot ovat puhdistetut ja mahdollisesti kasvoja hellitty kasvonaamiolla, niin tulee kosteutuksen vuoro. Sensain ihonhoitoon kuuluu hoitovedet.

sensailotionII

Cellular Performance Lotion II (Moist) -hoitovesi 71,50 € / 125 ml ja 39,00 € / 60 ml

Cellular Performance on Sensain perussarjaa. Sensailta löytyy monia muita tuotesarjoja, joista löytyy hoitovesiä. Näiden hoitovesien tehtävä on valmistella kasvojen iho toisen vaiheen kosteukseen ja samalla täydentää ihon kosteusvarastoja. Lotion II (Moist) on tarkoitettu normaalille, kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Sarjasta löytyy Lotion I (Light), joka on normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Hoitovedet tehostavat voiteiden ja seerumien vaikutusta. Tämä tarkoittaa sitä, että voiteiden tai seerumien ei tarvitse olla Sensain, vaan ne voivat olla jonkun muunkin merkin tuotteita. Tätä sanonkin aina, että ei se kosmetiikka tiedä mitä sen purkin kyljessä lukee. Jos haluat satsata kosteutukseen, mutta sinulla ei ole varaa tai et halua maksaa niin paljon, kuin Sensain koko hoitolinja kustantaisi, niin aloita hoitovedestä. Se kuitenkin tehostaa muiden käyttämiesi voiteiden ja seerumien tehoa.

Hoitovedessä on käytetty alkoholia, sillä sen tuntee kasvoilla raikkautena ja virkistävänä tuntemuksena. Kuitenkin iholla tuntee kosteuden ja pehmeyden. Kun kerroin Sensain Silky Purifying -tuotesarjan Cleansing Oil ja Creamy Soap -tuotteiden olevan mietoja tuoksultaan, niin ihonhoitotuotteissa tuntee voimakkaamman tuoksun. Luonnehtisin tuoksua juuri sellaiseksi selektiiviselle kosmetiikalle tyypilliseksi tuoksuksi. Hienostunut ja parfyyminen. Tutkin hieman INCI-luetteloa, josta löysin antioksidantteja, humektantteja, erilaisia ihoa hoitavia ainesosia, kuten kosteuttavia ja suojaavia.

ihonkosteutus2

Annostele käsillesi pieni määrä hoitovettä ja taputtele ihollesi hellävaraisesti. Hoitovettä käytetään kasvoilla aamuin ja illoin.

ihonkosteutus3

Seuraavaksi tulee kosteutuksen toinen vaihe, jossa iho ravitaan ja suojataan. Jos käytät seerumia, niin levitä se tässä vaiheessa. Seerumin jälkeen levitetään emulsio tai voide. Minulla Sensain emulsio.

sensaiemulsionII

Cellular Performance Emulsion II (Moist) -kosteuttava emulsio 100,50 € / 100 ml ja 59,00 € / 50 ml

Täyteläinen, tasapainottava emulsio aikuiselle iholle. Emulsio ravitsee, kosteuttaa ja auttaa ylläpitämään ihon nuorekkuutta. Emulsion II (Moist) sopii normaalille ja kuivalle iholle. Sarjasta löytyy Emulsion I (Light) normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle ja Emulsion III (Super Moist) kuivalle ja erittäin kuivalle iholle.

Emulsio on pakattu lasiseen pumppupulloon, josta sitä on helppo ja hygieeninen annostella. Koostumus on ohut, kuten emulsio jo nimessäkin viittaa. Maitomainen ja helposti iholle levittyvä, että imeytyvä. Testasin tätä ensimmäisen kerran jo Sensain bloggaajatilaisuudessa ja epäröin, että riittääkö emulsio minun ihoni kosteutukseen? Kyllä se riittää, sillä tämä Emulsio II (Moist) on hyvin täyteläinen emulsio. Siinä on rasvaisuuttakin, mutta ei liiaksi. Oma ihoni on pystyy hyvin vastaanottamaan emulsion rasvan, mutta minulle ei jää tunnetta siitä, että lisää kaivattaisiin.

Emulsiossa on melko voimakas tuoksu, mutta minulle tuoksu tuo mieleen puhtauden ja saippuan. Sellainen kunnon vanhanajan saippua. INCI-listasta löysin ihoa kirkastavia ainesosia, antioksidantteja, ihoa hoitavia ainesosia, kuten kosteuttajia ja humektantteja. Paljon hyviä ja laadukkaita ainesosia.

ihonkosteutus4

Annostele emulsio tai voide käsille, hiero käsiäsi yhteen ja aloita kasvoille levitys.

sensaihieronta

Teen samoja liikkeitä, kuin kasvojen puhdistuksessakin. Tarkemmat ohjeet tekniikasta löydät täältä. Nämä tekniikat tehostavat verenkiertoa. Kun verenkierto paranee ihossa, sen väri paranee, iho napakoituu ja tuntuu, että näyttää kaikin puolin paremmalta.

ihonkosteutus5

Minä tykkään levittää silmänympärysvoiteet nimettömiä apuna käyttäen. Taputtelen nimettömillä kevyesti seerumit ja voiteet silmänympärysiholle. Käytän nimettömiä myös asiakkaille silmänympärysvoiteita ja silmämeikinpohjustajia levittäessä. Nimettömillä ei voi olla liian kovakourainen ja taputtelemalla ei venytä herkkää silmänympärysihoa. Tämä tekniikka ei kuulu Sensain Musculift-tekniikkaan, mutta ajattelin kertoa tässä itse suosimani tekniikan silmänympärysiholle. Tämän opetti minulle aikoinaan eräs kosmetologi.

ihonkosteutus6

Nyt iho olisi valmis meikille tai levolle. Panostamalla ihonhoitoon saa taatusti tuloksia. Puhtaus ja kosteutus ovat tärkeitä. Kun iho on puhdas ja sillä on kosteus- ja rasvatasapaino kunnossa, se näyttää paremmalta ja se meikkikin asettuu iholle paremmin. Meikki kestää ja pysyy kauniimpana koko päivän, kun pohja on kunnossa. Valitettavan usein törmään työssäni hoitamattomaan ihoon tai sitten sitä on hoidettu väärillä tuotteilla. En sano huonoilla, vaan juuri sille iholle ja sen tarpeille väärillä. Talvisin tämä on selkeintä ja olenkin tullut tulokseen, että yllättävän moni käyttää kesät talvet samoja tuotteita. Jos ihossa on joskus huomattu kiiltoa, se koetaan rasvoittuvaksi ja näin tuotteiksi valitaan kaikki rasvoittuvan ihon tuotteet. Usein tämä aikaansaa vain ihon reagointia rasvan puutteeseen ja alkaa tuottamaan sitä suojaa itselleen entistä enemmän. Ihonhoito ei ole rakettitiedettä, mutta se vaatii hieman orientoitumista, paneutumista siihen omaan ihoon ja tarkkailua. Vaihtelevat vuodenajat ja sääolosuhteet luovat omat haasteensa ja sen lisäksi meidän naisten hormonitoiminta tekee omat pienet kepposensa toisinaan.

sensaiihonhoito

 

Mitä sitten Sensain kaksivaiheiseen puhdistukseen ja kosteutukseen tulee, niin kyllä pidän! Kalliita ovat, mutta suhteutetaan nyt sitten näiden Silky Purifying ja Cellular Performance -tuotesarjojen hintoja tuotteiden käyttömäärään, niin ei enää olla niin korkeissa hinnoissa. Tuotteita todella tarvitsee vähemmän määrällisesti. Huomaan tuotteiden pitävän ihoni hyvässä kunnossa ja kauniina. Hormonien aiheuttamiin ongelmiin nämäkään eivät pysty vaikuttamaan, eikä siihen, jos en nuku tarpeeksi tai olen stressaantunut. Kaikki se näkyy ihossa, mutta olen huomannut, että hyvillä tuotteilla pystyn aina vähän hälventämään noiden aiheuttamia merkkejä. Tykkään Sensaista ja tulen näitä vielä ostamaankin jatkossa, mutta tiedän monia muitakin hitsin hyviä, jotka ovat vähän huokeampia. Erityisesti puhdistustuotteet ja hoitovesi jäivät sellaisiksi, että pakko hankkia uudestaan.

sensaiultimate.2

Loppuun vielä vilautan tulevaa. Sain tällaisessa upeassa rasiassa olevia Sensai Ultimate -tuotesarjan näytteitä kokeiltavakseni.

sensaiultimate

Ultimate on niille, joilla on varaa. Pelkästään nämä näytteet ovat korkeissa hinnoissa. Ensin mietin, että tulenko näitä edes esittelemään, koska vain marginaalilla on varaa tai haluja käyttää rahaa niin paljon ihonhoitotuotteisiin. Minulla ei näihin olisi varaa. Sitten ajattelin, että kyllä minä ihan uteliaisuudesta haluaisin lukea jonkun esittelyä ja mielipiteitä ökytuotteista. Ainahan sitä voisi sitten haaveilla, että jos voittaisi lotossa, niin… Joten päädyin siihen, että tulen näistä vielä kertomaan.

Nyt on kolme päivää sensailtu. Huomenna taas jotain muuta, kuin ihonhoitoa. Toivottavasti piditte näistä kolmesta Sensai-päivästä.

Käyttääkö kukaan teistä Sensain hoitovettä säännöllisesti? Useinhan nuo löytyvät kampanjahinnoin Sokokselta tai Stockmannilta, joka taas viittaa siihen, että se olisi suosittu tuote.

Sensain tuotteet saatuja.

Lue myös

Suosittelemme