glitz & glam

Kepeä Daisy Dream

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään mennäänkin tuoksujen maailmaan. Olen ajatellut, että tekisin enemmänkin postauksia tuoksuista. Käytän hajuvesiä lähes päivittäin ja helpottaahan se aina jokaista, että saa jotain vihiä hyvistä tuoksuista. Niitä kun on niin paljon, eikä tuoksuja voi nuuhkia, kuin muutaman kerrallaan. Muuten menee hajuaisti niin sekaisin, että kaikki tuntuvat tuoksuna samanlaisilta. Postauksien perusteella jokainen sitten tietää, että kannattaako itse hajuvesiostoksilla nuuhkaista vai tutustuako jonkun toisen tyyppisen tuoksuun? Itse ainakin koen blogien hajuvesipostaukset todella hyödyllisiksi. Helpottaa suuresti sitä valintaa, että mihin tuoksuihin kannattaa tutustua tarkemmin, kun minun ei kannata viittä enempää kerralla tuoksutella.

Mieheni osti minulle joululahjaksi tämän haluamani Marc Jacobsin Daisy Dream EdT tuoksun. Oli ihana yllätys aukaista tämä pirteä ilmestys lahjakääreistä.

Daisy Dream ilmestyi Suomessa viime kesänä, koska tuoksu on hieman kesäinen. Nyt tätä tuoksua käytettyäni, en koekaan sitä niin vahvasti kesätuoksuksi, kuin aluksi kuvittelin. Kesätuoksuissa kaipaan myös selkeää hedelmien makeaa ja mehukasta tuoksua. Daisy Dream on mielestäni parhaimmillaan kevättalvelle ja keväälle. Raikkaat pakkassäät, pientä auringon pilkahdusta ja lupausta keväästä. Miellän tällaisen tuoksun myös siihen vuodenaikaan. Pullon ulkonäkö ja tuoksun väri voivat viestiä alkavaa kevättä.

Olen varmasti tämän oman näkemykseni kanssa vastavirtaan uiva, mutta näin minä tuoksun raikkaan puolen koen.

Marc Jacobsin tuoksuissa on ihania yksityiskohtia. Tämän Daisy Dreamin pullo on sangen hillitty, verrattuna moniin muihin Marc Jacobsin tuoksuihin. Ensimmäisinä mieleeni tulevat lapsellisen hauskat Dot ja Honey. On varmasti kaikille selvää, että päivänkakkarat ovat olleet tämän tuoksun inspiraation lähteenä. Tuoksun kehitellyt parfymööri on Alberto Morillas. Kehittelyssä toimivat mukana Marc Jacobs ja Ann Gottlieb.

Daisy Dream tuntuu aluksi hyvin raikkaana, jossa ripaus makeutta mukana. Tämän jälkeen tulee kukkaismaisempi kokemus, josta päästään tuoksun syvyyksiin ja hieman eksoottiseen ja täyteläisempään tunnelmaan, kuin alussa.

Tuoksun nuotit ovat seuraavanlaiset:

alkutuoksu – karhunvadelma, greippi ja päärynä
sydäntuoksu – jasmiini, litsi ja sininen wisteria (blue wisteria)
pohjatuoksu – vaalea puu, myski ja kookosvesi

Alkutuoksusta vahvimpana esiin tulee greippi. Sydäntuoksun vahvin nuotti tuntuu olevan kukat ja pohjatuoksun vahvin nuotti tuntuu olevan kookosvesi. Myski jää mielestäni hyvin kevyeksi, melkein huomaamattomaksi. Myski on varmaan kuitenkin se, joka tähän tuoksuun tuo hieman syvyyttä, ettei jäisi liian vesimäisen kepeäksi kukkaistuoksuksi.

Daisy Dream ei ole vahva tuoksultaan, eikä se myöskään ihan koko päivää tunnu kestävän ihollani. Siinä on raikasta ilmavuutta, kukkaismaisuutta ja nuorekkuutta. Ihanan pirteä tuoksu, jossa keväinen tuulahdus.

Luonnehdin Daisy Dreamin olevan nuorempien tuoksu ja niiden, joita täyteläiset, mausteiset ja syvät tuoksut eivät miellytä.

Marc Jacobs Daisy Dream EdT löytyy ainakin Sokoksilta, Emotioneista ja Stockmanneilta. Hinnaltaan Daisy Dream EdT on 42,00 € / 30 ml tai 56,90 € / 50 ml.

Tämän tuoksun näyte oli osalla joulukuun LivBoxissa. Mitä olette pitäneet Daisy Dreamista?

Mukavaa loppiaista kaikille!

X