Glitz & Glam

Kokemukseni Maybelline FIT ME -sarjan tuotteista

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olenkin tehnyt melkoisen monta postausta näistä Maybellinen FIT ME -tuotteista, mutta jos vielä yhden kirjoitan, jossa kerron konkreettisesti kokemukseni niistä.

Ensimmäinen postaus löytyy TÄÄLTÄ. Siinä en vielä omistanut kokemusta muusta kuin kivipuuterista, mutta minua kiinnosti kovasti tämä ko. tuotesarja.

Sittemmin sain kutsun L’Oréalilta Essie & Maybelline -iltamiin, josta sain kaikki FIT ME -tuotesarjan tuotteet. Tein silloin ennen ja jälkeen -postauksen, joka löytyy TÄÄLTÄ.

Miksi sitten palaan tähän vielä kerran? Syy on se, että en ole voinut kertoa omia kokemuksiani ja havaintojani ko. sarjan tuotteista, koska noissa mainitsemissani postauksissa en ollut vielä käyttänyt tuotteita erilaisissa olosuhteissa ja saanut kartutettua omaa kokemusta ja luotua mielipidettä. Myös se, että kyseessä on kuitenkin merkki jonka tuotteita löytyy kaikkialta ja hinta on edullinen. Tuote on siis kaikkien saatavilla ja oikeastaan jokaisen kosmetiikkabudjettiin sopiva, sillä meikkivoide maksaa 13,70 euroa.

Eli Maybelline FIT ME -sarjasta löytyy meikkivoide, peiteväri, kivipuuteri ja poskipuna. Koska olen jo Maybelline FIT ME -sarjan faktatietoja kirjoitellut aikaisempiin postauksiin, niin tässä postauksessa menen suoraan asiaan ja kerron kokemukseni & mielipiteeni.

Maybelline FIT ME -meikkivoide sävyltään 120

Sävy 120 on aivan hiukan tumma tämän hetkiseen talvi-ihooni, mutta ei paljon tarvitse auringon minua päivettää, kunnes se on täysin sopiva. Tietysti kesällä tämä 120 on minulle liian vaalea, joten syksyllä ja alkutalvesta tämä sävy 120 on minulle taas sopiva. 120 on keltapohjainen, josta itse en niin hirvittävästi kylläkään pidä, sillä neutraali tai punapohjainen on enemmän minun mieleeni. Minulla on iän myötä iho alkanut kellastua, mutta olen tykänyt ”leikata” keltaisuutta punapohjaisella meikkipohjalla, tai sitten olen käyttänyt neutraalia, joka ei taita punaiseen, eikä keltaiseen. Onneksi kuitenkaan tässä sävyssä 120 se keltaisuus ei voimistu kasvoillani, kuten joidenkin keltapohjaisten meikkipohjatuotteiden kanssa on saattanut käydä.

FIT ME -meikkivoide on koostumukseltaan nestemäinen ja melko ohutta. Meikkivoide on helppo levittää kasvoille sormin, meikkisienellä, että myös siveltimellä. Minulla on ollut meikkivoidetta käyttäessä toisinaan meikinpohjustaja ja olen myös käyttänyt ilman. Meikkivoide levittyy oikeastaan yhtä hyvin ilman pohjustajaakin. En tässä asiassa huomannut eroa.
Levitysmenetelmänä olen suosinut tämän meikkivoiteen kanssa sormia. Syytä en osaa sanoa… ehkä se on nopeus ja ohuempi kerros.

Peittävyydeltään FIT ME -meikkivoide on läpikuultava. Se tasoittaa ihon sävyä, mutta ei peitä suuria värimuutoksia, kuten ”finnejä”, arpia jne. Meikkivoidetta voi hieman kerrostaa peittoa vaativille alueille, kuten nenä, poskipäät, leuka ja otsa. Mutta paksulti en suosittelisi kerrostamaan, sillä kerrostaminen vaikuttaa aina meikkipohjan kestoon, jos kasvot ovat vähääkään rasvoittuvuuteen taipuvaiset ko. alueilta.

Meikkivoide ei jätä mattamaista pintaa iholle, vaan se on hieman kiiltelevä. Minulle on itsestäänselvää, että meikkipohja puuteroidaan aina, jotta sille saa pysyvyyttä ja mattamaisemman pinnan. Minulla on sekaiho ja minun T-alueeni on rasvoittuva, niin tarvitsen ehdottomasti reippaan puuteroinnin meikkivoiteen päälle. Puuteroinnissa käytin aina irtopuuteria, sillä irtopuuteri kiinnittää meikin kivipuuteria paremmin.

Huomasin, että meikinpohjustajalla sain meikkivoiteelle parempaa kestoa, mutta ero ei kuitenkaan ollut erityisen huomattava. Veikkaan, että kuivemmalla tai normaalilla iholla voisi olla hyväkin kesto, mutta minulla tosiaan on ongelmana T-alue ja otsa erityisesti, jonka ryppyihin meikkipohja yleensä vajoaa. Tämäkään meikkivoide ei kestä otsallani koko päivää. Minun tulee puuteroida kasvojani tietyin väliajoin pitääkseni kiiltoa loitolla. Olen näitä ”ysärin” teinejä, jotka ovat tottuneet pitämään kasvot mattamaisena ja puuteroimaan tiuhaan tahtiin. ;D Toki olen puuterin käytössä tullut 2000-luvulle, mutta pieniä jäänteitä sieltä 90-luvulta on vielä puuterin käytössä. 😉

Käytän vanhoja kuvia havainnollistamaan meikkivoiteen peittokykyä. Eli tässä minulla ei ole mitään meikkividetta.

Tässä minulla on meikkivoidetta ja kuten näkyy, niin ihonvirheet eivät peity täysin.

Maybelline FIT ME -peiteväri, sävyssä 15, joka on vaalein.

Sävy 15 on selkeästi vaaleampi kuin meikkivoide sävyssä 120, mutta sävyerosta huolimatta peitevärin saa sulautumaan meikkipohjan sävyyn. Huomasin, että paras tapa saada peittävä, pysyvä ja tasainen tulos, oli taputella peiteväri kevyesti sormella. Peiteväriä voi käyttää ennen meikkivoidetta, mutta itse huomasin, että parhaimman tuloksen tällä Maybelline FIT ME -peitevärillä sai, kun sen taputteli ja tasoitteli meikkivoiteen päälle.

Tummien silmien alle peiteväri ei ole hyvä, sillä siihen tarkoitukseen sävy 15 on minulla liian vaalea.

Tässä kuvassa olen peitellyt ihovirheitä ja tummia silmänalusia FIT ME -peitevärillä. Kuten kuvasta näkyy, niin ihovirheet ovat suht hyvin piilossa, mutta tummat silmänaluset kuultavat oudon näköisinä.

Maybelline FIT ME -kivipuuteri sävyltään 120.

Sävy on sama kuin meikkivoiteen. Itse suosin irtopuuteria meikin kiinnittämiseen, mutta käytän kivipuuteria meikin korjailussa.

Olen puuterista sävyssä 130 kirjoittanut arvostelun ja ei tämä 120 eroa arvostelussani yhtään. Puuteri on koostumukseltaan ihanan pehmeän puuterinen, läpikuultava ja kevyt. Se ei kerrostu ihon rasvoittuville alueille, eikä se tummun niillä alueilla. Pidän puuterin keveydestä ja siitä, että se pysyy muuttumattomana kasvoilla! 

Kuvassa olen puuteroinnut pelkästään Maybelline FIT ME -kivipuuterilla (sävy 120) puuterisivellintä käyttäen.

Maybelline FIT ME -poskipuna, sävyltään Light Peach.

Valitsin poskipuna vaihtoehdoista persikkaisen punan, sillä pinkkejä minulla on ihan tarpeeksi. Onneksi valitsin sävyn Light Peach, sillä ko. sävy on mitä mahtavin arkimeikkailuissa ja olen käyttänyt sitä myös joskus iltameikkailuissakin.

Light Peach -sävyistä poskipunaa voi käyttää hyvin ”ronskilla” kädellä, sillä se ei ole tumma tai huippupigmenttinen. Sillä saa ihanan luonnollisen sävyn poskille. Kun ko. poskipunaa ottaa poskipunasiveltimellä, niin sivellintä ei tarvitse pyöräyttää omalle kädelle ennen poskille levittämistä, sillä pigmenttisyys ei ole hurja. Sillä ei voi saada aikaiseksi ”överiksi” menneitä punauksia poskille. Minulla yleensä lämpöiset persikansävyiset punat saattaa näyttää tunkkaisilta tai lialta poskilla, mutta Light Peach ei tee ko. efektiä. Toimii hyvin lämpöisen, että kylmänsävyisen silmämeikin seurana.

Light Peach -poskipuna on luonnollinen, sillä siinä ei ole hohdetta, kimallusta tai mitään glitteriä. Puna on mattamainen ja siksi varmaan ihastuinkin siihen sen luonnollisuuden ja helppo/nopea käyttöisyyden vuoksi. Ihana tuote! Olen tätä hehkutellutkin ystävälleni ja kävipä siinä sitten niin, että hän osti omansa. ;D

Yhden miinuksen annan tuotteelle kuitenkin. Kysyn vain, että miksi poskipuna on pitänyt parfymoida? En pidä tuoksuvista tuotteista kasvoilla. 🙁 Taas tämä sama nari-nari ja vali-vali, mutta en vain pidä tuoksuvista tuotteista kasvoilla. Siedän sen, mutta minua ärsyttää hieman. Ärtymys on henkistä, ei fyysistä. 😉 Toiset ovat kehuneet minulle poskipunan tuoksua, mutta minä pitäisin siitä vieläkin enemmän jos se olisi tuoksuton.
En tiedä onko nämä nyt miinuksia vai ihan vain jotain ns. vastakohtaa kehumiselle, mutta poskipunan pakkauksen ulkonäkö jotenkin poikkeaa sarjan muiden tuotteiden pakkauksista sillä, että kun muut pakkaukset näyttävät lähes selektiivisen merkin edustajilta, niin poskipuna näyttää halvalta. Poskipunan pakkaus ei anna yhtä luksusmaista vaikutelmaa, kuten sarjan muiden tuotteiden pakkaukset.
Lisäksi vielä poskipunan mukana tuleva suti on sellainen, että minä en sitä osaa käyttää. Tätä Light Peachia sillä vielä voi levittää poskille, mutta mitään tummempia sävyjä en sillä saisi kauniisti levitettyä. Mutta… minä käytän aina omia siveltiä, joten minulle tuotteiden mukana tulevien siveltimien ja aplikaattorien laatu ja käyttäjäystävällisyys on sivuseikka. Sellaisille, jotka käyttävät pakkauksien mukana tulevia siveltimiä, niin ei tämä poskipunasivellin mitenkään erinomainen ole.

Loppuun laitan muutaman meikkikuvan missä olen käyttänyt poskipunana Maybelline FIT ME Light Peach -poskipunaa.

 

Ystäväni gaalameikissäkin käytin Light Peachia. 😉

Loppuyhteenvetona sanoisin, että varsin pätevä markettikosmetiikka tuotteita nämä Maybelline FIT ME -tuotteet. Hinta on kohtuullinen, suorastaan edullinen nykyisellä hintatasollamme ja laatu oikein hyvä. Ei huippuja, mutta sellaisia, että olen käyttänyt tällä hetkellä lähes päivittäin. Tykkään ja minusta on hienoa, että marketteihin tulee näin hyviä kosmetiikkatuotteita myyntiin. Itsehän en ole vuosiin suosinut markettien kosmetiikkaa, mutta nyt olen vuosien jälkeen tutustunut niihin uudestaan.

Tämä on nyt sitten viimeinen postaus FIT ME:stä. 😉 Tai ainakin itse uskon niin. Olen aika perusteellisesti nyt esitellyt kolmessa postauksessa tätä tuotesarjaa, eikös vain? 😀

Löytyykö teiltä FIT ME:tä?

X