Yleinen

Kompakti aurinkosuoja kasvoille

27.7.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Huh hellettä! Kouvola se pääsi taas uutisiin Suomen lämpimimpänä paikkana. Taitaa siellä muuallakin Suomea lämpöä riittää.

Minusta on nyt ajankohtaista kirjoittaa testaamastani kasvojen aurinkosuojasta. Auringonpalvojien aivan oikeasti kannattaisi muistaa suojata iho erityisen hyvin. Näen nyt työssäni selkeästi ketkä ovat viime viikkoina vältelleet aurinkoa tai suojautuneet riittävästi ja ne jotka eivät välttämättä ole olleet niin omistautuneita asialle mennessään päivettämään ihoa tai muuten viettämään aikaansa auringossa.

Sain apteekkikosmetiikkamerkki Avènen Haute Protection Compact Teinté -aurinkosuojan testiini. Aloitin testailut jo toukokuun helteiden ja aurinkoisten päivien aikana.

Haute Protection on värillinen aurinkovoide kasvoille. Voide soveltuu herkälle iholle ja iholle joka ei siedä aurinkoa. Tuotteessa on huikea suojakerroin SPF 50! Aurinkovoiteen idea on suojata tehokkaasti auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä, mutta samalla se on meikkituote.

INCI-listasta voidaan todeta, että tämä tuote ei sisällä juurikaan vettä. Ensimmäisenä on mineraali, joka on yleisesti käytetty fysikaalinen aurinkosuoja UVB-säteitä vastaan. (UVA-säteiltä suojaamisesta on hieman ristiriitaista tietoa.) UVA-säteiltä suojaavana toimii sinkkioksidi. Lyhyesti kerrottuna tuote sisältää erilaisia silikoneja, vahoja ja öljyä, jotka hoitavat ja suojaavat ihoa. Ainesosista loput ovatkin sitten tuotteen olomuotoon ja säilyvyyteen vaikuttavia ja lopusta löytyy mineraalit, jotka vaikuttavat tuotteen sävyyn.

Haute Protection on oikeastaan mineraalimeikkituote, jossa on käytetty muitakin aineita. Eli kyseessä ei ole puhdas mineraalituote.

Sävyvaihtoehtoja löytyy kaksi, Beige ja Honey.

Aurinkovoide on pakattu kätevään rasiaan, josta löytyy peili ja vaahtomuovinen vippa. Rasia on aika halvan muovin oloista ja ei ehkä kaikista tyylikkäin, mutta hyvin toimiva käsilaukkuun.

Olen ottanut swatch-kuvat ihoni vaaleimmasta kohdasta. Käsivarren sisäpinnalla. Vasemmalla sävy Beige ja oikealla Honey. Kuten näkyy, niin sävyt ovat suomalaisille aika tummia, jos iho on kasvoilla aivan valkoinen. Levittämällä voiteen kasvoille, sävy ei tietenkään näytä yhtä tummalta, kuin näin paksu kerros. Älkää siis pelästykö voiteiden tummuutta. Minä olen aika vaalea ja sävy Beige menee tällä hetkellä, kun olen jo saanut sävyä iholleni, mutta olen silti keskivertoa vaaleampi.

Sävy Beige ei oikeastaan ole ihan niin tumma, kuin aluksi luulin. Beige meinasi lähteä silloin huhti-toukokuussa äidilleni, mutta päätin swatchailla sen ensin. Äidilleni sävy oli liian vaalea jo tuolloin ja minulle sellainen no menee niipin naapin. Äidilleni lähti sävy Honey.

Beige ei ole hieman kevyesti päivettyneellä tai keskivaalealla iholla liian tumma. Sitä hieman harmittelen, että kun tuote on iholle joka ei siedä aurinkoa, niin miksi vaaleampikin sävy on näin tumma? Voisin kuvitella, että aika moni aurinkoherkkä on aika vaalea, koska välttelee auringossa oloa tai usein vain palavat, eivät rusketu. Olisi kiva saada näitä vielä vaaleampikin sävy. Minä päivetyn, mutta suojaudun aurinkoallergiani vuoksi tai välttelen auringossa oloa.

Koostumus muistuttaa aika pitkälti voidemaista meikkivoidetta tai rasvaisempia cream powder foundation -meikkipuutereita. Voide on keskipeittävää ja kerrostamalla saa peittävyyttä lisää.

Avènen Haute Protection Compact Teinté on aika kiva tuote kasvojen aurinkosuojaksi, kun halutaan korkea suojakerroin, tuotteen kätevyys ja kasvoille peittävyyttä. Rasia kulkee mukana ja siitä on kätevä lisätä aurinkosuojaa rannalla hikoilun ja uimisen jälkeen. Ihan meikkipohjatuotteena Haute Protection ei toimi rasvoittuvalla iholla kuumana päivänä sen voidemaisen ja hieman rasvaisen koostumuksen vuoksi. Toisaaltaan taas Haute Protection on vähemmän rasvainen ja kuitenkin kasvojen ihoa kaunistava, verrattuna moniin kasvoille tarkoitettuihin korkeasuojakertoimen aurinkosuojavoiteisiin. En itse kuitenkaan töihin tai juhliin käyttäisi, mutta loistava, kun lähden lasten kanssa pihalle leikkimään. Jos viettäisin aikaa rannalla aurinkoa ottaen, niin ehdottomasti käyttäisin kasvoilleni tätä aurinkosuojaa.

Avène Haute Protection Compact Teinté (eng. High Protection Tinted Compact) maksaa noin 26-29 € / 10 g. Avènen tuotteita jälleenmyy apteekit ja verkkoapteekit, kuten mm. Yliopistonverkkoapteekki ja Apteekkiverkkokauppa.fi.

Miltä tällainen aurinkosuoja kasvoille kuulostaa teidän mielestä?

Ps. Tänään viimeinen mahdollisuus osallistua arvontaan.

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

Suosittelemme