Glitz & Glam

Koulutöitä: häämeikki

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viime viikolla koulussamme oli häämeikistä teoria, harjoittelu ja koe. Alkuun kirjoittelen vähän asiaa häämeikistä, koska olen itse ollut morsian ja olen ollut joskus vuosia sitten erään hääsivuston yksi ylläpitotiimiläinen, joten hääasioiden kanssa on tullut oltua tekemisissä jonkun verrankin. 😉 Erääseen lukijaani olenkin tutustunut juuri ko. hääsivuston kautta. *wink wink kamu ”jos” tunnistat itsesi ;)*

Häämeikki on siinä haasteellinen, että sen tulee olla päivä-, ilta-, kauneus- ja kuvausmeikki samassa ”paketissa” ja meikin tulee olla kyynelten, hikoilun ja halailun kestävä. Häämeikistä tehdään kantajansa näköinen ja morsiamen kuuluisi tuntea olonsa ”kotoisaksi” ja kauniiksi meikissään. Toisella morsiamella häämeikki on nudemeikki ja toisella se voi olla jopa fantasiameikki. Skaala on siis laaja. 😉 Siitä syystä koemeikki on erityisen tärkeä, jotta voidaan kartoittaa etukäteen morsiamen omia mieltymyksiä ja värejä. Yleensä koemeikissä huolletaan kulmakarvat nyppimällä muotoonsa ja värjäämällä ne.

Hääpäivän lähestyessä morsiamen kannattaa hoitaa ihoansa erityisen paljon (jos normaalisti iho on jäänyt vähemmälle huomiolle), koska terveelle ja hyvinvoivalle iholle saadaan parhaiten kaunis, tasainen ja kestävä meikki. Siksi moni morsian turvautuukin kosmetologin hoitoihin kuukautta ennen häitä.

Koska meikin tulee olla kestävä, niin valitaan hikoilun ja vedenkestäviä tuotteita. Erilaiset pohjustustuotteet antavat meikille kestävyyttä. Morsiamen kannattaa hankkia itselleen puuteri/kasvopapereita. Hääpäivän aikana meikkiä korjaillaan moneen kertaan ja jos joka kerta päälle laitetaan puuteria, niin ihon oma rasva ja puuterin talkki kerrostuu ja kerrostuu kasvoille ja tuloksena on epäsiisti ja tunkkaisen näköinen iho erityisesti T-alueella.

Perinteinen häämeikki on heleä ja luonnollinen. Luomiväreinä käytetää vaaleita helmiäisiä. Huulikiilto on hyvin tyypillinen huulimeikki morsiamella sen luonnollisuuden ja helppouden vuoksi. Morsiuskimpun tmv. väreistä voi poimia sävyn huulipunaan ja silloin kestopuna tai huulilakka on paras vaihtoehto, jotta huulipuna ei sotke sulhasta, vieraiden kauluksia halatessa tai shampanjalasin reunoja. Ripsiä tuuhennetaan ja pidennetään irtotupsuilla tai nykyaikaisesti ripsipidennyksillä.

Tässä alkuun minun oma häämeikkini vuodelta 2005.

Leikkasin mieheni pois kuvasta, sillä hän ei halua omaa kuvaansa blogiini sellaisena, että hänet tunnistettaisiin. 😉 Minun häämeikkini oli vahva ja aika tumma, vaikka kuvista se ei näy samalla tavalla kuin miltä luonnossa näytti. Minun oma meikkaustyylini on vahva, joten halusin, että häämeikkini on minun itseni näköinen. Minulla oli violettinen luomiväri ja mustaa oli käytetty varjostuksissa. Silmissä oli myös tekoripsiä. Huulillani oli nude huulikiilto. Häämeikin minulle teki ammattilainen ja suosittelen muillekin morsiamille, ettei välttämättä kannata stressaavana juhla-aamuna alkaa stressaamaan omien kasvojen meikkailusta. Minulla ei ainakaan silloin ollut käsi vakaimmasta päästä. ;D Ja muutenkin oli ihanaa olla vaan ammattilaisten laitettavana. 😉 Minun meikkini kesti useat kyyneet, halailut ja kesän lämmön.

Sitten minun tekemiä häämeikkejä koulussa. Nämä meikit ovat niitä perinteisiä häämeikkejä. 😉

Tämä häämeikki on harjoittelu. Meikki on hyvin vaalea ja heleä, niin kuin mallimorsiankin.

Koko meikki on tehty Graftobianin tuotteilla.

Silmäluomien ulkonurkkiin kiinnitin irtoripsitupsuja.

Tämä meikki on kokeeni. Meillä oli 2 tuntia aikaa tehdä mallille häämeikki ja kampaus. Kampauksessa piti olla jokin koriste. Minä unohdin kuvata meikin ja kampauksen heti ja siksi kuvat on otettu ulkona, kun pääsimme pois koulusta ja malli oli ehtiny jo ottaa koristeen pois päästä. 🙁 Nii ja kamerastani loppui akkukin (sain vain 3 kuvaa) ja aurinko paisto kirkkaasti mallin silmiin, joten kuvat eivät ole parhaimmat mahdolliset. :/ Kuvien kannalta kaikki ei mennyt putkeen, vaikka muuten onnistuin kokeessa hyvin.

Hiuksissa meni pantamaisesti 3 oikein ohutta hopeista helminauhaa ja ne liittyivät takana nutturaan. Ne tavallaan imitoivat tiaraa ja toimivatkin sellaiselle joka ei halua käyttää tiaraa häissään.

Luomiväreinä käytin Make Up Storen Pink Frostia kulmaluulla ja sisänurkassa, liikkuvalla luomella violettinen Hyacinth ja ulkonurkassa ja luomivaossa rusehtava Velvet. Silmien ulkonurkkiin kiinnitin irtoripsitupsuja.

Sain tästä meikkikokeesta 4+, eli tähän asti paras arvosanani meikkikokeista!!! Jeah! 🙂 Arvoasteikko oli 1-5.

Te ketkä olette olleet morsiamia, niin olitteko meikkiinne tyytyväisiä? Oliko oman tyylinen ja kestävä? Vai hirvitys ja sotkeentuiko iltaa kohden? Jakakaa hyvät ja huonot kokemuksenne! 🙂

Vinkaan tässä vähän tulevista julkaisuista. 😉 Ensi viikolla julkistan ensimmäisen tutoriaalini! Erilaisia tutoriaaleja alkaa tulemaan n. 1-2 kertaa viikossa, riippuen omasta ajastani kuinka usein ehdin niitä tehdä tässä lähiviikkoina. 😉

X