Glitz & Glam

KSEY - eläintalo Kouvolassa sai pienen lahjoituksen

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämän päiväisessä postauksessa mennään kauas kosmetiikan maailmasta ja pureudutaan tärkeään asiaan, joka on hyvinkin monen sydäntä lähellä, mutta eivät ole tulleet ajatelleeksi, kuinka voisi kantaa oman kortensa kekoon.

Päivän postauksessa käydään vierailulla Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolla.

Tämä söötti punainen tupa on lukuisten hylättyjen kissojen väliaikainen koti. Talon nimi on Villa Fuchs. Nimi Fuchs tulee pariskunnalta, joiden testamentin vuoksi talo voitiin ostaa löytöeläimille. Talo on kokenut laajennuksia vuosien saatossa, sillä itse vierailin talolla viimeksi joskus 2002-2003 ja tuolloin tilaa oli vielä hyvin vähän. Tällä hetkellä talolla on tilaa 50 kissalle ja 4 koiralle. Lisäksi kissoja, koiria ja muita pieneläimiä on yhdistyksen toiminnassa mukana olevien kotona kotihoidossa.

Suomessa oikeastaan kaikki, kuten tämä Kouvolan eläinsuojeluyhdistyskin, toimivat vapaaehtoistyöllä ja lahjoituksien varassa. Suomen valtio ja kunnat eivät juurikaan tue eläinsuojeluyhdistyksiä. Kuulin, että Kouvolan kunnan pieni tuki on niin pieni, että sillä saisi vain pari hassua viikkoa pidettyä taloa yllä. 🙁 Joten lukuisten eläinsuojeluyhdistyksien ainut toivo on meissä kansalaisissa, että välittäisimme.

KSEY:llä (Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys) on kaksi palkattua työntekijää ja kaikki muut lukuisat työntekijät ja auttajat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä. Vapaaehtoisia tarvitaan aina! Kirjoitan postauksen loppupuolelle tapoja, joilla jokainen halukas voi auttaa.

Olimme kissatalolla antamassa pientä lahjoitusta. Syksyllä pidettiin Chicks’n’Cars 2013 -hyväntekeväisyyskalenterin julkistamisbileitä Kouvolassa ravintola House of Rock:ssa. Ko. paikan omistajan kanssa sovimme, että lipputulot menevät hyväntekeväisyyteen ja kohteena olisi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys. Kuvassa vasemmalta: Kouvolan eläinsuojeluyhdistyksen jäsen (valitettavasti nimi on minulta unohtunut), Chicks’n’Cars -kalenterin ”äiti” Sofia Virtanen ja House of Rock -ravintolan omistaja Marko Hämäläinen.

Otin Millan myös mukaan katsomaan kissoja. Tässä kuvassa neiti jurottaa minulle. En olisi kuulemma saanut kuvata häntä. 😀

Lahjoitukseen kertyi mukavat 500 euroa. 🙂

Vielä ryhmäkuva meistä. Marko Hämäläinen toimi kuvaajana kamerallani. 🙂 Siinä muuten vilahtaa hieman takin alta minun suuren suuri vauvamasuni. 🙂

Kun ”virallinen” osuus oli ohi, niin minähän ryntäsin kissoja katsomaan ja kuvailemaan.

Nyt tulee paljon kuvia talon asukeista, jotka kaipaavat kipeästi rakastavaa ja huolehtivaa kotia! Kaikki kuvissa ja talon näissä tiloissa olevat kissat ovat luovutusvalmiita. Kissat ovat ensin talolle tullessaan eristyksissä odottamassa, että kaipaako heitä edellinen omistajansa. Tietyn ajan kuluessa kissat rokotetaan, matolääkitään ja mahdollisesti kastroidaan. Eläimen fyysinen ja/tai henkinen kunto määrittelee sen, koska kissa pääsee ”luovutushuoneisiin” odottamaan mahdollisesti uutta kotiaan ja perhettään.

Vaikka osa kissoista onkin häkeissä, niin se ei tarkoita, että kissa olisi agressiivinen ihmisille. Toiset eivät vain meinaa tulla toimeen toisten kissojen kanssa, joten heidät on jouduttu laittamaan yksinään suuriin häkkeihin, jotta suuria tappeluja ei synny.

Toiset kissat hieman vielä pelkäävät vieraita ihmisiä, mutta tottuvat kyllä uuteen omistajaansa, kun oppivat luottamaan. Toisilla on varmasti hyvin traumaattisia kokemuksia ihmisistä, joten ei mikään ihme, ettei sitä heti olla reippaana esittäytymässä isomahaiselle naiselle, joka hyörii valoa räiskivän mustan kapistuksen kanssa. 😀

Tämä sievä musta kisu oli sen verran rohkea, että halusi tulla lähelle hengailemaan, mutta silti hieman arasteli. Lisäksi hän hieman inhoaa muutamia muita talon kissoja, jotka joskus kiusaavat häntä.

Toisessa huoneessa sitten makoili päiväunilla kissoja hyllyllisen verran.

Yksi oranssinen veijari lepäili huussissa! Hän ilmeisesti halusi todella olla rauhassa tai sitten hänellä on vatsavaivoja. 😀

Näitä söpöliinejä riitti. <3

Paikalla oli monta mustaa kissaa. Ai, että kun tämä kuvan kissa on aika saman näköinen, kuin meidän edesmennyt Assimme oli nuorempana. 🙂 Vanhemmat lukijat varmaan muistavatkin, että vanhempi kissamme kuoli vanhuuteen viime vuoden elokuussa. 🙁 Assi on otettu Kouvolan Eläinsuojeluyhdistykseltä vuonna 2000. Jos joku haluaa lukea Assista, niin täältä löytyy se surupostaus. 🙁

Tässä on sitten Diiva. Kävin lunttaamassa KSEYn sivuilta hänen nimensä. Otin kuvan Diivasta ja Diivahan poseerasi…

Diiva selkeästi rakasti kuvaamista ja hän oikein intoutui vaihtelemaan asentoja ja keimaili, kuin mikäkin malli. 😀 Ihan totta! Hassu kissa!

Diiva oli aivan kuin hän ollut ”hei, jos mä oisin, niiku näin? Ja sitten voisin olla näin? Miltä näyttää? Enkös olekin UPEA?” 😀 Minä siinä sitten räpsin kuvia, kun Diiva poseerasi. 🙂 Hellyyttävä otus ja vailla kotia. 😉

Suurin osa kissoista inhosi kameraani. Moni oli tulossa tutustumaan, mutta kun minä räiskin salamavalon kanssa, niin moni kääntyikin ympäri ja katsoi minua murhaavasti, että ”oliko ihan pakko sokaista minut?”

Moneen kissaan tuli vipinää, kun meidän Milla tyttö saapui katsomaan kissoja. Tämä pieni tyttö kiinnosti monia kissoja.

En sitten tiedä koutsataanko kissat mielistelemään lapsia, jotta vanhemmat herkemmin ottaisivat sitten kissan mukaan? 😀 Onko heillä koulutus missä annetaan vinkkejä, kuinka parhaiten saat uuden kodin? Vitsi, vitsi! 😀

Tämä musta-valkoinen söpöläinen ei ollut alkuunkaan kiinnostunut minusta. En ollut huomannutkaan häntä, ennen kun Milla saapui huoneeseen. Eli lapsiystävällinen kissa. 🙂

Milla sai erään kissan esiintymään. Tämä Pikkarainen (nimi luntattu KSEYn sivuilta) alkoi vetämään omaa show’ta Millalle.

Hienosti kiipeilee kissat minne vain. Tuo oli hassun näköistä, kun Pikkarainen liikkui myös sivuttain tuolla verkolla roikkuen.

Tämä veijari halusi kanssa esiintyä. Milla sai hänetkin aivan riehaantumaan. Koska tämä kisuliini on hieman ärhäkkä toisten kissojen kanssa, niin häntä ei voinut laskea häkistänsä.

Kuten näette, niin hän teki kaikkensa saadakseen huomiota. 😀

Jos sinulle heräsi halu auttaa näitä karvaisia kavereita, niin kirjoitan tapoja, joilla jokainen halukas voi olla avuksi.
– Voit antaa rakastavan ja huolehtivan kodin kissalle ja saada hänestä itsellesi perheenjäsenen ja ystävän.
– Jos et voi ottaa allergian tmv. vuoksi itsellesi kissaa, niin voit ottaa itsellesi kummikissan. 😉 
– Voit liittyä hoitorinkiin. Erityisesti viikonloppusin tarvitaan talolle hoitajia, sillä jokaisella vapaaehtoisella on luonnollisestikin työ, opiskelu, perhe, harrastukset jne. ihan niinkuin meillä kaikilla. 
– Raha- ja ruokalahjoitukset ovat aina tärkeitä, sillä yhdistys toimii täysin lahjoitusten varassa.
Lisäksi on monia muitakin tapoja auttaa. Jos sinulla on halu auttaa, niin käy lukemassa KSEY:n omilta sivuilta tapoja joilla voit olla avuksi ja miten toimia. 🙂
Puhun tuossa vain kissoista, vaikka talolle tulee koiriakin ja muita pieneläimiä. Yleensä vain on niin, että kissoja on enemmän kuin muita eläimiä, joten painotan tämän vuoksi kissoja ja heidän avun tarvettaan.

Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen (KSEY) nettisivuilta löydät myös kotia kaipaavia kavereita ja yhteystietoja.
KSEY:ltä löytyy myös omat Facebook -sivut. 😉
Lisäksi KSEY:llä on myös oma blogi.

Suomessa on muitakin eläinsuojeluyhdistyksiä ja apua kaipaavia eläimiä. TÄÄLTÄ löytyy linkkejä muiden kaupunkien yhdistyksiin ja liittoihin.

Kuulin, että täältä Kouvolasta menee jonkun verran kissoja Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle, koska siellä kissat ”liikkuvat” paremmin, kuin täällä maalla. Täällä on niin paljon tarjolla kissoja, kun aina joku tuntee jonkun, jonka kissa teki pentuja jne.

Miettiikö kukaan, että otinko talolta meille uutta perheenjäsentä? En valitettavasti oikein voinut ottaa. 🙁 Tällä hetkellä tapahtuu paljon muutoksia perheessä, kun vauva tulee, joten kaikkia ajatellen nyt ei ole oikea aika. Meidän Vilma kissa ei ole toisten kissojen kaveri. Assi ja Vilma olivat erottamattomat, mutta muita Vilma ei siedä. Kun tässä jo vauvakin tulee, niin se olisi liikaa muutoksia kaikille kerralla. Mutta myöhemmin kyllä meinaan ottaa meille toisen kissan. Tosin sen on pakko olla pentukissa, sillä muuten tulee ”ruumiita”, kun Vilma kohtaa tulokkaan.

Löytyykö teistä lukijoista eläinsuojeluyhdistyksien jäseniä? Itse en valitettavasti pysty aikaani nyt antamaan, joten tästä syystä kaivan kuvetta auttaakseni. 🙂 Joulu on antamisen aikaa ja annan erityisesti jouluisin hyväntekeväisyyteen ihan rahaa. Sitä voisi sanoa, että ”ostan” sillä itselleni hyvänmielen, mutta on siinä muutakin. Valitettavasti raha ei tuo onnea, mutta sillä saa apua tarvitseville mitä he tarvitsevat. 😉

MUOKS. 18.12.2012
Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia toimii Hämeenlinnan Kissakoti Kattilan hyväntekijänä ja vapaaehtoisena. Sonia kirjoittelee myös Kissakoti Kattilan blogiin postauksia, joten lisäilen tähän postaukseeni linkkejä.

Sonia kertoo aran Sisu-kissan kesyttämisestä
Sonia kertoo omassa blogissaan kuvin päivästään kissatalolla

X