Glitz & Glam

Kuivat ja lohkeilevat kynnet kestäviksi

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Ja niin saapui jo lokakuu. Nythän on harvinaisen lämmintä, mutta kyllähän tässä alkaa iho, kynnet ja hiukset pikku hiljaa vaatimaan enemmän huolenpitoa. Monilla kynnet alkavat räpsähdellä siinä vaiheessa, kun lämpömittari tipahtaa miinuksen puolelle. Minulta kysytään paljon, että kuinka saan pidettyä luonnonkynteni pitkinä ja kestävinä? Huomautan, että minäkin puen siitä samperin kurakelien vaatteita ja virittelen topattuja lapsia turvaistuimiin. Ihan kynnen tappopaikkoja! Kuten myös auton ovien kahvat. Joskus ei vaan voi minkään, kynsi räsähtää rikki, mutta onneksi niitä tapahtuu äärimmäisen harvoin. Läheltä piti -tilanteita on kyllä senkin edestä. Miten kuitenkin voi estää niissä läheltä piti -tilanteissa kynttä katkeamasta?

Lue myös: 5 parasta kynsille — Parhaista parhaimmat kynsituotteet

Kynnet tarvitsevat kosteutta sopivassa suhteessa. Liian kostea ja rasvainen kynsi on hyvin taipuisa, ehkä liiankin. Tällöin kynnenkovettajat ovat paikallaan, jotta kynsi saisi vahvuutta. Liikakäyttö taas kovettaa ja kuivattaa kynttä liikaa. Kuiva kynsi liuskottuu ja eikä taivu. Sen vuoksi kynnet ihan räpsähtävät pienistäkin kolhuista, vaikka tuntuisivatkin kovilta. Ilman kynnenkovettajien liikakäyttöäkin kynnet herkästi kuivuvat syksyllä ja talvella, kun ilma muuttuu kuivemmaksi. Voimakkaasti kuivattajien kemikaalien käsittely on myös rankkaa kynsille. Myös käsidesi on rankkaa kynsille. Käsien kosteustasapainon ylläpito käsivoiteilla on tärkeää, mutta aina sekään ei riitä kynsien kunnon ylläpidossa.

rescuerxx7

CND on yksi maailman johtavia kynsituotteiden valmistajia. Kynsilakkojen lisäksi CND:llä on ammattilaistuotteita ja erilaisia kynsienhoitoaineita. Esittelenpä nyt näitä arvostettuja kynsituotteita, joita käyttämällä taatusti saa apua kynsien kuntoon.

Lue myös: Näin teet aina tyylikkään ranskalaisen manikyyrin

rescuerxx6

Solar Oil on CND:n yksi suosituimpia hoitotuotteita. Helposti imeytyvä öljy hoitaa kynsinauhoja ja ylläpitää kynsien kosteustasapainoa. Solar Oil soveltuu myös rakennekynsille. Tietenkään öljy ei pääse niin hyvin itse kynttä hoitamaan, jos sitä suojaa geelipinta. Kynsinauhat kuitenkin kiittävät öljyn käytöstä ja ainahan öljyä voi hieroa kynnen alapinnalle, jos se on mahdollista. Luomukynsille kuitenkin tärkeä hoitotuote, kynsiöljy meinaan.

CNC:n Solar Oil -kynsiöljyssä on tuttu tuoksu. Tuoksu muistuttaa paljonkin Moroccanoilin tuoksua. Solar Oil on vain feminiinisempi ja hieman kevyempi tuoksultaan. Öljyn koostumus on kuivaöljymäisempi, kuin perinteisen öljyn tuntuinen. Siksi öljy myös imeytyy sormiin ja kynsiin, eikä jätä rasvanäppejä pitkäksi aikaan.

Solar Oil sisältää E-vitamiinia, mantelia, riisinalkio- ja jojobaöljyä. Kynsiöljyä suositellaan käytettävän monta kertaa päivässä, mutta kyllähän se 1-2 kertaakin jo riittää monille.

Hinta: 9,50 € / 15 ml
Saatavuus: *Lyko 

rescuerxx4

CND RescueRXx on kuuriluontoiseen käyttöön tarkoitettu kynsienhoitoaine. Kun kynnet pääsevät äärimmäisen huonoon kuntoon, eikä mikään tunnu auttavan, niin kokeile RescueRXx -hoitoainetta ja käytä sitä tunnollisesti 4 viikon ajan.

RescueRXx on tarkoitettu vaurioituneiden kynsien tehohoitoon. Korjaa liuskottuvia, halkeilevia ja kuivuudesta kärsiviä kynsiä, sekä kynsissä esiintyviä valkoisia pilkkuja. RescueRXx:n tehoaineita ovat keratiini, jota itse kynsikin on. Sen lisäksi jojoba- ja manteliöljy hoitavat ja suojaavat vaurioituneita kynsiä.

Katso ohjeet: Todella helpot liukuvärikynnet – kynsipuuhasteluvinkki ajanvietoksi

rescuerxx1

Miten RescueRXx -tehohoitoa käytetään?

Pullo tulee ravistaa hyvin aina ennen käyttöä. Tuotetta levitetään puhtaille kynsille kaksi kertaa päivässä ja hierotaan hyvin, kynsinauhoja välttäen. En osaa sanoa, että miksi valmistaja käskee välttämään kynsinauhoja, kun kyseessä ei ole hoitolakka, vaan enemmänkin kynsiöljymäinen tuote. Tuotetta käytetään kuuriluontoisesti noin kuukauden ajan. Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi CND suosittelee Solar Oil -kynsiöljyä lisäksi, joka hierotaan kynsille ja kynsinauhoille noin 10 minuuttia RescueRXx:n levityksen jälkeen.

Koska minulla ei ole kynnet olleet huonokuntoiset pitkiin aikoihin, niin en ole tätä testannut aivan oikeaoppisesti. Olen kuitenkin huomannut, että omalla käyttötavallanikin olen saanut kynsilleni sellaista ylläpitävää hoitoa. Itse olen levittänyt RescueRXx:n kynsilakkojen poistamisen jälkeen ja antanut imeytyä hyvin ennen aluslakan levitystä. Lisäksi olen hieronut RescueRXx -tehohoitoa aina silloin tällöin kynnen alapinnalle. Kun yritän edes jollakin tavalla kaiken aikaa ylläpitää kynsieni kuntoa, niin minulle tulee äärimmäisen harvoin näitä kynsien hajoamisia ja voimakasta liuskottumista.

Mutta mieheni äiti testasi tuotteen oikeaoppisesti ja kerron hänen kertoman mielipiteen ja kokemukset tuotteesta. Anoppini tosiaan valitteli, että hän ei saa kynsiään kuntoon, vaan ne liuskottuvat ja hajoavat jatkuvasti. Muistin, että minulle on ajautunut kaksi kappaletta tätä RescueRXx -tehohoitoa, joten annoin toisen hänelle testiin ja pyysin raportoimaan minulle.

Lue myös: 5 parasta kynsiöljyä — kosteuta kynsinauhojasi

Anoppini sai apua ja kynnet olivat jälleen hyväkuntoiset. Liuskottuminen loppui. Kynnet taas kasvoivat pituutta ja kestivät pidempinä. Kuitenkin hänen työ on sellaista, että aivan ihmeisiin ei RescueRXx -tehohoitokaan pysty. Mitä enemmän hän on töissä, sen heikommassa kunnossa aina kynnet ovat. Hän totesi kuitenkin tuotteen toimivaksi, mutta työssä käytetyt pesuaineet ovat silti liian kova vastus kynsien kunnolle. Myös ikä vaikuttaa, sillä anoppini lähentelee eläkeikää, joten kynnet ovat entistä alttiimmat kärsimään kuivattavista pesuaineista.

Kuten tuossa mainitsin, niin RescueRXx on koostumukseltaan öljymäistä. Tuoksu on hieman imelän makea, mutta ihan hyvä kuitenkin. Hieman mantelisuutta on tuoksussa havaittavissa. RescueRXx lupailee kynsien kunnon parannusta jo viikossa. En ihmettele, sillä mielestäni kynsissä tuntuu parannusta välittömästi, kun tuotteen levittää kynsilakanpoistoaineen kuivattamille kynsille. RescueRXx jotenkin parantaa kynnen pinnan tuntumaa välittömästi.

Hinta: 26,90 € / 15 ml
Saatavuus: *Lyko

rescuerxx

Hoidettujen kynsien päälle kannattaa käyttää suojaavaa kynsilakkaa. Tässä minulla jo pieni vilautus CND:n ”syysmallistosta”. Aina ehjä lakkaus ja kynsien uskollista hoitoa – se on pitkien kynsien salaisuus. Hyväkuntoisten kynsien päällä lakkauskin kestää paremmin.

Missä kunnossa teidän kynnet ovat?

Lue myös:

5 parasta kynsiöljyä – kosteuta kynsinauhojasi
X