Glitz & Glam

Kulmakarvat & tutoriali niiden ehostukseen

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään puhutaan kulmakarvoista ja niiden ehostuksesta. Millaiset ovat kauniit ja luonnolliset kulmakarvat? Toisilla on ”syntymälahjaksi” saadut kauniit ja tuuheat kulmat, toisilla (kuten minulla) on harvat ja näkymättömät. Onneksi näitä harvoja ja näkymättömiäkin voi ehostaa, jotta niistäkin saa näkyvämmät ja nätit… ei super-upeat, mutta nätit.

Kulmakarvat ovat ehkä olennaisin osa kaunistautumisessa ja kulmat ovatkin kasvojen kehykset. Kulmat kehystävät sitä kaunista ”taideteosta”, joka silmämeikkiin tehdään, joten kehyksilläkin on väliä. 😉 Monesti kuulee, että sanotaan, että en osaa tehdä kulmilleni mitään tai ei näille voi tehdä mitään jne. Kyllä kaikille kulmille voi tehdä ja pienellä opettelulla jokainen oppii ehostamaan omat kulmansa. Eri asia on sitten ammattilaisilla ja ammattilaisiksi opiskelevilla, jotka meikkaavat ja ehostavat niin monenlaisia kulmia, että opettelu vaatii ehkä hieman enemmän, kun vain omien kulmien ehostus.

Kuten ammattilaismeikkaaja Tintti Alankokin sanoo, että kulmien ehostus on yksi vaikeimpia asioita meikkauksessa ja hyvin monet ammattilaisetkin meikkaavat kulmat liian piirretyn näköisiksi. Allekirjoitan tämän täysin. Olen samaa mieltä. Kulmat ovat erittäin hankalat, jos ne eivät ole luonnostaan täydelliset ja lähes symmetriset. Minulla on myös oma kohtainen kokemus siitä, kun kosmetologi häämeikin koemeikissä teki minulle aivan hirvittävät kulmat. Lisäksi on tullut katseltua ammattilaisten töitä, niin aina ei kulmat ole ihan ns. ”oppien” mukaiset. Sitten taas toiset täysin amatöörit meikkauksesta kiinnostuneet osaavat meikata itselleen todella kauniit ja luonnolliset kulmat.

Tässä se peruskuva kulmien mittasuhteesta ja kulmasta. Jokainen on tälläisen kuvan nähnyt kauneuslehtien sivuilla. Ihanteellisimmat kulmat saadakseen täytyisi kulmat nyppiä ko. muotoon. Heillä joilla on paljon karvoja kulmilla juttu onkin helppo, mutta entäs heillä joilla karvoja on harvakseltaan ja kulman muotoa ei voi saada kuvan omaiseksi? Entä jos karvoja ei kasva yhtä pitkälle kuin silmän sisänurkka? Vastaus on, että ehostuksella voi tehdä ”korjaavia” toimenpiteitä piirtämällä lisäkarvoja.

Katsotaanpa pari kuvaa ”väärin” ehostetuista kulmista…

Tässä kuvassa näyttäisi olevan klassinen virhe. Kulmakarvat on ajeltu kokonaan pois ja kulmat on piirretty todennäköisesti kynällä (tai kuvankäsittelyohjelmalla). Piirretyt kulmat ovat tasaisen ohuet, mittasuhteet väärät ja malli ruma. Gootit suosivat pois ajeltuja kumakarvoja ja ohuita, piirrettyjä viivoja. Siihen tyyliin ja lookiin sellaiset ovat paikallaan, koska tyyliin kuuluu ko. ulkonäkö ja kulmat. Jos et halua näyttää gootilta, niin älä aja kulmia pois ja piirrä ohuita ja pitkiä kulmia.

Tässä on Angelina Jolien meikkaajana ollut joku todella amatööri!!! Näyttäisi siltä, että Angelina on kuvassa punaisella matolla, jonne koko meikki on kyllä ihan floppi. Mutta nyt en kirjoita meikkiflopeista, vaan kulmista, joten analysoidaanpa näiden kulmien virheitä… Kulmien muoto on ihan ok, mutta muuten täysin piirretyn näköiset. Kulmien lähdöt ovat liian tummat. Kulmien ei kuulu olla tasaisen väriset koko matkalta, vaan lähdöt vaaleammat, jonka jälkeen keskiosa tummempi ja päättyä taas haalistuen.

EDIT. Lisäyksenä kirjoitukseeni… Tyttö ilman helmikorvakorua blogin Sonia kommentoi tätä julkaisua, josta muistin, että minun piti kirjoittaa myös siitä, että toisille ja toisten tyyliin tosiaan sopii hieman piirretyn ja luonnottoman näköiset kulmat. Se on niin kantajastaan kiinni.  Kuten aikasemmin mainitsemani gootit, heillä luonnolliset kulmat olisivat typerät. Rockabilly lookiin kuuluu kanssa vahvat ja tummat kulmat. Vahvojen ja graafisten kulmien kantajan ei välttämättä tarvitse olla jonkun tietyn gendren edustaja, mutta kokonaisuus on se mikä ratkaisee. 😉

Näihin pirskeisiin on Angelina löytänyt paremman meikkaajan joka on tuonut hänen kauneutensa esiin ja tehnyt kauniit ja luonnolliset kulmat hänelle. Kuvaan on joku piirtänyt mittasuhdeviivat joista näkee, että kulmien muoto, mitta ja kulma on ihanteellinen. Nyt onkin hyvä vertailla tätä ja aiempaa kuvaa, sillä kuvissa on sama nainen, mutta kahdet täysin erilaiset kulmat.

Toinen kuva ihanteellisista kulmista, jotka ovat kuitenkin tummemmat kuin Angelina Jolien. Kuvasta näkee myös, että mallin kulmat eivät ole luonnostaa erityisen tuuheat ja karvat eivät ole pitkiä, joten on selvää, että nämä kulmat on ”meikatut”, mutta silti luonnolliset ja kauniit.

Kuvat: Google

Entäpä sitten minun meikattuja kulmia? ;D

Uuuuuh, että ahistaa katsoa näitä piirrettyjä viivoja! Lähikuvassa ei näytä niin pahalta, koska karvat näkyvät, mutta jos katsottaisiin kauempaa, niin kulmat näyttäisi piirretyiltä viivoilta.

Entäpä sitten nykyään…. Teen arkeen ja juhlaan itselleni eri sävyisiä kulmia. Arkeen teen vaaleat ja juhlaan hieman tummemmat. Riippuu myös silmämeikistä, että minkä tummuus asteiset kulmani ovat. Mustaan smokey meikkiin tekisin vaaleat, mutta värikkääseen hieman tummemmat. Se riippuu niin silmämeikistäni.

Tässä tämän päivän ehostuksella kulmani. Kyseessä on siis arkena pikaisesti hutaistu ehostus kulmille, mutta ei piirretty, eikä luonnottoman näköinen.

Mitä tarvitsee tehdä kulmille? Nypi kulmat muotoonsa. Jos et itse osaa, niin käy ammattilaisella ja pidä sen jälkeen itse kulmat siistinä nyppimällä kasvaneet karvat kerran viikossa. Jos omaat vaaleat kulmat, niin värjää ne tai värjäytä ammattilaisella. Toisilla on omat kulmat luonnostaan tummat ja karvat pitkiä, joten ne voi jättää värjäämättä, mutta sellaiset harvemmin tarvitsee lisäväriä meikkauksella. Heille riittää vain kulmien nyppiminen ja kulmakarvavahalla tai hiuslakalla karvojen ojennukseen laittaminen.

Mutta mitä tarvitsee kulmien ehostukseen?

Itse käytän Duroyn pientä viistopäistä kulmakarvasivellintä ja maskaraharjaa.

Lisäkarvoja piirrän Graftobianin Charcoal Grey kynällä. Harmaa väri sopii kaikille, joten siksi minulle hyödyllinen kynä. 😉

Sitten kulmavärejä. Tähän käy myös oikean värinen luomiväri, joka on matta. Ylempi paletti on NYXin Blonde. Käytän siitä paletista tuota vaaleinta eniten. Alempi on NYXin Taupe/Ash. Käytän harvemmin ja harvemmille ko. palettia. Minulla on myös NYXin Dark Brown/Brown, mutta sitä olen käyttänyt ainoastaan pin up kuvauksissa ja näyttötyössäni, jossa tein äidilleni kasarimeikin.

Minulla on myös Smashboxin kulmaväri-geeliliner paletti. Tästä paletista käytän taupea ja blondea. Blondea käytän kaikkein vaaleimmille. Esimerkiksi natural meikissä joka oli näyttötyöni, niin käytin Smashboxin Blondea.

Tässä kulmani all naturel. Kuten näette, niin ne ovat harvat ja karvat ovat lyhyitä. Itse karvat ovat kyllä mustia, mutta harmikseni niitä on harvakseltaan. Värjään silloin tällöin kulmani, mutta se ei niinkään auta minua, koska ilman ehostusta kulmani ovat näkymättömät. Saan ilmeeseeni huomattavasti särmää, kun meikkaan kulmani.

Nyt sitten tutorialiin. Tutossa on molempien kulmien meikkaus erikseen, eli toinen tummemmalla ja toinen vaaleammalla. Jos sinulla on tuuheat ja symmetriset kulmat, niin skippaa nämä karvojen piirtely ja paikkaus kohdat ja hyppää suoraan kulmien värittämiseen.

Aloitan kynällä paikkaamalla ”koloja” kulmissani. Kynän terän tulee olla terävä ja hyvin kevyellä kädellä piirretään karvojen suunnan mukaisesti ”karva”. Katso aina välillä itseäsi peilistä kauempaa, jotta näet kokonaisuuden paremmin.

Käyn kynällä läpi kulmakarvojen alapuolen niistä kohdista missä karvoja on harvakseltaan.

Kun olen alapuolen käynyt kynällä läpi, niin näyttää tältä.

Vahvistan vähän kulmaa, koska se on hieman hentoinen tämän puolen kulmakarvoissa. Piirrän ”karvoja” omien karvojen suuntaisesti.

Lisäkarvojen piirtelyn jälkeen näyttää tältä.

Pehmennän hieman harjaamalla hyvin kevyesti maskaraharjalla.

Harjaa karvojen suuntaisesti.

Toisille riittäisi tämäkin, mutta itse suosin mattaa luomiväriä kulmille, sillä silloin iho kulmakarvojen alta ei näytä kiiltävältä ja rasvaiselta. Kynän jälki ei myöskään pysy ilman ”puuterointia”, jonka siis teen puuterimaisilla kulmaväreillä, mutta mattaluomiväri sopii tähän myös.

Itse aloitan värittämisen kulman keskiosasta ja väritän karvojen suuntaisesti….

… kohti kulman loppupäätä. Jos käytät tummaa väriä, niin käytä väriä varovasti. On helpompi lisätä väriä, kuin ottaa pois.

Tässä vaiheessa näyttää tältä. Kulmavärinä NYXin Blonde paletista tummempi.

Sitten lähtöjen väritys. Otan hyvin varovasti väriä siveltimeen ja vedän hyvin kevyin vedoin alhaalta ylös päin, kulmakarvojen suuntaisesti. Eli yläviistoon.

Kuten kuvasta näkyy, niin kulman lähtö on vaaleampi kuin kulman keskiosa ja vaalenee loppua kohden.

Lopuksi pehmennän maskaraharjalla lähtöä ja harjaan kulmani koko matkalta, jotta jälki olisi pehmeämpi ja utuisempi.

Valmis! Jos omaat pitkiä kulmakarvoja tai karvat vääntyvät sitkeästi ”väärään” suuntaan, niin voit sipaista maskaraharjalla kulmakarvavahaa ja/tai suihkuttaa hiuslakkaa harjaan ja kammata karvoja. Niin karvat kiinnittyvät ja pysyvät ojennuksessa. Itselläni karvat ovat niin lyhyitä etteivät sojota minnekään.

Sitten vaaleampi ja naturalimpi ehostus. Kuten näette, että minulla on lapsuuden muisto toisessa silmäluomessa, joka ulottuu kulmakarvoihin asti. Arven kohdalla ei kasva karvoja. Kun teen vaaleat kulmat, niin en piirtele karvoja, mutta ”paikkaan” kynällä tuon karvattoman kohdan.

Pari pientä ja kevyttä vetoa tyhjään kohtaan.

Ja niin kolo on piilossa. 😉

Aloitan värittämisen taas kulman keskiosasta…

… ja jatkan vetoja kohti loppuosaa karvojen suunnan mukaisesti.

Tässä vaiheessa näyttää tältä.

Lisään väriä lähtöihin karvojen suunnan mukaisesti alhaalta yläviistoon.

Väri on lisätty. Värinä NYXin Blonde paletin vaaleampi.

Lopuksi harjaan maskaraharjalla lähtöä ja sen jälkeen loppuosan karvoista niiden kasvusuunnan myötäisesti.

Naturalimpi ja vaaleampi ehostus on valmis.

Tässä kuva molemmista kulmista vertailua varten. Tässä kulmat eivät näytä täysin symmetrisiltä, koska olen tehnyt ne eri värisiksi ja täysin erillisinä yksilöinä. Kun ehostetaan kulmia, niin kannattaa tehdä kaiken aikaa jokainen vaihe kummallekin puolelle yhtä aikaa ja katsella peilistä. Siveltimellä tai kynällä (tai ihan millä vaan pitkällä tikulla) voi mittailla kulmien yhtäläisyyksiä ja symmetrisyyttä.

Eli voit asettaa siveltimen poikittan kuten minä olen piirtänyt viivan kuvaan. Kuvasta näkee, että pääni on hieman kallellaan toiseen suuntaan, joten heitto kasvaa suuremmaksi, kun tein täysin suoran viivan kuvaan. Jos katsotaan nyt kuvaa ja kuviteltaisiin, että tässä yrittettäisiin tehdä kulmista symmetriset. Mittaamalla voi katsoa, että vasenta kulmaa voisi hieman tuoda matalammalle, jolloin lähdöt olisivat symmetriset. Myös vasemman kulman loppuosaa voisi jatkaa hieman, jotta pituus olisi yhtäläinen. Tälläistä mittailua kannattaa siis tehdä jo työskentelyvaiheessa. Jokaisella meillä on eri paria kulmat, sillä kenenkään kasvot eivät ole symmetriset. Jos eroja on paljon kulmien korkeudessa, niin piirtämällä lisäkarvoja toisen yläpuolelle ja toisen alapuolelle voidaan tasoittaa eroavaisuuksia.

Lisäsin molempiin kulmiin toisesta kulmakarvaväri paletista tummempia värejä. Katsotaan taas miltä näyttäisi jos vain tummalla piirtää kulmat.

Aika kovan ja tuiman oloinen on. Värinä NYXin Taupe/Ash paletin vaaleampi.

Ja niin näyttää tämäkin kovalle ja tuimalle. Värinä NYXin Taupe/Ash paletin tummempi.

Harjasin maskaraharjalla kulmat ja erityisesti lähdöt. Tässä kuvassa näyttää vieläkin aika piirretyiltä… en tiedä johtuuko kuvauskulmasta vai valaistuksesta, sillä lopulta ne meikin kanssa näyttivät tältä…

Huomenna sitten näette, että minkälainen silmämeikki minulla on tuolla kulmien ja silmäluomien alla piilossa. ;D Eli tutoriali tulossa silmämeikkiin. 😉 En halunnut näyttää meikkiä vielä kokonaan, joten siksi tuollainen kuva. 😛

Toivottavasti osasin selittää sanoin ja kuvin kulmakarvojen ehostuksesta ymmärrettävästi teille jotka tarvitsitte vinkkejä ja neuvoja. Osaisin tämänkin paremmin opettaa kädestä pitäen tai videolla puhuen ja näyttäen, mutta videoihin ei minulla vielä kantti riitä. ;D Ujostelen videokameroita…. 🙁

X