Meikit

Ladylike -meikkitutorial osa 1

8.10.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Lupailin meikkitutorialia syksyiseen utumeikkiin. Teen tämän tutorialin kahdessa osassa, sillä muuten tästä olisi tullut laittoman pitkä postaus. Kuvamateriaalia meinaan on!

Olen käyttänyt pääasiassa Clarinsin tuotteita, mutta olen joitakin juttuja käyttänyt muiltakin brändeiltä. Meikin innoittajana on ollut Ladylike -syyskokoelma Clarinsilta, jonka olen saanut blogin kautta maahantuojalta. Ladylike viestii minulle jotain todella naisellista, pehmeää ja ehkä vähän klassisuuttakin.

Tästä lähtee. Ennen meikkiä olen puhdistanut kasvoni ja levittänyt kosteusvoiteen.

Aloita pohjustuksella. Minulla käytössä Clarins Instant Smooth Perfecting Touch.

Pyörittele pohjustaja kunnolla kasvoille ohueksi kerrokseksi.

Vaihtoehtoisesti tai lisäksi voit käyttää heleyttävää pohjustajaa, joka heijastaa valoa. Minulla Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Boosting, sävyssä 01 Rose.

Pieni annos riittää koko kasvoille.

 Kun halutut pohjustajat ovat hetken saaneet olla kasvoilla, aloitetaan meikkivoiteen levitys. Minulla Clarins True Radiance, sävyssä 105 Nude.

Annostele kädelle 1-3 painallusta, eli oman tarpeesi mukaan. Minulla kaksi painallusta.

Minä suosin meikkivoidesivellintä, mutta ihan yhtä hyvin meikkivoiteen voi levittää meikkisienellä tai vaikka sormin. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskikohdasta, esim. nenältä.

Jatka poskipäille, eli sinne minne peittoa halutaan eniten.

Jatka leualle.

Häivyttele meikkivoide kasvojen reunoja kohti.

Lopuksi otsa. Aloita otsan keskikohdasta ja häivytä reunoja kohti. Kerrosta meikkivoidetta, jos haluat lisäpeittävyyttä. Yleensä T-alueelle ja poskipäille kannattaa lisätä uusi kerros, jos ensimmäinen kerros on ohuen ohut.

Sitten peitellään tummia silmänalusia. Minulla käytössä Clarins Instant Concealer, sävyssä 02.

Levitä peitevoide vain sille alueelle, jossa on tummuutta. Häivytä siveltimellä tai sormin taputtelemalla.

Lopuksi puuterointi, jotta meikki kiinnittyy kunnolla. Minulla käytössä Sensain Loose Powder (Translucent).

Seuraavaksi kulmat. Käytän tällä kertaa puuterista väriä. Käytössä Clarins Perfect Eyes & Brows -paletti. Otan viistopäiselle siveltimelle paletin vaaleinta sävyä.

Aloita kulmien ehostus keskiosasta. Näin kulmien ”lähdöistä” ei vahingossa tule liian tummat. Värittele kulmia karvojen kasvusuunnan mukaisesti. Määrittele kulmien muoto ja linja kevyesti, eli älä piirrä viivamaisesti, jos haluat luonnollisen lopputuloksen. Lopuksi kevyellä kädellä väritys kulmakarvojen lähdöille.

Jos haluat kulmille vielä enemmän ulotteisuutta, niin ota siveltimeen vähän tummempaa sävyä.

Ja värittele vain kulmien keskiosa tummemmalla sävyllä.

Tarvittaessa pehmennä jälkeä harjaamalla kulmat.

Voit myös kiinnittää kulmakarvat vahalla tai geelillä. Clarinsin kulmakarvapaletista löytyy myös kuitumainen vaha kulmille. Näin karvat saa pysymään ryhdikkäästi ojennuksessa tai vaihtoehtoisesti vahalla voidaan saada tuuheampi efekti harvakarvaisille kulmielle pörröttämällä niitä.

Nyt on meikkipohja ja kulmat ehostettu. Seuraavassa postauksessa jatketaan meikki loppuun.

Listaan vielä tähän mennessä käytetyt tuotteet:

– Clarins Instant Smooth Perfecting Touch
– Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Boosting, sävy 01 Rose (saatu työn kautta)
– Clarins True Radiance, sävy 105 Nude (saatu blogin kautta)
– Clarins Instant Concealer, sävy 02 (saatu työn kautta)
– Sensai Loose Powder, Translucent
Clarins Perfect Eyes & Brows -paletti (saatu blogin kautta)

Ylimääräisenä tuotteena kuvassa näkyy uudistunut silmämeikinpohjustaja Clarinsilta, jota käytän tutorialin jatko-osassa. Huomenna sitten jatketaan!

Kommentit (14)

Kiva kuulla! 🙂 Joo, pakko myöntää, että aikaa meni… paljon! Siksi en näitä tutoja pysty tiuhaan tahtiin tuottamaan. Mutta olen selkeästi petrannut viime vuoteen verrattuna. Olen 5 tutoa tuottanut tänä vuonna, kun viime vuonna taisin tehdä pienempiä tutoja 3.

Jes huomista odotellaan, hyvältä tutolta näyttää tähän mennessä. Ja varsinainen lady sieltä on tulossa ekan kuvan perusteella 🙂 upea sinä!

Kiitos Charming Nails! 🙂

Tällaiset postaukset on aina hyödyllisiä meikäläisille, jotka vasta haparoivin askelin yrittävät päästä mukaan meikkimaailmaan. 😀

Kiva kuulla. 🙂 Paljon meikkausta harrastaneet eivät paljon hyödy tällaisista postauksista. Tai noh, saanhan minäkin uusia näkökulmia ja tapoja lukemalla toisten tutoja. Aina voi oppia tai saada muistutuksen johonkin toisilta. Kukaan kun ei tule olemaan täydellinen ja valmis meikkaamisen saralla. Kehittymisen mahdollisuus on loputon. 🙂

Ihanaa, kerrankin todella perusteellinen tutoriaali! Odotan innolla loppuosaa 🙂

Oi, kun kiva kuulla. 🙂 Mietin, että onko näissä kuitenkin suht pintapuolisesti läpikäyvissä tutoissa ideaa? Kiva kuulla, että on. 🙂

Odotan jo huomista meikkipostausta, on taas niin hyvännäköinen meikki sulla
t.sanna

Kiitos Sanna! 🙂

En malta odottaa kakkososaa! Ihanan mystinen meikki 🙂

Kiva kuulla! 🙂 Joo, pakko myöntää, että aikaa meni… paljon! Siksi en näitä tutoja pysty tiuhaan tahtiin tuottamaan. Mutta olen selkeästi petrannut viime vuoteen verrattuna. Olen 5 tutoa tuottanut tänä vuonna, kun viime vuonna taisin tehdä pienempiä tutoja 3.

Pidin pidin pidin!! Propsit sinulle niin kattavasta ja ykstyiskohtaisesta tutoriaalista, kiitos 🙂 Meni varmaan ihan hirmuisesti aikaa…

Toivottavasti pidit kakkososasta. 🙂

Eeeeeeeeen kestä miten söpöltä näytät ilman meikkiä 😀

Ahahahaa! 😀 Vai söpöltä? No itse en näe noin, mutta kiitos! Mukavampaa olla jonkun mielestä söpö, kuin se mitä itse naamastani ajattelen. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *