Glitz & Glam

Lancômen L'Absolu Crème de Mat -huulimeikki pääosassa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Värikäs huulimeikki on mitä helpoin tapa tehdä ehostus. Kun on kiire tai ei muuten vain viitsi viettää pitkää aikaa ehostuksen parissa, niin kauniin värisellä huulimeikillä on helppoa ja nopeaa luoda tyylikäs ja freesi ulkonäkö.

Minulla on nähty jo pidemmän aikaa klassisen punaisia huulipunia huulilla, mutta uusin innostukseni on fuksian sävyiset huulipunat.

Tämä oli pikalaittautuminen. Kuivashampoota likaantuneisiin hiuksiin, pöyhintä ja nopeasti sivuponnari. Kuulas meikkipohja, jolla saa kerrostamalla riittävää peittävyyttä ihovirheisiin, kuten finnien ja yms. Kulmat joudun ehostamaan, koska en omista tummia ja tuuheita kulmakarvoja. Luomille nuden värinen mattaluomiväri ja kevyt varjostus luomivakoon mattamaisella, luonnollisen sävyisellä luomivärillä. Ei tehdä rajauksia silmiin, vaan sipaistaan maskaraa ripsiin. Poskipuna on tärkeä. Tämän tyyppisessä ehostuksessa poskipuna on tärkeämpi, kuin vähäinen varjostus silmämeikissä. Punatut posket antavat tervettä hehkua kasvoille ja samalla oikein sijoitettuna muokkaava/”liftaavat” kasvoja. Jos ehdit tai tahdot, niin voit hieman luoda hehkua ja korostaa kasvoja sipaisemalla korostuspuuteria tai vaaleaa luomiväriä poskipäille ja kulmaluulle. Lopuksi se kauniin värinen huulipuna. Hyvä pigmenttisiä huulipunia voi käyttää ilman rajauksiakin, mutta rajaus on se, joka varmistaa sen, että huulipuna ei karkaa huulten rajojen ulkopuolelle päivän aikana.

Tadaa! Tälläinen pikaehostus. Silloin tällöin haluan käyttää kaunista ja värikästä huulimeikkiä niin, että silmissäni ei juurikaan ole meikkiä.

Todellisen huulimeikkipainotteisen meikin tärkeimmät osat ovat kuulasmeikkipohja, huolitellut kulmat, punatut posket ja se kaunis huulipuna, joka näkyy!

Huulimeikissäni käytin kaverilta samaani Lancômen L’Absolu Crème de Mat 300 Magie Pourpre -huulikiiltoa. Lancôme luokittelee L’Absolu Crème de Mat’n huulikiilloksi, vaikka itseasiassa onkin huulipunaa putkilossa. Sävyltään Magie Pourpre on kaunis ja syvä fuksia tai tummapinkki. Magie Pourpre on kylmäsävyinen ja selkeästi sinipohjainen fuksia.

En löytänyt Suomen markkinoilta ko. sävyä, mutta Lancômelta löytyy L’Absolu Crème de Brillance, jota löysin Sokoksen verkkokaupasta. L’Absolu Crème de Brillance on kuultavampi ja kiiltävämpi, kuin L’Absolu Crème de Mat -huulikiillot. L’Absolu Crème de Mat ei nimestään huolimatta ole täysin mattamainen, vaan jättää hieman kiiltävän pinnan huulille. Vinkkinä L’Absolu Crème de Brillancesta kiinnostuneille, että Sokoksen verkkokaupassa näyttäisi olevan kaksi sävyä tarjouksessa hintaan 21,60 €. Minua alkoi kiinnostamaan sävy 47 Rouge Rayonnant.

Koostumus on ihanan kermaisen pehmeä ja kosteuttava. Voisin käyttää slogania: kuin samettia huulilla, sillä huulikiilto tuntuu huulilla hoitavalta. Huulet eivät tunnu lainkaan tahmaisilta tai super liukkailta, vaan minun makuuni juuri sopivalta. Huulikiillon aplikaattori on napakka ja sillä saa erittäin tarkasti siveltyä kiiltoa huulille. Suosittelen kuitenkin käyttämään L’Absolu Crème de Mat’n kanssa rajauskynää tai käyttämään erittäin ohuen ohutta kerrosta huulilla, joka kannattaa levityksen jälkeen taputella sormella huulille luonnollisen kauniin lopputuloksen aikaan saamiseksi. Aluksi L’Absolu Crème de Mat tuntuu huulilla kostealta, mutta hetkessä kuivahtaa hieman. Kesto L’Absolu Crème de Mat -huulikiillolla on hyvä. Luokittelisin kestoa samaksi, kuin hyvä huulipuna, joka ei kuitenkaan ole kestopuna.

Minua hieman häiritsi koko tämän postauksen kirjoittamisen ajan käyttää sanaa huulikiilto, koska minusta kyseessä on huulipuna putkiloon pakattuna. Kun jokin huulituote peittää näin hyvin ja näyttää & tuntuu huulilla huulipunalta, niin on erittäin vaikeaa puhua huulikiillosta.

Fuksia ei ole nyt kuuminta hottia huulipunasävyissä, mutta minulle fuksia on nyt hot ja pop! Koska ”ysäri” on kovasti jyräämässä muotiin, niin sen myötä olen huomannut, että tummat ja rusehtavat sävyt on suurinta muotia. Ennustelin tälläistä jo toissa syksynä, kun seurasin kosmetiikkakokoelmien sävyjä eri valmistajilta.

Onko sinusta fuksia liian raju sävy huulilla?

Ps. Jos ette ole vielä vastanneet kysymykseeni ripsistä, niin käykää vastaamassa. Kysely löytyy oikeasta ylälaidasta, heti bannerin alapuolella. 😉 Kysely päättyy huomenna. Niin ja käykää osallistumassa arvontaan, joka sekin päättyy tällä viikolla. Postaukseen pääset tästä.

X