Glitz & Glam

Lily Lolo -viikko: meikkisiveltimet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Meikkaaminen ei onnistu ilman työvälineitä tai ainakin meikkaaminen helpottuu hyvillä ja oikeanlaisilla työvälineillä. Tänään syvennytään Lily Lolon meikkisiveltimiin.

Siveltimiä on monenlaisia ja eri käyttötarkoituksiin. Tänään on tarkoitus tutustua niihin tarkemmin. Ei ole yhtä ja ainutta totuutta siitä mikä on kenellekin paras ja kätevin työväline. Jokaisella on omat mieltymykset, tekniikkaansa ja tottumuksensa. Kosmetiikkatuotteetkin ovat hyvin erilaisia koostumukseltaan, joten sama luomivärisivellin ei välttämättä ole aina jokaiselle luomivärille se optimaalisin. Kokeilemalla rohkeasti löytää omat suosikkinsa. Se voi olla peitevärisivellin huulimeikin levitykseen tai luomivärin häivytyssivellin valovoiteen levitykseen ja häivyttelyyn silmänympärysiholle.

Uusi meikkisivellin aiheuttaa aina minulle uuden opiskelua. Minulle on kehittynyt tietty tottumus itseni tai asiakkaideni meikkaamisessa. Uusi sivellin laittaa aina hieman pakkaa sekaisin, jos se poikkeaa tutuista ja jo turvalliseksi muodostuneista siveltimistä. Ensimmäisillä kerroilla en välttämättä saa juuri haluamaani lopputulosta. Ei kuitenkaan kannata heti hylätä sivellintä siihen paikkaan, sillä mitä todennäköisemmin itse siveltimessä ei ole vikaa, vain sinä itse et vielä ole tottunut käyttämään sitä. Minulle on käynyt lukemattomia kertoja pettymyksiä ostamaani sivellintä kohtaan, kunnes totun siihen ja koenkin siveltimen maailman parhaimmaksi. Laadukkaat siveltimet kestävät oikein huollettuina vuosia! Laadukas ei ole yhtä kuin kallis. Minulla on laadukkaita siveltimiä, vaikka ne olisivat olleet edullisia. Minulla on myös hintavampiakin siveltimiä ja yhteen sellaiseen olen hieman pettynyt.

Lily Lolon siveltimien karvat ovat synteettisiä. Nykyään monetkin synteettisistä karvoista valmistetut siveltimet ovat yhtä laadukkaita, kuin aidoista karvoista valmistetut. Itse asiassa synteettisestä karvasta valmistetut voivat olla pitkäikäisempiä ja huolettomampia.

Lily Lolon siveltimien karvat ovat ihanan pehmeitä ja joustavia. Karvat tuntuvat napakoilta ja palautuvat helposti takaisin muotoonsa. Siveltimissä on käytetty todella paljon karvoja ja ne ovat erittäin tiiviisti kiinnitettynä siveltimen varteen.

Super Kabuki* -meikkipohjasivellin 18,90 €

Mitat: kokonaispituus 7 cm, harjaksien pituus 4 cm.

Lyhyt ja ”pullea” sivellin. Kabukit ovat parhain tapa työstää mineraalimeikkipohja kasvoille. Lyhyellä varrella saa enemmän voimaa ja parempaa hallittavuutta pyörivään liikkeeseen.

Lily Lolon kabukin harjakset ovat pidempiä ja sen vuoksi taipuisampia, kuin mihin olen tottunut. Lopputulos on kuitenkin hyvä ja kaunis. Kabukeja kannattaa omistaa useampi, kuin yksi. Niitä tulee pestä noin 1-2 viikon välein ja kuivumisaika on todella pitkä! Siksi kannattaa omistaa kaksi kabukia, toinen käytössä, kun toinen on kuivumassa. Tällä tavoin tulee myös huolehdittua siveltimen hygieniasta paremmin, kun on se toinen käytössä, kun toinen kuivuu.

Bronzer Brush* -aurinkopuuterisivellin 13,90 €

Mitat: kokonaispituus 19 cm, harjaksien pituus 4 cm.

Kookas ja jämerä sivellin. Tarkoitettu aurinkopuuterin levitykseen, mutta itse näen siveltimen toimivaksi hätätapauksissa mineraalipohjan levitykseen ja puuterisiveltimenä. Erityisesti silloin kun työstetään esim. meikkivoiteen tai BB-voiteen päälle mineraalipohjaa tai meikkipuuteria.

Blush Brush* -poskipunasivellin 11,50 €

Mitat: kokonaispituus 18,5 cm, harjaksien pituus 3,5 cm.

Viistopäinen sivellin poskipunan levitykseen. Viiston muotoilun ansiosta helppoa myötäillä kasvojen muotoa ja sijoittaa poskipuna optimaalisimmalle alueelle. Minusta sivellin soveltuu myös varjostuksien luomiseen. Miksi ei myös korostuksien, mutta siihen hieman sirompi sivellin on helpompi hallita. Kannattaa kokeilla mikä itselleen tuntuu parhaimmalta käyttötavalta.


Concealer Brush* -peitevärisivellin 7,90 €

Mitat: kokonaispituus 17,5 cm, harjaksien pituus 1,5 cm.

Napakka sivellin peitevärien ja mineraalipohjan tarkkaan työstämiseen pienille alueille, jonne haluaa maksimaalista peittävyyttä. Itse käytän näppyjen, arpien, nenän pielustojen ja silmänalustojen alueille. Soveltuu myös luomivärin levitykseen ja koinkin siveltimen tuovan hyvin pigmenttejä esiin.

Eye Shadow Brush* -luomivärisivellin 6,90 €

Mitat: kokonaispituus 17,5 cm, harjaksien pituus 1,5 cm.

Litteän mallinen sivellin luomivärien levitykseen. Olen tällä samalla siveltimellä työstänyt silmämeikin korostukset, levittänyt luomivärin, varjostanut ja kevyesti voi myös häivyttää.

Eye Blending Brush* -häivytyssivellin 6,90 €

Mitat: kokonaispituus 17,5 cm, harjaksien pituus 2 cm.

Luomivärien häivytyssivellin. Päästä ”aukeava” muotoilu. Tämän siveltimen kanssa olen joutunut hieman harjoittamaan uutta käden motoriikkaa, sillä olen tottunut toisenlaisiin häivytyssiveltimiin. Paras tulos syntyy, kun hyvin kevyesti liikuttaa sivellintä halutulla alueella. Sivellintä ei kannata painaa liian kovaa, se levittää väriä liikaa. Luomivaon varjostuksen voi tehdä tällä siveltimellä ja silloin siveltimen harjakset kannattaa painaa kunnolla luomivakoon ja liikuttaa sivellintä luomivakoa pitkin.

Socket Line Brush -luomivärisivellin

Mitat: kokonaispituus 16,5 cm, harjaksien pituus 1 cm.

Pyöreä ja todella napakka sivellin tarkkaan työskentelyyn. Socket Line toimii luomivaon tummimman sävyn levitykseen (jos halutaan varjostaa voimakkaasti esim. mustalla), ulkonurkan tarkkaan työstämiseen ja alaluomelle luomivärin levitykseen. Alaluomelle saa suoraa häivytellyn näköisen lopputuloksen, kun annostelee siveltimen aivan kärkeen enemmän väriä ja sivulle hentoisesti. Edestakaisella, häivyttelyä imitoivalla liikkeellä, luomiväriä työstäessä on alaluomen ehostus yhdellä kertaa valmis.

Eye Liner-Smudge Brush* -rajaussivellin/häivytyssivellin 7,90 €

Mitat: kokonaispituus 17,5 cm, rajaussiveltimen harjaksien pituus 0,7 cm.

Kaksipäinen sivellin, jossa on viistopäinen rajaussivellin ja kumimainen häivytyssivellin. Siis aivan loistava sivellin! Wouh! Ensin rajaus siveltimellä tai esim. kajal-kynän jäljen tasoittelu.

Jos halutaan utuinen ja häivytelty rajaus, niin rajauksen pehmentely toisen pään kumimaisella päällä. Toimii! Häivyttely on helppoa. Jännää tässä on se, että minun ei tarvinnut totutella tämän yksilön kanssa. Kumimaisen pään muotoilu on hyvä. Terävä kärki ja alaspäin levenevä. Miksi minä en ole aikaisemmin hankkinut tällaista?!

Angled Brow-Spoolie Brush* -kulmasivellin 7,90 €

Mitat: kokonaispituus 17 cm, siveltimen harjaksien pituus 0,6 cm.

Kaksipäinen sivellin kulmakarvojen ehostamiseen. Tässäkin iso plussa kahden tarpeellisen välineen löytymisestä samasta siveltimestä. Ensin väri levitetään viistopäisellä siveltimellä, jonka harjakset ovat melko napakat, mutta silti kärjestä pehmeät. Levitysjälki ei ole liian terävä, vaan tekee hyvin pehmeää jälkeä.

Tämän jälkeen väriä voi pehmentää maskaraharjan näköisellä harjalla. Tällä on kätevää myös kammata karvat ojennukseen kulmakarvavahaa tai jotain muuta kiinnittäjää apuna käyttäen, kuten hiuslakkaa. Suihkaus hiuslakkaa harjaan ja kulmakarvojen kampaus haluttuun muotoon.

Lip Brush* -huulipunasivellin 6,30 €

Mitat: kokonaispituus kokoon kasattuna 16,5 cm, suljettuna 10 cm.

Korkillinen huulipunasivellin on kätevä käsilaukussa. Sivellin ei sotkeennu. Siveltimeen voi myös ”varastoida” huulipunaa ottamalla siveltimeen reilusti punaa ja korkki päälle. Sivellin kulkee mukana ja huulimeikin korjaushetkellä siveltimessä on punaa valmiina. Itse kuljetan mukana kuitenkin myös sen punankin. Tasapäinen ja napakka sivellin on hyvä. Pidän ehkä enemmän tästä tasaisesta päästä, kuin teräväpäisistä huulisiveltimistä. Tuntuu minusta paremmalta mallilta, mutta nämä ovat makuasioita.

Kaiken kaikkiaan Lily Lolon siveltimet ovat laadukkaita ja vaikuttavat (ainakin näin uusina) pitkäikäisiltä. Harjakset palautuvat hyvin muotoonsa pesun jälkeen. Pesen aina siveltimeni marseille-saippualla. Synteettiset siveltimet harvoin tarvitsevat hoitoaineita, kuten luonnonkarvasta valmistetut siveltimet. Hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Eniten pidin Eye Liner-Smudge, Socket Line, Super Kabuki, Blush ja Bronzer -siveltimistä. Vähiten pidin häivytyssiveltimestä. Muut olivat vain ihan hyviä, jotka eivät herättäneet erityisiä tuntemuksia hyvässä tai pahassa.

Huomenna on luvassa kaksi postausta ja molemmat ovat tutorialeja. Katsoin että viimeisimmästä meikki-tutorialista on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Huomenna siis kaksi tutorialia ja niissä käytössä vain Lily Lolon tuotteita ja välineitä.

Täältä voit tilata Lily Lolon siveltimiä*.

Siveltimet saatu blogin kautta 

Lue myös

X